KK Bosna
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz
Re: KK Bosna
Izgleda da će najveći dobitak ove sezone biti hodzic a izuzetno mi je drago što je buza počeo pokazivati napredak a čini mi se da je fizički ojačao što se tice alija ne vidim nekog velikog napretka ali možda je i do povrijede
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Bio sam skoro na Santijago Bernabeu i usput obisao trofejnu salu... U istoj stoji (kopija) pehara koji je KK Bosna Sarajevo osvojila 1979 godine u Evroligi.
Davno proslo vreme, no istorija ne bledi (dokaz je da jedan Real drzi Bosnino ime u svojoj sali). Bosni trebaju samo pravi ljudi na pravom mestu. BiH ima dovoljno visokih momaka, uz dobar skauting, malo kinte i jako puno znoja,
eto ponovo Bosne na pobednickom postolju.
Svako ima uspona i padova, tako i KK Bosna. Ovo je samo jedno lose vreme i ja sam siguran da ce Bosna uskoro (5-7 godina), ne samo u BiH, vec i u regionu igrati zapazenu ulogu.
Davno proslo vreme, no istorija ne bledi (dokaz je da jedan Real drzi Bosnino ime u svojoj sali). Bosni trebaju samo pravi ljudi na pravom mestu. BiH ima dovoljno visokih momaka, uz dobar skauting, malo kinte i jako puno znoja,
eto ponovo Bosne na pobednickom postolju.
Svako ima uspona i padova, tako i KK Bosna. Ovo je samo jedno lose vreme i ja sam siguran da ce Bosna uskoro (5-7 godina), ne samo u BiH, vec i u regionu igrati zapazenu ulogu.
Hm nekoliko pravih ljudi na pravom mjestu je recept i za BiH državu pa ih decenijama nema nazalost tako da se i ja nadam ali nisam previše optimistican
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
-
- Kontakt:
Dino večeras najbolji,Buza mora mnogo bolje,igra leđima jedan na jedan još uvijek misaona imenica.nerminh74 je napisao/la:Izgleda da će najveći dobitak ove sezone biti hodzic a izuzetno mi je drago što je buza počeo pokazivati napredak a čini mi se da je fizički ojačao što se tice alija ne vidim nekog velikog napretka ali možda je i do povrijede
04. 09. 2011 - Alytus
Bosna i Hercegovina 92-80 Hrvatska
Henry Domercant > Chester Mason + Dontaye Draper + Stanko Barac + Bojan Bogdanovic + Damir Omerhodzic!!
Henry Domercant > Chester Mason + Dontaye Draper + Stanko Barac + Bojan Bogdanovic + Damir Omerhodzic!!
Slažem se za igru leđima buze ali on je ipak 4 tako da je ona manje bitna nego da je centarvlada u sjeni je napisao/la:Dino večeras najbolji,Buza mora mnogo bolje,igra leđima jedan na jedan još uvijek misaona imenica.nerminh74 je napisao/la:Izgleda da će najveći dobitak ove sezone biti hodzic a izuzetno mi je drago što je buza počeo pokazivati napredak a čini mi se da je fizički ojačao što se tice alija ne vidim nekog velikog napretka ali možda je i do povrijede
-
- Kontakt:
vlada u sjeni je napisao/la:Nadam se da će danas Buza,Hodžić,Čamdžić... potvrditi da njihova dobra partija iz Mostara neće biti prolaznog karaktera.Onakav ujednačen doprinos pobjedi kao protiv Zrinjskog očekujem manje više u svim utakmicama gdje četiri-pet igrača idu iznad 10 poena na utakmici.Druga odnosno prva stvar koju definitivno treba popraviti jeste odbrana.Ono što je takođe je bilo loše u većini utakmica jeste broj izgubljenih lopti i u tom segmentu ima prostora za napredak.
Hodžić postaje lider ove ekipe,juče pun samopouzdanja,ima onu potrebnu sportsku drskost.
Od Buze i Čamdžića sam se nadao boljoj partiji.Buza ima problem što tokom čitave sezone sebe često dovodi u poziciju da igra jedan na jedan leđima,u toj igri dosta komplikuje,bez konkretne završnice tako da sve to izgleda prilično "šeprtljavo".Čamdžić,tri izgubljene lopte za poluvrijeme,šut za dva poena vrlo loš.Izuzev jedne trice,ono što je dao to je bilo iz ulaza.
Generalno jučerašnja prezentacija ekipe nije bila ništa bolja od one koju gledamo čitave sezone.Dobili jesmo ali u ligi 6 sa ovim sastavom nemamo šta tražiti.
04. 09. 2011 - Alytus
Prije svega odlicna košarkaška predstava jucer u Skenderiji, iako rezultatski bi se reklo da je Bosna bila mnogo bolja, bas i nije, podjednaka skoro cijelu tekmu, pred sam kraj su poodmakli pofino, ko što se i vidi u rezutatu. Hodžić odličan, Buza heroj pobjede sa svojim poenima pred kraj, par odličnih banana. Iskreno nisam ocekivao ovakav otpor Borca, kvalitetna su ekipa, svaka čast. Protiv Varde očekujem demonstraciju sile 

Moze li mi neko,ako vam nije problem opisati jucerasnju igru Borca ? Ko je po vama najbolji kod nas u timu,itd ? Moze i na pp...
statistika moze da pomognesalebl je napisao/la:Moze li mi neko,ako vam nije problem opisati jucerasnju igru Borca ? Ko je po vama najbolji kod nas u timu,itd ? Moze i na pp...
http://live.fibaeurope.com/www/Game.asp ... 236&lng=en" onclick="window.open(this.href);return false;
ubjedljivo najuspjesniji sportski kolektiv u BiH
1972. ulazak u 1. ligu SFRJ
1978. finalist Kupa "Radivoj Korać"
1978. osvajač Kupa SFRJ
1978. prvak SFRJ
1979. pobjednik Kupa evropskih šampiona
1979. 2. mjesto u Interkupu
1980. prvak SFRJ
1980. finalist Kupa SFRJ
1983. prvak SFRJ
1984. osvajač Kupa SFRJ
1986. finalist Kupa SFRJ
1990. polufinalist Kupa pobjednika kupova
1998. učesnik Kupa "R. Saporte"
1999. učesnik Kupa "R. Saporte"
1999. prvak Bosne i Hercegovine
2005. osvajač Kupa Bosne i Hercegovine
2005. prvak Bosne i Hercegovine
2006. prvak Bosne i Hercegovine
2008. učesnik šesnaestine finala ULEB kupa
2008. prvak Bosne i Hercegovine
2009. osvajač Kupa Bosne i Hercegovine
2010. osvajač Kupa Bosne i Hercegovine

1972. ulazak u 1. ligu SFRJ
1978. finalist Kupa "Radivoj Korać"
1978. osvajač Kupa SFRJ
1978. prvak SFRJ
1979. pobjednik Kupa evropskih šampiona
1979. 2. mjesto u Interkupu
1980. prvak SFRJ
1980. finalist Kupa SFRJ
1983. prvak SFRJ
1984. osvajač Kupa SFRJ
1986. finalist Kupa SFRJ
1990. polufinalist Kupa pobjednika kupova
1998. učesnik Kupa "R. Saporte"
1999. učesnik Kupa "R. Saporte"
1999. prvak Bosne i Hercegovine
2005. osvajač Kupa Bosne i Hercegovine
2005. prvak Bosne i Hercegovine
2006. prvak Bosne i Hercegovine
2008. učesnik šesnaestine finala ULEB kupa
2008. prvak Bosne i Hercegovine
2009. osvajač Kupa Bosne i Hercegovine
2010. osvajač Kupa Bosne i Hercegovine
Ma pratio sam cijeli mec putem te statistike,ali bih volio ako nekom od vas nije tesko da napise par rijeci o utakmici i o Borcu konkretno...
-
- Kontakt:
Dobro je biti optimista,daj bože da se ostvari ovo o čemu si gore napisao.Međutim ja mislim da ne samo što nećemo dominirati nego očekujem poraz u Višegradu.sonik24 je napisao/la:Prije svega odlicna košarkaška predstava jucer u Skenderiji, iako rezultatski bi se reklo da je Bosna bila mnogo bolja, bas i nije, podjednaka skoro cijelu tekmu, pred sam kraj su poodmakli pofino, ko što se i vidi u rezutatu. Hodžić odličan, Buza heroj pobjede sa svojim poenima pred kraj, par odličnih banana. Iskreno nisam ocekivao ovakav otpor Borca, kvalitetna su ekipa, svaka čast. Protiv Varde očekujem demonstraciju sile
04. 09. 2011 - Alytus
Čitam da je nurkic raskinuo sa laskim ako naši imaju mozga odmah mu trebaju ponuditi ugovor istina ako žele da ga potpiše morao bi sadržavati klauzule o velikoj minutazi i da ako bosna ne zaigra aba ligu u npr 2 godine da ima pravo odlaska ali opet mislim da bi se takav dogovor isplatio i jednim i drugim jer sa njim za 2 god.aba liga nebi bila nemoguća
-
- Kontakt:
Mozga NEMAJU,a kako je Nurkić igrao za juniore Olimpije ne bi me iznenadilo da tamo završi.nerminh74 je napisao/la:Čitam da je nurkic raskinuo sa laskim ako naši imaju mozga odmah mu trebaju ponuditi ugovor istina ako žele da ga potpiše morao bi sadržavati klauzule o velikoj minutazi i da ako bosna ne zaigra aba ligu u npr 2 godine da ima pravo odlaska ali opet mislim da bi se takav dogovor isplatio i jednim i drugim jer sa njim za 2 god.aba liga nebi bila nemoguća
04. 09. 2011 - Alytus
Zato im i dajem ovu idejuvlada u sjeni je napisao/la:Mozga NEMAJU,a kako je Nurkić igrao za juniore Olimpije ne bi me iznenadilo da tamo završi.nerminh74 je napisao/la:Čitam da je nurkic raskinuo sa laskim ako naši imaju mozga odmah mu trebaju ponuditi ugovor istina ako žele da ga potpiše morao bi sadržavati klauzule o velikoj minutazi i da ako bosna ne zaigra aba ligu u npr 2 godine da ima pravo odlaska ali opet mislim da bi se takav dogovor isplatio i jednim i drugim jer sa njim za 2 god.aba liga nebi bila nemoguća

Ali je to bilo očigledno bacanje bisera pred svinjenerminh74 je napisao/la:Zato im i dajem ovu idejuvlada u sjeni je napisao/la:Mozga NEMAJU,a kako je Nurkić igrao za juniore Olimpije ne bi me iznenadilo da tamo završi.nerminh74 je napisao/la:Čitam da je nurkic raskinuo sa laskim ako naši imaju mozga odmah mu trebaju ponuditi ugovor istina ako žele da ga potpiše morao bi sadržavati klauzule o velikoj minutazi i da ako bosna ne zaigra aba ligu u npr 2 godine da ima pravo odlaska ali opet mislim da bi se takav dogovor isplatio i jednim i drugim jer sa njim za 2 god.aba liga nebi bila nemoguća
-
- Kontakt:
Ja odavno ne živim u iluzijama,oni su sposobni jedino dovesti talente tipa Radića,Batine....(ne)igrače tipa S.Demića,Guzonjića...nerminh74 je napisao/la: Ali je to bilo očigledno bacanje bisera pred svinje
Večeras derbi

04. 09. 2011 - Alytus
Eto večeras pobjeda poslije produžetaka, ali ono što meni najviše upada u oči nakon večerašnje utakmice je čak 30 poena Dženana Rahimića

-
- Kontakt:
Nažalost radi obaveza izašao sam iz dvorane 8 minuta prije kraja regularnog dijela utakmice.Utakmica bez odbrana gdje su pored standardno dobrog Rahimića,izvanrednu utakmicu odigrali Čamdžić i Avdibegović.Uh...kako su sinoć imali "vruću" ruku.Hodžić lošiji nego inače,ostatak ekipe mora puno bolje.
Servitium, kombinacija iskustva i mladosti,je poslije Čapljine najbolja ekipa koja je gostovala ove sezone u Sarajevu. Mladi igrači Radukić i Sladoje su igrači koji zaslužuju pažnju i koje vrijedi pratiti.Najbolji u redovima Servitiuma Milan Bjegović, bivši centar kk Bosna.Za njega odbrana Bosne jednostavno nije imala rješenja.
Servitium, kombinacija iskustva i mladosti,je poslije Čapljine najbolja ekipa koja je gostovala ove sezone u Sarajevu. Mladi igrači Radukić i Sladoje su igrači koji zaslužuju pažnju i koje vrijedi pratiti.Najbolji u redovima Servitiuma Milan Bjegović, bivši centar kk Bosna.Za njega odbrana Bosne jednostavno nije imala rješenja.
04. 09. 2011 - Alytus
Momci su dobro odigrali ,ali cinimi se da trener kaska ,,,I Camdzic je zasluzio da je u prvoj petorci ,,,A ulazi S Demic koji nije opravdao ocekivano ...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.