BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

Hare_BvB
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Hare_BvB » 07 nov 2010, 17:36

Fenomenalna igra i demonstracija sile u Hannoveru. :mrgreen:

Poljaci su dominirali. :P

Odlične izmjene Kloppa. Kuba je imao gol, asist, a na njemu je bio i penal radi kojeg je isključen Haggui; Lewa gol; a Toni prelijepu asistenciju. 8-) Dokaz da nam je i klupa prejaka u ovom trenutku. Odbrana fenomenalna, Schmelle je u strašnoj formi, a dosadilo mi je više faliti Hummya i Nevena, jer momci igraju perfektno. Pišonja me konačno obradovao danas, i drago mi je da i on ulazi u dobru formu. Vezni red izvrstan, pogotovo u defanzivnim zadacima. Šteta za Sahina i promašeni penal ( btw odigrao je ponovo odličan meč), teško mu je palo i mislim da je vrijeme da neko drugi počne šutiratu penale, a moj prijedlog je Kagawa. ;) Suši je dominirao u prvom poluvremenu i ponovo ulazi u odličnu formu. Lucas majstorski zabio, ali mi se malo naljutio kada ga je Klopp izveo iz igre. :roll: Prezadovoljan sam i igrom i rezultatom.

Jedva čekam okršaj sa HSV-om u petak, jer će to biti pravi test za BVB. :D
Der Mann für die entscheidenden Tore.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 07 nov 2010, 19:07

Hare_BvB je napisao/la: Lucas majstorski zabio, ali mi se malo naljutio kada ga je Klopp izveo iz igre. :roll: Prezadovoljan sam i igrom i rezultatom.

Mislim da je Barrios-u bio neko poseban na tribinama...covjek kojem je on trcao kada je dao gol pa se mozda zbog toga ljutio jer je htio jos da se pokaze :D ...bar ja tako mislim...mozda grijesim

B0SANAC
Kontakt:

Post Postao/la B0SANAC » 07 nov 2010, 19:11

Svaka cast BVB !
Samo tako nastavite ..

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 07 nov 2010, 19:25

B0SANAC je napisao/la:Svaka cast BVB !
Samo tako nastavite ..
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 07 nov 2010, 20:17

Cestitke na visokoj pobedi,koju moram priznati nisam ocekivao zbog umora od utakmice u cetvrtak,tako da ova pobeda dobija ne tezini.Nadam se da cete tako da nastavite i u boducnosti i da titulu donesete na Westfalen(za mene ce uvek tako ostati).
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 07 nov 2010, 20:19

vi se bas ne salite.stvarno je i bio red da ponovo vidimo jaku borusiju.uvijek sam volio bayern,ali moram priznati da mi je falilo ono rivalstvo sa borusijom.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 07 nov 2010, 22:04

Utakmicu sam gledao na moju zalost tek od 60 min jer sam tek tad dosao kuci jbg al su mi javljali rezultati i kada sam cuo zavrseno prvo poluvrijeme sa vodstvom nasim gol made in japan i to kakav gol presretan sam bio i prijatno iznenadjen svaka cast za ovu pobjedu i vazne bodove... Malo su mi neke stvari za smetale od kojih moze nastat i veci problem to pomenuto ponasanje Barrigola kad je izasao i reakcija Sahina nakon promasenog penala... Barrios ne smije onako reagovat stvarno ono se ne smije ponavljat jer iz takvih stvari nastaju konflikti u redovima i doci ce do formiranja malih grupica koje mogu upropastit kolektiv a nas upravo taj KOLEKTIV krasi jer je na terenu uvijek 11 prijatelja koji ginu jedan za drugog i nema glumaca a Barrios se danas ponasao ko Ibrahimovic glumio je manekena.. svaka njemu cast jako ga gotivimo svi mi navijaci al ono ne smie radit i nadam se da ce to klopp sredit... Jer kao prvo njemu je 25 godina a za njeg se zna tek godina ipo kako treba odigrao je desetak reprezenativnih utakmica i sad on glumi tu neku zvijezdu a od nakvih stvari to krene stvarno uz duzno postovanje i veliku zahvalnost prema tom igracu al ono ne smije vise ponovit ! Jedan Messi kada izlazi iz igre doduse rjetko izadje al one scene ne pravi a taj Messi je ipak doktor za mngoe igrace... Dalje Sahinjo prije nego sto ce izvest penal kamera ga zumira i bio je toliko nerovozan i toliko ga bilo strah sve mu se to vidjelo na izrazu lica ta napetost i taj strah od penala i znao sam da ce profulat znao sam ko god se zadubio i gledao u njegov izraz lica mogao je to vidjet ... I igrac sa takvim strahom i nerovozom tom ne smije jednostavno sutirat penal ne smije i tacka i trebao je posteno rec ne smijem ja ne osjecam se sigurno.. al hajde **** sad taj penal ne bitan je on al ubuduce mora se izabrat siguran izvodjac jedanestercajer u toku sezone ce se nac neka utakmica kada nam bude trebao upravo taj gol sa bjele tacke i tu mora bit neko ko ima celicne zivce i ko zna sutat ko je doktor :)... Moj prijedlog je Kagawa ili ne znam neka kloppo skonta vec nekog ha ya... Mislim nije sramota fulat penal i najveci su to radili al u kratkom roku ih je puno fulao.. i sto je najgore ona reakcija nurija poslije penala kao da mu je umro neko tako se ponasao toliko mu je zao i krivo bilo i strah me da tu nedaj boze ne utice na njegovu psihu pa da nam ne zapadne u kakvu krizicu nedaj boze... Al poznavajuci Kloppa uvjeren sam da ce i dalje pustat Sahinja da puca penale... Al hajde dosta kukanja sad ... Super utakmica super rezultat sve top... bodovi su tu steta samo sto Leverkusen dobi al dobro je to sve... izdvojio bih Schmellea ponovo u top fomri i ocekujem da ga low uskoro pozove... sledeca tekma hsv pravi ispit al mozemo ih dobit samo et nesto smo slabi kod kuce pa me to brine mislim da ce bit neki X i utakmica sa malo golova ... al se nadam pobjedi...

pitanje za hareta:
Posto si gledao svih 90 min de mi molim te reci kakav je bio Bender i kakav je bio pisonja jel stvarno dosao malo sebi il je ono bio samo blijesak mali... i kako je moj ljubimac super mario el maestro Gotzinho igrao ?
BvB Echte Liebe !!!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 07 nov 2010, 22:15

Damir_BvB je napisao/la:pitanje za hareta:
Posto si gledao svih 90 min de mi molim te reci kakav je bio Bender i kakav je bio pisonja jel stvarno dosao malo sebi il je ono bio samo blijesak mali... i kako je moj ljubimac super mario el maestro Gotzinho igrao ?
Bender standardno dobar, odličan u defanzivi i dobar u pas igri. :P

Pišonja je imao odličnu asistenciju, a u odbrani je bio mnogo pouzdaniji nego u zadnjim mečevima. :D Pozitivino me iznenadio danas. :P

Gotze ponovo igrao na desnoj strani, gdje i nije baš učinkovit. Par sitnih pogrešaka, ali odličan u pas igri i kretanju. Mala zamjerka se odnosi na duel igru, gdje ne ulazi dovoljno žustro, ali treba ga shvatiti, jer je u mlađim danima imao velike probleme sa čestim povredama. Treba čuvat onakav dragulj. :mrgreen:

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 08 nov 2010, 00:46

Pa sta je ovo ljudi, da ovo nije kakav san? Niko ziv nije mogao predvidjeti pred pocetak sezone da cemo ovako harati ligom. Ovo je neopisivo sta se sve događa u zadnjih 3 mjeseca. NAvijaci su opet posebna prica; oko 9000 u Parizu pa sad opet u Hannoveru oko 10 000, domacini se i ne cuju od nasih.

Nema covjek vise ni rijeci da pohvali ove momke sto ginu na terenu. Kakav dar-mar napravise Kuba i Levy za ono malo minuta sto odigrase, pa maestralna asistencija da Silve, ma svi koji su igrali su briljirali. Ipak malo losiji od ostalih su bili Kevin, Mario i Lucas.

Sad ide HSV; nekako mi se cini da puno bolje igraju protiv jacih ekipa. Otkad je Klopp na klupi, po 2 pobjede i jedni i drugi, oni nas mlatnu u Hamburgu a onda im se mi revansiramo u Dortmundu. Ja ne bih imao nista protiv da tako bude i ove sezone, da onako domacinski podijelimo bodove :mrgreen:

Neko rece da ce nam HSV biti test; ja bih rekao da je obrnuto, da cemo mi biti test HSV-u. Mi smo sad mjera svim drugima, svi ce se testirati upravo protiv nas da vide gdje su. Mi se vise nemamo sta testirati, dokazali smo da ove igre nisu slucajnost.

I za kraj: Oh wie ist das schön

[youtube][/youtube]
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 08 nov 2010, 15:44

Borrusia odusevljava, koja gotiva, jest mi drago nesto, cestitam,jos malo i gotojo :mrgreen:
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 08 nov 2010, 15:58

JuveSissoko je napisao/la:Borrusia odusevljava, koja gotiva, jest mi drago nesto, cestitam,jos malo i gotojo :mrgreen:
Vakat je bio više. :mrgreen:

Vidim i Juve dobro gura, bilo bi lijepo da se stari i veliki rivalitet obnovi naredne sezone u LP. :P

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 08 nov 2010, 23:47

Psg dobio Marseille...Sevilla dobila Valensiju...Kvalitet lige prvaka u grupi J europske lige :mrgreen:

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 08 nov 2010, 23:59

adnan24 je napisao/la:Psg dobio Marseille...Sevilla dobila Valensiju...Kvalitet lige prvaka u grupi J europske lige :mrgreen:
Bravo majstore ja kazem ova nasa grupa je za liguprvaka teza je nasa grupa nego bayernova ... Uzmi eto Romu i Sevillu izjednacene ekipe isto tako PSG i BASEL barem po imenima. Vrijednost Basela je 38.650.000 € a PSG-a 97.450.000 € znaci po imenima PSG duplo jaci od Basela , vrijednost Rome je 233.050.000 € a Seville 191.500.000 € .. a one cernobil i one nesrece druge da ne spominjem... tako da ova grupa i ovi klubovi sigurno mogu igrat i u ligi prvaka al hajd bit ce valjda 2011 ABD na dobrom smo putu u svakom slucaju...
BvB Echte Liebe !!!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 09 nov 2010, 00:14

adnan24 je napisao/la:Psg dobio Marseille...Sevilla dobila Valensiju...Kvalitet lige prvaka u grupi J europske lige :mrgreen:
PSG je odlična ekipa i ja sam im prognozirao borbu za titulu u Le Championnatu u ovoj sezoni. Imaju par odličnih mladih igrača, kao i nekoliko veoma iskusnih i super kvalitetnih igrača, te odličnog trenera i nije nikakvo iznenađenje da dobro guraju ove sezone.

Sevilla je posve druga momčad nakon promjene trenera, a uvjeren sam da bi ušli u LP sa sadašnjim trenerom. U prvom meču protiv Brage su se ispromašivali i izgubili 1-0 golom iz ofsajda. Tad nisu imali sreće, ali zato im se sve vratilo sa kamatama na Westfalenu. :evil:

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 09 nov 2010, 00:26

Mozda se i nama to sve vrati na kraju sezone kad izborimo mjesto koje vodi u ligu prvaka a o tituli je ipak jos prerano sanjat...
BvB Echte Liebe !!!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 09 nov 2010, 13:38

Hare_BvB je napisao/la:
PSG je odlična ekipa i ja sam im prognozirao borbu za titulu u Le Championnatu u ovoj sezoni. Imaju par odličnih mladih igrača, kao i nekoliko veoma iskusnih i super kvalitetnih igrača, te odličnog trenera i nije nikakvo iznenađenje da dobro guraju ove sezone.

Sevilla je posve druga momčad nakon promjene trenera, a uvjeren sam da bi ušli u LP sa sadašnjim trenerom. U prvom meču protiv Brage su se ispromašivali i izgubili 1-0 golom iz ofsajda. Tad nisu imali sreće, ali zato im se sve vratilo sa kamatama na Westfalenu. :evil:

I dalje najvise zalim za onom pobjedom PSG-a u spaniji...nema sanse da bi ih sad dobili...a bez ta 2-3 boda bila bi sad potpuno drugacija sizuacija na tabeli...

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 09 nov 2010, 15:20

Uzlet Borussije (D) na terenu i izvan njega

Samo dan nakon što je Borussia iz Dortmunda na gostovanju kod Mainza pobijedila 2:0 i preuzela vodeću poziciji na bundesligaškoj tablici, vrijednost dionica njemačkog kluba zabilježila je rekordan rast.

Jedan vrijednosni papir prvog njemačkog nogometnog kluba notiranog na burzi u Frankfurtu porastao je za oko 10 posto i stajao je 1,86 eura. Analitičari su zabilježili i ‘značajan porast trgovine dionicama BVB-a’.

Nakon deset godina razočaravajućeg razvoja vrijednosti Borussijinih dionica, u posljednjih nekoliko mjeseci papiri BVB-a ponovno bilježe porast. Na koncu protekle sezone Bundeslige (26. svibnja), vrijednost jedne dionice iznosila je samo 93,7 centi.

Tko je tada kupio BVB-ove papire, i sada ih prodao - taj je u samo pet mjeseci mogao ostvariti dvostruku dobit. No, svi oni koji su prije desetljeće kupili dionice Borussije, danas mogu konstatirati da su one izgubile čak 80 posto izvorne vrijednosti.

Puštanje u opticaj prve nogometne dionice u Njemačkoj dogodila se prije točno deset godina (31. listopada 2000.). Nade tadašnjih ulagača bile su velike, baš kao i ambicije tadašnjih Borussijinih čelnika. No, analitičari su upozoravali da nogometni vrijednosni papiri nisu najbolja opcija za ulaganje novca.

Cijena po kojoj su tada prodavane dionice BVB-a iznosila je 11 eura. I tu vrijednost dionica nikada više nije dosegla. Krivulja vrijednosti išla je strelovito - ali samo prema dolje!

Za takav razvoj većim dijelom bila je kriva pogrešna klupska politika. Borussija se razbacivala novcem, u klub su stizali preskupi igrači prosječnih sposobnosti - agresivnom politikom transfera tadašnji duet na čelu kluba (predsjednik Gerd Niebaum i sportski direktor Michael Meier) htjeli su konačno ukinuti dominaciju minhenskog Bayerna, te zaigrati u društvu najvećih klubova Europe.

Umjesto uspjeha, uslijedio je krah. Skupa momčad nije se uspjela plasirati u Ligu prvaka, Borussija je nagomilala 120 milijuna eura duga i našla se pred stečajem. A dionice kluba dosegle najnižu ikada zabilježenu vrijednost na parketu burze u Frankfurtu - 84 centa.

Titula za pravi posao

Nastavi li mlada i talentirana momčad trenera Jürgena Kloppa pobjeđivati u ovoj sezoni i osvoji li Borussia titulu prvaka Njemačke, dionice BVB-a mogle bi početi zanimati i ‘profesionalne’ ulagače poput velikih investicijskih fondova. Analitičari tvrde da papiri aktualno imaju ‘dobar potencijal’.

Do sada veliki investitori nisu bili pretjerano zainteresirani za dionicama, većina vlasnika papira su ionako navijači - oni su svoje dionice kupili i uokvirili, vise kod kuće kao relikvija i znak privrženosti velikom klubu iz Ruhrske oblasti. Početkom 2010. posljednja dva velika fonda su se konačno riješila svojih 20 milijuna papira koji su prešli u ruke sitnih dioničara. I njima je bilo preko glave stalno pratiti uspone i padove kluba, bilježiti poraze i pobjede i strahovati hoće li obrana spriječiti gol protivnika ili ne.

Koliko su dionice nogometnih klubova podložne hirovitom razvoju na burzovnom parketu pokazuje i nedavni neuspjeh Borussije u njemačkom Kupu. Nakon poraza od trećeligaša Offenbacha, vrijednost dionice BVB-a je opala za nekoliko postotaka. Nikoga u Njemačkoj ne čudi da se nakon Borussije nijedan drugi klub nije usudio kročiti na skliski burzovni parket.

Kao najveći kandidat spominjan je upravo minhenski Bayern, no taj se klub odlučio za drugačiji model. Bavarci su udjele u vlasništvu “prodali” velikim firmama poput Adidasa - i one se mogu podičiti titulom ‘strateškog partnera rekordnog prvaka Njemačke’.

Bayern je na duži rok definitivno odustao od lansiranja dionica. Predsjednik kluba Uli Hoeness na svojoj je koži osjetio što znači posjedovati lako ‘kvarljivu’ robu. On je, zanimljivo, jedan od vlasnika dionica konkurentske Borussije iz Dortmunda:

- Da, imam 5000 dionica Borussije. Moja žena ih je kupila. Htio sam vidjeti kako funkcionira vrijednosni papir nogometnog kluba. Dosad sam samo izgubio mnogo novca...
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 09 nov 2010, 18:36

FRANK RIBERY je napisao/la:Predsjednik kluba Uli Hoeness na svojoj je koži osjetio što znači posjedovati lako ‘kvarljivu’ robu. On je, zanimljivo, jedan od vlasnika dionica konkurentske Borussije iz Dortmunda:

- Da, imam 5000 dionica Borussije. Moja žena ih je kupila. Htio sam vidjeti kako funkcionira vrijednosni papir nogometnog kluba. Dosad sam samo izgubio mnogo novca...
Nek je i Kobasičar jednom izgubio koji ojrić. :twisted: :lol:

Bitno je da se BVB oporavlja i na finansijskom planu. Inače, nakon pobjede protiv H96, vrijednost dionice BVB-a je prešla i 2 €. :mrgreen:

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 09 nov 2010, 19:10

Hare_BvB je napisao/la:
FRANK RIBERY je napisao/la:Predsjednik kluba Uli Hoeness na svojoj je koži osjetio što znači posjedovati lako ‘kvarljivu’ robu. On je, zanimljivo, jedan od vlasnika dionica konkurentske Borussije iz Dortmunda:

Nek je i Kobasičar jednom izgubio koji ojrić. :twisted: :lol:

Bitno je da se BVB oporavlja i na finansijskom planu. Inače, nakon pobjede protiv H96, vrijednost dionice BVB-a je prešla i 2 €. :mrgreen:
Hajde bar čovjek zna ušta da ulaže.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 10 nov 2010, 14:10

Mario Gotze, Mats Hummels i Kevin Grosskreutz su pozvani u Elf za prijateljski meč protiv Švedske. :D

Zašto nije Schmellea zvao. :roll: :evil:

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.