LA Lakers

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 27 dec 2013, 11:02

24:05-25:05, kad netko priupita ''ali zasto (aktualni) najbolji bek''.
Zadnja izmjena: ŠB_Fidelis, dana/u 27 dec 2013, 12:06, ukupno mijenjano 1 put.
...Život za Široki...

Prisoner
Kontakt:

Post Postao/la Prisoner » 27 dec 2013, 11:44

Ma 'ta će Kobiša, Wade i Brada su bolji bili od njega prošle sezone.. :lol: :lol:
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 27 dec 2013, 12:51

Trener LA Lakersa Mike D'Antoni izvinio se navijačima zbog izjave da oni koji su obeshrabreni rezultatima "treba da nađu drugi klub za koji će da navijaju".

D'Antoni je neprimjereno reagovao poslije poraza njegovog tima od Phoenix Sunsa (117:90).

"Bio sam idiot. Nisam razmišljao. Rekao sam neke stvari koje nije trebalo da kažem, bio sam glup. Pogriješio sam", rekao je D'Antoni.

Trener je rekao da svi očekuju mnogo od tima koji ima dosta povrijeđenih igrača i da se poslije meča u Arizoni loše izrazio.

"Svi očekuju od tima da bude bolji nego što jeste, a imamo mnogo problema sa povredama i nismo u dobrom stanju. Htio sam da kažem da svi treba da daju sve od sebe, ako želimo da se izvučemo iz problema. Pogrešno sam se izrazio jer sam bio isprovociran", rekao je D'Antoni.

On je dodao da je ponosan na pozitivan stav košarkaša i da vjeruje da će se izvući iz lošeg perioda.

Lakersi su trenutno 11. na tabeli Zapadne konferencija sa 13 pobjeda i 15 poraza.
Vrhunski genije...
"My Favorite Ring is Always the Next One"

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 27 dec 2013, 13:31

A dobro, realno razmažena je publika u LA-u
Grbavica naš je Hram!!!

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 27 dec 2013, 13:35

Svugdje ti je tako gdje je publika navikla na vrhunske rezultate. Narocito u gradovim poput LA-a. Elita.
...Život za Široki...

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 27 dec 2013, 13:45

Ne bih rekao to za Boston, iako imaju jednu titulu više od Lakersa, Lakerse smatram većom franšizom!
Grbavica naš je Hram!!!

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 27 dec 2013, 23:01

Sljedeća protiv Jazzera, za 3-4 sata kako upratih.Ne očekujem ništa, sa ovakvim timom možemo da izgubimo 20+ razlike a i da dobijemo gotovo bilo koga.Takve su ekipe koje žive i umiru od šuta.Nadam se da će Lakersi protiv Utaha živjeti od šuta :mrgreen:
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

sundancekid
Kontakt:

Post Postao/la sundancekid » 27 dec 2013, 23:42

U sustini je D'antoni u pravu. S obzirom na povrede i roster, ja sam ubijedjen da ni jedan trener ne bi imao u ovom trenutku bolji omjer od njega, cak sam u odredjenim momentima (kad smo bili na 50:50) bio prijatno iznenadjen....

<<<PreddatoR>>>
Kontakt:

Post Postao/la <<<PreddatoR>>> » 28 dec 2013, 02:13

Slažem se da D'antoni radi solidan posao sa ovom ekipom, ekipa igra dosta lijepo za oko. Druga je stvar što je roster limitiran i uništen povredama, teško da bi neki trener mogao bolje u ovakvoj situaciji i nema razloga da se trener kritikuje.
Nije mi se baš sviđalo kako je Kobe-u dozirao minutažu, sigurno da on nikada neće pokazati da mu je to neki problem, ali trebao je to bolje trener da dozira i mislim da je dosta i njegova krivica nova povreda.

Večeras bi se trebao uzeti Jazz, bit će dosta teško s obzirom da ne igra ni Gasol, al' šut će da krene :)
>>“Float like a butterfly, sting like a bee.
Your hands can't hit what your eyes can't see.”

<<<PreddatoR>>>
Kontakt:

Post Postao/la <<<PreddatoR>>> » 28 dec 2013, 04:49

Utah ima 2 poena prednosti pred ulazak u zadnju četvrtinu. Možemo ovo dobiti, pogotovo ako Nick nastavi sa igrom iz treće četvrtine, ljepota ga je gledati stvarno kada počne da igra. Čini mi se 14p za četvrtinu. Kaman isto fantastičan 19p i 10s. Također mi nikada nije bilo jasno zašto D'antoni nije često pomenutog koristio, iako igra veoma finu sezonu, mislim da nije korektno prema njemu.

Evo dobija 6.faul Nick, 6min prije kraja utakmice, +6 za njih. Šteta.
>>“Float like a butterfly, sting like a bee.
Your hands can't hit what your eyes can't see.”

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 dec 2013, 13:23

Ocekivan poraz, iako nisam gledao utakmicu...
Nadam se da ce im ovaj poraz biti konacna prekretnica da se odluce da tankiraju i uzmu kvalitetan pick kao sto je bio slucaj sa Bynum-mom 2005-te.

Izvor blizak klubu je u jednoj radio emisiji potvrdio da familija Buss razmislja o prodaji Lakersa, sto bi za Lakerse ja mislim bilo najbolje.

sundancekid
Kontakt:

Post Postao/la sundancekid » 28 dec 2013, 14:55

Taman nek Vincent Tan kupi i Lejkerse :D

Sto se tice tekme, ubismo se sami. Meeks pred kraj trci kontru 3:2 i uradi ono sto je radio stalno prosle sezone, a sto sam mislio da je ove sezone popravio (nazalost nije) - spusti glavu dole, trci ko voz i srlja naprijed, zabije se u igraca i naravno fuli cisto polaganje i kontru na rezultatu 99:99, 2 minute do kraja. Iz tog promasaja sijevne kontra, dobijes 3cu za nagradu, a naredni napad Farmar bukvalno doda duhu loptu. Nigdje nikog oko njega, covjek doda u prazno, samo baci loptu...

I cudom nekim, opet se vratimo 15tak sekundi do kraja, Hill zabije majstorski oba bacanja za egal, al 2 sekunde prije kraja primis kos jer nisi zagradio skok, Hayward fuli al je zato tu Favors da neometano utrpa kos sa obruca. A onda vrhunac veceri, 2 sekunde do kraja nakon tajma (dakle radi se o nacrtanom, dogovorenom napadu) Henry u situaciji kad jos uvijek imas tajm dodaje Meeksu loptu skoro na centar (!!??), a ovaj radi STEP BACK (!!!???) i suta 400 metara od kosa najnormalniji skok sut, dakle nikakav trk, nikav sut sa skokom unaprijed, laganica...ko da je 3 metra od kosa, skoci, sutne, doceka se na isto mjesto :D hahahahhaha naravno, fuli cijelu kosarku, nije ni do kosa dobacio...

Na stranu sav taj cirkus, sve u svemu solidna utakmica, iako mi nije bilo jasno zasto je Kaman nakon onakvog poluvremena dobar dio drugog presjedio na klupi?! Young nas je drzao u igri svojim budalastim, basketaskim sutevima, ali se opet vidi da fali igraca koji mogu isforsirat kos kad nam naidje ona bezidejna faza i stane sut za 3...

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 30 dec 2013, 08:45

lista pobredjenih se produzava :twisted:

1. Nash - jos uvjek se nezna sta mu je , jel samo ledja ili ? :roll:
2. Bryant - koljeno + ahilova povratak ? (6 sedmica)
3. X. Henry - koljeno ? cekamo mri
4. Gasol - neka infekcija ? :roll:
5. Blake - ligamenti ?

Young je nas najbolji igrac :oops: :lol: , stvarno koji indijanac , slabija verzija JR Smitha :roll:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 30 dec 2013, 10:32

Opet ponavljam...
Ovo je idealna prilika za tankiranje i uzimanje jednog od top 10 pickova, s obzirom da nam je ovo posljednji pick u prvog krugu drafta do 2019-te (ako se ne varam).

Zapad je dosta kvalitetan i siguran sam da sa ovim rosterom ne mozemo izboriti PO i onda je bolje uzeti taj pick, nego zavrsiti 9. ili 10., jer neces dobiti nista.

sundancekid
Kontakt:

Post Postao/la sundancekid » 30 dec 2013, 13:22

Ako gledas samo koseve, ispade Young najbolje odigro u ovom porazu protiv Phile. A ko je pregledo utakmicu, kristalno mu je jasno da je upravo on svojim basketaskim potezima prodo utakmicu i po meni bio skoro i najgori na terenu. Meni nije jasno kako se indijancu jednom dozvoljava da igra ko da je na basketu i hakla sa rajom ispred zgrade. Ispuca 11 trica (zabije 2!) uz sut od 21-6 (gdje za svaki od 6 uspjesnih suteva ima po jednu izgubljenu loptu - da ih anulira sa 6 izgubljenih lopti, koje je usput prodo u najgorim trenucima utakmice). Uzme loptu, probacuje sam sebi kroz noge, dribla sam sebe 6-7 sekundi dok drugi gledaju sa strane, onda uzme neki divlji fade away sut il se zabije nebuloznim prodorom na kos...onda kad nesto zabije proslava je ko malo dijete, ko da je odlucio 7mu utakmicu finala, i dok slavi totalno izgubi iz vida svog igraca jer gleda u publiku, ljudi istrce polu-kontru i zabiju kos. Uspori dinamiku napada, umtrvi sve zivo, sve ostale igrace pretvori u spot-up sutere, jer svi znaju da, kad Young ima loptu, nema potrebe radit kretnje bez lopte samo mu smetas, a i nece ti dodat. Po meni se on malo previse nafuro u zadnje vrijeme, na stranu dobre partije (koje je stvarno imao, ne sporim to) ali nisu ovo harlem globetrottersi, ovo je organizovana kosarka... Sve u svemu, ovih 26 poena izgledaju impresivno, al ko je odgledo utakmicu jasno mu je da je i Sacre mogo zabit toliko na ovakav nacin...

Hill je bio daleko najbolji, za polovinu od 14 suteva (6-14 sut) covjek fakticki nije ni trosio lopte, vec je popravljo tudje greske, izbori sam sebi loptu ofanzivnim skokom i zabije.

Igra je bila tuzna, obje ekipe, glup pobijedio glupljeg. Prvo poluvrijeme igraju zonski presing na pola ili citavom terenu, i ne mozemo prevest loptu kako treba, tuzno. Fulaju se sutevi, pogadja tabla oko obruca...odbrana na momente smijesna stvarno, ljudi prolaze u reket kako hoce... Sad mi se vec cinilo kao da je popustila disciplina u u defanzivi i u napadu, utakmice protiv ovako losih ekipa se ne smiju gubit ni sa ovim rosterom, to je bar jasno...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 30 dec 2013, 20:22

@ sundancekid

imam jedno pitanje za tebe. Znam da si na pocetku bio protiv tankiranja, ali nakon novih povreda i jacine/kvaliteta zapada te zelim pitati je si li svoje misljenje u vezi toga promjenio, ili mislis da jos mozemo nekako izboriti PO ?

Ostavi sa strane pricu o tome da Bryant nece dopustiti nikakvo tankiranje, jer je isti kao prvo povrijedjen i da se ja pitam uopste ga vise ne bi vracao na parket u ovoj sezoni, a kao drugo u sezoni 2004/05 smo isto tankirali i uzeli top 10 pick u vidu Bynuma.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 30 dec 2013, 21:20

tankiranje je jedina pametna stvar koju Lakersi mogu uraditi ove sezone
propustiti ovaku draft klasu bila bi velika glupost :!:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 30 dec 2013, 21:34

Ja ne kontam o kakvom tankiranju vi pricate. Sta ako se Gasol,Kobe, Blake itd. vrate i sezonu odigraju bez povreda do kraja? Ova ekipa u punom sastavu je jednostavno predobra da bi se namjerno gubilo, to je valjda svima jasno.
Za tankiranje se odlucis prije a ne u toku sezone, pa ne mozes preko noci promjeniti cijeli tim.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 30 dec 2013, 21:47

Balon je napisao/la:Ja ne kontam o kakvom tankiranju vi pricate. Sta ako se Gasol,Kobe, Blake itd. vrate i sezonu odigraju bez povreda do kraja? Ova ekipa u punom sastavu je jednostavno predobra da bi se namjerno gubilo, to je valjda svima jasno.
Za tankiranje se odlucis prije a ne u toku sezone, pa ne mozes preko noci promjeniti cijeli tim.
prvo te teorije SBBKBB su za malu djecu,
a i sve da se vrate ti igraci koje si naborojao i udju u neku "godlike" formu u najboljem slucaju bicete 8. i OKC/SAS ce vas lagano pomesti :!:
e sad ti meni reci je li bolje "ganjati" 8. mjesto pa izvisiti(sto je velika vjerovatnoca) i ostati "na pola puta" (ne dobiti top 10 pik) ili lagano se prebaciti u "tanking mode" i uzeti top 10 pick, mozda i visi :?:
tvoja teza kako ekipa ne moze na pola sezone odluciti da tankira je presmijesna :!:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 30 dec 2013, 21:53

po meni, ako nas nastave povrede sakatit, ono vrate se dva igrača iz bolnice, nova dva idu tamo.. onda tankirat nema šta.. al da kojim slučajem, imamo prvu petorku zdravu, ili tačnije osovinu 4 igrača, pošto neko mora bit povrijeđen, onda ja ni pod kojim slučajem ne bih pristao da tankiramo, pa makal izvisili i sa pickovima i sa play offom.. jednostavno, nije fah tankirat sa ovakvom ekipom, i bez povreda, ja ovoj ekipi vjerujem maksimalno, vjerujem i da na ovako teškom zapadu možemo ući u play off, pa i ako treba, izbaciti OKC ili Spurse ;)
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.