FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Sinoć je Pehilj takođe bio na probi, odnosno igrao je zajedno s igračima koji su na probi. Pozitivno me iznenadio.
- istina1981
- Kontakt:
Pehilj je nas igrac koji je bio na posudbi u kozari i bio je njihov najbolji igrac. Bolji je od Ramica ali losiji od Adilovica. Puno ce napredovati ako bude imao srece sa zdravljem. Ne znam sto ste svi za prodaju Adilovica kada za boljeg ocigledno nemamo love. I nemojte blatiti Elvira Colica. Nije nesto ali je jedini igrac koji moze mjenjati Benju Colica. Po meni bi prioritet bio zadrzavanje ovog postojeceg sastava i sledece sezone bi se napredovalo jos 20%. U Evropi nam je i onako 90% pusha. Bolje stekati lovu pa do godine ozbiljnije napasti. Imamo ekipu koja bi kad bi ostala u istom sastavu osim nyeme dominirala nasom ligom i iducu sezonu. Isplati li se radi dvije ili cetiri Euro tekme trositi???
Amar nece vise dovoditi besposlicare poput recimo Stancevskog i njemu slicnim dok za to vrijeme nam svake godine propadne par juniora koji ne dobiju nikakvu sansu. Da ima medju njima kvaliteta dokazuju vam mali Zola A i ovaj Hajradinovic je po meni sad bolji od Stanica za koga jedino nevidim nikakvo objasnjenje zasto je u Zelji. Covjek koji lipse u 15. minuti protiv kozare ne smije primirisati prvom timu.
Sve u svemu ne trositi pare i podrzati nasu djecu. Dugorocni planovi bi trebali biti na prvom mjestu a ne 2-4 tekme koje cemo igrati u Evropi...
Amar nece vise dovoditi besposlicare poput recimo Stancevskog i njemu slicnim dok za to vrijeme nam svake godine propadne par juniora koji ne dobiju nikakvu sansu. Da ima medju njima kvaliteta dokazuju vam mali Zola A i ovaj Hajradinovic je po meni sad bolji od Stanica za koga jedino nevidim nikakvo objasnjenje zasto je u Zelji. Covjek koji lipse u 15. minuti protiv kozare ne smije primirisati prvom timu.
Sve u svemu ne trositi pare i podrzati nasu djecu. Dugorocni planovi bi trebali biti na prvom mjestu a ne 2-4 tekme koje cemo igrati u Evropi...
FORZA ZELJO !!!
- partibrejker1921
- Kontakt:
Pehilj je tu već 10-tak dana, ostali mu dužni neku lovu gore i vratio su u Želju. Ramić je vjerovatno bolji igrač i od Adilovića i Pehilja, ali nije dobio pravu priliku. Amar na njega najozbiljnije računa. Pred početak proljeća, GOŠK, Leotar, Kozara i Velež su ga tražili na posudbu ali je Amar glatko odbio. Koliko god djelovao loše, šef vidi nešto u njemu i ne bi trebalo čuditi ako mali narednu sezonu počne kao prvi napadač ukoliko Edi ode. Jednostavno, Ramić je jedan od Amarovih miljenika...istina1981 je napisao/la:Pehilj je nas igrac koji je bio na posudbi u kozari i bio je njihov najbolji igrac. Bolji je od Ramica ali losiji od Adilovica. Puno ce napredovati ako bude imao srece sa zdravljem. Ne znam sto ste svi za prodaju Adilovica kada za boljeg ocigledno nemamo love. I nemojte blatiti Elvira Colica. Nije nesto ali je jedini igrac koji moze mjenjati Benju Colica. Po meni bi prioritet bio zadrzavanje ovog postojeceg sastava i sledece sezone bi se napredovalo jos 20%. U Evropi nam je i onako 90% pusha. Bolje stekati lovu pa do godine ozbiljnije napasti. Imamo ekipu koja bi kad bi ostala u istom sastavu osim nyeme dominirala nasom ligom i iducu sezonu. Isplati li se radi dvije ili cetiri Euro tekme trositi???
To me veoma cudi... jer svi znamo da Ramic jednostavno nece da trci i da se bori, a znamo da Amar i ne gotivi bas takve tipove igraca s togapartibrejker1921 je napisao/la:Pehilj je tu već 10-tak dana, ostali mu dužni neku lovu gore i vratio su u Želju. Ramić je vjerovatno bolji igrač i od Adilovića i Pehilja, ali nije dobio pravu priliku. Amar na njega najozbiljnije računa. Pred početak proljeća, GOŠK, Leotar, Kozara i Velež su ga tražili na posudbu ali je Amar glatko odbio. Koliko god djelovao loše, šef vidi nešto u njemu i ne bi trebalo čuditi ako mali narednu sezonu počne kao prvi napadač ukoliko Edi ode. Jednostavno, Ramić je jedan od Amarovih miljenika...istina1981 je napisao/la:Pehilj je nas igrac koji je bio na posudbi u kozari i bio je njihov najbolji igrac. Bolji je od Ramica ali losiji od Adilovica. Puno ce napredovati ako bude imao srece sa zdravljem. Ne znam sto ste svi za prodaju Adilovica kada za boljeg ocigledno nemamo love. I nemojte blatiti Elvira Colica. Nije nesto ali je jedini igrac koji moze mjenjati Benju Colica. Po meni bi prioritet bio zadrzavanje ovog postojeceg sastava i sledece sezone bi se napredovalo jos 20%. U Evropi nam je i onako 90% pusha. Bolje stekati lovu pa do godine ozbiljnije napasti. Imamo ekipu koja bi kad bi ostala u istom sastavu osim nyeme dominirala nasom ligom i iducu sezonu. Isplati li se radi dvije ili cetiri Euro tekme trositi???

- partibrejker1921
- Kontakt:
On jednostavno ima problem treme s kojom se ne uspijeva iznijeti. Šef puno razgovara s njim u zadnje vrijeme. Na treninzima je uvijek među boljim, vidi se da umije ali kad je utakmica, pogubi se sav. Posebno na Grbavici. Ostali igrači ga gotive, posebno ovi stariji (Bešlija, Zeba, Bogičević) što je vrlo važno...nime_tm87 je napisao/la:To me veoma cudi... jer svi znamo da Ramic jednostavno nece da trci i da se bori, a znamo da Amar i ne gotivi bas takve tipove igraca s togapartibrejker1921 je napisao/la:Pehilj je tu već 10-tak dana, ostali mu dužni neku lovu gore i vratio su u Želju. Ramić je vjerovatno bolji igrač i od Adilovića i Pehilja, ali nije dobio pravu priliku. Amar na njega najozbiljnije računa. Pred početak proljeća, GOŠK, Leotar, Kozara i Velež su ga tražili na posudbu ali je Amar glatko odbio. Koliko god djelovao loše, šef vidi nešto u njemu i ne bi trebalo čuditi ako mali narednu sezonu počne kao prvi napadač ukoliko Edi ode. Jednostavno, Ramić je jedan od Amarovih miljenika...istina1981 je napisao/la:Pehilj je nas igrac koji je bio na posudbi u kozari i bio je njihov najbolji igrac. Bolji je od Ramica ali losiji od Adilovica. Puno ce napredovati ako bude imao srece sa zdravljem. Ne znam sto ste svi za prodaju Adilovica kada za boljeg ocigledno nemamo love. I nemojte blatiti Elvira Colica. Nije nesto ali je jedini igrac koji moze mjenjati Benju Colica. Po meni bi prioritet bio zadrzavanje ovog postojeceg sastava i sledece sezone bi se napredovalo jos 20%. U Evropi nam je i onako 90% pusha. Bolje stekati lovu pa do godine ozbiljnije napasti. Imamo ekipu koja bi kad bi ostala u istom sastavu osim nyeme dominirala nasom ligom i iducu sezonu. Isplati li se radi dvije ili cetiri Euro tekme trositi???
De vi sad meni objasnite sta je sa ovim Pericom Stanceskim... Momak je bio sasvim dobar igrac u Borcu , hajmo reci i vise nego odlican za nase lige... Dosao kao veliko pojacanje na kraju ga nema ni na klup???
Sta se desilo?

Sta se desilo?
>>No body likes us but we dont care<<
- partibrejker1921
- Kontakt:
Ko god ti šta kaže, slagat će te jer samo šef zna šta se desilo. Uglavnom, on i Marković već su bivši igrači Željezničara mada mislim da će Perica početi utakmicu u Trebinju umjesto Svrake.D€LUX je napisao/la:De vi sad meni objasnite sta je sa ovim Pericom Stanceskim... Momak je bio sasvim dobar igrac u Borcu , hajmo reci i vise nego odlican za nase lige... Dosao kao veliko pojacanje na kraju ga nema ni na klup???![]()
Sta se desilo?
Ramic bolji od Pehilja i Adilovica??? Sta rece i osta ziv??? Taj momak je neopisivo lijen.
Pehilja sam gledao par puta kada su prenosili Kozaru i pokazao se kao veoma borben igrac, koji se ne boji duela, trazi loptu, otkriva se i postigao je i par pogodaka, koliko je to bilo moguce sa onakvim saigracima.
Ja od njega ocekujem da naslijedi Adilovica narednih sezonu, dvije.
Ramicu se zahvaliti za do sada uradjeno, ako ne promijeni neke stvari u glavi.
Pehilja sam gledao par puta kada su prenosili Kozaru i pokazao se kao veoma borben igrac, koji se ne boji duela, trazi loptu, otkriva se i postigao je i par pogodaka, koliko je to bilo moguce sa onakvim saigracima.
Ja od njega ocekujem da naslijedi Adilovica narednih sezonu, dvije.
Ramicu se zahvaliti za do sada uradjeno, ako ne promijeni neke stvari u glavi.
...ja neću da govorim radi čega i da objašnjavam,vi to vrlo dobro znate,al ako ništa drugo i ono što je jedino što mogu da učinim za taj grad,pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava!!!
Mogući protivnici Želje u drugom predkolu LP:
Basel (Švicarska), Bate Borisov (Bjelorusija), Dinamo Zagreb (Hrvatska), Partizan (Srbija), Helsingborg (Švedska), Maribor (Slovenija), Debrecen (Mađarska), Ventspils (Latvija), Liberec (Češka), Slask (Poljska), HJK Helsinki (Finska), Salzburg (Austrija), AEL Limasol (Kipar), Šerif Tirspol (Moldavija), Ekranas (Litvanija), CSKA (Bugarska) i Žilina (Slovačka).
Izaberite svoga aduta!
Basel (Švicarska), Bate Borisov (Bjelorusija), Dinamo Zagreb (Hrvatska), Partizan (Srbija), Helsingborg (Švedska), Maribor (Slovenija), Debrecen (Mađarska), Ventspils (Latvija), Liberec (Češka), Slask (Poljska), HJK Helsinki (Finska), Salzburg (Austrija), AEL Limasol (Kipar), Šerif Tirspol (Moldavija), Ekranas (Litvanija), CSKA (Bugarska) i Žilina (Slovačka).
Izaberite svoga aduta!
Basel NEseven je napisao/la:Mogući protivnici Želje u drugom predkolu LP:
Izaberite svoga aduta!
BATE NE
Zagreb NE
Beograd NE
Helsingborg moze
Maribor moze
Debrecen moze
Ventpils moze
Liberec NE
Slask NE
Helsinki moze
Slazburg NE
Limasol moze
Tiraspol moze
Ekranas moze
CSKA NE
Zilina moze
poznavajuci nasu srecu, dobicemo onog koga najmanje zelimo
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
Sta je samo dobro sa Limasolom, pravakom KIpra?? Ti ljudi su zavrsili ispred APOEL-a koji znamo kako je igrao ove sezone u Ligi prvaka. Ali u sustini, sa svim se slazem, osim sa AEL-om iz Limasola.tm84 je napisao/la:Basel NEseven je napisao/la:Mogući protivnici Želje u drugom predkolu LP:
Izaberite svoga aduta!
BATE NE
Zagreb NE
Beograd NE
Helsingborg moze
Maribor moze
Debrecen moze
Ventpils moze
Liberec NE
Slask NE
Helsinki moze
Slazburg NE
Limasol moze
Tiraspol moze
Ekranas moze
CSKA NE
Zilina moze
poznavajuci nasu srecu, dobicemo onog koga najmanje zelimo
...ja neću da govorim radi čega i da objašnjavam,vi to vrlo dobro znate,al ako ništa drugo i ono što je jedino što mogu da učinim za taj grad,pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava!!!
- SarajlijaTM
SRETAN ROĐENDAN ZAJKOOOOO!!!
JOS 100g. NAM ZIVIO!!!
OOOOOOOOOO ZAJKO ZEEEEBAAAAAA OOOOOOOO...
JOS 100g. NAM ZIVIO!!!
OOOOOOOOOO ZAJKO ZEEEEBAAAAAA OOOOOOOO...
ma tu sam se dvoumio, jest da su zavrsili ispred apoela, ali opet kad takve ekipe naprave neki rezultat, to je bljesak...scorpion je napisao/la:Sta je samo dobro sa Limasolom, pravakom KIpra?? Ti ljudi su zavrsili ispred APOEL-a koji znamo kako je igrao ove sezone u Ligi prvaka. Ali u sustini, sa svim se slazem, osim sa AEL-om iz Limasola.
sjeti se aalborga, prvo pobjedi manchester united i onda ga nakanta godinu dana poslije slavija...
a s druge strane zeljo je igrao sa kipranima 2003. i bas lako ih izbacio... znaci leze nam
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
U okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 10. juna će Liberija snage odmjeriti sa Angolom, a poziv da nastupa za nacionalni tim Liberije dobio je i fudbaler Željezničara Patrick Nyema.
Sjajne igre Patricka Nyeme u dresu Željezničara nisu ostale nezapažene, pa mu je liberijski selektor Roberto Landi uputio poziv za kvalifikacioni susret sa Angolom, koji je na rasporedu 10. juna.
Pet dana nakon duela sa Angolom liberijski nacionalni tim će snage odmjeriti sa Namibijom, a u grupi J afričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo nalazi se još i Uganda.
Sjajne igre Patricka Nyeme u dresu Željezničara nisu ostale nezapažene, pa mu je liberijski selektor Roberto Landi uputio poziv za kvalifikacioni susret sa Angolom, koji je na rasporedu 10. juna.
Pet dana nakon duela sa Angolom liberijski nacionalni tim će snage odmjeriti sa Namibijom, a u grupi J afričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo nalazi se još i Uganda.
Željeznicar za život cijeli !
- tepsija
- Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
- Kontakt:
Moje obektivno viđenje...možete sa svakim igrati od ovih kandidata,svakog možete dobiti.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
Dario Puric je krilo ja mislim..inacefindecko je napisao/la:evo nekih mojih želja po pozicijama:
CENTRALNI VEZNI: Ovdje su Bekrić, Jamak i Svraka, rjeđe Zeba Mislim da ovdje treba dovest još jednog kvalitetnog igrača, čisto da pojača konkurenciju. Što se tiče naše lige, Sesar (jest da je pitar) al on zna igrat lopte, kao i Purić iz Čelika..
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
Ali isto tako se APOEL maksimalno koncentrisao na LP, zbog cega su mnogo ispastali mecevi u domacoj ligi, ja sam poprilicno siguran da su u svojoj ligi igrali sa pola snage i da je to jedini razloga zasto nisu zavrsili na prvoj poziciji. Smatram da Limasol po kvalitetu ne moze se porediti uopste sa APOEL-om, ali imali su ove godine jednostavno malo i srece. Zavrsiti ispred APOEL-a znaci da ipak imas neki kvalitet, ali ne nuzno da si i bolji od njih. Ali sta znas, sve je moguce...scorpion je napisao/la:Sta je samo dobro sa Limasolom, pravakom KIpra?? Ti ljudi su zavrsili ispred APOEL-a koji znamo kako je igrao ove sezone u Ligi prvaka. Ali u sustini, sa svim se slazem, osim sa AEL-om iz Limasola.tm84 je napisao/la:poznavajuci nasu srecu, dobicemo onog koga najmanje zelimoseven je napisao/la:Mogući protivnici Želje u drugom predkolu LP:
Izaberite svoga aduta!
isto tako Limasol je u vlasništvu bogatog kiparskog grka i isto tako ima godišnji budžet 15-tak miliona, tako da nije slučajno osvajač prvenstva Kipra koji pored APOEL-a ima još fantastičnih i superbogatih klubovaAli isto tako je APOEL maksimalno se koncentrisao na LP, zbog cega su mnogo ispastali mecevi u domacoj ligi, ja sam poprilicno siguran da su u svojoj ligi igrali sa pola snage i da je to jedini razloga zasto nisu zavrsili na prvoj poziciji. Smatram da Limasol po kvalitetu ne moze se porediti uopste sa APOEL-om, ali imali su ove godine jednostavno malo i srece. Zavrsiti ispred APOEL-a znaci da ipak imas neki kvalitet, ali to je to. Ali sta znas, sve je moguce...
Što reče Amar juče, ima ekipa protiv kojih nemamo šta tražiti, ima nekih koji su favoriti protiv nas i ima ekipa koje su u rangu s nama. Sve je na ćeli. Mnogo bi nam značilo da prođemo to jedno kolo, jer bi iduće godine sigurno bili nosioci u drugom pretkolu. Još smo mi zeleni da možemo nešto napraviti više, ali proći jedno kolo, pa u trećem dočekati jednu atraktivnu ekipu, napuniti onaj lavor i zaraditi. To bi po meni bilo sasvim zadovoljavajuće za ovu sezonu euro takmičenja.
voltron30 je napisao/la:Što reče Amar juče, ima ekipa protiv kojih nemamo šta tražiti, ima nekih koji su favoriti protiv nas i ima ekipa koje su u rangu s nama. Sve je na ćeli. Mnogo bi nam značilo da prođemo to jedno kolo, jer bi iduće godine sigurno bili nosioci u drugom pretkolu. Još smo mi zeleni da možemo nešto napraviti više, ali proći jedno kolo, pa u trećem dočekati jednu atraktivnu ekipu, napuniti onaj lavor i zaraditi. To bi po meni bilo sasvim zadovoljavajuće za ovu sezonu euro takmičenja.
izgleda da neće moći u lavoru ove godine