BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog
Re: BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal
Moje nekakvo konacno misljenje
http://forum.sportsport.ba/viewtopic.php?f=35&t=5620" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.sportsport.ba/viewtopic.php?f=35&t=5620" onclick="window.open(this.href);return false;
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
- harebianconero
- Kontakt:
Jel bilo kakvih nereda sinoc izmedju nasih i njihovih navijaca, neko je stavljao da su neredi...
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Ne bih se slozio. Istina je da smo tu izgubili 2 planirana boda, ali to nam je bio jedini kiks u kvalifakcijama. Poraz u Rumuniji nije kiks. Ujedno smo i napravili najmanje kikseva od ostalih reprezentacija koje su bili favoriti za prva 2 mjesta. Francuska je kiksala Bjelorusijom i to u obje utakmice, uzeli su im samo 1 bod, Rumunija je kiksala i sa Bjelorusijom i sa Albanijom tako da smo mi tu u svemu tome dobro prosli. Nerealno je govoriti samo o nasim kiksevima, a ne spominjati kikseve ostalih reprezentacija koje su vazile za favorite.cera1 je napisao/la:Mis mo svoju sansu prokockali u Tirani,kad smo kod nerjesenog rezultata imali u rukama Albance,i umjesto da smo ih dotukli,jer smo cijelo vrijeme dominirali.,,,Susic se odlucuje cuvati taj bod..ta dva boda su nam falila..i tu je bila prica zavrsena,,vaditi se u Parizu je naucna fantastika,,a kad smo dobili Portugal za baraz,svima imalo ozbiljnijim poznavaocima ,,fudbala-nogometa bilo je jasno da je prolazak jos veca naucna fantastika,,sve je ovo veliki biznis,,i realno nas jos nema u tim semama,,
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.
Zeljeznicar za zivot cijeli.
Zeljeznicar za zivot cijeli.
pa nakon svega toga sto si opisao,matematika ne vara... dodaj ta dva boda i jasno ce ti biti gdje bi sad bili..pozdravHarrison je napisao/la:Ne bih se slozio. Istina je da smo tu izgubili 2 planirana boda, ali to nam je bio jedini kiks u kvalifakcijama. Poraz u Rumuniji nije kiks. Ujedno smo i napravili najmanje kikseva od ostalih reprezentacije koje su bili favoriti za prva 2 mjesta. Francuska je kiksala Bjelorusijom i to u obje utakmice, uzeli su im samo 1 bod, Rumunija je kiksala i sa Bjelorusijom i sa Albanijom tako da smo mi tu u svemu tome dobro prosli. Nerealno je govoriti samo o nasim kiksevima, a ne spominjati kikseve ostalih reprezentacija koje su vazile za favorite.cera1 je napisao/la:Mis mo svoju sansu prokockali u Tirani,kad smo kod nerjesenog rezultata imali u rukama Albance,i umjesto da smo ih dotukli,jer smo cijelo vrijeme dominirali.,,,Susic se odlucuje cuvati taj bod..ta dva boda su nam falila..i tu je bila prica zavrsena,,vaditi se u Parizu je naucna fantastika,,a kad smo dobili Portugal za baraz,svima imalo ozbiljnijim poznavaocima ,,fudbala-nogometa bilo je jasno da je prolazak jos veca naucna fantastika,,sve je ovo veliki biznis,,i realno nas jos nema u tim semama,,
- harebianconero
- Kontakt:
Sta bi bilo kad bi bilo ...
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19
a druže moj, ja sam već jednom napisao... Možda mi ne bi pobjedili Albance (ako se ne varam) da nismo izgubili od Rumuna. Razmisli malo, sve ima svoje zašto ! Mi smo kiksali u Francuskoj, samo nas je dijelilo 15-ak minuta o Eura, jbg sad...cera1 je napisao/la:pa nakon svega toga sto si opisao,matematika ne vara... dodaj ta dva boda i jasno ce ti biti gdje bi sad bili..pozdravHarrison je napisao/la:Ne bih se slozio. Istina je da smo tu izgubili 2 planirana boda, ali to nam je bio jedini kiks u kvalifakcijama. Poraz u Rumuniji nije kiks. Ujedno smo i napravili najmanje kikseva od ostalih reprezentacije koje su bili favoriti za prva 2 mjesta. Francuska je kiksala Bjelorusijom i to u obje utakmice, uzeli su im samo 1 bod, Rumunija je kiksala i sa Bjelorusijom i sa Albanijom tako da smo mi tu u svemu tome dobro prosli. Nerealno je govoriti samo o nasim kiksevima, a ne spominjati kikseve ostalih reprezentacija koje su vazile za favorite.cera1 je napisao/la:Mis mo svoju sansu prokockali u Tirani,kad smo kod nerjesenog rezultata imali u rukama Albance,i umjesto da smo ih dotukli,jer smo cijelo vrijeme dominirali.,,,Susic se odlucuje cuvati taj bod..ta dva boda su nam falila..i tu je bila prica zavrsena,,vaditi se u Parizu je naucna fantastika,,a kad smo dobili Portugal za baraz,svima imalo ozbiljnijim poznavaocima ,,fudbala-nogometa bilo je jasno da je prolazak jos veca naucna fantastika,,sve je ovo veliki biznis,,i realno nas jos nema u tim semama,,

"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"
"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""
kompleks zvani *Sarajevo*
"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""
kompleks zvani *Sarajevo*
Jarane nismo mi kiksali ,,TAKO JE MORALO BITI..shvatite to vec jednom,,,biznis je to..
@Cera1, eto da smo dobili Albaniju na kraju bi imali 22 boda, a da je Francuska bar u jednoj utakmici pobijedila Bjelorusiju opet bi mi isli u baraz
, tvoja matematika je tacna kad se odnosi samo na nas, ali treba gledati matematiku na sve favorite u grupi, ipak nismo mi sami u grupi. Jbg realno je bilo ocekivati da ce Francuska pobijediti Bjelorusiju.
Hocu da kazem jos nesto u vezi zrijebanja za baraz. Ovaj sistem zrijebanja je odlicno osmisljen kako bi se mogle pripaziti neke reprezentacije blize srcu UEFA-i, ako su vec napravili nosioce i nenosioce grupa pa onda izvlacili parove, jaci protiv slabijih, postenije bi bilo da su rekli, e imamo 8 reprezentacija koje su u ovom momentu ovako rangirane na UEFA-inoj rang listi:
1. Portugal
2. Hrvatska
3. Ceska
4. Irska
5. Turska
6. BiH
7. Crna Gora
8. Estonija
(Mozda sam negdje promasio) Igraju u pravom smislu najjaci protiv najslabijih, naime, igra 1-8, 2-7, 3-6 i 4-5, sto je po meni najpostenije ako se vec moraju pripaziti ove jace ekipe. U ovom slucaju zrijebanje nije potrebno, zadovoljene su jace ekipe, ako cemo posteno, a ovo ovako zrijebanje je samo velika namjestaljka kako bi svijetu zamazali oci, a parove se unaprijed znaju.

Hocu da kazem jos nesto u vezi zrijebanja za baraz. Ovaj sistem zrijebanja je odlicno osmisljen kako bi se mogle pripaziti neke reprezentacije blize srcu UEFA-i, ako su vec napravili nosioce i nenosioce grupa pa onda izvlacili parove, jaci protiv slabijih, postenije bi bilo da su rekli, e imamo 8 reprezentacija koje su u ovom momentu ovako rangirane na UEFA-inoj rang listi:
1. Portugal
2. Hrvatska
3. Ceska
4. Irska
5. Turska
6. BiH
7. Crna Gora
8. Estonija
(Mozda sam negdje promasio) Igraju u pravom smislu najjaci protiv najslabijih, naime, igra 1-8, 2-7, 3-6 i 4-5, sto je po meni najpostenije ako se vec moraju pripaziti ove jace ekipe. U ovom slucaju zrijebanje nije potrebno, zadovoljene su jace ekipe, ako cemo posteno, a ovo ovako zrijebanje je samo velika namjestaljka kako bi svijetu zamazali oci, a parove se unaprijed znaju.
Zadnja izmjena: Harrison, dana/u 16 nov 2011, 20:50, ukupno mijenjano 1 put.
Sinoć se najbolje moglo vidjeti koliko smo mi ustvari spora ekipa.Portugalci uvijek korak,dva ispred nasih igraca i okrecu se i primaju loptu i brže razmišljaju.Dobra smo mi ekipa,ali smo previše spori i zato je nas maksimum doći do baraža.
Da su brži i miske i pjanić i medunjanin sigurno da bi ih se mogli suprotstaviti na sredini terena,a odmaci ronalda i ostale od naseg gola.
Da su brži i miske i pjanić i medunjanin sigurno da bi ih se mogli suprotstaviti na sredini terena,a odmaci ronalda i ostale od naseg gola.
To nam je rak rana nase repke.ensadek je napisao/la:Sinoć se najbolje moglo vidjeti koliko smo mi ustavri spora ekipa.Portugalci uvijek korak,dva ispred nasih igraca i okrecu se i primaju loptu i brže razmišljaju.Dobra smo mi ekipa,ali smo previše spori i zato je nas maksimum doći do baraža.
To ti je jarane zato što previše nasih igraca igra u ligama gdje se ne igra brz fudbal,i tu treba tražiti jedan od uzroka.Zato se meni nije nimalo svidjelo zato što je pjanić presao u romu.Venger bi od njega napravio za klasu boljeg igracinu i trkaca,ali ne pitam se ja vec neko drugi.Treba poraditi na toj brzini,jer se tu može steći ogromna prednost nad ostalim ekipamavendeta87 je napisao/la:To nam je rak rana nase repke.ensadek je napisao/la:Sinoć se najbolje moglo vidjeti koliko smo mi ustavri spora ekipa.Portugalci uvijek korak,dva ispred nasih igraca i okrecu se i primaju loptu i brže razmišljaju.Dobra smo mi ekipa,ali smo previše spori i zato je nas maksimum doći do baraža.
- NoName
- Kontakt:
Razlika između nas i velikih ekipa je jasna: Velike ekipe (Portugal), kada treba, odigraju najbolje što mogu, male ekipe (BiH) odigraju najlošije što mogu. To se ponavlja već mnogo puta, i to nije slučajnost. Sve će se to promjeniti kada prvi put odemo na veliko takmičenje i sa leđa skinemo breme "Prvog plasmana".
Ne, nismo izgubili ovo EP u Albaniji, to treba biti jasno. Zašto? Zbog toga što su Francuzi igrali onoliko koliko je to dovoljno za prvo mjesto, sasvim bi druga priča bila za njih u Rumuniji i u Francuskoj da su oni morali juriti rezultat. Ali, nije problem ni Francuza, problem je nas samih: Kada nam treba pobjeda mi odigramo nerješeno, kada treba nerješeno mi izgubimo. Uvijek korak do sna.
Ogromna želja postoji, to je činjenica, ali je isto tako činjenica da je ta želja najviše izražena kod navijača. Subjektivni, kakvi već jesmo, smatramo da možemo pobjediti bilo koga, u našim očima kvalitet naših reprezentativaca raste do neviđenih visina ali zaboravljamo realnost a to je da, i pored vidljivog napretka, naši reprezentativci, uglavnom, ne igraju u vrhunskim ekipama niti u vrhunskim ligama. Pa nisu džaba Džeko, Begović ili Spahić najvažnije karike ove reprezentacije, i klubovi u kojima oni nastupaju, kao i lige, sami nam to govore.
Pitanje je kako smo se mi uopšte usudili da se nadamo da ćemo uspjeti protiv Portugala? U šta smo se uzdali? U "grotlo" Bilinog Polja sa 10.000 navijača, od kojih su polovica manekenke, babini sinovi i kćerke, koji fudbal posmatraju kroz prizmu rezultata na semaforu i kod kojih je glavni motiv bio "da vide Ronalda jer je ovo jedinstvena prilika da se on vidi uživo". Valjda smo svi sinoć vidjeli i čuli šta je grotlo i šta je navijanje. Da ne govorimo o finansijskim prilikama, jer, kako svi znamo, novac pokreće svijet a mi i novac nikako ne možemo u istu rečenicu, dok se samo oko Ronalda i njegovog imena vrti velika lova.
Ne zaboravimo da trebamo biti sretni što smo uopšte završili ove kvalifikacije, sjetimo se da smo u pola kvalifikacija bili suspendovani od strane UEFA.
Za uspjeh je potreban sistematičan rad. Da, započeli smo sa tim, što pokazuje i dosta novih imena u reprezentaciji, što pokazuju i uspjesi mlade reprezentacije, ali svo to još nije dovoljno. Fali nam: Kvalitetna organizacija u savezu, kvalitetna domaća liga, rad sa mladima, stadioni, sudije, itd. Tek kada u svakom segmentu zadovoljimo minimum standarda, tek tada možemo očekivati rezultate rada.
BiH mora biti sretna i zadovoljna i sa ovim rezultatom, ma kako to grubo zvučalo. Protiv Portugala se nije moglo, bolji su, ali utjeha treba da nam bude i to da smo prvenstvu bili mnogo bliže nego ekonomski mnogo razvijenije i, gledajući historijski, fudbalski mnogo moćnije zemlje. Spomenimo samo Rumuniju iz naše grupe, kakva je to ekipa bila i kolika je to zemlja ali eto, ni do baraža ne dobaciše.
Nadam se da će Komitet prepoznati sve prepreke koje se nalaze pred našim selekcijama i da će raditi na tome da se iste otklone te da ćemo u slijedećim kvalifikacijama ostvariti taj historijski uspjeh, jer ćemo realno imati puno lakši zadatak od svih dosadašnjih kvalifikacija.
Ne, nismo izgubili ovo EP u Albaniji, to treba biti jasno. Zašto? Zbog toga što su Francuzi igrali onoliko koliko je to dovoljno za prvo mjesto, sasvim bi druga priča bila za njih u Rumuniji i u Francuskoj da su oni morali juriti rezultat. Ali, nije problem ni Francuza, problem je nas samih: Kada nam treba pobjeda mi odigramo nerješeno, kada treba nerješeno mi izgubimo. Uvijek korak do sna.
Ogromna želja postoji, to je činjenica, ali je isto tako činjenica da je ta želja najviše izražena kod navijača. Subjektivni, kakvi već jesmo, smatramo da možemo pobjediti bilo koga, u našim očima kvalitet naših reprezentativaca raste do neviđenih visina ali zaboravljamo realnost a to je da, i pored vidljivog napretka, naši reprezentativci, uglavnom, ne igraju u vrhunskim ekipama niti u vrhunskim ligama. Pa nisu džaba Džeko, Begović ili Spahić najvažnije karike ove reprezentacije, i klubovi u kojima oni nastupaju, kao i lige, sami nam to govore.
Pitanje je kako smo se mi uopšte usudili da se nadamo da ćemo uspjeti protiv Portugala? U šta smo se uzdali? U "grotlo" Bilinog Polja sa 10.000 navijača, od kojih su polovica manekenke, babini sinovi i kćerke, koji fudbal posmatraju kroz prizmu rezultata na semaforu i kod kojih je glavni motiv bio "da vide Ronalda jer je ovo jedinstvena prilika da se on vidi uživo". Valjda smo svi sinoć vidjeli i čuli šta je grotlo i šta je navijanje. Da ne govorimo o finansijskim prilikama, jer, kako svi znamo, novac pokreće svijet a mi i novac nikako ne možemo u istu rečenicu, dok se samo oko Ronalda i njegovog imena vrti velika lova.
Ne zaboravimo da trebamo biti sretni što smo uopšte završili ove kvalifikacije, sjetimo se da smo u pola kvalifikacija bili suspendovani od strane UEFA.
Za uspjeh je potreban sistematičan rad. Da, započeli smo sa tim, što pokazuje i dosta novih imena u reprezentaciji, što pokazuju i uspjesi mlade reprezentacije, ali svo to još nije dovoljno. Fali nam: Kvalitetna organizacija u savezu, kvalitetna domaća liga, rad sa mladima, stadioni, sudije, itd. Tek kada u svakom segmentu zadovoljimo minimum standarda, tek tada možemo očekivati rezultate rada.
BiH mora biti sretna i zadovoljna i sa ovim rezultatom, ma kako to grubo zvučalo. Protiv Portugala se nije moglo, bolji su, ali utjeha treba da nam bude i to da smo prvenstvu bili mnogo bliže nego ekonomski mnogo razvijenije i, gledajući historijski, fudbalski mnogo moćnije zemlje. Spomenimo samo Rumuniju iz naše grupe, kakva je to ekipa bila i kolika je to zemlja ali eto, ni do baraža ne dobaciše.
Nadam se da će Komitet prepoznati sve prepreke koje se nalaze pred našim selekcijama i da će raditi na tome da se iste otklone te da ćemo u slijedećim kvalifikacijama ostvariti taj historijski uspjeh, jer ćemo realno imati puno lakši zadatak od svih dosadašnjih kvalifikacija.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
- spielführer_21
- Kontakt:
@Bezimeni svaka čast... kopiraj ovaj tekst u kolumnu, jer ovako će za pola sata otići u zaborav, napisaće se stranice glupavih postova "preko" njega.
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
ako već ove sile moraju ić na Euro, nek ih šalju ko na Eurosongu.. najjače tako, al samo nek puste normalno kvalifikovanje ostalim
Nil Satis Nisi Optimum
- tepsija
- Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
- Kontakt:
Činjenica je ipak da mi ne znamo igrati odlučujuće utakmice.
Sjetimo se Danske,Srbije i 2X Portugala...
Sjetimo se Danske,Srbije i 2X Portugala...
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
Ko je napis'o ovdje onaj post što počinje sa "žao mi je što nismo otišli na yebeno evropsko prvenstvo"?!
Pa post se proširio po fejsu k'o Bosanac po Evropi.
Pa post se proširio po fejsu k'o Bosanac po Evropi.
Čelik Zenica 1945
Jos naglabate o tekmi
opustite se ljudi nije ni prvi ni zadnji put...navikli smo ha ya, previse ste se nadali...ajd da smo ispali od Ceske, Irske, Hrvatske.....
Sve se rasulo, igraci se vratili svojim obavezama....a vi laganice sad tj. pratite Dzekom & Co.
Tema treba pod kljuc, hitno

Sve se rasulo, igraci se vratili svojim obavezama....a vi laganice sad tj. pratite Dzekom & Co.
Tema treba pod kljuc, hitno

Zadnja izmjena: Hulaga, dana/u 16 nov 2011, 21:30, ukupno mijenjano 1 put.
[youtube][/youtube]
malo sale

malo sale

Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !
Upravo tako! Mnogi postovi vrijedni pažnje i daljne diskusije završe zatrpani bespotrebnim spamom punog mržnje i razbacivanja pameti.spielführer_21 je napisao/la:@Bezimeni svaka čast... kopiraj ovaj tekst u kolumnu, jer ovako će za pola sata otići u zaborav, napisaće se stranice glupavih postova "preko" njega.
@NoName je odlično napisao ovaj post, kao i većinu dosad.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
Čekam Njemce ili Španjolce da ih ubijuuuuuuu
na EP!!
Zaključat temu i end. sve smo napisali,čuli,vidjeli...
idemo dalje,komantirat ne mamo šta više,prošlo svršeno vrijeme

Zaključat temu i end. sve smo napisali,čuli,vidjeli...
idemo dalje,komantirat ne mamo šta više,prošlo svršeno vrijeme

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.