FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Ne znam gde vi vidite taj "problem" sa godinama? Jasno se vidi da osim na stoperima (Mask, Pikac) i centru (Bus, Paulinho) Barsa na svakom mestu ima vrlo mladog igrača u alternativi, čak bi se statistički moglo reći da ima idealan tim.....druga je stvar što je problem u kvalitetu tih igrača a to je mnogo ozbiljnije nego da ih uopšte nema i tu je ogroman promašaj sportskog dela uprave.
Pa ti nabroja četiri kljucna mjesta u timu koja goreparangal je napisao/la:Ne znam gde vi vidite taj "problem" sa godinama? Jasno se vidi da osim na stoperima (Mask, Pikac) i centru (Bus, Paulinho) Barsa na svakom mestu ima vrlo mladog igrača u alternativi, čak bi se statistički moglo reći da ima idealan tim.....druga je stvar što je problem u kvalitetu tih igrača a to je mnogo ozbiljnije nego da ih uopšte nema i tu je ogroman promašaj sportskog dela uprave.

Mada ni Messi i Suarez nisu više u cvijetu mladosti

Al ima još gore od toga, a to je da su ovi mlađi igraci (ispod 25 godina) koji bi trebali prijetiti dosadašnjim provotimcima i udarati na njihova mjesta su mahom loši igraci ili nedokazani ili ublehe (Digne, Gomes, Paco, Rafinha, Denis, Deulofeu). Nimalo svijetla buducnost.
Pored onog beskurca Dignea, Alba može komotno drkati qrac i ovu sezonu, bice prvotimac sigurno jer mu onaj nije nikakva prijetnja. Ne nazire se ni u tragovima zamjena za Iniestu, a covjek ima 33 godine.To je taj problem Barce, što imaju islužene veterane kao prvotimce i još gore (a mlađe) zamjene

Jedino Roberto prijeti nekome i udara na mjesto Rakitića, hoce li ga izbiti - vidjecemo. Valjda hoce.
Paco ne može ni u ludilu izbiti Suareza, koji btw. ima vec 30 kuka.
Sad ga i ti pretera....grafika gore je postavljena u formaciji 4:3:3.....i nisu 4 pozicije nego dvelet3 je napisao/la:Pa ti nabroja četiri kljucna mjesta u timu koja goreparangal je napisao/la:Ne znam gde vi vidite taj "problem" sa godinama? Jasno se vidi da osim na stoperima (Mask, Pikac) i centru (Bus, Paulinho) Barsa na svakom mestu ima vrlo mladog igrača u alternativi, čak bi se statistički moglo reći da ima idealan tim.....druga je stvar što je problem u kvalitetu tih igrača a to je mnogo ozbiljnije nego da ih uopšte nema i tu je ogroman promašaj sportskog dela uprave.dva stopera i dva veznjaka na centru, pa to i jest osnovni problem Barce ako nisi primjetio - spora sredina i spori stoperi, da ne kažem potrošeni.
Mada ni Messi i Suarez nisu više u cvijetu mladostimislim, pricamo o prvotimcima.
Al ima još gore od toga, a to je da su ovi mlađi igraci (ispod 25 godina) koji bi trebali prijetiti dosadašnjim provotimcima i udarati na njihova mjesta mahom loši igraci ili nedokazani ili ublehe (Digne, Gomes, Paco, Rafinha, Denis, Deulofeu). Nimalo svijetla buducnost.
Pored onog beskurca Dignea, Alba može komotno drkati qrac i ovu sezonu, bice prvotimac sigurno jer mu onaj nije nikakva prijetnja. Ne nazire se ni u tragovima zamjena za Iniestu, a covjek ima 33 godine.To je taj problem Barce, što imaju islužene veterane kao prvotimce i još gore (a mlađe) zamjenegrozna situacijau u koju se klub doveo.
Jedino Roberto prijeti nekome i udara na mjesto Rakitića, hoce li ga izbiti - vidjecemo. Valjda hoce.
Paco ne može ni u ludilu izbiti Suareza, koji btw. ima vec 30 kuka.

Buskec sinoc bio najgori.Rajaz je napisao/la:Sinoć Busquets i Iniesta kao u starim danima. Ali eto u Barceloni zaborave fudbala preko noći. Do čega smo došli
Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
Corruptio optimi cuiusque pessima.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
Corruptio optimi cuiusque pessima.
Upravo toparangal je napisao/la:Sad ga i ti pretera....grafika gore je postavljena u formaciji 4:3:3.....i nisu 4 pozicije nego dvelet3 je napisao/la:Pa ti nabroja četiri kljucna mjesta u timu koja goreparangal je napisao/la:Ne znam gde vi vidite taj "problem" sa godinama? Jasno se vidi da osim na stoperima (Mask, Pikac) i centru (Bus, Paulinho) Barsa na svakom mestu ima vrlo mladog igrača u alternativi, čak bi se statistički moglo reći da ima idealan tim.....druga je stvar što je problem u kvalitetu tih igrača a to je mnogo ozbiljnije nego da ih uopšte nema i tu je ogroman promašaj sportskog dela uprave.dva stopera i dva veznjaka na centru, pa to i jest osnovni problem Barce ako nisi primjetio - spora sredina i spori stoperi, da ne kažem potrošeni.
Mada ni Messi i Suarez nisu više u cvijetu mladostimislim, pricamo o prvotimcima.
Al ima još gore od toga, a to je da su ovi mlađi igraci (ispod 25 godina) koji bi trebali prijetiti dosadašnjim provotimcima i udarati na njihova mjesta mahom loši igraci ili nedokazani ili ublehe (Digne, Gomes, Paco, Rafinha, Denis, Deulofeu). Nimalo svijetla buducnost.
Pored onog beskurca Dignea, Alba može komotno drkati qrac i ovu sezonu, bice prvotimac sigurno jer mu onaj nije nikakva prijetnja. Ne nazire se ni u tragovima zamjena za Iniestu, a covjek ima 33 godine.To je taj problem Barce, što imaju islužene veterane kao prvotimce i još gore (a mlađe) zamjenegrozna situacijau u koju se klub doveo.
Paco ne može ni u ludilu izbiti Suareza, koji btw. ima vec 30 kuka.....sa donjim delom texta se slažem to sam i napisao da je problem u kvalitetu tih mladih alternativa da je bolje da pojedinaca i nema na "lageru"

Imamo na "lageru" igrace koji su kvalitet za timove poput Bilbao, Sociedad, Celtu i tome slicno...a oni ko biva trebaju da uskoce na mjesta Inieste, Busquetsa, Albe, Suareza, Messija itd

Realno, ova uprava ne razmišlja unaprijed, nema nekih planova za buducnost, da prave neke igrace, neke prvotimce koji bi trebali biti nosioci - kao što Real radi u zadnje vrijeme, vec samo sezonu za sezonu, eto transfer Paulinha najsvježiji primjer. Covjek doveden da odigra dvije sezone i natrag u Kinu. A i prije njega su dovodili Marthieua i Vermalena za dvije sezone i vozdra

Pa yebem ja takvu viziju

Ljudi kakva vizija i naprijed sa ovom upravom- taman da sastave dream team sljedece ljeto a ove sezone pokupe tripletu- oni MORAJU napustiti klub- sve se mora napraviti da se to uradi, pod cijenu i da Messi ne produzi svoj ugovor. Eto do toga smo dosli...upitna je buducnost kluba sa ovim nesposobnim lopovima.
Ako zelite dobru buducnost klubu, oni moraju biti sto dalje od istog.
Pa evo covjece, cak ni ovo ljeto ni jedan cist transfer nije bio, da je zavrsen normalno i pod normalnim okolostima, sve nekakve sumnje, lazi, prevare, svaka strana tvrdi drugacije, ne moze to sve slucajno da bude. Ima tu mnogo stvari koje mi ne znamo i mozda nikada i necemo saznati.
Ako zelite dobru buducnost klubu, oni moraju biti sto dalje od istog.
Pa evo covjece, cak ni ovo ljeto ni jedan cist transfer nije bio, da je zavrsen normalno i pod normalnim okolostima, sve nekakve sumnje, lazi, prevare, svaka strana tvrdi drugacije, ne moze to sve slucajno da bude. Ima tu mnogo stvari koje mi ne znamo i mozda nikada i necemo saznati.
27.10.2020
Nema šta, treba biti potpuno realan i reći da je Barsina dominacija prestala i u reprezentaciji.....posle dužeg vremena Real apsolutno nosi igru Španije i to veoma dobro.....Asensio i Isko su sjajni mladi igrači.Jeftha je napisao/la:Buskec sinoc bio najgori.Rajaz je napisao/la:Sinoć Busquets i Iniesta kao u starim danima. Ali eto u Barceloni zaborave fudbala preko noći. Do čega smo došli
ALI....ujedno me to i raduje....mislim da će se Perez a sa tim najpre Zidan vrlo brzo ako ne i već ove sezone naći u velikim problemima izmedju starih zvezda i ovih mladih koji nezadrživo nadolaze. Skoro sam siguran da Benzema i Bejl sigurno a verovatno i Ronaldo igraju svoje poslednje sezone u Madridu....ovi klinci znaju igrati lopte i neće samo statirati u kukuruzu i nabacivati Ronaldu za statistiku i neće trpeti njegovo mlataranje rukama što mu ne dodaju loptu nego idu i završavaju akcije sami

Pa odlazak Benzeme i Balea bi bio dobar za Real Madrid. Šteta što se nije desio prije nego što smo se Morate riješili, al naći ćemo već nekog napadača. Ronaldo će biti tu još 2-3 godine i prilagodiće se njima.parangal je napisao/la:Nema šta, treba biti potpuno realan i reći da je Barsina dominacija prestala i u reprezentaciji.....posle dužeg vremena Real apsolutno nosi igru Španije i to veoma dobro.....Asensio i Isko su sjajni mladi igrači.Jeftha je napisao/la:Buskec sinoc bio najgori.Rajaz je napisao/la:Sinoć Busquets i Iniesta kao u starim danima. Ali eto u Barceloni zaborave fudbala preko noći. Do čega smo došli
ALI....ujedno me to i raduje....mislim da će se Perez a sa tim najpre Zidan vrlo brzo ako ne i već ove sezone naći u velikim problemima izmedju starih zvezda i ovih mladih koji nezadrživo nadolaze. Skoro sam siguran da Benzema i Bejl sigurno a verovatno i Ronaldo igraju svoje poslednje sezone u Madridu....ovi klinci znaju igrati lopte i neće samo statirati u kukuruzu i nabacivati Ronaldu za statistiku i neće trpeti njegovo mlataranje rukama što mu ne dodaju loptu nego idu i završavaju akcije sami.....brzo će to izaći na pobunu
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
I to sto kazes, i pretjeruje se sa pricom o podmladjivanju, ne znam sta mislite ljudi kako podmladiti kad vecina igraca, ova mesijeva generacija ima jos tri-cetiri sezone ispred sebe, i sta sad treba dovesti supertalente neke mlade da griju klupu tri-cetiri godine i da onda kao tada budu nosioci, e ne more to tako, svi bi propali cekajuci toliko, upitno je sad i iniesti dovesti superkvalitetnu i superskupu zamjenu, a kamoli ovima koji su 3-4 godine mladji, znaci mesi,suarez,buskec,pike i alba, to je neka kicma ekipe i tu nema sanse da klub dovede nekog preskupog igraca koji ce s njima dijeliti minutazu, a bilo bi i glupo realno, moze se razmisljati o ostalim pozicijama, ali i tu imamo mladje igrace vec tipa dembele,roberto,denis,semedo,umtiti i ter stegen koji bi mogli biti ili vec jesu prvotimci koji ce igrati standardno, a imamo i jos gomesa,paca,rafinju,dignea koji su mladji igraci ali se nisu pokazali, sto ne mora da znaci da se u kvoj sezoni nece pokazati, ali oni su ionako tek zamjene i ne ocekuje se da u buducnosti budu nosioci igre.parangal je napisao/la:Ne znam gde vi vidite taj "problem" sa godinama? Jasno se vidi da osim na stoperima (Mask, Pikac) i centru (Bus, Paulinho) Barsa na svakom mestu ima vrlo mladog igrača u alternativi, čak bi se statistički moglo reći da ima idealan tim.....druga je stvar što je problem u kvalitetu tih igrača a to je mnogo ozbiljnije nego da ih uopšte nema i tu je ogroman promašaj sportskog dela uprave.
Buduci nosioci igre morat ce se kupovati kad mesijeva generacija bude imala 33-34 godine, prije ako ih dovedes do tada ce se ukiseliti ako nemaju mjesta da igraju skoro svaku utakmicu, ili da tada la masija izbaci neke mlade igracine koji ce odmah u vatru, a od ovih postojecih moguce da stasaju roberto,denis i semedo jer nemaju jaku konkurenciju na svojim pozicijama i mozda se izbore za statuse prvotimaca i napreduju tako u svjetske klase
Vidjecemo kako ce se stvari razvijati u toku sezone, sad realno gledajuci trebat ce naredno ljeto svjetska klasa mladji igrac da zamijeni iniestu,pokusalo se i sad s coutinjom ali mislim da je to bilo prerano, i trebat ce klasni mladji stoper da zamijeni maskerana kao prvu zamjenu za stoperske pozicije, i ako roberto,gomes ili paulinjo ne budu kapacitet za onu poziciju koju je do sad igro raketa, trebat ce i tu klasa kao i na desnom beku ako ni semedo ni vidal se ne pokazu, ali i tu treba vidjeti kako ce stvari razvijati pa tek onda pricati, sad je rano o tome, tek tamo na proljece imat cemo neku realnu sliku
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Mislim da će Perez ponovo (koji više put) vratiti Moratu, on se fenomenalno uklapa sa ovom gore dvojcom pomenutih....Morata je bio "žrtva" ovih starih zvezda ali hebiga.....takav mu je horoskopKawhi je napisao/la:Pa odlazak Benzeme i Balea bi bio dobar za Real Madrid. Šteta što se nije desio prije nego što smo se Morate riješili, al naći ćemo već nekog napadača. Ronaldo će biti tu još 2-3 godine i prilagodiće se njima.

- Donnie Darko
- Kontakt:
Moram se pravit da sam iznenađen i šokiran stvarima koje uprava izvodi trenutno, mislim da više ne postoji potez koji me može istinski iznenaditi. Negativno naravno, svaki pozitivan potez je sam od sebe iznenađenje, a bilo ih je možda 2 ili 3 u zadnja 4 mjeseca.messilla je napisao/la:Surprise surprise, Nice have said that it was Barça that stopped the Seri deal from happening. Nice president says Bartomeu ignored calls.
- branimir85
- Kontakt:
ali najviše bole ovi promašaji, na genijalne pasove LeaRajaz je napisao/la:Sljedeće godine 6:5 za Cristiana![]()
![]()
glatko je trebao imati 50 asista da ima bolje napadače

"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "
- Feldmarschall
- Kontakt:
#freeIniesta. Nadam se da će uskoro riješiti Barcelonu svog problema i odraditi minimalno jednu sezonu u Juventusu. Zaslužuje igrati tamo gdje će se poštovati. Talijani su uvijek kvalitet stavljali ispred priče o godinama i broju dana do penzije.Rajaz je napisao/la:Sinoć Busquets i Iniesta kao u starim danima. Ali eto u Barceloni zaborave fudbala preko noći. Do čega smo došli
Ne znam kojim trikovima se ta druga stožina ugura u XI najjače reprezentacije na svijetu. Zar nema neki Thiago, Ceballos ili neki treći brži, bolji i jači ponajbolji veznjak na svijetu da ne mrlja.
Fino je bilo vidjeti kako se Koke i Asensio obraćaju sa pogledom koji govori "Vi" i traže vodiča u igri Andresa i Sergija. Podsjeti me na onu Villinu priču kako je gledao i kopirao Pedra u igri kad je imao nedoumice.
Lako je sa šestoricom veznjaka, no već danas valja kante u ruke i na izvor. Neće se voda sama donijeti niti napadači napojiti. Evo i Messiju su počeli samar nabacivati.
Šta je onda u pitanju, da li je igrač jedna sistema, jednog igračkog konteksta? Kako je moguće, preko noći, doći od Džekila do Hajda i obratno?Feldmarschall je napisao/la:...Rajaz je napisao/la:Sinoć Busquets...
- Feldmarschall
- Kontakt:
Sretnik koji je došao u ruke treneru koji je proživio identičnu sudbinu. Da nije bilo njega ostao bi u trećoj ligi. Vojnik sistema. Onaj od trojice koji ostane nespomenut.
Kad sam već u pjesničkom naletu da dodam da ni elitni plaćenik na njegovom mjestu ne bi riješio sve probleme za koje ga se tereti da im je uzrok.
Kad sam već u pjesničkom naletu da dodam da ni elitni plaćenik na njegovom mjestu ne bi riješio sve probleme za koje ga se tereti da im je uzrok.
Mozda, ali je Busquets na nivou bio odmah od 2009 pa sigurno do sredine 2016 godine. To je 7 godina. Malo se koji zadnji vezni moze pohvaliti s tim. Mozda je on igrac sistema, ali 2015 je taj sistem Enrique sigurno izmijenio u nekim fazama pa je Sergio opet prekucao sezonu a mi osvojili sve. On je i dalje standardan igrac reprezentacije kao sto je Spanija ( uprkos tolikim veznjacima) i to sve govori.Feldmarschall je napisao/la:Sretnik koji je došao u ruke treneru koji je proživio identičnu sudbinu. Da nije bilo njega ostao bi u trećoj ligi. Vojnik sistema. Onaj od trojice koji ostane nespomenut.
Kako god bilo, on je jedan nevjerovatno talentiran veznjak koji je obecavao jos u Juvenil A, da ne govorim u Barceloni B. On bi recimo u jednom Bayernu danas bio brutalan igrac. Nije sigurno zaboravio igrati nogomet, druga je stvar sto njemu trenutno ne odgovara ova igra Barcelone, kako god to zvucalo.
27.10.2020
kako ce mu odgovarati kad sreda i ne postoji, kad je kreacija igre u pitanju taj dio terena je izbrisan
sve se svodi na to da se lopta nekako uvali Messiju i zivi od njegove kreacije
kad je sreda postojala Messi je dobijao lopte u "opasnim zonama" danas ih dobija na 40m od gola ili se sam po nju mora vratit'
sve se svodi na to da se lopta nekako uvali Messiju i zivi od njegove kreacije
kad je sreda postojala Messi je dobijao lopte u "opasnim zonama" danas ih dobija na 40m od gola ili se sam po nju mora vratit'
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
On je kralj, on je genije....on je definitivno moj IDOL
"Ronaldo želi da izbaci Bejla i Benzemu iz tima"
Nije prošlo ni 24h kako sam predvideo da će Real ubrzo imati unutrašnje probleme i izgleda kreću.....nisam ni sumnjao da će prvi potez povući Ronaldo "spašavajuću svoju guzicu" i razbijajući trojac BBC da ugura sebe u očigledno novi mladji talas koji nadolazi u Madridu....ali neće da pomene da Realu sasvim lepo ide i bez njega a i oni realniji simpatizeri vide da upravo bez njega Real igra tečnije i sadržajnije. Sad traži od Zidana da se k*urtališe Bejla i Benzeme...dupeta bi dao (vrlo rado doduše
) i rodjene majke se odrekao da sebi udovolji i izgura se u prvi plan....rekoh ja sinoć da će brzo pući tikva madju njima
Ali moram da priznam da mi je zaista žao što Mesi nema makar delić njegovog ega....puno bi bolje za Barsu bilo kad bi i on ustao protiv starih panjeva koji na konto stare slave vegetiraju u Barceloni i ne daju joj napred ni za živu glavu...

Nije prošlo ni 24h kako sam predvideo da će Real ubrzo imati unutrašnje probleme i izgleda kreću.....nisam ni sumnjao da će prvi potez povući Ronaldo "spašavajuću svoju guzicu" i razbijajući trojac BBC da ugura sebe u očigledno novi mladji talas koji nadolazi u Madridu....ali neće da pomene da Realu sasvim lepo ide i bez njega a i oni realniji simpatizeri vide da upravo bez njega Real igra tečnije i sadržajnije. Sad traži od Zidana da se k*urtališe Bejla i Benzeme...dupeta bi dao (vrlo rado doduše

Ali moram da priznam da mi je zaista žao što Mesi nema makar delić njegovog ega....puno bi bolje za Barsu bilo kad bi i on ustao protiv starih panjeva koji na konto stare slave vegetiraju u Barceloni i ne daju joj napred ni za živu glavu...

ne vjeruj svemu sto procitas
Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
S punim pravom. Kiki ce i s 40 pogadjati zatvorenih ociju ono sto promase Bale, Benzema i ostali igraci od 100M eura.parangal je napisao/la:On je kralj, on je genije....on je definitivno moj IDOL![]()
Nije prošlo ni 24h kako sam predvideo da će Real ubrzo imati unutrašnje probleme i izgleda kreću.....nisam ni sumnjao da će prvi potez povući Ronaldo "spašavajuću svoju guzicu" i razbijajući trojac BBC da ugura sebe u očigledno novi mladji talas koji nadolazi u Madridu....ali neće da pomene da Realu sasvim lepo ide i bez njega a i oni realniji simpatizeri vide da upravo bez njega Real igra tečnije i sadržajnije. Sad traži od Zidana da se k*urtališe Bejla i Benzeme...dupeta bi dao (vrlo rado doduše) i rodjene majke se odrekao da sebi udovolji i izgura se u prvi plan....rekoh ja sinoć da će brzo pući tikva madju njima
![]()
@miki, to je to

27.10.2020
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.