FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

spielführer_21
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la spielführer_21 » 13 maj 2012, 10:48

harishp je napisao/la:
spielführer_21 je napisao/la:
harishp je napisao/la: Dusa ti je u cenifi,trenutno je zauzeta.Koji mi i vi,nema potrebe persirati.Navijam za sebe i svoj stomak,samo ti prepotetnost i satro biti saldjija na tudzi racun a odmah se hvatati i drvlja i kamenja ako se dotakne svog dvorista ide na onu stvar.
Kako rekoh Guzo ti ne broji na nepar vec na par ,jos kad se uslifa na petice,sestice o sedmicama da ne pisem :mrgreen:Sigurno nece brojati sedmicu jer je to neparan.
Joj Hareta, toliko ga sram sarajeva da ne smije ni priznati da navija za njih :lol: Još se uskuh'o, svaki post mora prepravljati... Lafo, one voli Bosnu i bosanski nogomet, a raduje se potopima bosanskih klubova u Europi i likuje nad njima.
Navijati je jedno a fuhrerisati sa dvije tOcke na u i to jos sa spielom sasvim nesto drugo.Ne drkaj ovaj ne brkaj pojmove.
Nego znaci nista od opela....rekorda :mrgreen:
Da si vadio riječi nasumično iz rječnika, teško da bi napisao manje smislen post.

P.S. Čitajući post od @PL BiH sjetih se da sam htio pohvaliti malog Suljića. Znamo da je talenat, ali ono što mi se sviđa je nešto drugo. Naime, par puta je bio u dvoboju s jednim, pa i dvojicom naših igrača gdje je fizički inferiorniji, većina igrača iz naše lige bi- čim "proturi" loptu pored protivnika- pala, a sudije kakve jesu najčešće sviraju faul. Ali Suljić pokušava maksimalno da ostane na nogama i da prođe na "fin" način. Da je više takvih igrača u ligi...
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

Grbavica moj zivot
Kontakt:

Post Postao/la Grbavica moj zivot » 13 maj 2012, 10:55

Dobra utakmica,napokon dobar derbi !

Vidjelo se da smo mnogo bolja ekipa al eto primimo ta dva glupa gola iz nekih kontri,jer je Sarajevo igralo formaciju 6-4 i to je sve od njih.Igrali su naprijed dok je igro onaj guzonja i nisu vise nista pokazali.Zeljo se preporodio kad je Bekric uso.Odbrana nam je na pocetku kriza bila dvije greske i ode sve u pm.Da smo u drugom poluvremenu onako nastavili mogli smo i uzeti ali poslje 2-0 nije ni ovo lose.Adilovic najgori na terenu,Bekric najbolji.Sto se tice tribina fina je bila atmosfera.Mi smo imali solidnu brojku i fino navijanje,oni me nisu nesto dojmili skoro se nisu nikako culi jos ja nisam bio bas u kopu.
svoj ti pos'o !

DANDY
Kontakt:

Post Postao/la DANDY » 13 maj 2012, 11:36

Lutrija BiH u saradnji sa Fk Željezničar je pokrenula novu igru,ZAMISLI DOBIJEŠ!

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 13 maj 2012, 11:39

Grbavica moj zivot je napisao/la:Dobra utakmica,napokon dobar derbi !

Vidjelo se da smo mnogo bolja ekipa al eto primimo ta dva glupa gola iz nekih kontri,jer je Sarajevo igralo formaciju 6-4 i to je sve od njih.Igrali su naprijed dok je igro onaj guzonja i nisu vise nista pokazali.Zeljo se preporodio kad je Bekric uso.Odbrana nam je na pocetku kriza bila dvije greske i ode sve u pm.Da smo u drugom poluvremenu onako nastavili mogli smo i uzeti ali poslje 2-0 nije ni ovo lose.Adilovic najgori na terenu,Bekric najbolji.Sto se tice tribina fina je bila atmosfera.Mi smo imali solidnu brojku i fino navijanje,oni me nisu nesto dojmili skoro se nisu nikako culi jos ja nisam bio bas u kopu.
Slazem se sa napisanim, Adilovicu za sve hvala ali brate mora se on poboljsat i naravno jos jedan napadac dovest.
Jedno se vrijeme suskalo oko Dailibe jel ima iko info o njemu gdje je sta je itd..??
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 13 maj 2012, 11:44

zeljocity je napisao/la:
Grbavica moj zivot je napisao/la:Dobra utakmica,napokon dobar derbi !

Slazem se sa napisanim, Adilovicu za sve hvala ali brate mora se on poboljsat i naravno jos jedan napadac dovest.
Jedno se vrijeme suskalo oko Dailibe jel ima iko info o njemu gdje je sta je itd..??
dialiba produzio ugovor sa mechelenom na cini mi se dvije godine
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

pinki
Kontakt:

Post Postao/la pinki » 13 maj 2012, 11:50

Bjeri bola kad vidim ove tvoje sifone uvijek me herc strefi :mrgreen:

bogy_tm87
Kontakt:

Post Postao/la bogy_tm87 » 13 maj 2012, 12:19

kako su prije ovi izvjestaji sa derbija bili bolji , sad ovi novinari samo da im ispadne iz ruku ,kad se sjetim kako je baho nekad to radio ovo je nula ;)

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 13 maj 2012, 12:24

cestitke na dobroj tekmi komsije..jes vam bila zara kad se onaj neki cica skinuo do pasa i sa salom Sarajva mahao po jugu.. :D :D
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 13 maj 2012, 12:27

Nadam se da su svi igraci spremni za Siroki Brijeg, Beslija se vraca, i idemo po taj trofej. ;)
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

pinki
Kontakt:

Post Postao/la pinki » 13 maj 2012, 12:28

jbt jeza me prolazi evo pola sata gledajući ovaj snimak...
Ova raja prije deset godina, mnogi su i sad tu, baš te opali neka nostalgija...

http://www.youtube.com/watch?v=rwOsxemm ... digest_wed

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 13 maj 2012, 12:40

Nakon prespavane noci moze se nesto i napisati.Jucer je jednostavno sve ukazivalo na lijepu fudbalsku predstavu na Kosevu,vrijeme je bilo super,oba tabora raspolozena doduse sa razlicitim motivima.Na utakmicu sam zakasnio nekih 10 minuta iz objektivnih razloga :mrgreen: tako da gol Sarajeva do jutros nisam ni vidio,odlican gol,nema sta,ali i Coliceva greska na sredini terena.Nakon toga smo dominirali vidi se da znamo vise od njih,stvorili dvije dobre sanse,posebno ona Selimoviceva ali nazalost nista.I onda po meni trenutak utakmice kepec od metar i 10 nadskace Vasilica,loptu uzima Husejnovic i zabija lijep gol nakon driblinga.Iskreno bilo je tesko vjerovati da cemo se vratiti ipak je o derbiju rijec i bio sam ubjedjen da se anam oni bar mogu odbraniti do kraja.Onda Amar ispravlja gresku koju je napravio prije tekme i uvodi Bekrica koji je sigurno bio igrac utakmice.Konacno je pokazao onu igru od prije dvije godine,totalno rasteretio Jamaka i Zebu koji su dobili prostora sto je i dovelo do izjednacenja,nakon kojeg sam mislio da cu se onesvjestiti :mrgreen:

Sve u svemu mozda i realan rezultat,oni iskoristili sve svoje sanse a nasi se ispromasivali.Sad pojedinacno nesto o igracima.Guso sasvim solidan mada je reakcija kod drugog gola pomalo nerezonska al haj desava se,Cola izgubljen pomalo sam sebe ukopao onom greskom kod 0-1,zasluzeno zamjenjen,Kvesic opet odlican,Vasilic pravo los,Bogi takodjer ispod nivoa dosadasnjih igara,Jamak nakon ulaska Bekrica fenomenalan (drugi gol),Nyema zrtvovan zarad katastrofalne igre nase odbrane do tada,dobro odradio posao na beku,Bekric sigurno igrac utakmice pokazao da je prejak igrac za nase uslove,ako ostane i slijedece sezone bice veoma koristan,Zeba dobio dosta udaraca ali odigrao ponovo jako dobro,Selimovic odlican,pokazao zasto ga je Amar htio,pored golova imao par odlicnih akcija,super,Adilovic imao zicer koji nije iskoristio,dobio fine batine,jbga neucinkovit totalno,E.Colic nema tehniku suta,Svraka se uzasno postavljao,lutao po terenu,Zola igrao zadnjih 20 minuta,na pocetku se malo izgubio ali kasnije jako dobar.

Na kraju treba istaci da se nakon duuuuuuugo vremena imalo sta vidjeti,dvije ekipe koje su isle na pobjedu.KONACNO DERBI!
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 13 maj 2012, 12:50

@PL BiH -1 @bistrikboy

Lijepi i realni postovi...
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

nanek

Post Postao/la nanek » 13 maj 2012, 12:52

bogy_tm87 je napisao/la:kako su prije ovi izvjestaji sa derbija bili bolji , sad ovi novinari samo da im ispadne iz ruku ,kad se sjetim kako je baho nekad to radio ovo je nula ;)
Jucer sam ja to bas nesto konto, gledam ove derbije u Srbiji i Hrvatskoj kako to oni bolje od nas odrade mada i oni nisu nesto.
Ali zar je toliko tesko napraviti neki mali studio postaviti sto 2 stolice na terenu(nekad je to ja mislim bilo na Grbavici kolko me sjecanje sluzi samo se ne sjecam ko je prenosio) ukljuciti se sat prije tekme, sa nekim prijasnjim zvijezdama zelje i sarajeva, neki kratak komentar, onda napraviti anketu ulicama Sarajeva taj isti dan, pa pitati raju sta fali derbiju sto vise neidu, pitati i za neke komentare. Sjetiti se starih tekmi, i tako te stvari.

A ono jucer, ukljucenje u prenos, igraci izlace na teren, procita sastave( nas doduse jedva) i hajmo tekma, odradi je jedva jer zeljo mu pokvari slavlje, i za kraj kaze golovi, hvala dovidjenja prijatno!

Katastrofa!

inacefindecko
Kontakt:

Post Postao/la inacefindecko » 13 maj 2012, 13:00

neko reče prije mene: Gušo misli da zna go napamet..
to je izraz koji sam tražio svo ovo vrijeme, svaka čast :mrgreen:
stvarno nekad mi se neozbiljno ponaša na golu, ali moram reći, ne umanjujem njegove zasluge za one nizove ni najmanje, ali mi imamo i dobru odbranu što mu je dosta olakšalo!
nekako mi je jučer bio slabiji nego inače, prvi gol se nije ni pružio da valja (više skočio u mjestu), drugi smo svi na zapadu rekli "GUŠINA", kad ga onaj trut prođe i zabi gol..
nemam ja ništa protiv njega, nit umanjujem njegov kvalitet, samo ponekad se po mom mišljenju malo previše "kuurči", ono on iskusan, on zna gdje će lopta, a često sav protrnim kad Gušo procjeni loptu, a ona prođe tri centa pored stative!

BlueTiger
Kontakt:

Post Postao/la BlueTiger » 13 maj 2012, 13:03

A hajde da gledamo na ove nase greske od jucer sa pozitivne strane. Recimo, po meni bolje da nam se ovo desilo u derbiju (u mecu baz ikakve rezultatske vaznosti) nego da nam se dogodi ovaj scenario u Sirokom u Srijedu. Nakon derbija sam nekako jos vise sigurniji u osvajanje duple krune :!:
U boj, u boj za Zeljuuu SVOG!!!!!! FORZAAAA ZELJOOOO!!!! MANIJAK NE MOZE BITI SVAK!!!!

manijakdv
Kontakt:

Post Postao/la manijakdv » 13 maj 2012, 13:05

Uglavnom je sve rečeno o ovom derbiju.Ušli smo možda i previše sa "lako ćemo",pogotovo mi navijači,oni napaljeni do bola.Prvi gol ispada nam kompletna odbrana i vezni red,idu 4 na 2 i glupan bira najgore rješenje,puca sa 20 metara iskosa i umjesto da je kažnjen,posreći mu se,biva nagrađen prelijepim golom.Drugi gol isto,idu 2 na 1 gdje će svaki kvalitetniji igrač dodati onom slobodnom do sebe ali Said prolazi,ne zna ni on kako i biva nagrađen golom.Ljutnja velika jer znaš da si bolji a gledaš jadove kako slave,pa onda i neka bojazan za još nekom kontrom pitara i mogućim najgorim scenarijom jer nam je odbrana,pogotovo Čola,jako loše izgledala.Izmjena Bekrić-Čolić je definitivno prelomila utakmicu,gol smo postigli u najboljem mogućem trenutku jer sam siguran da bi se,da je ostalo 2-0,oni dobro zabunkerisali u drugom,valjali,valjali i eventualno čekali još neku kontru.Izjednačenje također na vakat,nekako smo prebrzo izjednačili i svi smo se ponadali potpunom preokretu.Od one ljutnje i bijesa dolazimo do erupcije oduševljenja i zaista mi je žao što stadosmo.
Jedino za čim žalim je što,kad već nismo imali Bešliju,nismo vidjeli Stanića umjesto Čolića na desnom krilu koja je njegova prirodna pozicija,imam osjećaj da bi ih i on raznio i dokrajčio po toj strani.
Najbitnije od svega je što smo ostali neporaženi,NASTAVILI NIZ,pokazali da je jako opasno naljutiti šampiona države i moram reći da sam zadovoljan rezultatom nakon lošeg početka.
Navijanje fenomenalno,zajedno smo jači,grmili smo zaista i ovo nam je putokaz svima kako treba dalje.U srijedu akobogda po kup a onda dvostruka fešta pred punom Grbavicom protiv Kozare.

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 13 maj 2012, 13:06

malo je smijesno da je guso ovako dobar na kraju sezone i drzi sada taj rekord a brate uvijek je bi tanak golman znao je primat takve pacerske golove koje ni najveci amater nebi primio ali velika zaluga ide i stoperskoj liniji zelje koji su dobro odradili ovu sezonu
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 13 maj 2012, 13:12

Kako je jutro pametnije od noci, komentar sam ostavio za danas nakon smirivanja strasti.

Prije svega drago mi je da smo konacno mogli gledati pravi pravcati derbi sa puno trke, prilika i u konacnici golova. Po meni, jucer je bio praznik za oci svim ljubiteljima domaceg fudbala. Da je vise ovakvih utakmica siguran sam da bi se liga u cjelosti popravila, publika bi se vratila na stadione a sponzori bi odrjesili kese. Ali ne lezi vraze...

Nakon dugo vremena jucer sam osjetio onaj naboj koji me uvijek obuzimao na derbiju. Onaj osjecaj kad srce lupa, pritisak u glavi kao da ce mozak eksplodirati, grlo promuklo a dlanovi bride. To je onaj osjecaj zbog kojeg volim fudbal, Zelju i sve sto je vezano za to...

Jucer smo vidjeli neko drugo Sarajevo u odnosu na cijelu sezonu. Vidjeli smo da komsije vise zele pobjedu, da im je ona izvlakusa za cijelu sezonu. U toj zelji, borbenosti i htjenju dali su nam dva gola iz dvije prilike nakon nasih gresaka.
Jucer smo takodjer vidjeli nekog drugog Zelju u odnosu na cijelu sezonu. Olako smo usli u susret, nosevima smo parali nebo i to nam se odbilo od glavu. Srecom kvalitet je na nasoj strani, i ekipa se nakon maestralnih izmjena naseg sefa, vrlo brzo vratila u ritam i postigli smo taj prijeko potrebni gol netom prije poluvremena. Prevagu na terenu je napravio Bekric koji me podsjetio na onog starog Bekrica koji nas je nekad odusevljavao. Raduje me njegova jucerasnja partija koja je, siguran sam, samo uvod u njegove bravure u nadolazecim euro utakmicama i narednoj sezoni. Prije svega, u kupu koji nas ceka vec ove srijede.
Osim Benje, koji je jucer zakazao u odnosu na ranije partije, posebno me iritirao Adilovic. Nervira me njegovo konstantno padanje iako ima 80 i kusur kila i reklo bi se da je kao od vrda odvaljen. U svakom malo jacem duelu on zavrsi na podu. Osim toga, nedostaje mu koncentracija u zavrsnici. Nije problem dati gol iz peterca na asistenciju Zebe tamo nekom Gosku, ali problem nastaje u duelima jedan na jedan gdje se ocekuje dribling i precizan sut. Tu kvalitetu Adilovic jos uvijek nema. Hoce li se to promjeniti pod palicom Amara Osima, ili su to neki njegovi nepremostivi limiti vidjet cemo u narednoj sezoni. U Evropi sa takvim napadacem malo toga mozemo ocekivati. Najsretniji bi bio da grijesim, i da nakon evropskih utakmica moram povuci sve sto sam rekao. Ali...

Od igraca Sarajeva najvise me impresionirao mali Suljic koji je pokazao da zna igrati lopte. Lagan i brz na nogama, sa solidnom tehnikom predstavljao je ozbiljnu prijetnju nasoj odbrani. Medjutim, njegova mana jeste defanzivna igra. Tu je i Husejinovic koji i u losoj formi, zapusten, izgleda opasno.

Tribine na derbiju zalosne. Desetak hiljada navijaca je zaista sramota za ovakvu utakamicu, najveci BiH derbi. Nekad je samo na Grbavici znalo biti desetak hiljada navijaca protiv Zmaja od Bosne, ili na Kosevu kada je igralo Sarajevo protiv Capljine. Danas je to druga prica, a svi vrlo dobro znamo razloge. To je nesto sto se mora promjeniti u narednom periodu jer ako zelimo uspjeh nasih ekipa u Euro takmicenjima onda izmedju ostalog i posjete na stadionima moraju biti vece, sto zbog novca, sto zbog naboja, sto zbog popularnosti....

Sve u svemu, zadovoljan sam jucerasnjom predstavom i jedne i druge ekipe. Sarajevo je pokazalo vecu zelju, mi veci kvalitet kako na terenu tako i na klupi.

Posebno mi je drago sto su navijaci Sarajeva na svojoj kozi osjetili onu narodnu "Dabogda imao, pa ne imao" :mrgreen:
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 13 maj 2012, 13:25

Nisam bio na Koševu. Utakmicu sam gledao na TVu. Svi koji su htjeli da vide, vidjeli su da je Željo puno kvalitetnija i bolja ekipa od Sarajeva.

Sarajevo je dalo dva nerezonska gola. Naročito prvi.

Naša sreća je što kod pitara igra jedan momak, a svi se pitari u njega kunu. Torlak. Njega je Bekrić kod oba naša gola napravio levatom, a usput i Zrnanovića, koji je bio naložen da udara. Ipak je ta odbrana sa Torlakom na čelu, u 28 utakmica primila 27 golova. I na Grbavici je on uz Čomora i pomenutog Dilavera bio najlošiji, kada im je Zeba pojedinačno probacivao loptu kroz noge.

Bekrić je pokazao da je igračina, a tipovi poput protivničkih "reprezentativaca" mu očito leže i voli da ih povaljuje.

Nakon tekme, pitari koji su bili na Koševu, dolaze i spominju kako nikada nije gora ekipa igrala na Koševu, kako je sudija spasio Želju. Kako je Željo talaška itd.... uglavnom nebuloza do nebuloze.....frustracije....

Jesenas Zeba levatio pobrojane igrače Sarajeva, a u maju Bekrija.

Igora Kristića će nešto strefiti....Treba mu radi zdravlja zabraniti da prenosi Želju :lol: :lol: :lol:
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 13 maj 2012, 13:36

avlami97 je napisao/la:Nisam bio na Koševu. Utakmicu sam gledao na TVu. Svi koji su htjeli da vide, vidjeli su da je Željo puno kvalitetnija i bolja ekipa od Sarajeva.

Sarajevo je dalo dva nerezonska gola. Naročito prvi.

Naša sreća je što kod pitara igra jedan momak, a svi se pitari u njega kunu. Torlak. Njega je Bekrić kod oba naša gola napravio levatom, a usput i Zrnanovića, koji je bio naložen da udara. Ipak je ta odbrana sa Torlakom na čelu, u 28 utakmica primila 27 golova. I na Grbavici je on uz Čomora i pomenutog Dilavera bio najlošiji, kada im je Zeba pojedinačno probacivao loptu kroz noge.

Bekrić je pokazao da je igračina, a tipovi poput protivničkih "reprezentativaca" mu očito leže i voli da ih povaljuje.

Nakon tekme, pitari koji su bili na Koševu, dolaze i spominju kako nikada nije gora ekipa igrala na Koševu, kako je sudija spasio Želju. Kako je Željo talaška itd.... uglavnom nebuloza do nebuloze.....frustracije....

Jesenas Zeba levatio pobrojane igrače Sarajeva, a u maju Bekrija.

Igora Kristića će nešto strefiti....Treba mu radi zdravlja zabraniti da prenosi Želju :lol: :lol: :lol:
i mi se mozemo zahvaliti Bogiju i gusi koje je izlevatio debeli Said a naravno takodzer se mozemo zahvaliti vasoj mladoj nadi vasem daniju alvesu..benji colicu..ako cemo tom logikom.. :roll: :roll: A o Adilovicu ..e njemu mi moramo spomenik podici..svaki put ga je u skoku dobio Torlak jer ste citavo poluvrijeme forsirali nabijanje na Adilovica..
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Levin, samoFKS, sebalos i 45 gostiju.