Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Steph
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Steph » 29 jun 2013, 13:52

Unofficialpage je napisao/la:Gulbis :twisted:
**** mater..

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 29 jun 2013, 13:54

Steph je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Gulbis :twisted:
**** mater..
To ce te i on na kladari oborit? :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Steph
Kontakt:

Post Postao/la Steph » 29 jun 2013, 13:57

i to prvi **** par :lol:

Ni break lopte nije napravio, već par puta od 40-0 do 40-40, bogalj. :roll:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 29 jun 2013, 14:00

Evo je, prva break lopta :mrgreen:

Damir Dzumhur!!!!

Steph
Kontakt:

Post Postao/la Steph » 29 jun 2013, 14:02

i polomi se naravno, još mu i sudija nešto kaki :lol:

predaj debilu :lol:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 29 jun 2013, 14:03

Budala i to teze vrste :mrgreen:

Napokon da ne prokocka 40:00 :lol:

Damir Dzumhur!!!!

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 29 jun 2013, 14:10

@Valencia

Ovo je možda prvi put u historiji našeg diskutovanja da smo koliko-toliko približili stavove. :)

Kako bilo, postoje manje nesuglasice. 8-)

Servis po meni jeste najteži udarac, jer psiha i koncentracija najviše utiču na njegovu konzistentnost i učinkovitost. O izbačaju loptice, savijanju u koljenima i svemu što prati servis kao udarac da i ne govorim. Evo ti jedan primjer. Kada govorimo o najboljim servisima (dakle, ne serverima, već servisima kroz prizmu njihovog tehničkog aspekta) niko neće spomenuti Iznera ili Karlovića, već Samprasa, Federera, Gonzalesa (Pančo), Beckera, Krajičeka, Ivaniševića itd. Zašto ?! Zato što njihov servis nije zavisan od visine, već od tehničke mogučnosti da dobro serviraju, li bolje rečeno talenta. Federer je 1,85, nema Iznerovu visinu, a servis mu je jedan od najboljih u historiji tenisa. Nadal je isto 1,85 ali on nikad nije i nikad neće imati varijacije i snagu u servisu kao Federer. Godinama je radio na njemu, ali to mu je bio i ostao najslabiji udarac. To ti je dokaz da servis zahtjeva dosta kvaliteta i da je vjerovatno najteži udarac u tenisu, jer ga je jako teško 'upgradeovati', popravljati, a da ti se to ne odrazi na ostale bazične udarce, naročito igračima čija priroda igre nije zasnovana na servisu.

Agassi, Courier, Lendl, Borg su igrači čija igra nije zasnovana na S&V tenisu, ali su ili igrali finala WB-a ili osvajali titule, međutim, morali su prilagođavati igru. Coria to nije mogao, jer nije bio tehnički sposoban za to. On je čistokrvni šljakaš. Ne možeš igrati isto na šljaci i travi (barem dok je trava bila prava trava). Problem je u njemu, ne u njima.
Trava, šljaka i beton nikad nisu bili isti, ali jesu približno isti. Najbolji dokaz za to ti je činjenica da igrači mogu osvajati i jedne i druge i treće sa istim stilom igre. Delpo jeste igrač kojem nešto viši odskok bolje odgovara, ali to je i Izner, a njega nisi spomenuo. Logično bi bilo da takav 'šljivotres' najbolje partije pruža na travi, ali ne pruža, jer na šljaci mu lotpica dovoljno odskače da može napasti, a pritom se ne previše savijati u koljenima, a s druge strane i sasvim solidno se braniti. Dakle, nije trava podloga koja zbog svoje brzine pomaže šljivotresima i limitiranim igračima da dominiraju. Ona je podloga koja zahtjeva druge teniske segmente u odnosu na šljaku, a da bi se ti segmenti mogli pokazati, potrebno je da bude što veča razlika između te dvije podloge. :)

Samo se ne slažem da je problem sa Ferrerom visina. Talentovanom igraču visina nikada nije predstavljala problem. Vidi pod Rios, Coria, Nalbandian, Santoro. Svi su oni približne visine kao Ferrer, ali su bez obzira na to izvodili poteze koje David ne bi mogao po cijenu života. Andy je veliki talenat, njegova igra se ne bi previše razlikovala ni da je 10cm niži. Ne postoji udarac koji taj čovjek ne može izvesti.

Raspisah se ja ponovno, ali mi tipkanje po tastaturi dođe kao vid relaksacije, nakon višesatnog cjepanja drva, pa sam dao mašti na volju. :mrgreen:
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Steph
Kontakt:

Post Postao/la Steph » 29 jun 2013, 14:16

To bi bilo to što se tiče Gulbisa pleme mu **** :mrgreen:

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 29 jun 2013, 14:31

To bi bilo to što se tiče Gulbisa. Latvijac se nije mogao oduprijeti, Verdasco ide u sljedeću rundu.

"Navijam" za Dolgopolova protiv Ferrera, nadam se da može pokazati svoj raskošan talent i pokušati izbaciti Ferrera. Međutim, igra mu je prepoznatljiva po velikom broju grešaka, tako da nisam mnogo optimističan. Ovo mu je idealna prilika da probije led i ode daleko na nekom Grand Slamu.

Inače, čudno i neobično je gledati ovakav Wimbledon. Bez Federera, bez Nadala, bez Tsonge... :mrgreen: Jednostavno se ne mogu naviknuti na to da su ispali prije vremena. :D

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 29 jun 2013, 14:48

Dva iznenadjena danas, Gulbis ispao od Verdasca. Svi su ocekivali da Gulbis moze dalje ali ipak se to nije dogodilo. Drugo iznenadjenje je Paire koji je ispao od Kubota. Idemo dalje :mrgreen:

Gulbis, djubre jedno. Od tebe sam puno ocekivao a ti ne mozes Verdasca dobit. :twisted:

Izgubi i Monaco od De Scheppera, 3-0 u setovima :lol:

Damir Dzumhur!!!!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 29 jun 2013, 14:56

FM idu dalje sa 3-0. Robson bi trebala u 15:00 da izađe na teren.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 29 jun 2013, 15:00

Unofficialpage je napisao/la:Dva iznenadjena danas, Gulbis ispao od Verdasca. Svi su ocekivali da Gulbis moze dalje ali ipak se to nije dogodilo. Drugo iznenadjenje je Paire koji je ispao od Kubota. Idemo dalje :mrgreen:

Gulbis, djubre jedno. Od tebe sam puno ocekivao a ti ne mozes Verdasca dobit. :twisted:

Meni Gulbis nije bio iznenađenje, očekivao sam da ispadne. Isto tako i za Monaca. On je šljaker i dobro je što je i do ovdje došao. Paire već jeste malo iznenađenje.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 29 jun 2013, 15:15

U kakvom stilu Tomik osvaja prvi set. 8-) Bravo momčino, idemo još 2. :arrow:
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 29 jun 2013, 17:02

Claus je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Dva iznenadjena danas, Gulbis ispao od Verdasca. Svi su ocekivali da Gulbis moze dalje ali ipak se to nije dogodilo. Drugo iznenadjenje je Paire koji je ispao od Kubota. Idemo dalje :mrgreen:

Meni Gulbis nije bio iznenađenje, očekivao sam da ispadne. Isto tako i za Monaca. On je šljaker i dobro je što je i do ovdje došao. Paire već jeste malo iznenađenje.
Ja nisam, ja ocekivao titulu od Gulbisa :mrgreen: . Po imenima za Monaca jest.

Anderson dobar igrac ali malo poglup :mrgreen: . Idemo Tomik dalje.

Jesu glupi sa skysporta njemacka prenosili cijeli mec i bas sad se prebacili na Delpa :twisted:

Damir Dzumhur!!!!

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 29 jun 2013, 17:06

Dodig terorizira Sjislinga :mrgreen:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 29 jun 2013, 17:10

Lillard je napisao/la:Dodig terorizira Sjislinga :mrgreen:
Predo Sijsling :mrgreen:

Hajde Anderson :D

Damir Dzumhur!!!!

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 29 jun 2013, 17:14

Sijsling predao :mrgreen:

Bravo Ivane. Sjajan prvi tjedan, sada je sve dalje bonus. Makar mislim da s ovakvom igrom moze barem jos jedno kolo proci.

Petra se izvukla iz go.vana i uzela set. 8-)

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 29 jun 2013, 17:25

Au kakav meč Robson - Erakovic. Užasan start Laure, ništa nije išlo u prvom setu, a dobar servis Marine je bio krajnje iritantan, bilo je 6:1. Erakovic odma uzima break u drugom setu i drži ga do 5:4, a Laura je pomalo dizala igru i prijetila da bi vratila break taman kad je dogorilo do noktiju, tj. kad je Marina servirala za meč. Nakon prvog uslijedio je i drugi break i završilo je 7:5. Nakon toga furiozan start u trećem setu, 4:0, dakle dva breaka, a onda usporenje, Eraković je vratila jedan break, ali to je bilo to, 6:4 u trećem setu za konačnih 2-1 i četvrto kolo protiv pobjednice meča Riske - Kanepi. Odličan dan za Britaniju, glavni dubl (Fleming/Marray) te najveća (i jedina) uzdanica u ženskom dublu idu dalje. Inglot i Huey također idu dalje, a ostali su završili svoje nastupe na ovogodišnjem Wimbledonu.

Počeo je Tour pa je teško sve upratiti.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 29 jun 2013, 17:35

Mrs Anderson :twisted: :mrgreen:

Damir Dzumhur!!!!

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 29 jun 2013, 18:21

Kakav pad Delpotra :? :?

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.