Bundesliga
Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers
Re: BL kviz
U kojoj je utakmici podiljeno najvise kartona ? Ajde da vas vidim 
BvB - FC Bayern, 10zutih kartona, jedan zuti iz koji je bio crveni i 2 crvena,ako se ne varam!!!
Stern des Südens
Mislim da je tu Dede dobio crveni kartonproFCB je napisao/la:BvB - FC Bayern, 10zutih kartona, jedan zuti iz koji je bio crveni i 2 crvena,ako se ne varam!!!
BvB Echte Liebe !!!
BvB - Bayern 1-1HzBvB je napisao/la:U kojoj je utakmici podiljeno najvise kartona ? Ajde da vas vidim
10 žutih (tj. 12 žutih), 2 direktna crvena i jedan crveni nakon dva žuta.
Mislim da je Effenberg kad je izlazio sa terena poljubio po dva prsta na obje ruke i podigao u zrak.
Evanilson čini mi se.Damir_BvB je napisao/la: Mislim da je tu Dede dobio crveni karton
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
BVB protiv Gladbacha. Ja mislim da je rezultat bio 12:0 ili 12:1 u korist Fohlena.proFCB je napisao/la:Ko je zabiljezio najveci poraz u bundesligi? Aaaaa,ajte sad...
"My Favorite Ring is Always the Next One"
-
Pale_Companion
- Kontakt:
Bernard Dietzamerosm je napisao/la:Koji igrac ima najvise poraza u Bundesligi ?
Evo dva lagana pitanja: Koji je najtrofejniji trener bundeslige i koja je ekipa najviše ispadala iz Bundeslige ?
Ko je ova legenda
Agieren statt reagieren
Mislio sam da je ovo pitanje sa igracem koji je imao najvise poraza bilo tesko, ali ocito da nije...Pale_Companion je napisao/la:Bernard Dietzamerosm je napisao/la:Koji igrac ima najvise poraza u Bundesligi ?
Evo dva lagana pitanja: Koji je najtrofejniji trener bundeslige i koja je ekipa najviše ispadala iz Bundeslige ?
Ko je ova legenda![]()
Ako gledas samo Bundesligu i kup Njemacke najtrofejniji je Udo Lattek, a ukoliko pored ta dva pomenuta takmicenja gledas i Evropske trofeje i Ligacup onda je to Ottmar Hitzfeld.
Najvise su ispadali Nürnberga i Arminia Bielefelda i to cak po sedam puta...Zanimljivo je da ove dvije ekipe takodjer drze rekord po broju ulaska u drustvo najboljih.
PS: Sto se slike tice ne mogu da vidim istu, pa ne znam koja je legenda u pitanju.
Evo moje pitanje...
Koji je klub izgubio najvise utakmica u Bundesligi ?
Martin Dahlin legenda BMG-a.Pale_Companion je napisao/la: Ko je ova legenda![]()
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
-
Pale_Companion
- Kontakt:
@amerosm
da nije ona tasmania iz berlina? znam da oni drže nekoliko rekorda ali nisam siguran da li baš taj drže
a ovo od ranije ste sve tačno rekli
da nije ona tasmania iz berlina? znam da oni drže nekoliko rekorda ali nisam siguran da li baš taj drže
Agieren statt reagieren
Nije Tasmania Berlin. Oni su samo jednu sezonu igrali u Bundesligi, a mene zanima u historiji Bundeslige koji klub ima najvise poraza.Pale_Companion je napisao/la:@amerosm
Eintracht Frankfurt.amerosm je napisao/la: Nije Tasmania Berlin. Oni su samo jednu sezonu igrali u Bundesligi, a mene zanima u historiji Bundeslige koji klub ima najvise poraza.
Tacno...Naime Eintracht u Bundesligi ima preko 500 poraza, a drugi na toj listi je FC Schalke.Semir bvb je napisao/la:Eintracht Frankfurt.amerosm je napisao/la: Nije Tasmania Berlin. Oni su samo jednu sezonu igrali u Bundesligi, a mene zanima u historiji Bundeslige koji klub ima najvise poraza.
Zar nije K'lautern drugi pa HSV treći, Koln četvrti itd?! Nema S04 u top4.amerosm je napisao/la:Tacno...Naime Eintracht u Bundesligi ima preko 500 poraza, a drugi na toj listi je FC Schalke.Semir bvb je napisao/la:Eintracht Frankfurt.amerosm je napisao/la: Nije Tasmania Berlin. Oni su samo jednu sezonu igrali u Bundesligi, a mene zanima u historiji Bundeslige koji klub ima najvise poraza.
Ko je ovaj bivši bundesligaški igrač?

@ Semir
Prvi je Eintracht Frankfurt, dok drugo mjesto trenutno dijele Schalke i Kaiserslautern ako se ne varam, cetvrti je VfB Stuttgart, dok je tek na 5-tom mjestu HSV.
Ovo je Oliver Kreuzer, bivsi igrac Bayerna i sportski direktor Struma. Trenutno obavlja funkciju sportskog direkora u KSC-u.
Prvi je Eintracht Frankfurt, dok drugo mjesto trenutno dijele Schalke i Kaiserslautern ako se ne varam, cetvrti je VfB Stuttgart, dok je tek na 5-tom mjestu HSV.
Ovo je Oliver Kreuzer, bivsi igrac Bayerna i sportski direktor Struma. Trenutno obavlja funkciju sportskog direkora u KSC-u.
Tačno.amerosm je napisao/la: Ovo je Oliver Kreuzer, bivsi igrac Bayerna i sportski direktor Struma. Trenutno obavlja funkciju sportskog direkora u KSC-u.
@amere
Ja sam malo potražio i ovo sam pronašao:
1.Frankfurt 552 poraza
2.K'lautern 544
3.HSV 523
4.Koln 504
Možda @Zdena ili @gruezi znaju podatak za Schalke?!
@ semir
ja sam na jednom stranici pronasao ovaj podatak iz Maja prosle godine...
No uglavnom Eintracht Frankfurt ima najvise poraza u historiji Bundeslige.
Evo od mene sljedece pitanje...
Sta je bio razlog sto sezona 2004/05 nije otvorena na vrijeme i koje su dvije ekipe igrale tog dana ?
ja sam na jednom stranici pronasao ovaj podatak iz Maja prosle godine...
Eh sada i navijaci su na raznim temama podijeljeni oko ove statistike, a nazalost nisam uspio pronaci zvanican podatak DFB-a/DFL-a po ovom pitanju.Die Adlerträger haben 552 Niederlagen auf dem Konto. Es folgen der 1. FC Kaiserslautern (540) und der FC Schalke (533). Auf Platz vier steht der VfB Stuttgart (522), der HSV liegt auf Rang fünf (522), Bremen ist Sechster (512). Vor den Kölnern liegt Borussia Mönchengladbach (500)
No uglavnom Eintracht Frankfurt ima najvise poraza u historiji Bundeslige.
Evo od mene sljedece pitanje...
Sta je bio razlog sto sezona 2004/05 nije otvorena na vrijeme i koje su dvije ekipe igrale tog dana ?
Werder i Schalke su otvorili sezonu, a mec je kasnio sat vremena zbog nestanka struje na Wesseru. Werder je pobjedio 1-0 zahvaljujuci Valdezovom golu par minuta prije kraja.
Tko je igrac na slici?

Tko je igrac na slici?

Der Mann für die entscheidenden Tore.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.