Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

keno94
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la keno94 » 31 jan 2015, 20:26

YNWA je napisao/la:
keno94 je napisao/la:Mignolet has the most number of clean sheets in PL this season. Let that sink in. :facepalm:
Nije tacno, Fraser Forster ima najvise..

Doda loptu veznjaku, i odmah se otkriva i trazi loptu, dobije loptu, primi je lijevom i zabije gol desnom, slabijom nogom iz nimalo lagane situacije [youtube][/youtube]
Evo i ja sad vidim, naleti na fb i nisam provjerio. U svakom slucaju pokazuje kako je statistika varljiva.
Lazar je bio dobar u igri, ali losa zavrsnica. Imao je jednu 100% sansu i fulio go. Prije toga malo tezu situaciju, takodje usro.
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 31 jan 2015, 20:31

alan_kardec je napisao/la:kakav je bio Lazar?
Ne toliko odlican, ali je bio solidan. Otprilike vise naginje ka beku, nego ka pravom krilu, s obzirom na poziciju koju igra, bas te karakteristike pokazuje, trci puno, ima work rate, u odbrani korektan, ali ne toliko dobar, dok napred ne pokazuje mnogo, slaba pass igra, neodlucnost, slab u zavrsnici. Bas retke momente inspiracije pokazuje. S obzirom na povratak Ibea sa pozajmice, i povratak Sturridgea, videcemo koje ce njegovo mesto u ekipi biti sad.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 31 jan 2015, 20:33

Mislim da sa ovakom igrom mozemo napasti trofej LE pa da se i osvoji nesto znacajnije :salut:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 31 jan 2015, 21:00

Igra je morala kad tad da se vrati, mene vise zacudjuje podizanje forme u odbrani, treci clean sheet zaredom u ligi.
Sad, da li ostati dosledan ovoj formaciji koju ja izuzetno gotivim, i zrtvovati Cana kao stopera, ili sa povratkom Sturridgea mozemo ocekivati ponovo neki dijamant ili mozda 4-3-3 ? Dosta kombinacija je u opciji.

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 31 jan 2015, 21:12

Paradajz je napisao/la:Igra je morala kad tad da se vrati, mene vise zacudjuje podizanje forme u odbrani, treci clean sheet zaredom u ligi.
Sad, da li ostati dosledan ovoj formaciji koju ja izuzetno gotivim, i zrtvovati Cana kao stopera, ili sa povratkom Sturridgea mozemo ocekivati ponovo neki dijamant ili mozda 4-3-3 ? Dosta kombinacija je u opciji.
Zasto mijenjati nesto sto funkcionise? Ja bih stavio Cana malo na Lucasovu poziciju uz Hendersona, a Toure na stopera. Cisto zbog Cana.
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 31 jan 2015, 21:22

Nadam se da ne smetam ali moram reći otkako je onaj Lovren preselio na klupu Liverpool je prodisao. Nije da niste ni sami znali nego eto, baš mi pade na pamet :mrgreen:
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 31 jan 2015, 21:35

Sage je napisao/la: Zasto mijenjati nesto sto funkcionise? Ja bih stavio Cana malo na Lucasovu poziciju uz Hendersona, a Toure na stopera. Cisto zbog Cana.
I prosle sezone smo isto menjali na 3-5-2, da bi popravili stanje u defanzivi, kada se Suarez vratio sa suspenzije, Brendan je eksperimentisao da bi uglavio njega i Dannya zajedno na terenu. Posle se Danny povredio i opet smo se vratili na 4-3-3, a kada se ponovo vratio, poceli smo onaj niz nepobedivosti i igrali sve i svasta, toliko je fluidna igra bila da smo mogli bilo kakvu formaciju igrati.

Zato cenim da igra nece bitnije da trpi ako dodje do promene formacije, zapravo, imas dokaz vec danas, kada je Sturridge usao umesto Markeca, mi smo prakticno igrali 4-4-2, sa Canom kao prividnim desnim bekom, te Lallanom i Couom kao inside krilnim igracima, i SS napred.

Veliki je problem taj treci stoper, ne bi ja menjao Cana ni za sta, kamoli za Tourea. A opet bih voleo sto pre da ga vidim u toj roli u kojoj ga vec stavljas.

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 31 jan 2015, 21:53

Paradajz je napisao/la:
Sage je napisao/la: Zasto mijenjati nesto sto funkcionise? Ja bih stavio Cana malo na Lucasovu poziciju uz Hendersona, a Toure na stopera. Cisto zbog Cana.
I prosle sezone smo isto menjali na 3-5-2, da bi popravili stanje u defanzivi, kada se Suarez vratio sa suspenzije, Brendan je eksperimentisao da bi uglavio njega i Dannya zajedno na terenu. Posle se Danny povredio i opet smo se vratili na 4-3-3, a kada se ponovo vratio, poceli smo onaj niz nepobedivosti i igrali sve i svasta, toliko je fluidna igra bila da smo mogli bilo kakvu formaciju igrati.

Zato cenim da igra nece bitnije da trpi ako dodje do promene formacije, zapravo, imas dokaz vec danas, kada je Sturridge usao umesto Markeca, mi smo prakticno igrali 4-4-2, sa Canom kao prividnim desnim bekom, te Lallanom i Couom kao inside krilnim igracima, i SS napred.

Veliki je problem taj treci stoper, ne bi ja menjao Cana ni za sta, kamoli za Tourea. A opet bih voleo sto pre da ga vidim u toj roli u kojoj ga vec stavljas.
Ovo mi je danas zapalo za oko.U drugom poluvremenu se Can više pomjerio na centralnog stopera a Skrtel je igrao desno a tako je ostalo i nakon što je ušao Stu.Meni je iskreno bilo čudno ali vjerovatno su se zamijenili jer je Can u prvom poluvremenu imao problema sa Valencijom dok se u drugom nije vidio pored Martina.

Opet, mozda je do mene, mozda se nisu mijenjali ali sam 80% siguran da je tako bilo.
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 31 jan 2015, 22:03

Jao ljudi dajte mi link da pregledam utakmicu, ako bude negdje

Stuuuuu :tokralju:
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 31 jan 2015, 22:06

shzna je napisao/la:Jao ljudi dajte mi link da pregledam utakmicu, ako bude negdje

Stuuuuu :tokralju:
Biće MOTD vcrs u pola 12
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

keno94
Kontakt:

Post Postao/la keno94 » 31 jan 2015, 22:13

Dobro ti se cini. I ja sam pretpostavio da je to razlog. Nisam ni ja za promjenu formacije. Dobro ide zasad i ne vidim razlog za promjenu. Odbrana dosta sigurnija, u napadu vise sansi stvaramo. Nezgodna formacija za protivnike.
Druga stvar, Coutinho briljira u ovoj formaciji i nisam siguran sta bi Rodgers uradio u novoj formaciji. I mnogim drugim igracima ovo odgovara. Lazar je puno bolji, Morenu cak vise odgovara wing-back nego klasicni bek.
Zadnja izmjena: keno94, dana/u 31 jan 2015, 22:16, ukupno mijenjano 1 put.
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 31 jan 2015, 22:14

@Paradajz, nisam ja danas gledao tekmu, pa ne mogu komentarisat. A Toure( posto nema koga drugog, Lovrena ni u snu) bih stavio na stopera samo da vidim Cana na sredini, a da ne diram ovu 3 4 3. Ili nek predje na 4 3 3 sa Canom na DMF.
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 31 jan 2015, 22:15

Da se ja pitam sad nešto, ako ima kakvih dobrih štopera na tržištu istresao bih nešto para, nije da nemaju, pa udri brigu na veselje. Veoma će bitno biti za Liverpool ako uhvati dvije sezone nakon onog kraha u top4
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 31 jan 2015, 22:33

gaston je napisao/la:Ovo mi je danas zapalo za oko.U drugom poluvremenu se Can više pomjerio na centralnog stopera a Skrtel je igrao desno a tako je ostalo i nakon što je ušao Stu.Meni je iskreno bilo čudno ali vjerovatno su se zamijenili jer je Can u prvom poluvremenu imao problema sa Valencijom dok se u drugom nije vidio pored Martina.

Opet, mozda je do mene, mozda se nisu mijenjali ali sam 80% siguran da je tako bilo.
Nije do tebe, u pravu si, jer sam ja permutovao Skrtela za Cana.
Ne treba da ti bude cudno, jer je ta centralna stoperska pozicija u formaciji sa tri pozadi, obicno rezervisana za sweeper stopera, igraca koji ce da bude malo vise mobilniji i da bude ako treba i zadnji veznjak ponekad, i najvise od svega, da ima dobar dugi pas. Cini mi se da je Can jos jednom igrao tog centralnog, samo nmg da se setim u kojem mecu je to bilo.

keno94
Kontakt:

Post Postao/la keno94 » 31 jan 2015, 22:45

Mislim da je bilo protiv Ville, ako je tad Skrtel bio pod suspenzijom. Ja sam pretpostavio da ih je zamijenio zbog problema koje je Can imao sa Carrollom. Onaj duel na pocetku je imao dosta uticaja na njega. I kasnije je imao par duela sa njim i sa Valenciom gdje je imao problema. Pretpostavio sam da je zbog toga prebacio Skrtela koji je dosta bolji u tim duelima.

YNWA
Kontakt:

Post Postao/la YNWA » 31 jan 2015, 22:56

Igrao je protiv Boltona, kada je desno igrao Johsnon a lijevo Sakho...a sumnjam da ce sad BR mijenjati formaciju, ne vidim razlog za to, kada ovako dobro ide, Daniel ce samo zauzeti svoje mjesto u napadu, a vjerovatno ce Lallana na klupu..
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 31 jan 2015, 23:02

Ali zadnje tri utakmice u ligi bez primljenog gola. Ne mogu da vjerujem :bow: :tokralju:
ZZ

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 31 jan 2015, 23:30

http://www.***SPAM***.me/live-tv/gb/bbc-1-live-stream" onclick="window.open(this.href);return false;

MOTD

Thunder93
Kontakt:

Post Postao/la Thunder93 » 01 feb 2015, 10:28

Coutinho je jučer bio naš najbolji igrač. Odavno nismo imali pravu desetku, a on je ono što najviše podsjeća na tu poziciju..pasovi skoro nepogriješivi, još sekund da šut popravi i biće odlično :D :D A sviđa mi se koliko je počeo raditi u defanzvini. Ibe mi se isto dosta svidio ovih par utakmica, ima dosta samopouzdanja ;) Can sve bolji i bolji, da ga na gol stavi, opet bi bio clean sheet :mrgreen: Sturridge očekivano :D sve u svmeu, uigravaju se momciiii
Klopp for the kop!

Haris Arapović, neka ti dragi Allah podari Džennet.

EdoMajka
Kontakt:

Post Postao/la EdoMajka » 01 feb 2015, 12:51

:lol:
slika
"Hard work beats talent,when talent fails to work hard "

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.