FK Sloboda Tuzla

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Skver
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Skver » 19 sep 2021, 11:10

Raja budimo malo realniji, ko je od nas ocekivao da cemo poslije devet kola biti treci na tabeli?...Zizovic i momci rade odlican posao, trude se, bore se....a kad se trudis i boriš sigurno da ce na kraju i biti rezultat...ne treba se obazirati na cobane sa tribine, coban ostaje do kraja zivota coban.....Sloboda je veliko ime, Sloboda je punila jedan Maksimir, Marakanu i ostale poznate stadione gdje cobani ne mogu nikada dobaciti, neke stvari jednostavno nemozes kupiti, jedino sto im preostaje da dodju na tribinu u trenerci da glade jajcad i da glume neke baje i to im najveci domet....zapamtite, istorija se ponavlja...Sloboda ce se dignuti, opet ce sjever biti pun, zapad....i istok kada se napravi....treba vrsiti pritisak na gradonacelnika, UG prijatelji Slobode, udruzenje navijaca Fukare i mi obicna raja na sve moguce nacine da se vrati Slobodi upravljanje stadionom, ne mislim na trajno vlasnistvo nego na upravljanje....
🔴⚫️

Stabilizoni
Kontakt:

Post Postao/la Stabilizoni » 19 sep 2021, 11:31

FKBilder je napisao/la:
19 sep 2021, 00:45
Sve to stoji opstanak cilj (svake sezone je cilj opstanak u pm)ali imas sansu za vise i gubis bruku bodova.
Izgledalo je ok 4 ili 5 kola ljudi nas procitali i to je to.
Kola vec lagano klize i treba mjenjat pristup, formaciju, igru....
Ako vec mozemo zasto ne uzeti vise od opstanka...
Ako ne pobjede sledecu ja bi Mladena otpustio...Dosta je. Bolje na vrijeme.
Otpustio bi Mladena, pa bi doveo nekog trenera kojem bi alibi bio sto nije on selektirao igrace. Ekipa se gradi, nadograđuje. Ako ovako ostane, prosirit ce se i ta klupa. Barem za jednog ili dvojicu iskusnijih. U 9 kola mi jos nismo pali ispod 3. pozicije. Što neko kaze niko nas nije nadigrao, sa svima smo bili ravnopravni, a na stranu što smo primali glupe golove.

Veceras u sastavu:
Bega, Maksa, Osmic, Adi u prvoj, kasnije ulaze Keni i Eldar koji jos nije ni punoljetan. Bio bi tu i Kurta da nije suspendovan. I sa nasom djecom smo treci. Zizovic treba ostati. Ima disciplinu i ekipi, među igračima i trenerima. Studiozno pristupa utakmicama. Neki šabloni njegovog rada su vidljivi na utakmicama. Svaku utakmicu imas novu akciju za slobodni, korner, itd

hondas
Kontakt:

Post Postao/la hondas » 19 sep 2021, 11:32

Previse se kritikuje,mi smo treci a tako bi trebali i zavrsiti ovaj prvi ciklus.Ako su ovi brdjani najbolja i najskuplja ekipa u ligi onda smo mi jako dobri i moze se reci rame uz rame sa njima po igrama samo sto nismo imali sportske srece u par utakmica pa i sinoc.Traziti od Gradskog Vijeca koncesiju na odredjen period a oni neka igraju gdje god hoce.Tusanj je napravljen zbog Slobode i tu je kraj price.

desperados
Kontakt:

Post Postao/la desperados » 19 sep 2021, 11:37

Ljudi vi ovdje kukate kao da nas je TC razvalio, samo pogledajte ovaj pregled utakmice i sve ce vam bit jasno, skoro su bezopasni bili. Jasno je da imaju duplo bolju ekipu, ali duplo manje placnu (barem na papiru) :urnebes:. Greska naseg igraca, njihov individualac rijesi utakmicu i to je to, to se svakom moze desiti, nista strasno, sto kazu negdje izgubis negdje ti se vrati. Bitno je da mi napredujemo kao ekipa, ja ovdje vidim napredak, malo nervira to deugo poluvrijeme ali nadoci ce i to.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 19 sep 2021, 11:42

FKBilder je napisao/la:
19 sep 2021, 00:45
Sve to stoji opstanak cilj (svake sezone je cilj opstanak u pm)ali imas sansu za vise i gubis bruku bodova.
Izgledalo je ok 4 ili 5 kola ljudi nas procitali i to je to.
Kola vec lagano klize i treba mjenjat pristup, formaciju, igru....
Ako vec mozemo zasto ne uzeti vise od opstanka...
Ako ne pobjede sledecu ja bi Mladena otpustio...Dosta je. Bolje na vrijeme.
Pročitali nas a razvalili smo Slogu?
Pa cilj mora biti Europa ali to se radi na način da momci i stručni štab daju sve od sebe, da im se dovedu pojačanja na zimu, mi da dolazimo na Tusanj. Upravo ako je cilj Europa ne smijes mijenjati trenera nakon par loših rezultata.
Gledaj Zrinjskog, ljudi prošle sezone Europu propustili i nisu dali otkaz treneru. A mi treći na tabeli u sezoni kad smo očekivali sredinu tabele i piše se o otkazu
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Edin1982
Kontakt:

Post Postao/la Edin1982 » 19 sep 2021, 11:55

Ovdje je igrala tradicija ,protiv bijele cerade na ogradi ,plastika koja ce se vrlo brzo ugasiti...Mi kao navijači i Tuzlaci moramo se zauzeti da stadion kakav takav bude nas i niciji vise i da onakva stoka vise ne postavlja pravila u našoj kući,a svoja pravila neka postavljaju u Banovicima...Za sinocnu igru moramo biti zadovoljni,jer u ekipi imamo igrace koji fizički nemogu parirati njihovima,ali ipak su bili bolji u većem dijelu utakmice,mislim da svi moraju htjeli to ili ne priznati da smo mi ipak dobra ekipa,a ne trenutno iznenadjenje!
P.s poznaje li neko onoga ponosnog podrinjca,neka mi javi u privatnoj poruci,volio bih upoznati dotičnog,jer je pravi seronja...

admirrx
Kontakt:

Post Postao/la admirrx » 19 sep 2021, 12:01

Hajmo bit realni,ovo je maltene ista ekipa kao iz prosle sezone,a prosle sezone zamal nismo ispali..
Ne treba ciljat evropu jer je ocigledan cilj neka sredina,ne trebamo bit nesto razocarani i da nam se desi ono sto se desilo i kad je Nalic bio trener i kad smo bili 4 na polusezoni pa smo onda pali na kraju na 7/8 mjesto i tad gubili od Kaknja,Krupe itd na svom terenu.
Ova ekipa je maltene ista kao ekipa iz prosle sezone,po meni pojacana za Civica i Veselinovica koji nije igrao u Zelji i+nije prosao pripreme i jos se trazi.Ovi ostali igraci sto su dosli kao sto su Karišik,Bukvic,Eric,Zlicic,Ramic nikako nisu bolji od Golubovica,Kukica,Djordjica,Ilica iz prosle sezone.

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 19 sep 2021, 12:27

Da li se zna kada ce poceti uredjivanje reflektora ??
🔴⚫️

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 19 sep 2021, 12:46

nas najveci problem je sto , po pitanju bilo kakve konkretnosti u zadnjoj trecini, zivimo i umiremo sa Saidom. Ako Said pocne sa klupe, mi prema naprijed krenemo biti konkretni kad on udje, ako on igra od pocetka, kako pada njegova fizicka sprema, padamo i mi. Said moze 45 min maksimalno i to je to.

prvo poluvrijeme smo odlicno izgledali i stvarno se morala kapitalizirati ta dobra igra. Drugo pored Saida kostala nas je i kartka klupa,a opet i TC ima kvalitetnu ekipu, ne treba bjezati od toga.

veliki problem je bio izostanak Kurtalica sto je uslovilo povlacenje Dzenisa nazad i situaciju da mora igrati Alic koji ipak jos uvijek nije za premijer lige svojim stilom igre. Fali nama dosta i Mujagic, jer Veseli je beskoristan desno, Osmic u napadu neucinkovit, tu po desnoj strani se stvarno osjeti i Abidov izostanak ovih par utakmica. To nekako prolazi ispod radara ali to je bio igrac koji nam je davao neke druge mogucnosti u igri posebno za Zizovicev stil kontranapada.

sto se tice Balica to je jedan odlicno potkovan igrac, ali ta kurcobolja je upravo i razlog sto igra u Slobodi, a ne negdje drugo. jer covjek ima inteligenciju i gradju za zadnjeg veznog, igra moderno, ali kad hoce. A cesto bude nesvjestan utakmice i situacije kao sinoc, ili ga jednostavno boli briga.

sve u svemu ako se igdje moralo izgubiti bolje da je to od TC jer je to ekipa koja ce svakako zavrsiti ispred nas, ostaje zal jer se nije zasluzilo izgubiti i prvenstveno ostaje zal za propustanjem igraca tipa Bekrica i Vidovica koji su se mogli potpisati za skromne pare, ali eto kad se slusaju losi savjetnici.

Bekric bi preuzimao kad Said padne, i obratno, i sigurno da bi ekipa bolje izgledala dok je Vidovic igrac koji me kupio zadnji put u Slobodi, a i savrseno odgovara stilu igre Zizovica. On i Dzenis naprijed to bi haos bio u trkackom smislu.

Sad ide Posusje, utakmica koja se mora dobiti, pa protiv Zrinjskog sta bude bude. Sve u svemu ako se dobije Posusje imamo razloga da budemo prezadovoljni bodovnim ucinkom nakon prvog dijela

ps znam da su nasa djeca, i dragi momci i sve ali brate mi curim po obje strane nedopustivo i puno vise nego kroz sredinu. trebaju se malo sabrati.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

hondas
Kontakt:

Post Postao/la hondas » 19 sep 2021, 15:08

Protiv Posusja u utorak u 18.00

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 19 sep 2021, 15:54

Ne treba Zizovica tjerati ali Posusje moramo dobiti.
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!

costacurta08
Kontakt:

Post Postao/la costacurta08 » 19 sep 2021, 17:21

Skver je napisao/la:
19 sep 2021, 12:27

Da li se zna kada ce poceti uredjivanje reflektora ??
Mejdan poplavio u augustu 2020. a tek neki dan dopeljali neki "specijalni" parket iz Danske. Sad ide raspisivanje tendera za izvođenje radova, pa žalbe pa tužbe tako da ne očekujem prije oktobra 2022. tj taman oko izbora da zaigWaju Bewbini giganti na tom specijalnom parketu.
Ovi reflektori idu u paketu vjerovatno, samo Hilmo iz Gornje Tuzle da završi fasadu na Livnici tj Crystalicu i prebacuje skelu i sa sva svoja 4 radnika napada Tušanj, gledaće barem da išmirglaju do snijega pa na proljeće ide mat, da se razumijemo i šmirgl papir je specijalni isto kao i mat. Do oktobra će to biti ko bombona

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 19 sep 2021, 20:40

hondas je napisao/la:
19 sep 2021, 15:08
Jel to 100 % tacno
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

Stabilizoni
Kontakt:

Post Postao/la Stabilizoni » 19 sep 2021, 23:14

fukara87 je napisao/la:
19 sep 2021, 20:40
hondas je napisao/la:
19 sep 2021, 15:08
Jel to 100 % tacno
Jedni najavljuju u utorak, drugi u srijedu. Izgleda da savez jos nije poslao zvanicne termine

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 20 sep 2021, 08:09

ispade balic i osmic najvise pretrcali 11,5k, a ovde po prici balic los. sve je u oku posmatraca. osmic po trku najvise podsjeca na ordagica, moje misljenje.

bhpremijerliga12
Kontakt:

Post Postao/la bhpremijerliga12 » 20 sep 2021, 09:37

Sariel1987 je napisao/la:
20 sep 2021, 08:09
ispade balic i osmic najvise pretrcali 11,5k, a ovde po prici balic los. sve je u oku posmatraca. osmic po trku najvise podsjeca na ordagica, moje misljenje.
Nisam mislio da cu na Tusnju vidjeti igraca koji manje pretrci od Saida, ali onda je usao Zlicic. Prvo ne znam da li je 3x dodirnuo loptu, a drugo niti je trcao, niti vrsio presing. Mora se pohvaliti Eldar Mehmedovic, ubjedljivo najbolji nas igrac otkako je usao, kolika zelja, ulazak u duele, presing, nema gdje ga nije bilo.
Prvo poluvrijeme Sasa Maksimovic, stvarno je nevjerovatan kad primi loptu izvan 16, pa krene u dribling, ali Eldar u drugom.

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 20 sep 2021, 10:26

hm, da i mali mehmedovic, iako poraz boli, nemamo ni srece, penal da uleti, precka, prvo poluvrijeme da se kapitaliziralo drukcije bi bilo, no s druge strane kad pogledas te momke, fina se generacija izvlaci, maksimovic, mehmedovic, osmic, alic, beganovic, devedzic.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 20 sep 2021, 11:24

20 sep 2021, 10:26
hm, da i mali mehmedovic, iako poraz boli, nemamo ni srece, penal da uleti, precka, prvo poluvrijeme da se kapitaliziralo drukcije bi bilo, no s druge strane kad pogledas te momke, fina se generacija izvlaci, maksimovic, mehmedovic, osmic, alic, beganovic, devedzic.
Samo djecu vani slati na prvi upit i na prvu ponudu. Čak neke i dzaba ako treba dok se ne ustabilimo da ih vezes ugovorima, da odbijas ponude i sl.
Zamisli motivacije sadašnjim juniorima i kadetima ako na kraju ove sezone 2-3 igrača vani pošaljemo.
Ja bi sezonu smatrao uspješnom i da ne izborimo Europu a da naše igrače vani pošaljemo. A ako ih ostaviš ovdje da stagniraju ili ako ih uzmu drugi klubovi iz lige onda je jos jedna sezona gdje smo 'nako igrali.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 20 sep 2021, 12:23

20 sep 2021, 10:26
Momci su vise nego odlicni, samo da ostanu skupa neko vrijeme, puno ce biti lakse i ovima sto dolaze iz omladinskog pogona, tu su negdje sa godinama, tako se pravi tim, tako je napravljena najbolja generacija Slobode, iz vastitog pogona i blize okoline, sa djecom koja osjecaju Slobodu....samo da ih ne uniste njihovi zastupnici, bolje da igraju u Slobodi za manje para i cekaju pravi inostrani angazman, a ne da hodaju po BiH klubovima i na kraju nista...
🔴⚫️

hondas
Kontakt:

Post Postao/la hondas » 20 sep 2021, 12:58

Kup utakmica u Gorazdu,brate daleko al sta je tu je.Mora ici najjaci sastav.

Odgovori

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.