Kako naslov na portalu kaže, derbi kao nekad. Ova utakmica je bila daleko iznad prosjeka naše lige, rastrčana, borbena, sa lijepim golovima, sa navijačima s obje strane, jedni legalno, drugi ilegalno pružali podršku, al nema veze
Uvijek se znalo da je ishod derbija teško predvidjet, ali sam ovaj put mislio da ćemo ih uzet . Ipak počelo je užasno, sudija svirao sve za njih, a nama samo najofirnije startove. Nije mirisalo na dobro... Dadnemo go, ponište ga, tad sam mislio da su naši, sad il nikad...Nije ni počelo kako treba, a oni već poveli, iz situacije gdje su naši tražili faul, oni nam istrče kontru, halo kontru na domaćem terenu i daju isti za volju prelijep go. Svaka čast Beloševiću. Nama trebalo malo vremena da dođemo sebi, taman uspostavili igru, a onda i drugi go. Opet greška, opet kontra, drugi put pređu centar, daju drugi go. Što bi se reklo, mi igrali, oni davali golove. Tad sam mislio da je gotovo, ali sam se potajno nadao i vjerovao u ekipu. Bekrićev ulazak trenutak utakmice, sve se promijenilo, počeli smo igrat kako znamo i možemo, a plod svega go u sudijskoj nadoknadi, svakako da smo ga zaslužili. Bravo Bekrija, bravo Vernese. Poluvrijeme, potraga za okrepljenjem, u wc-u nema vode, sok se razgrabio, helen, šuti i trpi... Drugo počelo, mi nastavili gdje smo stali, igrali, pravili akcije, stvarali šanse, oni se povukli, nisu se sastavili s loptom... Opet Bekrija, opet Vernes i 2:2. Eh sve se promijenilo, bio sam siguran da ih uzimamo, ali terensku nadmoć i VELIKU RAZLIKU U KVALITETI nismo iskoristili. Nakon jednog ubačaja Svraka skinuo loptu s glave jednom našem igraču koji je bio sam pred golom, šteta, tu je trebalo bit 3:2 i samo je trebalo privest utakmicu kraju...
Ipak, ovo je sasvim ok rezultat. Nismo izgubili na derbiju, nismo pokvarili odličnu sezonu, a svima smo pokazali da smo najkvalitetniji u državi, pitare smo na Hadisonu rastavili na proste faktore, ko to ne prizna, il neće da vidi il je slijep pored zdravih očiju. Osim dva gola ljudi stvarali šanse iz autova i s vremena na vrijeme kornera, imali dva slobodnjaka i to je sve, za nekih 60 minuta. Manje više, ja sam prezadovoljan, još jednom smo demontrirali moć i pun samopouzdanja dočekujem revanš finala Kupa.
Za sve ti hvala Amare..
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.