KK Bosna
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz
Re: KK Bosna
što se tiče zastava, na balkonu iza koša imaš sljedeći raspored zastava:
FIBA KK Široki ABA liga HR BH zastava
tako da o tome da nema bih zastave možeš mačku o rep zakačiti i dalje biti paćenik
tako da o tome da nema bih zastave možeš mačku o rep zakačiti i dalje biti paćenik
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Svi klubovi na dresu imaju zastavu zemlje iz koje dolaze osim Širokog i Igosa.Toliko o predstavljanju BiH.Kevin je napisao/la:što se tiče zastava, na balkonu iza koša imaš sljedeći raspored zastava:
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
-
- Kontakt:
Jesi procito ovo prije nego što si poslo,jesi se upito ima li smisla ovo sto si posloFRANK RIBERY je napisao/la:Svi klubovi na dresu imaju zastavu zemlje iz koje dolaze osim Širokog i Igosa.Toliko o predstavljanju BiH.Kevin je napisao/la:što se tiče zastava, na balkonu iza koša imaš sljedeći raspored zastava:
Nadi mi ijedan dres u npr. Hrvatskoj od koš. kluba da ima zastavu Hrvatske
Plus toga nema ni u Čapljine,Zrinjskog ,Mladosti itd. toliko o tvojoj objaktivnosti

U Bosni nema napretka dok ne shvate (uprava i nesposobni Bukva) da Bosni ne treba biti cilj seljačka liga 13 niti regionalna niti euroliga, već stvaranje SISTEMA sličnog kakav ima i široki.
stotinu puta bi korisnije bilo da smo ove sezone istrpili Hota, Buzu, Demića, Čamdžića... da igraju po 40 minuta nego što ćemo se zadovoljiti ligom 6 i naredne sezone u rosteru imati 5-6 propalih talenata .
stotinu puta bi korisnije bilo da smo ove sezone istrpili Hota, Buzu, Demića, Čamdžića... da igraju po 40 minuta nego što ćemo se zadovoljiti ligom 6 i naredne sezone u rosteru imati 5-6 propalih talenata .

SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
-
- Kontakt:
Upravo tako!!! Sindis i Guzonjić nisu uopšte trebali.Također, sad ovaj Avdibegović ne donosi ništa novo nego zatvara Marku 8-9 minuta. Dok je Bukve u Bosni nema napretka u razmišljanju jer jednostavno frajer ne razmišlja. Bolje da su umjesto Guzonjića MIrzu BUlića doveli, Rešidović umjesto Sindisa (10min za Edina i 30 za Čamdžića idealno za ovu sezonu) i vjerujte mi bili bi na istom mjestu na tabeli sada.dzenan01 je napisao/la:U Bosni nema napretka dok ne shvate (uprava i nesposobni Bukva) da Bosni ne treba biti cilj seljačka liga 13 niti regionalna niti euroliga, već stvaranje SISTEMA sličnog kakav ima i široki.
Da, 1-2 pobjede manje, ali bi za sljedeću sezonu imali nekoliko strašnih mladih igrača i sa par pojačanja napasti titulu.zaboljisportuBiH je napisao/la:Upravo tako!!! Sindis i Guzonjić nisu uopšte trebali.Također, sad ovaj Avdibegović ne donosi ništa novo nego zatvara Marku 8-9 minuta. Dok je Bukve u Bosni nema napretka u razmišljanju jer jednostavno frajer ne razmišlja. Bolje da su umjesto Guzonjića MIrzu BUlića doveli, Rešidović umjesto Sindisa (10min za Edina i 30 za Čamdžića idealno za ovu sezonu) i vjerujte mi bili bi na istom mjestu na tabeli sada.dzenan01 je napisao/la:U Bosni nema napretka dok ne shvate (uprava i nesposobni Bukva) da Bosni ne treba biti cilj seljačka liga 13 niti regionalna niti euroliga, već stvaranje SISTEMA sličnog kakav ima i široki.

- FRANK RIBERY
- Kontakt:
felix123 je napisao/la:Jesi procito ovo prije nego što si poslo,jesi se upito ima li smisla ovo sto si posloFRANK RIBERY je napisao/la:Svi klubovi na dresu imaju zastavu zemlje iz koje dolaze osim Širokog i Igosa.Toliko o predstavljanju BiH.Kevin je napisao/la:što se tiče zastava, na balkonu iza koša imaš sljedeći raspored zastava:
Nadi mi ijedan dres u npr. Hrvatskoj od koš. kluba da ima zastavu Hrvatske
Plus toga nema ni u Čapljine,Zrinjskog ,Mladosti itd. toliko o tvojoj objaktivnosti![]()

Evo neću više posto nije vezano za temu.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Na pocetku sezone je vjerovatno i Hamdin plan bio da do kraja forsira samo mlade igrace, ali onda su se medjutim desile onda pobjede i naravno ona standardna se desila sa pritiskom rezultata, i to se poslije odrazilo na minute mladih igraca.
Buza igra u prosjeku 13 minuta, Ali 17 minuta, ali zato Batina i Sindis igraju po bruku. Ja kad vidim Sindisa kako ga svi gaze u odbrani k'o plitak potok, meni muka bude. O Batini da ne pricam, on u napadu ni protiv Brotnja otvoren sut ne moze da pogodi. Nedavno sam pisao koje bi rokade ovom timu trebale.
Marko jos nije spreman za ove kosarke, njemu je i ovih sedam - osam minuta samo premija koju treba da dobije nakon sto igra negdje na dvojnu licencu.
Avdibegovic, ako se produzi i za iducu sezonu, bi tek onda bio pojacanje. Sve ostalo je promasena investicija. A moze biti jako koristan.
Ali dokle god bude cilj Liga 6 i F4 Kupa nema tu hajra i napretka.
Ja se kladim i kada obezbijedimo Ligu 6 definitivno, da ce Sindis i Batina da igraju po 20 minuta.
Jer, jednostavno takvi smo mi.
A i da se izgubi sad 3 - 4 utakmice neplanirano, opet smo sigurni medju 5.
Ali, da je Dejo npr. davao minutazu Demicu i Buzi ovakvu prosle godine, ove godine bi to bila druga prica. Pa momci igraju tek svoju prvu seniorsku sezonu.
Buza igra u prosjeku 13 minuta, Ali 17 minuta, ali zato Batina i Sindis igraju po bruku. Ja kad vidim Sindisa kako ga svi gaze u odbrani k'o plitak potok, meni muka bude. O Batini da ne pricam, on u napadu ni protiv Brotnja otvoren sut ne moze da pogodi. Nedavno sam pisao koje bi rokade ovom timu trebale.
Marko jos nije spreman za ove kosarke, njemu je i ovih sedam - osam minuta samo premija koju treba da dobije nakon sto igra negdje na dvojnu licencu.
Avdibegovic, ako se produzi i za iducu sezonu, bi tek onda bio pojacanje. Sve ostalo je promasena investicija. A moze biti jako koristan.
Ali dokle god bude cilj Liga 6 i F4 Kupa nema tu hajra i napretka.
Ja se kladim i kada obezbijedimo Ligu 6 definitivno, da ce Sindis i Batina da igraju po 20 minuta.
Jer, jednostavno takvi smo mi.
A i da se izgubi sad 3 - 4 utakmice neplanirano, opet smo sigurni medju 5.
Ali, da je Dejo npr. davao minutazu Demicu i Buzi ovakvu prosle godine, ove godine bi to bila druga prica. Pa momci igraju tek svoju prvu seniorsku sezonu.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
-
- Kontakt:
Pratiš li ti utakmice KK Bosna ove sezone?Stvarno me zanima kod koga si ti vidio od mlađih igrača taj strašni potencijal?dzenan01 je napisao/la:Da, 1-2 pobjede manje, ali bi za sljedeću sezonu imali nekoliko strašnih mladih igrača i sa par pojačanja napasti titulu.zaboljisportuBiH je napisao/la:Upravo tako!!! Sindis i Guzonjić nisu uopšte trebali.Također, sad ovaj Avdibegović ne donosi ništa novo nego zatvara Marku 8-9 minuta. Dok je Bukve u Bosni nema napretka u razmišljanju jer jednostavno frajer ne razmišlja. Bolje da su umjesto Guzonjića MIrzu BUlića doveli, Rešidović umjesto Sindisa (10min za Edina i 30 za Čamdžića idealno za ovu sezonu) i vjerujte mi bili bi na istom mjestu na tabeli sada.dzenan01 je napisao/la:U Bosni nema napretka dok ne shvate (uprava i nesposobni Bukva) da Bosni ne treba biti cilj seljačka liga 13 niti regionalna niti euroliga, već stvaranje SISTEMA sličnog kakav ima i široki.
04. 09. 2011 - Alytus
Bosna i Hercegovina 92-80 Hrvatska
Henry Domercant > Chester Mason + Dontaye Draper + Stanko Barac + Bojan Bogdanovic + Damir Omerhodzic!!
Henry Domercant > Chester Mason + Dontaye Draper + Stanko Barac + Bojan Bogdanovic + Damir Omerhodzic!!
Čamac, Buza, Demić, Hot, Hodžić... su igrači koji uz pravilan rad mogu izrasti u kvalitete za regionalnu ligu.
Al' eto nek' su razni Prilepići, Naletilići i Ramljaci strašni mladi potencijali, ili su igrači za regionalnu ligu postali uz pravilan rad !?
Al' eto nek' su razni Prilepići, Naletilići i Ramljaci strašni mladi potencijali, ili su igrači za regionalnu ligu postali uz pravilan rad !?
Re: BiH kosarkasi - Litvanija 2011.
izvini Neno, vidis ja sam odgojen na nekom kodeksu ponasanja stare sarajevske raje u kojem kada kazes nekome .ebo te ovaj ili onaj to je u smislu sale, a ne uvrjede, ali ocigledno ti to nisi tako shvatio nego kao uvrjeduneno#4 je napisao/la:Izvini, Nermine ali izgleda da si se malo pogubio jutros. Da li je uzrok sto si se nesto nanervirao ili slicno, ja ne znam, ali stvarno post ti je smijesan.nerminh74 je napisao/la:Neno prvo .ebo te siroki i bio je vakat da izbore 2 predstavnika i to sada kada se koljemo samo sa slovenijom koja sada ima 2 krs i 2 onako tima (kako se olimpija raspala) sto uveliko pomaze, drugo kao u velicini slucajeva slazem se sa tobom guzonjic, s.demic i batina out, a po meni najbolja i ostvariva situacija kaplan (ipak je on pravi suter koji bi sirio odbranu) i meni tako drag krupalija in i to bi nam legao kao samar budali (naravno za ligu 6) a znas da je po meni crnogorac nije ni trebao zapocet sezonu u Bosni nego bi vukovic imao 10 min. po svakoj tekmi i trece siroki ovo nije poziv da pises o sirokom ovdje i ako zelis odgovoriti imas topic ili BiH ili aba lige
Ljudi su direktno pobijedili sve cetiri ekipe iz Slovenije, je li mislis da bi to Bosna bila u stanju?
Od Kapelana mislim da nece biti nista, a i nije neki igrac. Protiv Varde covjek koji ima sut za tri poena 2/10, slozit ces se nije neki suter zar ne?Sto se tice Damira bio je na tekmi u srijedu.
Vukovicu prvenstveno treba posudba i negdje po 30 minuta da igra. Sa 10 minuta kod nas nikada nece postati igrac.
I da, ovdje se pisalo uvijek i o Sirokom, Igokei, Ciboni, Partizanu i svim ostalim klubovima, ne znam u cemu je problem.
opet ja sam tebe uvijek smatrao odgojenim i finim momkom i to sam vise puta naglasio i branio te u nekim napadima na tebe, ali opet ti imas jednu manu da svaku diskusiju i/ili kritiku docekas na noz sto bi rekli kao "uvredjena mlada" i zato si se u osnovi zavadio sa dosta ljudi koji u osnovi djele ista misljenja kao ti
vidis meni je jos jedna stvar nije jasna a to je tvoje velicanje sirokog, a rijec je o klubu koji dan danas zagovara i provodi politiku nacionalnog ekskluziviteta u kojem se svi igraci forsiraju da postanu hrvatski reprezentatvici i ovo sto pisem nije neko naglabanje nego dobro poznata cinjenica, samo oni koje hrvatska neuzme pod svoje onda mogu zaigrati za BiH i zbog toga ulazis opet u svadje sa dosta tvojih sugradjana i navijaca Bosne a ja sam isto vise puta napisao (mada ovdje ima kompleksasa koji mi guraju svoje reci u usta da bi dokazali svoje stavove koji su nepojmljivi u modernom svijetu) da siroki izgradi barem jednog ili dva BiH reprezentativca sigurno bi mi bio medju najdrazim poslje Bosne
nista onda da bi izbjegao trolovanje ovog topica ovdje cu zvrsiti ovu raspravu
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Naletilic nikad nije bio ni za bh ligu, kamoli ista drugo, al navesti Pilepica i Ramljaka pored ostatka je smijesno.dzenan01 je napisao/la:Čamac, Buza, Demić, Hot, Hodžić... su igrači koji uz pravilan rad mogu izrasti u kvalitete za regionalnu ligu.

...Život za Široki...
Iskreno ne pratim široki, pa sam onako naveo igrače koji su mi prvi pali na pamet. Ali bitna je poenta , da sigurno nemaju ništa više talenta nego naši mladi igrači u Bosni, ali se s njima dole mnogo bolje radi.ŠB_Fidelis je napisao/la:Naletilic nikad nije bio ni za bh ligu, kamoli ista drugo, al navesti Pilepica i Ramljaka pored ostatka je smijesno.dzenan01 je napisao/la:Čamac, Buza, Demić, Hot, Hodžić... su igrači koji uz pravilan rad mogu izrasti u kvalitete za regionalnu ligu.
Al' eto nek' su razni Prilepići, Naletilići i Ramljaci strašni mladi potencijali, ili su igrači za regionalnu ligu postali uz pravilan rad !?Nastranu sav rad.
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Ne mozes reci ne pratim nesto i biti siguran u to ili raspravljati na nacin ''sta bi bilo kad bi bilo''. Pa pogledaj samo protiv kojih igraca dvoje navedenih dominiraju, pogotovo Pilepic koji je svojim igrama dobio poziv u siri popis hrvatske reprezentacije i privukao interes ponajboljih klubova iz regije, mislim, haj samo pogledaj tog momka i usporedi ga uopce sa ostatko, ne mozes to usporediti sa igracima koji ne dominiraju ni u BiH i reci kako ovi ''sigurno nisu nista talentiraniji''. Sustavan rad, da. Treba raditi sa svim tim igracima, napraviti nesto od toga, al je nerealno pricati o takvim stvarima i usporedjivati takve stvari po meni, to nije ista razina uopce, a ja ne volim pretpostavke bazirane na ''zasto bi bili'' principu.
Steta je jednostavno sto Bosna sama ne prepoznaje mogucnost i jedini moguci izbor i da te igrace uvodi, forsira i trpi, pa nek trpi na rezultatu, ne bi da su to neki sada strasni rezultati i strasna liga pa da je kao bitno hoce li biti u gornjem il donjem domu BH lige. Makar ce za par godina imati nesto za pokazati od toga, a ne ovako uz istrosene ili igrace sa strane od cega i nemaju neke koristi kroz duze razdoblje.
Steta je jednostavno sto Bosna sama ne prepoznaje mogucnost i jedini moguci izbor i da te igrace uvodi, forsira i trpi, pa nek trpi na rezultatu, ne bi da su to neki sada strasni rezultati i strasna liga pa da je kao bitno hoce li biti u gornjem il donjem domu BH lige. Makar ce za par godina imati nesto za pokazati od toga, a ne ovako uz istrosene ili igrace sa strane od cega i nemaju neke koristi kroz duze razdoblje.
...Život za Široki...
-
- Kontakt:
Mislim da nisi čovjeka shvatio najbolje jer je talenat jedno a rezultati drugo. Pilepić igra izvrsno i to je činjenica, ali je činjenica i to da su i on i Ramljak imali izvrstan razvoj. Tačno onakav kakav treba. Ja mislim da bi reccimo Čamdžić sa ovakvim razvojem kakav je imao (a vrlo je loše Bosna to sve radila) sad zabijao 7-8 poena po utakmici igrajući za ovaj Široki a da rezultati ne bi trpili. Mislim da je sada u rangu DIne BUtorca, a gdje bi bio da je zadnje tri godine igrao NLB ligu i dobijao šansu. Ne kažem da bi igrao bolje od Pilepića ali uz individualne treninge koje Bosna sada nema u svojoj dvorani ne bi bilo ni to nedostižno. Imao je Čamdžić prije tri godine i te individualne ali već tri godine sem normalnih treninga i ovu godinu solidne minutaže nema ništa. Ti bolje znaš stanje u Širokom a ja mislim da Pilepić poslije svakog treninga može ostati još sat i šutirati. To nijedan igrač Bosne ne može i da hoće a nema ni para da plati sebi salu. Dino Hodžić sad odmah uz sve to može izbaciti Naletilića iz ekipe. Ramljaka bi ja volio uz Planinića vidjeti u BH repci (ne spominjem Pilepića jer mislim da on ne bi htio jer ima šansu da igra za Hrvatsku) jer njih dvojica imaju kvalitet a nemaju niti će imati mjesta u Hrvatskoj jer BiH ima 8 igrača a Hrvati 30 takvog istog kvaliteta pa bi im bilo bolje da igraju za BiH. Također mislim da i Ali Demić ima predispozicije slične Ramljakovim ali Ramljak dobija priliku već nekoliko godina u NLB ligi uz iskusne i kvalitetne igrače a Ali za to vrijeme dodaje lopte na treninzima. E tu je razlika između Bosne i Širokog i zato podržavam sve što radi Široki i svaka vam čast. I podržavam i Nenu koji vas hvali, a Nerminu moram reći da i ja volim Bosnu i da sam patriota ali mora biti čovjek i realan. Nek igraju momci za koga hoće ja nemam ništa protiv jer da su Bosna, Sloboda i ostali radili kako treba sad nam u reprezentaciji ne bi trebao ni Ramljak ni Planinić, a možda ni Pilepić. Uostalom nijedan od njih ne bi bio ovakav igrač da nije uporedo igrao i EP mladih za Hrvatsku. Šta hoću da kažem? Momci mogu birati i biraju onaj put koji im donosi bolje rezultate i to je sportski, a uostalom i svi Bošnjaci koji su mogli birati izabrali su drugu repku. Bar što se košarke tiče.ŠB_Fidelis je napisao/la:Ne mozes reci ne pratim nesto i biti siguran u to ili raspravljati na nacin ''sta bi bilo kad bi bilo''. Pa pogledaj samo protiv kojih igraca dvoje navedenih dominiraju, pogotovo Pilepic koji je svojim igrama dobio poziv u siri popis hrvatske reprezentacije i privukao interes ponajboljih klubova iz regije, mislim, haj samo pogledaj tog momka i usporedi ga uopce sa ostatko, ne mozes to usporediti sa igracima koji ne dominiraju ni u BiH i reci kako ovi ''sigurno nisu nista talentiraniji''. Sustavan rad, da. Treba raditi sa svim tim igracima, napraviti nesto od toga, al je nerealno pricati o takvim stvarima i usporedjivati takve stvari po meni, to nije ista razina uopce, a ja ne volim pretpostavke bazirane na ''zasto bi bili'' principu.
-
- Kontakt:
Ovo što gore govoriš je pretpostavka i svodi sa na onu "da su babi muda bila bi djed".dzenan01 je napisao/la:Čamac, Buza, Demić, Hot, Hodžić... su igrači koji uz pravilan rad mogu izrasti u kvalitete za regionalnu ligu.
Slažem se da većina mlađih igrača Širokog nije ništa više talentovana od mlađih igrača KK Bosna.
Stvar je sistema i strukture u radu sa mlađim kategorijama a koliko Široki pridaje važnosti mlađim kategorijama najbolje govori činjenica da su mlađe kategorije Širokog vodili i vode stručnjaci koji su trenirali i ABA/NLB ligaše.Takvu struku KK Bosna u mlađim kategorijama nema.
04. 09. 2011 - Alytus
Auuuuuu moderator.ebe Siroki auuuuu, bio vakat auuuuuu, zabranit ce spominjanje Sirokog na temi Bosne auuuuuuu.nerminh74 je napisao/la:Neno prvo .ebo te siroki i bio je vakat da izbore 2 predstavnika i to sada kada se koljemo samo sa slovenijom koja sada ima 2 krs i 2 onako tima (kako se olimpija raspala) sto uveliko pomaze, drugo kao u velicini slucajeva slazem se sa tobom guzonjic, s.demic i batina out, a po meni najbolja i ostvariva situacija kaplan (ipak je on pravi suter koji bi sirio odbranu) i meni tako drag krupalija in i to bi nam legao kao samar budali (naravno za ligu 6) a znas da je po meni crnogorac nije ni trebao zapocet sezonu u Bosni nego bi vukovic imao 10 min. po svakoj tekmi i trece siroki ovo nije poziv da pises o sirokom ovdje i ako zelis odgovoriti imas topic ili BiH ili aba lige
Nermina za admina cijelog foruma , imas moj glas ako postoji taj izbor .
104-77 , da je malo nije malo , da je puno pa puno je , da je previše pa i nije previše .
kksiroki je napisao/la: Auuuuuu moderator.ebe Siroki auuuuu, bio vakat auuuuuu, zabranit ce spominjanje Sirokog na temi Bosne auuuuuuu.
Nermina za admina cijelog foruma , imas moj glas ako postoji taj izbor .
nerminh74 je napisao/la: a ja sam isto vise puta napisao (mada ovdje ima kompleksasa koji mi guraju svoje reci u usta da bi dokazali svoje stavove koji su nepojmljivi u modernom svijetu) da siroki izgradi barem jednog ili dva BiH reprezentativca sigurno bi mi bio medju najdrazim poslje Bosne
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Ubaci ramljaka pa mozemo pricati
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.