FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

BolanBolan
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la BolanBolan » 18 maj 2012, 08:38

slika slika
"...gledam na svaki preživljeni dan svog života kao na neku veliku pobjedu, a poderotine na mojoj duši sve su veće i niko ih ne može zakrpiti."

zlatandr
Kontakt:

Post Postao/la zlatandr » 18 maj 2012, 08:39

amerosm je napisao/la:Mozda bi bilo dobro kada bi pokusali dovesti Purica jer igra na poziciji koja u nas realno skripi. Ja licno mislim da bi bio odlicno rijesenje na poziciji desnog krila, jer ce Smaijicu trebati dosta vremena da se vrati u formu, a Beslija nije vise u stanju svako tri dana igrati punim intenzitetom.
Slazem se, Puric je meni uviejk bio beton igrac, a ne bi lose bilo dovest ga za dzabaluka :D
Volim te Zeljo!!!

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 18 maj 2012, 09:06

"Bio je to samo upaljač. Ništa strašno. Ekscese pojedinaca teško je iskontrolirati. Hajmo pričat o ljepšim stvarima. A, one se odnose nagostoprimstvo domaćina. Svi u klubu, zaista, zaslužuju svaku pohvalu. Apsolutno nije bilo nikakvog pritiska, od trenera, igrača, Bevande, predsjednika Jelića...Zaista nemam riječi koliko su bili korektni. Nakon dodjele pehara sačekali su na terenu i aplaudirali nam. Česstitali su svi do jednog. Vidjelo se da je to bilo iskreno i svaka im čast na tome. Zato i jesu tu gdje jesu i u narednim godinama će biti u vrhu našeg fudbala, jer samo ovako se može naprijed", kaže Osim.
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 18 maj 2012, 09:27

Što se tiče kvalifikacija,mislim da Željo nije bez šanse protiv nekih austrijskih,švicarskih,srpskih,rumunjskih,bugarskih,hrvatskih,belgijslih,švedskih,danskih...i ostalih timova iz liga srednje kvalitete.
Odavno nije bilo bolje i jače ekipe koja će predstavljati BiH u Evropi i ono šta je možda najviše bitno,izuzetno ste fizički spremni.Sačuvati igrače,održati fizičku spremu i mislim da Željo može i do nekog podviga.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 18 maj 2012, 09:41

Valja nam igrati koga god izvucemo.Jedno je sigurno,svi ce zeljeti da izvuku nas od nosioca,jer je realno takva situacija.Od svih tih klubova koji ce biti nosioci,kada se gleda liga BiH ,oni bi izabrali upravo tog predstavnika,a to smo mi.
Mi smo i prosle godine pozitivno iznenadili protiv Serifa,gledajuci prije tih susreta,oni su bili favoriti po svemu,po strukturi,finansijama,platama igraca.Siguran sam da su se obradovali kada su izvukli nas,ali na kraju smo ih iznenadili.
Ove godine smo jaci i zreliji kao ekipa.sastav je isti,ostali smo skupa,a dobili na to Bekrica i Kerlu.
Ostaje da vidimo prelazni rok.Zujo je najavio pojacanja na ovu ekipu.Amar opet rezervisano kaze da nemamo te pare za prava pojacanja.Vidjecemo kako ce to izgledati.Vidjecemo da li ce neko i otici od vaznih igraca.
Imamo sansu da se malo izdignemo u evropi,ali je sigurno da su svi nosioci jace ekipe od nas.To je isto kao kad bi mi bili nosioci,pa izvukli slabije ekipe i obradovali se,a te druge ekipe se nadaju da bi nama mogli pomrsiti racune.I to se desava.Nikad nema garanta kako bi ko mogao proci.Na nama je da se dobro spremimo,izadjemo na teren i protiv protivnika da damo sve od sebe.Mozda budemo nagradjeni.
Izgledamo jako u ovoj ligi i to je veliki napredak u odnosu na one prve dvije Amarove sezone u ovom mandatu.Napredovali smo kao ekipa.No to nije garant da smo zreli za evropu jos uvijek.Treba nam tu jos mnogo toga.Ali treba se nadati,ne treba se bojati i hrabro uci i odigrati bez obzira na protivnika.To bar mozemo.Da se potrudimo.
A budeli ovaj kontinuitet napretka nastavljen u igrackom smislu,kroz koju godinu vec mozemo biti optimisticni po tom pitanju i svi mi prizeljkujemo da kao ekipa napredujemo.Ne mozemo odmah skociti tako visoko,previse smo nisko pali proslih godina,sada se dizemo iz godine u godinu i to treba gledati kao veliki plus.Eventualni neuspjeh u evropi ne treba gledati kao nesto lose,vec nam treba biti mjerilo koliko jos napretka trebamo kao klub da ostvarimo da bi postali konkurentni kao ekipa u evropi.I na tome trebamo da ucimo i da radimo bez euforije i mudro.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 18 maj 2012, 10:00

Ono sto jos mislim da je generalno vazno sto se tice nase ekipe da je pojedinacna cijena bilo kojeg naseg igraca porasla na trzistu.U slucaju prodaje nekog igraca zaradicemo i nema vise igranja po tom pitanju.To je zasluga kluba.Kada klub u ligi igra tako dominantno,svaki dobar menadzer ce pogledati u taj klub i te igrace i pokusati dovesti za neku cifru koja je za evropu i dalje jeftina,a nama opet dobro dosla.Vec prosle sezone smo prodali neke igrace za fine cifre,koje opet u evropi nista ne znace,ali klub je zbog toga porastao u ovim nasim lokalnim okvirima.Sada imamo sansu da prodamo nekog igraca i za vece iznose.Tu trebamo ostati na nivou i pokusati sto bolje poslovati na trzistu u smislu prodaje igraca.Stvaraju se tako temelji za bolje poslovanje i za napredak iz godine u godinu.Na to dolaze bolji sponzori koji ne moraju samo biti iz nase drzave.Sto vise budemo u evropi,to cemo biti vise cijenjeni tamo,pa i od strane sponzora.
Imamo sansu da napravimo vise taj iskorak,nego onaj sportski na terenu,gdje objektivno u evropi nismo jos toliko zreli da mozemo garantovati taj neki prolaz protiv bilo koga.Npr,kako mi svi kazemo da ne bi voljeli Dinamo ili Partizan,iz ovih ili onih razloga,svi smo svakako svjesni da su oni i na terenu favoriti.S druge strane,siguran sam da i Dinamo i Partizan prizeljkuju upravo nas.Nije im daleko,favoriti su a veliki je ulog,jer se dobija fina lova u daljem takmicenju.Vise ce zeljeti nas,nego one tamo sjeverno,fince,itd.Kad mi dodjemo na taj sportski nivo,onda ce biti super.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 18 maj 2012, 10:08

BolanBolan je napisao/la:slika slika

Kako zamoliti novinare da ne pisu ne istine?

ŽELJO JE OSVOJIO DO SADA 15 TROFEJA,TITULA,NASLOVA.....kako god se zvali.
Ako ne znaju sta je osvojeno imaju u mom potpisu pa nek provjere
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 18 maj 2012, 10:18

Kao prvo da kazem ukoliko Bayern osvoji ligu prvaka, da Basel prelazi iz drugog pretkola u trece, dok ce iz prvog pretkola u drugo preci Valleta i Linfield.

Za ove regionalne grupe sto se spominju, onoliko koliko ja znam, tu se po prvo gleda koeficijent. Nece UEFA praviti sada regionalnu grupu, a da se potrefi da u toj nekoj regionalnoj grupi ima pet veoma jakih ekipa, a onda pet veoma slabih ekipa. Znaci uzmat ce se kako regija, tako i koeficijent kako bi se na barem jednu ruku grupa napravila umjerenom i za nenosioce. Iz koeficijenta vam proizlazi one ekipe koje izgledaju kao visak u tim grupama jer nisu iz istog regiona. Znaci, i Helsingborg je moguc, ali sacekajmo zrijeb, pa cemo biti pametniji, ja cak mislim da ce "grupe" biti objavljene dan ranije.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 18 maj 2012, 10:55

"Vasilic se zalio na laksu povredu i nismo zeljeli rizikovati. Kerla je pokazao da ima potencijala. Ima tu malo i simbolike. Prije dvije godine je isao negdje gdje nije trebao ici i nije osvojio medalju. Sada je zaigrao u finalu i osvojio trofej. Ako je pametan, a jeste, shvatice poruku.", istice Osim
:lol: :lol: :lol: :lol: valjda je Kerla došo pameti :D

slika
DRUG NEBI TI PUNCA

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 18 maj 2012, 10:57

Zna li se definitivno kad i u koliko sati je tekma sa kozarom?
SLOBODA NAVIJAČIMA

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 18 maj 2012, 10:58

u 17:00 ;)
DRUG NEBI TI PUNCA

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 18 maj 2012, 10:59

nedjelja, 17 sati ;)
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 18 maj 2012, 11:05

Ko ce docekat,jbt.Bice ludilo totalno...
SLOBODA NAVIJAČIMA

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 18 maj 2012, 11:07

AnelZ je napisao/la:Kao prvo da kazem ukoliko Bayern osvoji ligu prvaka, da Basel prelazi iz drugog pretkola u trece, dok ce iz prvog pretkola u drugo preci Valleta i Linfield.

Za ove regionalne grupe sto se spominju, onoliko koliko ja znam, tu se po prvo gleda koeficijent. Nece UEFA praviti sada regionalnu grupu, a da se potrefi da u toj nekoj regionalnoj grupi ima pet veoma jakih ekipa, a onda pet veoma slabih ekipa. Znaci uzmat ce se kako regija, tako i koeficijent kako bi se na barem jednu ruku grupa napravila umjerenom i za nenosioce. Iz koeficijenta vam proizlazi one ekipe koje izgledaju kao visak u tim grupama jer nisu iz istog regiona. Znaci, i Helsingborg je moguc, ali sacekajmo zrijeb, pa cemo biti pametniji, ja cak mislim da ce "grupe" biti objavljene dan ranije.

Sve u svemu, UEFA će se opet pošteno izigrat na dan žrijeba, i na kraju će napravit grupe da se svima zavrti u glavi dok skontaju na koji način su napravili te grupe. Opet će bit nekih podjela, regija, čuda...a što jednostavno ne stave u jedan lavor "nosioce" , u drugi lavor "nenosioce" i pute onog ćelu da izvlači.. Imaš 20 mogućih protivnika, možeš naletit na Basel, tad si donji 100%, a možeš izvuć i ekipu s kojom možeš igrat..Ha ja ;)
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 18 maj 2012, 11:10

anonimni je napisao/la:nedjelja, 17 sati ;)
sve utakmice su u nedjelju u 17.30
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 18 maj 2012, 11:19

opet ti :D na ovome članku što ga je postavio @bagrcavi piše da je 17 sati, sad ni ja nisam siguran..
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 18 maj 2012, 11:23

slika
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 18 maj 2012, 11:24

evo službene potvrde da je utakmica u 17:00
EDIT: Gollum već postavio.
DRUG NEBI TI PUNCA

CARSON

Post Postao/la CARSON » 18 maj 2012, 11:24

anonimni je napisao/la:opet ti :D na ovome članku što ga je postavio @bagrcavi piše da je 17 sati, sad ni ja nisam siguran..

Purica bi volio vidjeti u nasem dresu jer je iskusan i dobar igrac odmah bi mogao u prvih 11 ali kao da gledam ide u OLIMPIC ILI JOS MANJI KLUB sarajevo

kloc86
Kontakt:

Post Postao/la kloc86 » 18 maj 2012, 11:55

dajte ljudi budimo realni

svake godine ista prica..dodjemo u evropu,sami sebe nalozimo pricama i onda fasujemo (i to dobro fasujemo ) .... i onda sljedi veliko razocarenje a sto je najgore poslije se to odrazi na utakmnice nase lige..sjetimo se prosle godine..
realno koga god izvucemo,te ce ekipe biti veliki favoriti i igraci ce trebat dati 300%...ako i ispadnemo nije kraj svjeta;to je jos jedna u nizu stepenica u sazrijevanju nama voljenog kluba

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.