Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

MElloo
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la MElloo » 26 jun 2013, 22:20

Majko mila šta je ovo :lol:
ode i Fedex...

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 26 jun 2013, 22:21

a ja sta su igraci koji se oslanjaju na servis i eventualno jak forehand i ako ne zavrse poen u trecoj razmjeni gube ga 99%?

nek se i federer povrjedi do WBa sljedece godine, mozda ga i osvoji

Believe
Kontakt:

Post Postao/la Believe » 26 jun 2013, 22:22

samosarajvo je napisao/la:a ja sta su igraci koji se oslanjaju na servis i eventualno jak forehand i ako ne zavrse poen u trecoj razmjeni gube ga 99%?

nek se i federer povrjedi do WBa sljedece godine, mozda ga i osvoji
Momak šta je s tobom,Darcis je jučer nadmudrio Nadala u svakom segmentu igre a glavni adut mu je bio to gore što si rekao.Međutim,i u dužim razmjenama Darcis je osvajao poene koji su bili iznimno važni.
Bezveze pričaš,baš bezveze.
You'll never walk alone.

Steph
Kontakt:

Post Postao/la Steph » 26 jun 2013, 22:23

Darcis je lik koji kuburi po challengerima, garantujem životom da ga nikada prije nisi ni gledao osim ako nisi kladioničarski freak k'o ja npr. Pored toga je visok bijednih 173 centimetra i inače je strašan server... :roll:

Garantujem da bi ga Kubot pomeo da su odigrali meč.

Mene boli chunson za Federera, njemu je vrijeme za penziju.

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 26 jun 2013, 22:24

samosarajvo je napisao/la: @emire
da otpusti tonija? pa on bi bio niko i nista bez tonija
Ma Tony je sam rekao da mu nije rod da bi ga Nadal smakao,Meni nervira to sto Nadal nikada nema plan B i igra mu je uvjek ista,nemozes na WB irati isto kao na RG 2 metra iza Base linea,jednostano Nadal je mnogo vise trebao ici naprijed na mrezu gdje je sjajn a to sve manje korist a sa obzirom kako je koljeno trea to da radi.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 26 jun 2013, 22:24

E sad ga pretjera.

Steve Darcis je igrac kojem sljaka najvise odgovara, podloga na kojoj i ima najvise pobjeda.
Ima solidan servis, koji eto zna nekada da poludi, sto mu se desilo neki dan ima i veoma dobar slajs, sto ja za travu odlicno, prosle godine je slajsom unistio Berdycha na OI.
Taj slajs Nadalu nikada nije predstavljao problem jer sa top spinom niko ne vraca slajs i ne namjesta se lakse na takve udarce kao Nadal.
Problem je sto dok je trava jos uvijek trava to moze biti korisno protiv njega(Petschner 2009.)
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 26 jun 2013, 22:28

Sta bi od nakog turnira :cry: :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 26 jun 2013, 22:29

Valencia je napisao/la:Ehh, koliko ste kukali na 'sportu travu', kao, 'ne mogu vise sljivotresi igrati s&v'..

Bas mi je milo sto je Stakovski razbio 'mit' o 'sporoj travi' tj. zemlji koja pogoduje 'majstorima sljake',. S&v igra je uvijek imala prolaz.. Prolazilo je Hasu, Rodiku i drugim kada bi dobro servirali. Ne mozes kao nekad raspaliti los servis i opet los potez materijalizovati izlaskom na mrezu. Sada i servis i volej moras odigrati dobro da bi dosao do poena, sto je odlicno za tenis i njegovu ljepotu/popularnost.. Nadam se da ce u buducnosti biti dobrih s&v igraca, a ne sljivotresa poput Ivanisevica ili Henmana. Njihovo vrijeme je proslo.

Dakle, s&v i dalje ima prolaz ako odigras majsotorski. Sve ima prolaz ako si majstor. Ako nisi, onda se vadis na svasta nesto.. Oni koji nisu dovoljno dobri uvijek se vade na nesto... Pobjednik uvijek pronadje nacin.

Sta prognozirate?
Kako izgledaju Nole i Marej?
Bi li mogao Delpo do titule, ili u nekoj ludoj varijanti Conga ako nije ispao do sada?
Tsonga je predao meč protiv Gulbisa.

Henman i Ivanišević nisu nikakvi šljivotresi nego su to S&V igrači. S druge strane, to ako neko racionalno igra S&V igru, tj. ide na mrežu kad postoji realna šansa da iskoristi dobar servis nije S&V igrač jer taj svakako dobro zna odigrati i sa osnovne linije po potrebi. Stahovsky se dobro koristi S&V igrom, ali je danas pokazao da po potrebi može vrlo kvalitetno da razmjenjuje ground udarce sa Federerom do prekosutra, dakle ima alternativu. S&V igrač poput Henmana igra svoju igru dosljedno jer praktično nema nikakvu šansu da se nosi sa iole ozbiljnijim groundstrokerom u baseline igri. Klasični S&V igrač nema šanse da pobijedi Federera ni u snu, pa čak ni danas.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 26 jun 2013, 22:30

Nece Federer mjenjat patike :lol:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 26 jun 2013, 22:34

Blamirali su se i Federer i Nadal. Andy i Novak se smiju kao Grinch svojevremeno :lol:

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 26 jun 2013, 22:47

Valencia je napisao/la:Ehh, koliko ste kukali na 'sportu travu', kao, 'ne mogu vise sljivotresi igrati s&v'..

Bas mi je milo sto je Stakovski razbio 'mit' o 'sporoj travi' tj. zemlji koja pogoduje 'majstorima sljake',. S&v igra je uvijek imala prolaz.. Prolazilo je Hasu, Rodiku i drugim kada bi dobro servirali. Ne mozes kao nekad raspaliti los servis i opet los potez materijalizovati izlaskom na mrezu. Sada i servis i volej moras odigrati dobro da bi dosao do poena, sto je odlicno za tenis i njegovu ljepotu/popularnost.. Nadam se da ce u buducnosti biti dobrih s&v igraca, a ne sljivotresa poput Ivanisevica ili Henmana. Njihovo vrijeme je proslo.

Dakle, s&v i dalje ima prolaz ako odigras majsotorski. Sve ima prolaz ako si majstor. Ako nisi, onda se vadis na svasta nesto.. Oni koji nisu dovoljno dobri uvijek se vade na nesto... Pobjednik uvijek pronadje nacin.

Sta prognozirate?
Bi li mogao Delpo do titule, ili u nekoj ludoj varijanti Conga ako nije ispao do sada?
Ala si poletio. :mrgreen: Naravno da prolazi, trava je ove godine brža, a loptice lakše. To su organizatori rekli, a spomenuli su i komentatori na BBC-u. Stavljen je manji sloj trave, nešto slično kao i na OI prošle godine. Nusprodukt je da je teže mijenjati pravac, pa se često igrači osjećaju kao da su na ledu (pogledaj samo koliko je bilo padova i proklizavanja ove sedmice), a i degradacija same trave je veča.

Dokaz da je potrebno samo malo bržih podloga i lakših loptica, da bi se čitava filozofija igre promijenila, na bolje naravno.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

EvoMene
Kontakt:

Post Postao/la EvoMene » 26 jun 2013, 23:22

A jeste i pričali o teškom žrijebu za Federera i Nadala. Al dobro, u pravu ste bili, stvarno teški protivnici u prva dva kola. :mrgreen:
Smoke Weed Everyday!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 26 jun 2013, 23:43

[youtube][/youtube] 8-)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 26 jun 2013, 23:52

formance je napisao/la:

Sta prognozirate?
Ala si poletio. :mrgreen: Naravno da prolazi, trava je ove godine brža, a loptice lakše. To su organizatori rekli, a spomenuli su i komentatori na BBC-u. Stavljen je manji sloj trave, nešto slično kao i na OI prošle godine. Nusprodukt je da je teže mijenjati pravac, pa se često igrači osjećaju kao da su na ledu (pogledaj samo koliko je bilo padova i proklizavanja ove sedmice), a i degradacija same trave je veča.

Dokaz da je potrebno samo malo bržih podloga i lakših loptica, da bi se čitava filozofija igre promijenila, na bolje naravno.
Hajde dobro sto se igraju sa podlogama ali ne znam kolko je pametno igrati se sa lopticama..,

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 26 jun 2013, 23:54

Ovo je kraj za mene na ovom podforumu, vjerovatno i na citavom forumu, nakon 37 uzastopnih cetvrfinala, ovo se desi i preko ovog ne mogu preci, ne znam kako cu vise i pratiti ovaj sport zbog prokletog jednorucnog bekenda koji mi je zgadio igru.
Nemam komentara, grozno se osjecam, zadnja 2 seta sa pratio sa curom koja navija za Nadala i uzas...

Nek' mi niko nista ne zamjeri, pogotovo ne Nadalovi navijaci, hvala Magici i formanceu na odlicnim analizama i postovima koje je bilo uzivanje citati, samo nastavite, ne znam vise sta da kazem

to je to.
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

bazeni
Kontakt:

Post Postao/la bazeni » 27 jun 2013, 00:04

:cry: :shock:

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 27 jun 2013, 00:06

Edin TM87 je napisao/la:Ovo je kraj za mene na ovom podforumu, vjerovatno i na citavom forumu, nakon 37 uzastopnih cetvrfinala, ovo se desi i preko ovog ne mogu preci, ne znam kako cu vise i pratiti ovaj sport zbog prokletog jednorucnog bekenda koji mi je zgadio igru.
Nemam komentara, grozno se osjecam, zadnja 2 seta sa pratio sa curom koja navija za Nadala i uzas...

Nek' mi niko nista ne zamjeri, pogotovo ne Nadalovi navijaci, hvala Magici i formanceu na odlicnim analizama i postovima koje je bilo uzivanje citati, samo nastavite, ne znam vise sta da kazem

to je to.

Sreca pa si bio s curom pa nisi pokazao ono kakav si kad Roger izgubi :)

Svima je krivo, al ne ocajavaj, cekamo jesen i nadajmo se boljem :)

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 27 jun 2013, 00:06

Sta sad prestat pratit sport radi jednog mece ili sta vec? Radi toga sto Fed nece biti vise isti :roll:

Koliko sam ja zivaca na Cilica potrosio, presto' bi tenis pratit odavno :mrgreen: :mrgreen:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 27 jun 2013, 00:16

Edin TM87 je napisao/la:Ovo je kraj za mene na ovom podforumu, vjerovatno i na citavom forumu, nakon 37 uzastopnih cetvrfinala, ovo se desi i preko ovog ne mogu preci, ne znam kako cu vise i pratiti ovaj sport zbog prokletog jednorucnog bekenda koji mi je zgadio igru.

to je to.

slika
FORZA MARŠAL !!!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 27 jun 2013, 00:32

Bi @legenda na kraju upravu kada je replicirao moj posto kada sam se smijao zbog ispadanja Nadala...
Sta reci osim da je pobjeda Ukrajinca zasluzena...
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.