Automobili, motori...
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Re: Automobili, motori...
Nije ti nikakav problem uraditi chip tuning i sa dosta visom kilometrazom, ukoliko se pridrzavas optimalnih vrijednosti za taj motor. Potrosnja bi ti bila ista, ako ne i manja, a ne bi ugrozio ni motor ni turbo punjac, plus imao bi auto koje ustvari ''ide''.
...Život za Široki...
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
dijelim isto misljenje
jer stvano ko god je uradio chip od mojih drugova i poznanika, niko se nije pozalio
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Imao sam ga i ja na svom starom A4 B6 sa stock 130 ks. Uradjen remap na 160 ks, auto letjelo, a i sredjeno bilo i sve, s-line optika. Nikad problema s motorom.
...Život za Široki...
- majestic24
- Kontakt:
Kamo srece da mi svi imamo love pa da mozemo sebi dobra auta kupiti
Sto se tice chipovanja,moje misljenje je da netreba nista dirati sto se toga tice. Ono sto je fabricki,neka tako i ostane. Al et,to je moje misljenje.
Brza voznja mi nije bila strana,al nije to bas taj merak kad nemas dobro auto. Sta drug seco kaze ,onaj zvuk kad cujes dosta ti je.
I ja sam imao neke svoje dionice. Najbolja mi je ( i najcesca) ona Bihac - Buzim. 55 km,mjesavina pravca,krivine na krivini i dio gdje se voze trke (famozna "krajiska zmija")
[youtube][/youtube]
Najbolje auto sta sam vozio je bmw 320 d, 187 HP...vrijednost 25 k evrica. Ma ljepota od auta

Sto se tice chipovanja,moje misljenje je da netreba nista dirati sto se toga tice. Ono sto je fabricki,neka tako i ostane. Al et,to je moje misljenje.
Brza voznja mi nije bila strana,al nije to bas taj merak kad nemas dobro auto. Sta drug seco kaze ,onaj zvuk kad cujes dosta ti je.
I ja sam imao neke svoje dionice. Najbolja mi je ( i najcesca) ona Bihac - Buzim. 55 km,mjesavina pravca,krivine na krivini i dio gdje se voze trke (famozna "krajiska zmija")
[youtube][/youtube]
Najbolje auto sta sam vozio je bmw 320 d, 187 HP...vrijednost 25 k evrica. Ma ljepota od auta

GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
MUGDIM - Jedini frajer koji nije metka ispalio u periodu 1992. - 1995. (za to vrijeme je ratovao u Švicarskoj), a ima priznanje Zlatni ljiljan, naknadno je dobio i invalidsku penziuju i status RVI-a zbog nokta koji mu je urastao u meso i hemoroida nastalih usred sjedenja na koži. Dodatno je omastio brk eminetnom TV voditeljicom!!!secer je napisao/la:sta ti je oto?Bosniacum Lilium je napisao/la:secko klasicni Mugdim
MUGDIM - jedini frajer koji ima dvije diplome sa privatnog fakulteta a nezna, neshvata i nekonta!! Dodatno je omastio brk eminentnom manekenkom!
Mugdim - jedini frajer koji je bez dana radnog staža kupio Audija R8, vlasnik je 3 špedicije i parkira nasred Ferhadije. Dodatno je omastio brk kćerkom eminentnog političara!
A jedan i za Ljiljana
HEJT za sve one ****, koji mi pričaju priče da je ova ili ona seka fuksa/sponzoruša/mamina curica, samo iz razloga jer nije imao proloza. Još veći HEJT što prosipa šuplju, kao da ona i hoće on ne bi... Haveru kad bi ona samo namignula, ti bi je poder'o k'o lamelu uz Vratnik!
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
znam taj hejt, davno lajkan. Nisam takav trust me
Bio bih sa njom zbog mog cejfa (sto je zgodna, lahka i to sve), ali ne bih poricao da je ravaku 
e pa tu je fazon. pazi, ako vozis tom brzinom, put prolazis za cca. 2h._dreamer_ je napisao/la:ako ja sa svojom astrom j i 17kama mogu proci karaulu a da ne spustam ispod 70-65 izuzev mozda par krivina, onda bi ti sa boljim autom mogao sigurno jos brze ici
istina je da bi moje auto moze brze (gdje ti prodjes 50-60, ja mogu mozda 80-90), al´ opet kad izracunamo dodjemo na sat i dvadeset, sat i trideset. ponavljam, zeznuto je nabiti prosjek 120 km/h.
pazi, sad kad sam vozio iz tuzle u njemacku, stigao sam za rekordnih 14 sati. od tih 14 sati odbijes 1:30 pauza.
kad sam prosao srebrenik, pretekao me je neki audi a8 (najvjerovatnije da je vozio nekog politicara).
pratio sam ga gotovo do granice i cini mi se da nismo skidali ispod 150.
kroz sloveniju sam se zakacio za nekog audija karavana, ni on nije skidao ispod 150 (kacis se za nekog lokalca koji zna gdje su kamere).
kroz austriju sam pratio nekog lokalca koji je vozio porsea. rijetko sam gledao na taho (zbog krivina i gustog saobracaja, jelte
ok, do sarajeva ne bismo pravili pauze
60 min. za tu relaciju je magicna cifra. magicna.
ali ako bi put bio cist, vjerujem da bismo imali vremena da se uvratimo u neku od pecenjara i kupimo janjetine. za ponijeti, naravno.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD
film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!
film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!
slazem se. od ovog ne bi imao glavobolja u vidu neke stete na motoru, a smanjio bi potrosnju.ŠB_Fidelis je napisao/la:Klasicni optimum chip tuning za taj 105 ks bi npr. bio na 140 ks maksimalno, imao bi auto, a ne bi mu nista bilo.
licno sam misljenja da auta izmedju 1.6 i 3.0 bez problema podnose 7-9 ks na zapocetih 100 kubika.
dakle, vjerujem da auto od 2000 kubika bez problema moze izvuci izmedju 140 i 180 ks.
motori od 3.0 do 5.0 mogu izvuci 9-12 ks na svaki 100 kubika.
znaci, auto od 4000 kubika bez problema podnosi izmedju 350 i 450 ks.
sto se tice auta iznad 5000 kubika, samo je nebo granica.
recimo da je brabus kao osnovu za svoj model uzeo c63 amg black series (mercedes ga pravi sa 6208 kubika i 517 ks) i napucao ga na nevjerovatnik 800 ks. brzi je od svakog ferarija i lamba.
au, ovo je ekstra. ako budem dolazio preko ljeta, hos me ugostit?majestic24 je napisao/la:Najbolja mi je ( i najcesca) ona Bihac - Buzim. 55 km,mjesavina pravca,krivine na krivini i dio gdje se voze trke (famozna "krajiska zmija")
koji je rekord?
- majestic24
- Kontakt:
Brate,bujrum...mozes sam,mozes s porodicom. Bilo bi mi drago da dodjes bgm.
Mislim da je rekord staze 2:18,al nisam siguran . Duzina je 4100 metara.
Mislim da je rekord staze 2:18,al nisam siguran . Duzina je 4100 metara.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
Ja sam imao veci peh u Americi
Imao sam Dodgde Chargera a nisam imao gdje voziti preko 120
Svaki 3 dan sam bio na benzinskoj.
hvala, hvala. ako uspijem, vjerujem da ce biti lijepo druzenje.majestic24 je napisao/la:Brate,bujrum...mozes sam,mozes s porodicom. Bilo bi mi drago da dodjes bgm.
to ispadne da u prosjeku moras vozit 110-120 km/h? nije nemoguce, naprotiv! mislim da se moze popraviti taj rekord.majestic24 je napisao/la:Mislim da je rekord staze 2:18,al nisam siguran . Duzina je 4100 metara.
ali, meni je zanimljivija ta duga dionica (55 km).
@kvaresma, evo ih.
ps.
za sliku u punoj velicini kliknuti na povecalo
Prostor za chip je fabricki otkljucan na 20-30% snage cijelog motora. Sve preko toga zahtijeva dodatne izmjene nekih dijelova, objasnio je momak iznad.
Ja licno kad bih cipovao, a imam namjeru ako Bog da, svojih 100ks dici na 120-130MAX. Preko toga necu, jer nemam ni sredstava a ni volje da mijenjam jos neke dijelove zbog chipa. Sta cu ganjat neke konje kad neam kubikaze za njih
Ja licno kad bih cipovao, a imam namjeru ako Bog da, svojih 100ks dici na 120-130MAX. Preko toga necu, jer nemam ni sredstava a ni volje da mijenjam jos neke dijelove zbog chipa. Sta cu ganjat neke konje kad neam kubikaze za njih
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
a sto je s ostatkom auta 
Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Mazda RX-8 1.3 benzin, 250 KSEdin.- je napisao/la:Prostor za chip je fabricki otkljucan na 20-30% snage cijelog motora. Sve preko toga zahtijeva dodatne izmjene nekih dijelova, objasnio je momak iznad.
Brate taj filter zraka na benzincu malo promijeni zvuc, neprimjetno povecava snagu motora, neprimjetno. Ima tu zavrzlama nekih, skup je sport chiptuning..
MasinaEdin.- je napisao/la:Jedan je Suad Hota. 2.0 motor 500ks, Lancia Delta
[youtube][/youtube]
-
FOURTHOFFICIAL
- Lokacija: Sarajevo grade moj - this is the city I most enjoy !
- Kontakt:
Sviđa mi se adžukina makinja i ova njegova strast prema autima i brzoj vožnji. 
Seo rušilac - Inače,momak je legenda,mislim na Sea
yebe li tebe adzuka ?FOURTHOFFICIAL je napisao/la:Sviđa mi se adžukina makinja i ova njegova strast prema autima i brzoj vožnji.
nema ljutnje sala je ovo
za video iznad: SUAD !
-
FOURTHOFFICIAL
- Lokacija: Sarajevo grade moj - this is the city I most enjoy !
- Kontakt:
hahahah
normalno da je šala

doduše, više sam ciljao na to da bi volio da i sam jednog dana ako Bog da provozam kakvu mašineriju, a vidim da se adzo, ti Edine, bosniacum, ŠBFidelis dosta razumijete u ove stvari, pa eto ako Bog da, kroz koju godinu znat cu kome da se obratim kad bude trebalo kakva kolica uzimat.
normalno da je šala
doduše, više sam ciljao na to da bi volio da i sam jednog dana ako Bog da provozam kakvu mašineriju, a vidim da se adzo, ti Edine, bosniacum, ŠBFidelis dosta razumijete u ove stvari, pa eto ako Bog da, kroz koju godinu znat cu kome da se obratim kad bude trebalo kakva kolica uzimat.
Seo rušilac - Inače,momak je legenda,mislim na Sea
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
ako i treba auto, samo se meni javi
Ja mogu svima naci auto da valja, osim sebi 
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.