Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Bosco
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Bosco » 05 sep 2010, 02:51

harry_90 je napisao/la:Iskreno nemam zelju izaci na izbore,ja mislim da je to samo gubljenje vrijeme,za koga god glasao bice isti kao prethodni,pljackace ovaj narod,fabrike zatvarat,kriza ce sve biti veca itd. sve je lijepo slusat pred izbore sta obecavaju,ali nakon izbora sve se to zaboravi i ne uradi se 5% od navedenog.. Gledaju svoj djep,a narod ko hebe,nek se pati,neka je nama dobro ..
A sve je to zato što većina misli ko ti. Izađi na izbore glasaj, nemoj mislit da će tvoj glas ostat neiskorišten čak i ako ne budeš glasao. Kad uzimaje glasove od mrtvih ljudi, zašto onda ne bi od živih.
btw. nek administracija pomjeri ovaj sat za +1 na forumu ako im nije šta.

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 05 sep 2010, 02:53

sto se tice izbora,izlazim aBd..glas ce ici za SDP i zaa Komsica..samo da zeleni ne pobjede...a mislim da bi vecina mladih trebala izaci,jer ko zna mozda se nesto i promjeni..jer trenutno jedino rjesenje vidim je to da SDP dobije izbore jer zeleni nas vec dugo ukopavaju i nigdje nemicemo... ;)
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 05 sep 2010, 02:56

Ovo će biti moji prvi izbori, ali definitivno izlazim i glas za SDP-a i Komšića. Sjećam se prije par godina kad je SDP bio na vlasti kako su moji roditelji prodisali s platama, čovječe em su bile povećane, em redovne i još neke zaostale isplaćivali. Baš se moglo fino preživjet.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 05 sep 2010, 03:00

Bosco je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:Iskreno nemam zelju izaci na izbore,ja mislim da je to samo gubljenje vrijeme,za koga god glasao bice isti kao prethodni,pljackace ovaj narod,fabrike zatvarat,kriza ce sve biti veca itd. sve je lijepo slusat pred izbore sta obecavaju,ali nakon izbora sve se to zaboravi i ne uradi se 5% od navedenog.. Gledaju svoj djep,a narod ko hebe,nek se pati,neka je nama dobro ..
A sve je to zato što većina misli ko ti. Izađi na izbore glasaj, nemoj mislit da će tvoj glas ostat neiskorišten čak i ako ne budeš glasao. Kad uzimaje glasove od mrtvih ljudi, zašto onda ne bi od živih.
Zar stvarno mislis da ce u ovoj zemlji krenut na bolje ?? Kada borac koji je dao svoj dio tijela za ovu zemlju,da zivi od mizerne invalidnine,kada radnik mora napustit preduzece u kojem je proveo veci dio zivota,da svojoj porodici omoguci da imaju sta jesti i dodje neki guzonja kome se hebe za radnike i zatvori preduzece,dal je po tebi fer da se penzionerima smanjuju penzije,da se gospodi u kravatama povecaju plate za njihov nerad,dal je ok da je sve veci broj gladnih u ovoj zemlji,da se policija boji kriminalaca,da je sve vise ljudi na birou,da mladi nemaju posla ??? Pitam se vise gdje ovo vodi,dal su borci se borili za ovu drzavu,da bi je drugi pljackali,da sutra mislis hoces li imati posao,da li ces biti gladan,da li ces prezivjet od mizernih i bijednih plata ????

[youtube][/youtube]
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

CoDe
Kontakt:

Post Postao/la CoDe » 05 sep 2010, 03:01

Ja , ne volim SDP ne zbog stranke nego zbog polozaja nas bOSANACA u Komunizmu necu sada da pocinjem off.

Ali , onaj covjek ZELJKO KOMSIC zasluzuje da bude Presjednik i da jednog dana akobogda se ukine ova Trocllana azbaha a ukinit ce se jer ako su u fudbalu naredili , naredit ce i ovdje kako tako ;) ;)

onda Zeljka za PRESJEDNIKA GARANTUJEM DA CEMO BITI NAJJACA ZEMLJA OD PRIJASNJIH SFRJ REPUBLIKA izuzev Slovenije :

Covjek, koji negleda na vjeru ni na bilo sto covjek koji zeli pomoci narodu mani te se :

Dodika koji eli cetnicku republiku , hdz koji oce neke j.ebenu hrvatsku ovdje , manite se Silajdzica koji oce neku ISLAMSKU REPUBLIKU I Tihe koji gleda Dzepic kao i ovi :roll: :roll:

ZELJKO KOMSIC ZA JEDNOG PRESJEDNIKA !
Ja volim volim samo tebe i samo tebi tebi dajem sve i sa Sjevera ces cuti nasu pjesmu Sarajevo VOLIM TE !

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 05 sep 2010, 03:04

i meni su takodzer ovo prvi izbori...slazem se za SDP i za Komsica....zeleni su vec dugo tu,samo njemo sjede posmatraju,kao da ih nije briga za narod,koji je ajmo reci na granici gladi i siromastva...
nadam se da ce SDP sa Komsicemo donjeti nesto novo..

edit:
harry_90
prihvati se olovke i glasaj za crvene(SDP) ;)
mozda se nesto i promjeni,ali garant cce ostati ovakvo stanje po tvom razmisljanju... ;)
Zadnja izmjena: T-MAC, dana/u 05 sep 2010, 03:06, ukupno mijenjano 1 put.
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

Strauss
Kontakt:

Post Postao/la Strauss » 05 sep 2010, 03:06

Zeleni su mila majka u odnosu na crvene :twisted:
Tek smo najebali ako crveni dođu na vlast, ti kradu nemilosrdno. Tačno je da njima nije bitna ni vjera ni niacionalnost, njima je lova i vjer i nacija...
A što se tiče mog glasa ići će stranci na čijem je čelu najbolji i najrealniji političar u BiH Dragan Čavić

CoDe
Kontakt:

Post Postao/la CoDe » 05 sep 2010, 03:06

Nadam , se ajde i onaj ZLATKO JE LOPINA SAMO DA SE IZBORIT ZA 1 PRESJEDNIKA !

Nemozemo sjedit iii cekat ovo rusit pod hitno ustav sve , sve nemogu vise ba poludit cu fino mi je jer ja imam para jer mi je stari INVALID al dokad bogte.
al ,kad vidim ba onaj cemerni narod kakav ja sutra i svi mozemo postat ba ubio bi pa et
Ja volim volim samo tebe i samo tebi tebi dajem sve i sa Sjevera ces cuti nasu pjesmu Sarajevo VOLIM TE !

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 05 sep 2010, 03:07

Ja onom Izetbegovicu ne bih dao feninga,a kamoli glas,jer ako on dodje na vlast,nahebali smo ko nikad.. Damir Dzumhur nije djaba dobio lovu od Silajdzica,vec potice narod da glasa za Silajdzica,koji nije nista dobrog donio ovoj zemlji ..

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 05 sep 2010, 03:08

A vidi Harry ne možeš ni tako gledat na život, mislim ti jesi upravu i lahko je sad meni govorit nešto jer imam roditelje koji rade u državnim firmama, mislim plate nisu bogzna što, ali opet ne žalim se. Ali moraš shvatit da je za sve ovo kriv narod, a ne političari. Koliko god ti mislio da nisam upravu tako je i upravo je situacija takva zato što narod šuti i trpi.

drH
Kontakt:

Post Postao/la drH » 05 sep 2010, 03:11

harry_90 je napisao/la:
Bosco je napisao/la:
Zar stvarno mislis da ce u ovoj zemlji krenut na bolje ?? Kada borac koji je dao svoj dio tijela za ovu zemlju,da zivi od mizerne invalidnine,kada radnik mora napustit preduzece u kojem je proveo veci dio zivota,da svojoj porodici omoguci da imaju sta jesti i dodje neki guzonja kome se hebe za radnike i zatvori preduzece,dal je po tebi fer da se penzionerima smanjuju penzije,da se gospodi u kravatama povecaju plate za njihov nerad,dal je ok da je sve veci broj gladnih u ovoj zemlji,da se policija boji kriminalaca,da je sve vise ljudi na birou,da mladi nemaju posla ??? Pitam se vise gdje ovo vodi,dal su borci se borili za ovu drzavu,da bi je drugi pljackali,da sutra mislis hoces li imati posao,da li ces biti gladan,da li ces prezivjet od mizernih i bijednih plata ????
Sam si sebe pobio da netreba izaci na izbore sa tom drugom konstatacijom. I sta mislis poduzeti. Imas dvije opcije. Protesti i to nasilni a to neprolazi dobro vidjeli smo jadne borce pa su ih sve pohapsili, a drugi ti je da izadjes na izbore jer od ovih nemoze gore!

Ovo ce mi biti 4 izbori i iako nevolim Zlatka Lagumdziju u SDP-u vidim jedinu ozbiljnu opoziciju jer budimo realni Nasa Stranka i ovaj Radoncic nisu dovoljno jaki da se suprostave SDA i SBiH-u tako da i ovaj put glasam za Komsica (to obavezno) i za SDP. Nisi ni oni dobri skroz ali bolji su od ovih sigurno!
Samo da se nezazeleni usred jeseni!!! :D

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 05 sep 2010, 03:16

Bosco je napisao/la:A vidi Harry ne možeš ni tako gledat na život, mislim ti jesi upravu i lahko je sad meni govorit nešto jer imam roditelje koji rade u državnim firmama, mislim plate nisu bogzna što, ali opet ne žalim se. Ali moraš shvatit da je za sve ovo kriv narod, a ne političari. Koliko god ti mislio da nisam upravu tako je i upravo je situacija takva zato što narod šuti i trpi.
Narod je po meni najvise kriv,pricaju po televizijama kako nevalja,kukaju itd.. kad imaju sansu nece,sad kad je 1 maja bili protesti,nije bilo 200 ljudi,znaci narodu je bilo bitnije otici jesti i piti nego dignut svoj glas,i tu su nasi politicari vidjeli da mogu da rade sta zele ;) meni je tesko da gledam invalida na ulici kako prosi,koji je dao dio tijela za BiH,a spao je na prosjacenje.. tesko mi je kad vidim da je neko gladan i moli te za 20 feninga da kupi sebi kiflu da jede... zivot je ovdje spao na prezivljavanje iz dana u dan ... danas imas sutra nemas i sve tako .. sve vise mladih napusta zemlju,jer nema buducnosti u ovoj zemlji,sve dok se iz korjena ne promjeni..

CoDe
Kontakt:

Post Postao/la CoDe » 05 sep 2010, 03:19

Do , kad samo treba 2 - 3 covjeka u ORGANIZACIJI jaki da se nešto organizuje i da se radi na svemu protiv ovog prvog USTAVA I RUSENJA VLADE !
Ma , nemoguce je to da se oni nemogu srusiti samo je kod nas problem prvo 2 entitea i tri presjednika to koci ba dobro da smo mi sloznii lako bi bilo za gamadiu

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 05 sep 2010, 03:22

Da je Tito ziv,umro bih odma kad bi vidio sta se dogadja ... u ovoj zemlji ce biti sve dobro kada dodju ljudi na vlast koji zele dobro ovoj drzavi i njenom narodu...a do tada neka nam je Bog na pomoci ... Citamo se sutra !! Sve najbolje ..

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 05 sep 2010, 03:23

A kome nije teško Harry gledat te ljude, za mene je svaki penzioner heroj, jest majkemi moje. Ako ti je već teško gledat te ljude (a znam da jest jer je i meni), onda nek ti ne bude teško izaći na izbore i dati svoj glas. Nas je i shebalo to što je narod pasivan, sto im jemrsko otić glasat. Treba uvesti neki zakon po kojem svaau punoljetna i psihički zdrava osoba po zakonu mora izaći na izbore i dati svoj glas.

CoDe
Kontakt:

Post Postao/la CoDe » 05 sep 2010, 03:25

HAJMO I RUŠIT

Samo , ovo treba

drH
Kontakt:

Post Postao/la drH » 05 sep 2010, 03:34

Bosco je napisao/la:A kome nije teško Harry gledat te ljude, za mene je svaki penzioner heroj, jest majkemi moje. Ako ti je već teško gledat te ljude (a znam da jest jer je i meni), onda nek ti ne bude teško izaći na izbore i dati svoj glas. Nas je i shebalo to što je narod pasivan, sto im jemrsko otić glasat. Treba uvesti neki zakon po kojem svaau punoljetna i psihički zdrava osoba po zakonu mora izaći na izbore i dati svoj glas.
U Svicarskoj te kazne novcano ako neizadjes na izbore i u Australiji isto ja mislim!!!

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 05 sep 2010, 03:49

A democracy is nothing more than mob rule, where fifty-one percent of the people may take away the rights of the other forty-nine. (Thomas Jefferson)
100% sportski i krajnje opušten potpis

Makaveli
Kontakt:

Post Postao/la Makaveli » 05 sep 2010, 03:56

sto se mene tice...sumnjam da cu glasati...za mene niko ovdje nije heroj.. :)
kakvi penzioneri,bez uvrede,ali to su ljudi kojima su prodate price,koji su bili dovoljno neobrazovani i naivni da povjeruju vvlastima da se bore za sebe,a poenta ovog rata je bilo nesto skroz drugo....zna se za sta je rat bio...
za pare ;)

politicari,najlakse je pljuvati ih i govoriti da su oni krivi,ali problem je mentalitet naseg covjeka,primitivnog i zaostalog,koji ne zna svoja prava...

da li bi oni mogli,tako krivi biti i drzati se na vlasti toliko godina da je sve u redu sa nama...mozda smo jednostavno mi kriva sorta ljudi :)

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 05 sep 2010, 04:20

Glasat cu za Radoncica, cisto zato jer nije bio do sada na vlasti, mada je tu novinskom politikom zastupljen. Vise nikome ne vjerujem, i nikome se ne radujem
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Giuseppe1 i 9 gostiju.