Novi selektor reprezentacije BiH
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
- Neandertalac
- Kontakt:
Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Kada pričamo o Amaru to sto je najbolji trener 101 lige svijeta nema nikakvu težinu. Opet jako je bitno voditi 100 i neku reprezentaciju svijeta koja zajedno ne vrijedi vise od miliona bosankih konvertibilnih maraka. Takođe nije bitno što je Kodro otjeran nakon nekoliko utakmica iz te iste 101 lige svijeta sa nikad jačim timom finansijski u istoriji iste. Normala, bio selektor takođe, koliko ono?
Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
A sta je to taj Bilic osvojio? Krompir, nista... Eno ga tjeraju iz West Hamadubrovnik je napisao/la: Ma ne zelim ja nista izbjeci Rekao sam ti da je osvojio. Koji je Azarbejdzan bio na rang listi?
Sta sada bi to trebao googlati da ti odgovorim i zasto je to vazno? Koga je zamjenio na klupi te reprezentacije? Je li to mjerodavno? Da li je bio losiji od njega na tom poslu i da li je potjeran kao prethodnik. U ovoj raspravi se osjecam kao da dokazujem da je Golf bolji od Yuga. Ja kazem svako voli vise Golfa a ti kazes Yugo je osvojio relly na Cemernom. Golf je skuplji a ti kazes Yugo manje trosi. Jednostavno ako su osvojena prvenstva mjerilo necega Amar je bolji i od starog i Vahe.
Ako ces gledati sta nogometni svijet i navijaci ostalih klubova i reprezentacija misle tu nema nikakvih nejasnoca. Cetvrtfinale EP kao pomocni trener Bilicu je vrijednije nego 5 titula u PL.
Makar meni.
E sada ces ti opet postaviti pitanje od 2 crte?

Da li ti mislis da je Sarajevo pogrijesilo tjerajuci Kodru?Neandertalac je napisao/la:Kada pričamo o Amaru to sto je najbolji trener 101 lige svijeta nema nikakvu težinu. Opet jako je bitno voditi 100 i neku reprezentaciju svijeta koja zajedno ne vrijedi vise od miliona bosankih konvertibilnih maraka. Takođe nije bitno što je Kodro otjeran nakon nekoliko utakmica iz te iste 101 lige svijeta sa nikad jačim timom finansijski u istoriji iste. Normala, bio selektor takođe, koliko ono?
a ko je rekao da je to mjerilo izbora za selektora?Neandertalac je napisao/la:Konačno neko da odgovori. Jupi, protukandidati imaju jedan trofej
Za dvadeset godina trenerskih karijera. Extra.
bar se NSBIH nikada dosad nije pozvao na to???
nijednim prijašnjim selektorima to nije relevantno? zašto bi bilo sad?
zbog Amara

Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
- Neandertalac
- Kontakt:
Pricamo o kvalitetama kandidata a ne trofejima kao uslovu.
Dubrovnik@ Mislim da je greška što su ga uopšte i doveli za trenera. Nije Kodro jedino zvučno ime koje se okusalo i skoro niko nije nista napravio. Moje mišljenje.
Inače što se tiče ove teme ja bi iskreno volio da Amar ne preuzme mjesto selektora jer bi to značio njegov povratak u Želju a svi koji prate našu ligu znaju šta to znači. Da znam kako će sa reprezentacijom uspjeti da se plasira kao što znam da će sa Željom harati ok, ovako, niko nam ne može garantovati takav uspjeh. Da je kvalitetan i ima mjesta da pokuša, iza toga stojim pogotovu kada vidim listu protiv kandidata. Nadam se da sam bio jasan.
Dubrovnik@ Mislim da je greška što su ga uopšte i doveli za trenera. Nije Kodro jedino zvučno ime koje se okusalo i skoro niko nije nista napravio. Moje mišljenje.
Inače što se tiče ove teme ja bi iskreno volio da Amar ne preuzme mjesto selektora jer bi to značio njegov povratak u Želju a svi koji prate našu ligu znaju šta to znači. Da znam kako će sa reprezentacijom uspjeti da se plasira kao što znam da će sa Željom harati ok, ovako, niko nam ne može garantovati takav uspjeh. Da je kvalitetan i ima mjesta da pokuša, iza toga stojim pogotovu kada vidim listu protiv kandidata. Nadam se da sam bio jasan.
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Pa ja se slazem sa tobom i vidis da i ja volim Zeljeznicar. Kad igrate u Evropi navijam za vas kao za Hajduk. U PL mi je najdrazi Velez(dok je bio u njoj) ali nemam ni trunke mrznje prema vama.Neandertalac je napisao/la:Pricamo o kvalitetama kandidata a ne trofejima kao uslovu.
Bio bih presretan da vas Amar preuzme i da dalje nabijate komplekse meni i svima drugima.
Tko moze imati nesto protiv kluba koji nam je dao Edina.
Sto se reprezentacije tice imam drugacije misljenje i to ti je vjerujem jasno.
-
- Kontakt:
Cuj dao Edina , Amar i uprava zalijevali alkoholom od radosti sto su u ta doba uvalili za 50 hiljada Dzeku u Teplice , smijali se
Da su vidjeli ko sto je Plisek vidio , ne bih Amar njemu dao da ide

Pa nisam rekao da ga je dao Amar nego Zeljeznicar.HeraklitMracni je napisao/la:Cuj dao Edina , Amar i uprava zalijevali alkoholom od radosti sto su u ta doba uvalili za 50 hiljada Dzeku u Teplice , smijali se![]()
A ako oni misle da bi Amar njima dobro dosao tko sam ja da im to osporavam.
Da je ovo tema Amar u Zeljeznicaru ja na njoj ne bi ni pisao.
-
- Kontakt:
posto ce izgleda amar osim postati selektor, hajmo onda korak dalje na ovom forumu i napisite vi koji to donekle znate, kakav je on sto se tice forsiranja mladih igraca, kakav je u skautingu mladih igraca po bih/evropi (napr kolika je sansa da pozove burnica, jakupovica, hadzikica, aganovica, itd) i da li je neko kome se tesko ulazi u repku ili je otvoren prema tome da i pozove ponekad kojeg debitanta (prvenstveno mladjeg)?
hvala!
hvala!
Amar nije bio u klubu kada je Edin prodat. Amar je otkrio Edina, forsirao ga u ligi. Dao mu sansu protiv Hearts-a u kupu UEFA sa svega 17 godina. Plisek je naslijedio Amara na trenerskoj funkciji ( a Amar je tada otisao u Japan ). Plisek kada je dosao toliko je vidio potencijala u Dzeki da ga je automatski vratio u juniore. Tako da mojne mi suplje.HeraklitMracni je napisao/la:Cuj dao Edina , Amar i uprava zalijevali alkoholom od radosti sto su u ta doba uvalili za 50 hiljada Dzeku u Teplice , smijali se![]()
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
- Neandertalac
- Kontakt:
Sigurno je da ga ne možeš folirati, to će svi vidjeti na samom početku. Cijeni kvalitet i poštuje ga a u isto vrijeme ima razumijevanja za igrače i njihove "bubice", zna kada treba progledati kroz prste i biti na raspolaganju sa pedagoškim pristupom. Voli praviti tim po svom ukusu, sumnjam da ce svi koji trenutno igraju i dobijaju poziv biti pozvani ako on dođe, zapravo nece sigurno. Voli mlade igrače i vjerujem da ce Pl BiH biti više zastupljena i promovisana a takođe moguća je i jedna strategija dugoročnog karaktera koja bi za zadatak imala podizanje rejtinga domaćeg fudbala i fudbalera. Svjedoci smo da nam je "baza" presusila i ovo sa domaćim prvenstvom je veliki problem. Ove priče kako će imati problema sa Pjanicem i Dzekom zbog autoriteta nemaju smisla. Sigurno ih cijeni kao igrace i dat ce im statusno mjesto u timu kakvo zasluzuju. Svaki pokušaj da ga prave levatom, klupa im je zagarantovana, u najboljem slucaju.edinjo-bih je napisao/la:posto ce izgleda amar osim postati selektor, hajmo onda korak dalje na ovom forumu i napisite vi koji to donekle znate, kakav je on sto se tice forsiranja mladih igraca, kakav je u skautingu mladih igraca po bih/evropi (napr kolika je sansa da pozove burnica, jakupovica, hadzikica, aganovica, itd) i da li je neko kome se tesko ulazi u repku ili je otvoren prema tome da i pozove ponekad kojeg debitanta (prvenstveno mladjeg)?
hvala!
Eto na brzinu. Još bih dodao, živi google, prati fudbal 0_24. Nismo jednom tražili po netu neke informacije a on se smijao sa strane već znajući odgovor. I to stvari od prije deset, dvadeset godina, sastave, strijelce i tako dalje. Izuzetan sagovornik koji sluša i nema predrasuda, dobar drug, voli zayebanciju.
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Koji sustav igre preferira? Da li je razvio kojeg mladog igraca i prodao ga u ozbiljan klub?
Kako je Zeljeznicar igrao pod Osimom? Dopadljivo ili Bazdarevic style.
To da je dobar prijatelj je super. Ali za kafane.
Da li je dovodio puno polovnjaka iz Srbije i Hrvatske ili je forsirao domacu mladost?
Jedino od svega nabrojanog sto mi se svidjelo kao karakteristika je da voli saslusat sugovornika.
To obicno znaci da nije sujetan.
Kako je Zeljeznicar igrao pod Osimom? Dopadljivo ili Bazdarevic style.
To da je dobar prijatelj je super. Ali za kafane.
Da li je dovodio puno polovnjaka iz Srbije i Hrvatske ili je forsirao domacu mladost?
Jedino od svega nabrojanog sto mi se svidjelo kao karakteristika je da voli saslusat sugovornika.
Ma nesto kontam mozda taj Morz ne bi bio ni los. Ali za indirektnog selektora odnosno pomocnog selektora (tj trenera). Kad treba davati selektor izjavu nek poturaju nekog drugog, uglavnom tako i na presicama. On nek bude covjek iz sjene, jer je bas ono neuredan i bonton da procita ne bi mu skodilo. Uz to previse filozofira u izjavama.
Ali s druge strane ako ce on biti selektor iz sjene, bolje da mu je babo selektor iz sjene
Sve u svemu.. jos uvijek nije odluceno ko je novi selektor i ovdje ponavljamo praznu slamu.
Ali s druge strane ako ce on biti selektor iz sjene, bolje da mu je babo selektor iz sjene

Sve u svemu.. jos uvijek nije odluceno ko je novi selektor i ovdje ponavljamo praznu slamu.
Ako je istina, ovako nesto sam i pretpostavljao. Kodro ima siguran i uspjesan projekat u Svicarskoj.
Kodro naravno ima želju pomoći BiH, spreman je uskočiti u pomoć, no ističe da u ovom trenutku poštuje Servette, te da je fokusiran na rad u Švicarskoj, pa su razgovori, kako javlja Avaz, bili isuviše diplomatski i trenutno nije pretjerano zainteresovan za klupu našeg nacionalnog tima.
Pročitaj više na: http://sportsport.ba/bh_fudbal/obavljen ... rom/256862
Kodro naravno ima želju pomoći BiH, spreman je uskočiti u pomoć, no ističe da u ovom trenutku poštuje Servette, te da je fokusiran na rad u Švicarskoj, pa su razgovori, kako javlja Avaz, bili isuviše diplomatski i trenutno nije pretjerano zainteresovan za klupu našeg nacionalnog tima.
Pročitaj više na: http://sportsport.ba/bh_fudbal/obavljen ... rom/256862
Zadnja izmjena: DrFilgud, dana/u 29 okt 2017, 10:38, ukupno mijenjano 2 puta.
Evo i Muslin vam je (izgleda) slobodan! 

Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
Jeste naivni braćo mila. Kodro i Prosinečki su tu postavljeni samo da se javnost smiri. Teren se pravi već odavno za Amara.
Nije problem ni da on bude ako je on jedina opcija za Bazdarevica, problem je na kakav način se to radi, kao da smo svi ludi jbt.
Savez ima svoje medije i novinarčiće preko kojih će to i progurati da se sve to ublaži.
Jadni smo i cirkus kakvog nema na planeti. Sve sami interes vlada.
Nije problem ni da on bude ako je on jedina opcija za Bazdarevica, problem je na kakav način se to radi, kao da smo svi ludi jbt.
Savez ima svoje medije i novinarčiće preko kojih će to i progurati da se sve to ublaži.
Jadni smo i cirkus kakvog nema na planeti. Sve sami interes vlada.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Radi cega ga srbi tjeraju a lik ih odvede na mundialmarconato je napisao/la:Evo i Muslin vam je (izgleda) slobodan!

naprijed rejal
Nisu tu cista posla, ali meni je licno drago ako ode!Sveti je napisao/la:Radi cega ga srbi tjeraju a lik ih odvede na mundialmarconato je napisao/la:Evo i Muslin vam je (izgleda) slobodan!
Lose igramo, neadekvatna formacija, forsiranje nekih balvana, velika sujeta i nepozivanje igraca poput Sergej Milinkovića, Živkovića itd...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
Ma moze i on, samo mojne Morzamarconato je napisao/la:Nisu tu cista posla, ali meni je licno drago ako ode!Sveti je napisao/la:Radi cega ga srbi tjeraju a lik ih odvede na mundialmarconato je napisao/la:Evo i Muslin vam je (izgleda) slobodan!
Lose igramo, neadekvatna formacija, forsiranje nekih balvana, velika sujeta i nepozivanje igraca poput Sergej Milinkovića, Živkovića itd...

dubrovnik je napisao/la:Jedino od svega nabrojanog sto mi se svidjelo kao karakteristika je da voli saslusat sugovornika.

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 6 gostiju.