FIFA/Coca-Cola World Ranking

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Cartman
Kontakt:

Re: FIFA/Coca-Cola World Ranking

Post Postao/la Cartman » 18 okt 2013, 01:20

Lijepo je bit ispred Hrvatske kako god okrenes. Ko je to mogao zamislit prije nekoliko godina? Oni su godinama lideri na Balkanu, nadat se da mi mozemo preuzet tron na duze vrijeme.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 18 okt 2013, 01:38

Cartman je napisao/la:Lijepo je bit ispred Hrvatske kako god okrenes. Ko je to mogao zamislit prije nekoliko godina? Oni su godinama lideri na Balkanu, nadat se da mi mozemo preuzet tron na duze vrijeme.
Za mene biti lider ne znaci samo da budemo u A reprezentaciji ispred svih ostalih, nego i u omladinskim kategorijama, a u isto vrijeme da nam klubovi ne budu prava kanta za nabijanje u Evropi. Tu je Hrvatska sve ispred nas.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 18 okt 2013, 16:29

Stvarno je glupo ako se utakmice baraža gledaju na listi za sljedeće kvalifikacije. Nije fer prema reprezentacijama koje su se direktno kvalificirale. Ovako drugoplasirani, pogotovo nosioci, dobivaju nezasluženu šansu da se probiju u višu jakosnu skupinu. Šta sad Hrvatska dobije recimo Islanda, nakantaju ih (nagađam), i nas preskoče i izbace nas u drugu jakosnu skupinu :roll:

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 18 okt 2013, 16:33

AnelZ je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Lijepo je bit ispred Hrvatske kako god okrenes. Ko je to mogao zamislit prije nekoliko godina? Oni su godinama lideri na Balkanu, nadat se da mi mozemo preuzet tron na duze vrijeme.
Za mene biti lider ne znaci samo da budemo u A reprezentaciji ispred svih ostalih, nego i u omladinskim kategorijama, a u isto vrijeme da nam klubovi ne budu prava kanta za nabijanje u Evropi. Tu je Hrvatska sve ispred nas.
Ja bi dodao jos da se liderom mozes nazvati tek tog dana kada odigras ravnopravno i sa najvecim na svijetu, a ja iskreno nisam siguran koliko se mi mozemo nositi sa ekipama poput Argentine, Bazila, Holandije, Njemacke, Engleske itd...
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 18 okt 2013, 16:33

Donnie Darko je napisao/la:Stvarno je glupo ako se utakmice baraža gledaju na listi za sljedeće kvalifikacije. Nije fer prema reprezentacijama koje su se direktno kvalificirale. Ovako drugoplasirani, pogotovo nosioci, dobivaju nezasluženu šansu da se probiju u višu jakosnu skupinu. Šta sad Hrvatska dobije recimo Islanda, nakantaju ih (nagađam), i nas preskoče i izbace nas u drugu jakosnu skupinu :roll:
Termin za utakmice/baraž je dat pa ti izaberi protivnika, ako hoćeš igraj protiv 150tog na listi il ako možeš protiv Top 10 ...

Izabrana je Argentina ako budemo imali neriješen rezultat ni 2 pobjede Hrvatske nad Islandom je ne mogu staviti ispred nas jer Argentina je treća a Island 46 ...

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 18 okt 2013, 16:38

thulkazal je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la:Stvarno je glupo ako se utakmice baraža gledaju na listi za sljedeće kvalifikacije. Nije fer prema reprezentacijama koje su se direktno kvalificirale. Ovako drugoplasirani, pogotovo nosioci, dobivaju nezasluženu šansu da se probiju u višu jakosnu skupinu. Šta sad Hrvatska dobije recimo Islanda, nakantaju ih (nagađam), i nas preskoče i izbace nas u drugu jakosnu skupinu :roll:
Termin za utakmice/baraž je dat pa ti izaberi protivnika, ako hoćeš igraj protiv 150tog na listi il ako možeš protiv Top 10 ...

Izabrana je Argentina ako budemo imali neriješen rezultat ni 2 pobjede Hrvatske nad Islandom je ne mogu staviti ispred nas jer Argentina je treća a Island 46 ...
Ako se ne varam, prijateljske utakmice se ne gledaju na toj listi koja odredjuje nosioce u narednim kvalifikacijama. Nesto se ne sjecam da li se gleda baraz.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 18 okt 2013, 16:40

koliko gluposti se ovdje moze procitati, to je nevjerovatno.

haj mi samo objasnite kako ce UEFA bodovati utakmicu izmedju UEFA ekipe i CONMEBOL ekipe :?: :roll:
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 okt 2013, 16:42

Razbacit će prebranac.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 18 okt 2013, 18:04

KK_Bosna je napisao/la:koliko gluposti se ovdje moze procitati, to je nevjerovatno.

haj mi samo objasnite kako ce UEFA bodovati utakmicu izmedju UEFA ekipe i CONMEBOL ekipe :?: :roll:
http://www.world-results.net/uefa/ranking_2013.html

Boduje UEFA i te utakmice na SP-u, ali ne boduje prijateljske.

Inače, nije lako napredovati na ovoj listi kao na FIFA-inoj, s dvije pobjede se ne može puno postići. Problem je taj što su nama i Hrvatska i Ukrajina i Švedska jako blizu.

lucif3R666
Kontakt:

Post Postao/la lucif3R666 » 25 okt 2013, 15:19

DukeOfWellington je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:koliko gluposti se ovdje moze procitati, to je nevjerovatno.

http://www.world-results.net/uefa/ranking_2013.html

Boduje UEFA i te utakmice na SP-u, ali ne boduje prijateljske.

Inače, nije lako napredovati na ovoj listi kao na FIFA-inoj, s dvije pobjede se ne može puno postići. Problem je taj što su nama i Hrvatska i Ukrajina i Švedska jako blizu.
nema problema , svedi nece pobijedit, kao ni ukrajinci :D a hrvati igraju s malo losijim protivnikom pa nece nece dobit puno bodova , al kao sto cujem , nece se brojat baraz , za uefa rank , jer vec sad se zakljucila lista za uefa kvale.. a mi smo 9-ti
Nema neprijatelja koji može biti toliko opasan kao bivši prijatelj,jer ovaj tačno zna gdje treba da udari!

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 25 okt 2013, 15:57

lucif3R666 je napisao/la: al kao sto cujem , nece se brojat baraz , za uefa rank , jer vec sad se zakljucila lista za uefa kvale.. a mi smo 9-ti
gdje si ovo čuo?? do sada su se brojale i play off utakmice(npr.pikaju se rezultati iz one 4 utakmice protiv Portugala u barazu),mada ne znam koliko ce dvije pobjede nad Islandom uopste Hrvatima donijeti bodova...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 okt 2013, 16:04

maximusdecimus je napisao/la:
lucif3R666 je napisao/la: al kao sto cujem , nece se brojat baraz , za uefa rank , jer vec sad se zakljucila lista za uefa kvale.. a mi smo 9-ti
gdje si ovo čuo?? do sada su se brojale i play off utakmice(npr.pikaju se rezultati iz one 4 utakmice protiv Portugala u barazu),mada ne znam koliko ce dvije pobjede nad Islandom uopste Hrvatima donijeti bodova...
Donijet ce, ali to ne ide u ovaj obracun. Lista za naredne UEFA-ine kvalifikacije je zakljucena.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 25 okt 2013, 16:10

Ljudi moji vako stoje stvari, Hrvatska nas ne moze sa dvije pobjede prestici, Ukrania nas moze prestici u slucaju samo ako pobjedi obje utakmice protiv Francuske, ono sto je za nas najvaznije je slijedece: Svedska ne smije pobjediti obje utakmice, ne smije isto tako pobjediti jednu + jedan remi, u tom slucaju bi nas prosli. Znaci, navijamo za Francusku da bar izvuce jedan remi i naravno nasu bracu portugalce da dobiju bar jednu tekmu ili da bude dva remija ali da se ne ide na penale, jer u slucaju dva remija, a pritome da svedska ide dalje, utakmica bi se racunala kao da je svedska dobila drugu. Eto to vam je 100% provjereno, znaci realno gledajuci, navijajmo za Portugal i mi smo u prvom sesiru.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

arius
Kontakt:

Post Postao/la arius » 25 okt 2013, 16:17

djelomicno si u pravu......za pobjedu se dobije 40000 bodova cca. za remi 20000 i poraz 9500 ....saberes dijelis sa brojem utakmica x 2 i na kraju sve sa 5 kad saberes i ostala dva ciklusa.dakle samo i iskljucivo nas moze prestici svedska i to ako dobije obje utakmice protiv portugala. s jednim remijem ostaju iza nas ...hrvatska i ukrajina nas ne mogu prestici ni u jednoj

svedska sa remijem i pobjedom bi imala 31244 bodova a ukrajina sa 2 pobjede 31318.....ako im dodamo 61000 odnosno 82000 bodova hrvatska takodjer s dvije pobjede 31101.mi imamo 31416

harko8
Kontakt:

Post Postao/la harko8 » 25 okt 2013, 16:43

evo ima ovdje neko objavio kako se racuna i link za Excel (izbrisite 9):
http://sport.becka9-raja.at/forum/index ... __st__3020" onclick="window.open(this.href);return false;

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 25 okt 2013, 18:31

@lucifer

I ja sam čuo za tu informaciju ovdje na forumu, ali nisam nigdje pročitao, nek neko postavi link ako mu nije mrsko.

Kad već spominješ, na ovoj listi se za svaku pobjedu dobiva približno isto, razlike vezane za položaj protivnika su minimalne, puno važniji parametar je razlika kojom se pobjeđuje. Dakle, sušta suprotnost FIFA listi.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 26 okt 2013, 00:34

arius je napisao/la:djelomicno si u pravu......za pobjedu se dobije 40000 bodova cca. za remi 20000 i poraz 9500 ....saberes dijelis sa brojem utakmica x 2 i na kraju sve sa 5 kad saberes i ostala dva ciklusa.dakle samo i iskljucivo nas moze prestici svedska i to ako dobije obje utakmice protiv portugala. s jednim remijem ostaju iza nas ...hrvatska i ukrajina nas ne mogu prestici ni u jednoj

svedska sa remijem i pobjedom bi imala 31244 bodova a ukrajina sa 2 pobjede 31318.....ako im dodamo 61000 odnosno 82000 bodova hrvatska takodjer s dvije pobjede 31101.mi imamo 31416
Pobjeda u barazu donosi 46000 poena, remi 26000, a poraz 16000 + svaki dati gol 501 poen, a svaki primljeni gol oduzima 500.

I naravno ljudi dragi da se broji baraz za formiranje jakosnih sesira za kvalifikacije za EURO 2016.

lucif3R666
Kontakt:

Post Postao/la lucif3R666 » 15 nov 2013, 22:43

kako sta ? gdje smo sad poslije prvi utakmica na ovoj ili uefa listi ??
Nema neprijatelja koji može biti toliko opasan kao bivši prijatelj,jer ovaj tačno zna gdje treba da udari!

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 15 nov 2013, 22:53

lucif3R666 je napisao/la:kako sta ? gdje smo sad poslije prvi utakmica na ovoj ili uefa listi ??
Ukoliko Ukrajina ne pobjedi Francuze u Parizu ostajemo u 1 sesiru,ukoliko pobjede oni idu u 1 sesir umjesto nas.Sto se tice Hrvata i Svedjana mislim da nas vise ne mogu prestici.Znaci navijamo da bude X ili 1 u Parizu (mada bi ja licno volio X,pa da Francuzi konacno ostanu kuci)
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 15 nov 2013, 22:55

TMovac je napisao/la:
lucif3R666 je napisao/la:kako sta ? gdje smo sad poslije prvi utakmica na ovoj ili uefa listi ??
Ukoliko Ukrajina ne pobjedi Francuze u Parizu ostajemo u 1 sesiru,ukoliko pobjede oni idu u 1 sesir umjesto nas.Sto se tice Hrvata i Svedjana mislim da nas vise ne mogu prestici.Znaci navijamo da bude X ili 1 u Parizu (mada bi ja licno volio X,pa da Francuzi konacno ostanu kuci)
Napisa tamo na temi 'Baraž' jedan da mogu uz nekakve pobjede od 9 ili 10 razlike, dakle ne mogu u normalnim okolnostima.

U principu samo da Ukrajina ne pobijedi Francusku i to je to.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Serha i 13 gostiju.