LA Lakers

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Balon
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la Balon » 30 dec 2013, 21:57

miki_92 je napisao/la:
Balon je napisao/la:Ja ne kontam o kakvom tankiranju vi pricate. Sta ako se Gasol,Kobe, Blake itd. vrate i sezonu odigraju bez povreda do kraja? Ova ekipa u punom sastavu je jednostavno predobra da bi se namjerno gubilo, to je valjda svima jasno.
Za tankiranje se odlucis prije a ne u toku sezone, pa ne mozes preko noci promjeniti cijeli tim.
prvo te teorije SBBKBB su za malu djecu,
a i sve da se vrate ti igraci koje si naborojao i udju u neku "godlike" formu u najboljem slucaju bicete 8. i OKC/SAS ce vas lagano pomesti :!:
e sad ti meni reci je li bolje "ganjati" 8. mjesto pa izvisiti(sto je velika vjerovatnoca) i ostati "na pola puta" (ne dobiti top 10 pik) ili lagano se prebaciti u "tanking mode" i uzeti top 10 pick, mozda i visi :?:
tvoja teza kako ekipa ne moze na pola sezone odluciti da tankira je presmijesna :!:
Ja ne znam jeli li ti svjestan kakve gluposti pises. Postavio sam ti vrlo jednostavno pitanje i ovo nisu nikakve teorije za malu djecu nego realnost. Gasol se uskoro vraca a Kobe vjerovatno za nekih 4-5 sedmica kao i Blake. Znaci tri igraca iz prve petorke se vracaju, Kobe je sve bolje i bolje izgledo nakon nekoliko partija a Blake je bio odlican prije povrede. I kako ti kontas tankirati sa takvom ekipom, objasni mi tu genijalnu logiku.
Dovesti nekog trenera iz D-Leaguea da nas sroza skroz sta li vec? Pusti se igrica i menadzera i razmisli malo.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 30 dec 2013, 23:15

kakav lik, strasno :lol:
povrede su vas unazadile i bacile (a jos ce vas baciti u veci) minus u odnosu na 8. ekipu zapada cekajuci da se ti igraci vrate i staviti u jako nezahvalnu poziciju, gdje ce PO biti samo san
i sad ti mene uvjeravas kako je bolje pobjedjivati i biti 9-ti te izvisiti na draftu nego lagano tankirati do kraja (genijalno) :roll:
i da, ne treba vam D-League trener, nije neka umjetnost gubiti sa ovim sastavom, vise je realnost, s obzirom na snagu zapada
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 30 dec 2013, 23:18

miki_92 je napisao/la:kakav lik, strasno :lol:
povrede su vas unazadile i bacile (a jos ce vas baciti u veci) minus u odnosu na 8. ekipu zapada cekajuci da se ti igraci vrate i staviti u jako nezahvalnu poziciju, gdje ce PO biti samo san
i sad ti mene uvjeravas kako je bolje pobjedjivati i biti 9-ti te izvisiti na draftu nego lagano tankirati do kraja (genijalno) :roll:
i da, ne treba vam D-League trener, nije neka umjetnost gubiti sa ovim sastavom, vise je realnost, s obzirom na snagu zapada
Procitaj mu malo bolje post...Covjek ne govori kako nije dobro tankirati,vec to jednostavno nece biti moguce kad se povrijedjeni igraci vrate...Previse je tu kvaliteta i igraca s ponosom da bi se bilo na samom dnu lige...

sundancekid
Kontakt:

Post Postao/la sundancekid » 30 dec 2013, 23:31

amerosm je napisao/la:@ sundancekid

imam jedno pitanje za tebe. Znam da si na pocetku bio protiv tankiranja, ali nakon novih povreda i jacine/kvaliteta zapada te zelim pitati je si li svoje misljenje u vezi toga promjenio, ili mislis da jos mozemo nekako izboriti PO ?

Ostavi sa strane pricu o tome da Bryant nece dopustiti nikakvo tankiranje, jer je isti kao prvo povrijedjen i da se ja pitam uopste ga vise ne bi vracao na parket u ovoj sezoni, a kao drugo u sezoni 2004/05 smo isto tankirali i uzeli top 10 pick u vidu Bynuma.
Ah druze, mene u principu ta prica oko tankiranja najmanje od svega interesuje. Ja volim kosarku i ono sto se desava na terenu. Ovaj roster po meni nije konkurentan ni u kojem smislu i ove price da se Kobe, Nash i Gasol vrate i igraju svi kako treba...su po meni bajke. Od Kobea se moze ocekivat neki povratak i kvalitetna igra, od ostatka rostera nista posebno. Da nesto treba radit, to je sigurno...ali na koji nacin...ne znam ni sam.. Do play offa po meni vrlo tesko na ovakvom zapadu, to je evidentno sada...

Mozda sam idealista, ali Lakersi ipak ne bi trebali dozvoljavat sebi neke stvari koje su ispod nivoa, nismo mi Krave iz Klivilenda il Pelikani iz Orleansa.....da sad ne vrijedjam druge, ali LA je i dalje najatraktivnije trziste, najpozeljniji grad, bice tu prilika da se ugrabe kvalitetni igraci, ja sam siguran da ce uprava napravit neki potez (kao i obicno) gdje ce recimo dobit Carmela za....Sacrea :D :lol: :lol: hehe, ne bi bio prvi put...

S toga, po mom misljenju, neka barem nas na forumu na temi kosarke i igre na terenu...

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 30 dec 2013, 23:40

sundancekid je napisao/la:

imam jedno pitanje za tebe. Znam da si na pocetku bio protiv tankiranja, ali nakon novih povreda i jacine/kvaliteta zapada te zelim pitati je si li svoje misljenje u vezi toga promjenio, ili mislis da jos mozemo nekako izboriti PO ?

Ostavi sa strane pricu o tome da Bryant nece dopustiti nikakvo tankiranje, jer je isti kao prvo povrijedjen i da se ja pitam uopste ga vise ne bi vracao na parket u ovoj sezoni, a kao drugo u sezoni 2004/05 smo isto tankirali i uzeli top 10 pick u vidu Bynuma.
Ah druze, mene u principu ta prica oko tankiranja najmanje od svega interesuje. Ja volim kosarku i ono sto se desava na terenu. Ovaj roster po meni nije konkurentan ni u kojem smislu i ove price da se Kobe, Nash i Gasol vrate i igraju svi kako treba...su po meni bajke. Od Kobea se moze ocekivat neki povratak i kvalitetna igra, od ostatka rostera nista posebno. Da nesto treba radit, to je sigurno...ali na koji nacin...ne znam ni sam.. Do play offa po meni vrlo tesko na ovakvom zapadu, to je evidentno sada...

Mozda sam idealista, ali Lakersi ipak ne bi trebali dozvoljavat sebi neke stvari koje su ispod nivoa, nismo mi Krave iz Klivilenda il Pelikani iz Orleansa.....da sad ne vrijedjam druge, ali LA je i dalje najatraktivnije trziste, najpozeljniji grad, bice tu prilika da se ugrabe kvalitetni igraci, ja sam siguran da ce uprava napravit neki potez (kao i obicno) gdje ce recimo dobit Carmela za....Sacrea :D :lol: :lol: hehe, ne bi bio prvi put...

S toga, po mom misljenju, neka barem nas na forumu na temi kosarke i igre na terenu...
Kakav je ovo naziv? :lol: :lol:

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 31 dec 2013, 01:00

Vi ste trenutno u nekoj 'limbo' situaciji, kao i mi...
Postovanje treba zaraditi.

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 01 jan 2014, 14:19

**** ovu utakmicu poraz me i ne cudi uopste, pola ekipe nam fali..samo bi da cestitam D'Antoniu, bitno je da propali Williams ponovo igrao 36 a Hill samo 12 minuta iako je Jordan cesto nas najbolji igrac. Da je Williams barem koristan u ofanzivi pa hajd nego jok, svakih 5 utakmica pogodi koju tricu i zato je on starter a Hill koji pohvata 10 skokova za 10 minuta nije.

sundancekid
Kontakt:

Post Postao/la sundancekid » 01 jan 2014, 15:21

NEZALAGANJE je napisao/la:
sundancekid je napisao/la:

Kakav je ovo naziv? :lol: :lol:
Ma bila neka zezancija ranije - kako konjanici igraju, vise su krave...pa mi ostalo tako, vazda ih zovem Krave iz Klivilenda... :lol:

On topic:

Opet poraz, opet budalastine....izgleda nakon onog solidnog starta sezone, do kraja cemo gledat blamiranja samo.... :roll: :roll: :roll:

EDIT:

Citam o mogucem trejdu u kojem bi Gasol otisao, a dosao Bynum...ja se samo nadam da je to neka sala. Bynum je hodajuca povreda, sa groznim stavom, covjek za kojeg je upitno dal ga uopste zanima kosarka, nesportski i ogranicen igrac...samo bi nam jos to trebalo..

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 01 jan 2014, 18:32

@sundancekid Taj trejd se ne pominje kao opcija u kojoj vi bi zadrzali Bynuma,koliko sam ja to shvatio...Naime,nako trejda vi bi njega otpustili,cime bi se kreirao prostor u salary capu za narednu sezonu,a vjerovatno bi taj potez pomogao nekoj vrsti tankiranja,iako je meni tesko vezivati taj naziv za LAL,ma kakav roster imali...

sundancekid
Kontakt:

Post Postao/la sundancekid » 01 jan 2014, 19:42

Ha ispade da Gasol bas nema nikakvu trade vrijednost..ja nesto kontam, ako ga se vec hoce negdje poslat, pa valjda se moze nesto za njega dobit... :roll:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 01 jan 2014, 20:01

Imao bi dobru vrijednos sa MLE ugovorom, sa ovim velikim se ne moze nista kombinovati :mrgreen:

XConTroL7
Kontakt:

Post Postao/la XConTroL7 » 01 jan 2014, 20:33

ne mogu vjerovat da ljudi eksli podrzavaju tankiranje , jos pogotovo kad pricamo o lakersima : /

tankiranje je inace bruka za sport i licno bih kaznio svaku ekipu koja to radi
hit you with so many rights you gonna beg for a left

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 01 jan 2014, 20:35

Kakve veze ima hoce li tankirati...svejedno nece vidjeti play off.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 01 jan 2014, 20:37

XConTroL7 je napisao/la:ne mogu vjerovat da ljudi eksli podrzavaju tankiranje , jos pogotovo kad pricamo o lakersima : /

tankiranje je inace bruka za sport i licno bih kaznio svaku ekipu koja to radi

treba ih sve kazniti..kukavcki sport postaje nba.

Mitar
Kontakt:

Post Postao/la Mitar » 01 jan 2014, 20:40

Mi ne tankiramo, jednostavno su nam povrijedjena tri igraca iz startne petorke i jos dva bitna s klupe. Pomirite se s tim da smo ocajni...
SI AMO CONte!!!

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 02 jan 2014, 01:25

Da je nama ovaj trade uraditi

http://espn.go.com/nba/tradeMachine?tradeId=k2f7cxs" onclick="window.open(this.href);return false;
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

filip13

Post Postao/la filip13 » 02 jan 2014, 08:32

majestic24 je napisao/la:Da je nama ovaj trade uraditi

http://espn.go.com/nba/tradeMachine?tradeId=k2f7cxs" onclick="window.open(this.href);return false;

ostali bi bez centara i playmakera

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 02 jan 2014, 10:01

majestic24 je napisao/la:Da je nama ovaj trade uraditi

vi u ogromnom plusu a svi ostali u minusu :lol: realno, nema sta
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

filip13

Post Postao/la filip13 » 02 jan 2014, 11:51

ko bi centra igrao?

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: NEZALAGANJE i 6 gostiju.