BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

KSIVLE
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la KSIVLE » 03 feb 2013, 18:19

Rutinski odrađeno poluvrijeme. Ipak, zabrinjava da su nam 4 puta podvalili loptu iza obrane ko početnicima. Inače, Sahinov je se transfer već isplatio, jer od njegova dolaska Gundo je podigao svoju igru na još jednu razinu više.

P.S. Na ESPN-u gost u studiju Begović. Hvali nas na sva usta. 8-)
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 03 feb 2013, 18:22

KSIVLE je napisao/la:Zato je Reus Weltklasse, a Castro samo dobar igrač. 8-)
+1
Lewandowski odlicno asistirao a onda i izborio penaltik...hocemo novi ugovor :!: :D

Odbrana i nije neki beton a Bayer ako smanji na 1-2 bice nezgodno.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 03 feb 2013, 18:26

KSIVLE je napisao/la:P.S. Na ESPN-u gost u studiju Begović. Hvali nas na sva usta. 8-)
Sta bi tek bilo da Bayern kojim slucajem igra :mrgreen: .

Inace utakmica je odlicna, a vec sam se pozalio konkretno na sudiju danasnjeg meca, bezbroj sitnih prekrsaja, kvari ugodjaj i samu igru na terenu. Inace fantastican gol Reusa, te potpuno zasluzen penal i vodstvo od 2:0. Levrkusen s druge strane konstantno pokusava da dodje do gola, imali su par dobrih prilika, posebno se istice udarac Kieslinga glavom, gdje je komotno mogao primiriti loptu i zabiti gol.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 03 feb 2013, 18:33

Bundesliga je napisao/la:
KSIVLE je napisao/la:P.S. Na ESPN-u gost u studiju Begović. Hvali nas na sva usta. 8-)
Sta bi tek bilo da Bayern kojim slucajem igra :mrgreen: .

Inace utakmica je odlicna, a vec sam se pozalio konkretno na sudiju danasnjeg meca, bezbroj sitnih prekrsaja, kvari ugodjaj i samu igru na terenu. Inace fantastican gol Reusa, te potpuno zasluzen penal i vodstvo od 2:0. Levrkusen s druge strane konstantno pokusava da dodje do gola, imali su par dobrih prilika, posebno se istice udarac Kieslinga glavom, gdje je komotno mogao primiriti loptu i zabiti gol.
Dobro Begović špreha Ingliš. Jel on rođen i odrastao u BIH ili vani? Priča ko Englez.

A suci su trenutno definitivno najslabija karika BL.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 03 feb 2013, 18:33

adnan24 je napisao/la:Odbrana i nije neki beton a Bayer ako smanji na 1-2 bice nezgodno.
Ama nu, on ope' sejtana priziva. :twisted:

Dobro je, imali smo srece :mrgreen: , nas novi kapiten nikako guzu ne stiti, tri put mu se uvukose iza ledja. :o :mrgreen: Treba im pustiti posjed, pa ih iskontrirati, i u prvom poluvremenu su bile 2-3 strasne situacije nakon njihovih kornera. Spori su ko puzev qurac :lol: u def. djelu ekipe, moramo to naplatiti.

EDIT: Bravo Miče junače. :mrgreen:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 03 feb 2013, 18:35

KSIVLE je napisao/la:Dobro Begović špreha Ingliš. Jel on rođen i odrastao u BIH ili vani? Priča ko Englez.

A suci su trenutno definitivno najslabija karika BL.
Ne cini mi se da je on odrastao u Kanadi, pa zbog toga i spreha Inglish da valja.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 03 feb 2013, 19:02

BUNDESLIGA KLASSIKER!!

Gustajmo. :mrgreen:

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 03 feb 2013, 19:24

Ovo je bilo čupavo, Bayer je zaslužio bod. Mičel i Lewa su donijeli ova 3 boda.

P.S. Hare jel to tvoja pokora završila? :mrgreen:

P.P.S. Ovaj Aytekin šta got sudi u 2014. bude brutalna utakmica. Prije ove sudio je S04-Hanno.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 03 feb 2013, 19:28

Kako odlicna utakmica za nas neutralne posmatrace, i kakav povratak Leverkusena u drugom poluvremenu. Na kraju kada se ipak sve sabere mislim da je remi bio najpravedniji rezultat, no BVB je uspio iskoristiti gresku Wollscheida za nova tri boda.

Nadam se da ce do utakmice sa Shaktar-om odbrana izgledati bolje, jer nece uvijek sreca u pojedinim situacijama biti na strani BVB-a.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 03 feb 2013, 19:39

Svega po malo,znanja,srece,rutine...i 3 boda su tu sto je najbitnije! ;)

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 03 feb 2013, 19:41

Ne mogu se sjetiti kad je neko ovako "ispreskakao" Dortmund ko Guzenovci danas. Ajme, ajme, stopera, bekova, zadnjih veznih i tog jada. :o Bogu plakat. Haman da mi je sad i jasnije zasto Bender bijase na klupi u prva dva kola.

Unistise nas ljudi dijagonalama i dugim loptama, ko pitu su razvlacili Kloppov zgusnuti vezni red. Opucase 25+ lopti ka Mitchu ja'na nam majka. :shock:

Ali kako Jurgonja posizi, sta ono bi? :lol: Saketa, urla, rice, haman k'o Bigfoot nocas. :lol:

Lewandowski - 2 iznudjena penala, asistencija i gol, a spitzenspiel u pitanju. :roll: Dajte momcini sto isce.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 03 feb 2013, 19:45

Hare_BvB je napisao/la:
Ali kako Jurgonja posizi, sta ono bi? :lol: Saketa, urla, rice, haman k'o Bigfoot nocas. :lol:
Prvo je nakon goila Lewandowskog urlao prema klupi Leverkusena - valjda je nesta bilo sto nismo vijedli, a nakon toga je urlao i na odbranu kada su pustili Hegelera da neometano sutira glavom.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 03 feb 2013, 20:13

Hare_BvB je napisao/la:
adnan24 je napisao/la:Odbrana i nije neki beton a Bayer ako smanji na 1-2 bice nezgodno.
Ama nu, on ope' sejtana priziva. :twisted:

Sta cu kad znam...druga stvar sto je ovaj put protiv BvB-a 8-)

Najgorih pola sata u zadnje 2 sezone...mogli su nam ljudi 5 komada dati za 30 minuta.

Opet penal promasujemo...Gotze me danas pravo nervirao,najgori na terenu.

Sve u svemu sljedeci put ovakvu tekmu necemo dobiti.

Langerak me iznenadio...par zicera je odbranio.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 03 feb 2013, 20:16

adnan24 je napisao/la:Gotze me danas pravo nervirao,najgori na terenu.
Samo da ovo potvrdim :!:
Vom Jäger zum Gejagten

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 03 feb 2013, 20:18

Ko mi nadje ekipu koja se vise od nas glupira, ja cu mu dukat dati :evil: . Pa bola ako ih vec pustis da napadaju, onda ih ubij kontrama. A mi se unervozili i ne znamo lopte iz 16 izbiti kako treba :evil: :oops:

Za ovo ne izbijanje lopti ne mozemo kriviti tatu Humelsa, nego Santanu, koji je meni drag, decko strasno vjeran BVB-u, ali neka njega na klupi. Ako mu se to ne svidja, neka ide. Ne zna lik kad treba izaci da se napravi ofsajd zamka :oops: . Valjda mu jadniku ne kazu, sta li :mrgreen:

Sto je Santana grijesio, to je spasavoa lik za kojeg neki dan napisah: Langerak Mice, Borusija ti klice 8-) , to cu i veceras ponoviti. Decko mi se strasno svidja, kako one lopte skida ;) . samo da ga Teddy de Beer malo nauci kako izbiti loptu :D

Sto se tice napadackog dijela, iako ne volim Lewandowskog ni nacrtanog jer masi puno prilika - danasnja utakmica i ona proigravanja, lucidnost i podvaljivanje lopti :o :o

Za kraj sta reci za Reusa i njegov gol osim: tata 8-)

Ps. Mescini da malo Klop ostri cunu na izdajniku. Neka ga malo na klupi, nek skonta koliku je gresku napravio odlazeci u real :) . Dobit ce priliku, duga je sezona.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 03 feb 2013, 21:02

Najvaznije je da smo 3 boda izvukli . Remi je bio najpravedniji . Kao i uvijek sve znamo osim na loptu stat, nikad to pod vodstvom Kloppa nismo radili kako treba ... To je jako bitna stvar u fudbalu a mi to non stop preskacemo ili se povucemo vrebamo na kontre ili igramo power presing fudbal :) ..

Daj je.bemu majku Gundogan Gote Reus oni to mogu znaju umiju moraju da odigraju po koji dupli pas smire igre stanu na loptu a ne da srljamo i samo je to razlog naseg pada u 2 poluvremenu ... Nije toliko do igraca ima tu dosta do Kloppa ... To je nesto sto je potrebno u svakoj velikoj utakmici ... Lewy igrac utakmice definitivno ...

Ovo ze penale postaje stvarno smjesno daj loptu Reusu taj zna sutat najbolje u ekipi a ima i damu jbg ... Steta sto mu ne udje onaj slobodnjak ... Gotze je bio i protiv Nurnberga dosta slab nije u nekoj bog zna dobroj formi trenutno ...

Nur der BvB
BvB Echte Liebe !!!

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 03 feb 2013, 22:56

geronimo je napisao/la:
adnan24 je napisao/la:Gotze me danas pravo nervirao,najgori na terenu.
Samo da ovo potvrdim :!:
i ja ću potvrditi ovo, ne znam šta mu je, a sebičan je za cijelu ekipu, prestrašno, razočarao me koliko je sebičan, što se penala tiče reus to mora pucati slažem se, što se igre tiče samo početak kako valja, drugi dio da ne govorim, remi bi bio pravedan ali sreća nam se osmjehnula, imali smo već peha i previše, mora se to vratiti, a od pojedinaca izdvojio bih gundu, dečko je avion, reus standardan na nivou, lewa odličan danas, najbolji, dajte mu taj ugovor više!!

pozdrav moji dragi BVB-ovci

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 03 feb 2013, 23:14

Tri boda piši, igru briši (2.pol)! :)

Šta reći?! Drugo poluvrijeme očajno :oops: . Apotekari svaki napad stvore šansu. Na poluvremenu su uvidjeli da napadi kroz sredinu ne pale, onda ljudi počeli sa napadima po bokovima, a naši bekovi nisu dobivali dovoljnu podršku krilnih igrača tako da je svako ubacivanje lopte bilo opasno, što zahvaljujući klizavom terenu, što zahvaljujući konfuziji u odbrani. :roll:
Sreća pa je Mitch bio na nivou. Kaže moj ćale "Da je Weidenfeller branio BVB bi izgubio utakmicu". :)

Kod drugog gola neko može kazati da je Santana kriv, a opet ako gledaš iz drugog ugla on je samo čuvao njihovog glavnog igrača kod prekida (Kiesslinga), dok se njemu iza leđa "sakrila" druga dva igrača koja su bila nečuvana. Eh sad da li je trebalo da Santana napravi korak i tako stvori ofsajd zamku ili je trebalo da ta dva igrača budu pokrivena, to nek Klopp procijeni.

Gotze je bio mnogo agilan, pokrivao teren, često "zaganja" loptu i sl. Takođe može se reći da je odradio veliki posao kod trećeg gola. ;) Ja sam zadovoljan. 8-)

Na početku drugog pol. moglo se odmah uvidjeti da nešto ne štima i da bi mogli zijanit'. Kuba nevidljiv, Gundo samo trčkara (možda zbog one povrede) i zato zamjerim Kloppu što nije pravio izmjene, jer smo djelovali k'o bez glave. :oops: Lewandowski odigrao odlično. Treba dati dečku koliko hoće novca. :) 8-)

Važno je da smo sad drugi i da smo pobijedili "nepobjedivi" Bayer na njihovom terenu. ;)

EDIT: Što se tiče penala Kuba k'o da je malouman. Prvi penal mu je proš'o. Pucao ga je poludesno (golmanski view) znači gotovo po sredini gola. Kod drugog penala ga Leno lagano sačeka. I većinu penala Kuba tako puca nit' tamo nit' 'vamo. Jbš penaldžiju koji puca k'o žensko. Razvali je u rašlje pa nek brani ako može...! :mrgreen: :) 8-) Daj nam Reusa za penale! 8-)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 03 feb 2013, 23:53

dobarr dortmund, sjajna ekipa, volio bi da se sretnete sa hegemonijom u skorije vrijeme i da vidimo taj obracun, vidimo da nam niko ne moze parirati igrom, bilo bi zanimljivo vidjeti dal bi to uspjelo klopovoj zutoj masineriji, nenormalno mi se svidja to kako igra dortmund, ako bogda da u ligi prvaka idete sto dalje

ova danas utakmica nije neko mjerilo, opusteno igra dortmund njemacku ligu, bayern je otisao, cilj je prva tri mjesta, zna se da cete to lagano izboriti i s toga se ne igra svaka utakmica svo vrijeme maximalno, vidjet cete u ligi prvaka koliko ce tu biti vise borbe i ozbiljnosti

ovako zadnjih nekoliko utakmica koje sam gledao, vidim da se to rutinski odradjuje, gece igra daleko ispod maksimuma, levandovski takodje opusteno kao i skoro cijela ekipa, od pet brzina ovo sto igra dortmund u njemackoj je tek mozda treca, bice zanimljivo protiv sahtara kad presaltaju u petu
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 04 feb 2013, 05:50

Vrlo nekarakteristicna igra doofmunda jucer...nije bilo onog ubitacnog pritiska na protivnicke veznjake..neubotacnis te bili u kopntrama spora transformacija iz odbrane u napad ima li ste dosta polukontr I I kontri koje su s lahkocom zaustavljene...ilkay I goetze su bili ispod nivoa...

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.