Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan

Fidelis
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la Fidelis » 09 mar 2016, 00:36

Meni je zao sto je to tako i sto moram ovo napisati.
Morate shvatiti da odnos ljudi iz istocne Bosne i nas iz ostalih dijelova zemlje prema Srbiji i srbijanskim klubovima,navijacima,svemu nije ni izbliza isti.
To je neobjasnjiv fenomen,pogotovo ako imamo u vidu da su upravo ti ljudi najvise stradali od te zemlje,i u daljoj i u blizoj proslosti.Uprkos tome oni su na nekakav patoloski nacin vezani za njih.

Taj Juka Nurkic dolazi iz podrucja masovnih zlocina i pokolja njegovih komsija,a te pokolje su podrzavali i u njima ucestvovali i ti Grobari i Delije.Da on ima mrvu pameti kao sto nema ne bih ih nikad uzeo u usta a kamo li im se divio :crazy:

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 09 mar 2016, 07:15

Jokić ga totalno istisnuo iz rotacije... :roll:

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 09 mar 2016, 07:36

Kad ovako procitam ili preletim komentare zadnjih 15 dana, svasta se moze procitat..
Jedni ga napadaju, drugi pravdaju, treci analiziraju itd.
On i dalje ne igra. A svi se pitamo zasto je to stvarno tako i hoce li biti bolje

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

filip13

Post Postao/la filip13 » 09 mar 2016, 10:33

ne bi mu bilo lose da predje u npr. pelicanse,nemaju nikog kvalitetnog na centru

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 09 mar 2016, 11:48

Ne znam da li je to rješenje. Naravno da je i povreda kumovala tome, ali dopustiti da budes istisnut iz rotacije od daleko manje talentovanijih centara.. To je onako bas misteriozno..

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 09 mar 2016, 13:04

Sapce je napisao/la:Ne znam da li je to rješenje. Naravno da je i povreda kumovala tome, ali dopustiti da budes istisnut iz rotacije od daleko manje talentovanijih centara.. To je onako bas misteriozno..

teško da je jokić manje talentovan. naprotiv.

no problem nurkića jeste pritisak. i javnosti i njega samog. prva sezona je bila dobra, solidna. i da nije bilo povrede ova sezona je mogla biti još bolja, kontinuitet. ali nije. ova sezona je gora. no i to je normalno i čim mu to neko objasni, biće bolje za njega.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 09 mar 2016, 13:11

Biće bolje siguran sam, volim kod juke što je naučio da treba progutati nekad nešto što mu se ne sviđa i da samo nastavi sa radom. On je mlad dečko i siguran sam da je ovo samo faza prije nego se vrati konačno. Izjava malona mi je bila sasvim jasna a treba da bude svakom " ne želim da mi igraju igrači koji nisu 100% spremni" pametan čovjek će ovo lahko razumjeti. Pa zar fakat mislite da ne bi dobijao ni minute, bar kad je utakmica rijesena, da je zdrav???
Anfernee "Penny" Hardaway #1

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 09 mar 2016, 13:23

Tracy3McGrady je napisao/la:Izjava malona mi je bila sasvim jasna a treba da bude svakom " ne želim da mi igraju igrači koji nisu 100% spremni"
ovo je uobicajena suplja koju neki treneri cesto podvljuju. spremnost igraca se reflektuje minutama na terenu. posadi ti i currya na klupu pola godine pa ces vidjeti kako mu opada forma i refleksi i sut - djaba sto trenira punim intenzitetom. ovu izjavu bih razumio kad se lomi, cuva ili stize rezultat, ali kad gubis 20 razlike 3-4min do kraja utakmice, sasvim logicno je da ubacis igraca i polako mu podizes spremnost. isto vazi i za prvih 4-5min tekme.

RealnoGledano
Kontakt:

Post Postao/la RealnoGledano » 09 mar 2016, 13:29

ne znam jel neko sinoc gledao Denver sami pocetak ono zagrijavanje
Juka se zeza sa nekim malim crnjom ono extra nasmijan, ne vjerujem da mu sad nesto pretesko pada ovo neigranje
sigurno mu je dat extra valjan razlog sto ne igra (vjerovatno zele da se 100% oporavi od povrede i da se ne ponove tekme gdje na poluvremenu sepajuci ode do svlacionice)
'ebo Denver ba bitno je da dodje zdrav na reprezentativno okupljanje :bih: :salut:

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 09 mar 2016, 14:29

Tracy3McGrady je napisao/la:Biće bolje siguran sam, volim kod juke što je naučio da treba progutati nekad nešto što mu se ne sviđa i da samo nastavi sa radom. On je mlad dečko i siguran sam da je ovo samo faza prije nego se vrati konačno. Izjava malona mi je bila sasvim jasna a treba da bude svakom " ne želim da mi igraju igrači koji nisu 100% spremni" pametan čovjek će ovo lahko razumjeti. Pa zar fakat mislite da ne bi dobijao ni minute, bar kad je utakmica rijesena, da je zdrav???
To je ono sto je ustvari interesantno.
Biti 100% spreman se ne odnosi iskljucivo na fizicku spremu.
A ako je povrijedjen, nema nikakvog razloga da uopste bude u rosteru.
I ja se nadam da ce prevazici ovu situaciju.
Al vidjecemo.
Sto se repke tice, ne ocekujem ga na okupljanju.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 09 mar 2016, 15:32

@hatuna, sta si se toliko svezao jusufa i grobara...

nesto ne vidim da pljujes po kapitenu reprezentacije koji se divi delijama, a oni ga obozavaju uz neizostavnu pjesmu "ti si zvezdin cetnik elmedine..."?

cak stavise, dizes ga u zvijezde:
Hatuna je napisao/la:Bravo Kikane, nas najbolji centar i momak kome je reprezentacija svetinja.
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

zuhdija
Kontakt:

Post Postao/la zuhdija » 09 mar 2016, 22:29

pazzarac je napisao/la:Jesu li to oni Grobari koji cesto skandiraju i bas postuju lik i djelo Radovana i Ratka...

Juka je bio clan ovog foruma i dobro se sjecam da je u tom periodu vise naginjao slovenackoj repci u najmanju ruku bio je neodlucan , dobro bio je klinac...
koji mu je nik bio?

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 10 mar 2016, 01:13

nik je bio Nurkić

Nije tad Jusuf naginjo ni za koga, Slovenci su mu pomogli tad, govorio je da ima sjajne uslove tamo, da nije bio u dobrim odnosima sa našim savezom tad i nije znao za koga će nastupati, podjednake su šanse bile i za nas i za Slovence

Ovi naši ga ispljuvali kako je Slovenac i sl. i više se nije javljo na forum
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 10 mar 2016, 01:19

Bogami je poprilicno nepismen (tada bio :mrgreen: )
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 10 mar 2016, 02:06

legenda reala je napisao/la:nik je bio Nurkić

Nije tad Jusuf naginjo ni za koga, Slovenci su mu pomogli tad, govorio je da ima sjajne uslove tamo, da nije bio u dobrim odnosima sa našim savezom tad i nije znao za koga će nastupati, podjednake su šanse bile i za nas i za Slovence

De pronadjite postove da se smijemo. :urnebes:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Hatuna

Post Postao/la Hatuna » 10 mar 2016, 02:55

KK_Bosna je napisao/la:@hatuna, sta si se toliko svezao jusufa i grobara...

nesto ne vidim da pljujes po kapitenu reprezentacije koji se divi delijama, a oni ga obozavaju uz neizostavnu pjesmu "ti si zvezdin cetnik elmedine..."?

cak stavise, dizes ga u zvijezde:
Hatuna je napisao/la:Bravo Kikane, nas najbolji centar i momak kome je reprezentacija svetinja.
Svaki Bosnjak koji se divi grobarima i delijama je za mene g od covjeka i to je to. Ne znam tacno sta je Kikan tada izjavljivao posto ga nisam nesto ni pratio i bio sam da se ne poziva u reprezentaciju. Malu amortizaciju tj ublazenje te sramote i podanickog stava moze donijeti jedino besprekoran odnos prema Bosni i reprezentaciji i tu je on polozio dok je sa Nurkicem apsolutno suprotno, mogao bi biti glavni krivac za strmoglavljenje BiH kosarka, a da je iskoristen od profiltera i lesinara Enesa, kao poslednji glupan. Kako rece Musa, morali smo imati i onakav kosarkaski savez kojim igraci a posebno djeca koja se tek razvijaju u kosarkase vjeruju, i Nurkica. Iskreno ako bi mene neko stavio pred izbor uvijek bi bio za prosparitetni kolektiv nego za pojedinca pa bio on i sam Lebran a neko ko je ispao i iz rotacije jedngo od losijih timova. Sada, sta je tu je, vidjecemo na sta ce sve izaci i kako ce se dalje razvijati, nema toga opravdanja koje ga moze pokriti da otkaze sledece okupljanje. Ako na celo saveza i u strucni kadar dodju koliko toliko normalni ljudi i BOSANSKI ORJENTISANI kosarkaski radnici, mozda se i uspije zadrzati neki kontinuitet, valjda ce i ovi dosadasnji makar negdje iz sjene pripomoci. I pored toga sto ga smatram velikim negativcom u ovoj prici i halabuci, ne mogu a da ne pozelim Nurkicu uspjesnu NBA i NAROCITO REPREZENTATIVNU karijeru. Valjda i opametni u medjuvremenu.

filip13

Post Postao/la filip13 » 10 mar 2016, 10:01

kilometri se ispisase o nurkicu i njegovom sukobu sa savezom,mahmutovicem,njegovom menadžeru,te vakav je te nakav je,izdajnik,ovo,ono,ne pratim svaki komentar,izjavu,ali imam utisak da bi vecina koja ga tako karakterise sutra hladno prihvatila da zovnemo đedovica da igra ponovo za nas poslije onoga sto je uradio prosle godine a mislim da se to ne moze porediti ni sa cime sto je nurkic uradiio,izjavio

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 10 mar 2016, 11:29

legenda reala je napisao/la:nik je bio Nurkić

legenda reala =forumski google. :mrgreen:
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 10 mar 2016, 11:59

malo je reći da nije pismen. ako je ovo stvarno on.
Nurkić je napisao/la:Postao/la vOluMme dana 25 jan 2011, 22:46

Nurkić je napisao/la:
Target znas li ti mozda nekog momka iz Falconsa 95. ili 96. godiste sto je otisao za Lasko takodje,barem je takva prica bila.Znam da igra centra i da je bio na probi preko sina od onog cojka sto ima 90+ godina zaboravi mu sad ime.On je bio dole na Slatini na basketu i gledao tako djecu,znam da je htio voditi jos par ljudi al nisu bili dovoljno dobri,ili nisu htjeli ici

Momak se zove Eldar , jbga zaboravio sam mu prezime mora jos da radi istina je da je vec sada 2,00 metra , a taj koji ga je odveo je Ozren Selesković , dali je ostao cisto sumnjam momak ima visinu i s njim se mora raditi , vidjao sam ga po gradu , tog Eldara , cisto sumnjam da je ostao...

Da taj Eldar Rahmanovic prešao je u Zlatorog sada visok 2.2 cm 95 godište i joj treba da radi a sigurno je doso gde treba da naucii
Đesi Jusufe Nurkiću, šta ima? Za Slovence igraš, aa?

nermin 74 nista se nemoze odlucit ge treba igarti za koju repku a kad pogledas malo bolje samo ja znam koje probleme sam imo sa nasim savezom a slovenci su mi pomogli najvise i jos se nezna gde cu igrat ali nasu u bosni uopste nisu interesa pokazali a slovenija jeste :)
target_ nema nista kotebe pa za slovence igra jos se nezna i za koju repku cu igrat ! a ZLATOROG igram i super mi je ovde dole tih uslova nebi imo 100 % :)
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 10 mar 2016, 12:45

Kakve veze ima je li to on i da li je ili koliko je pismen.
Gluposti.
Normalno je da njemu i slicnom talentima skola nije neki prioritet.
U skolu moraju oni koji nista ne znaju. A oni koji znaju... Koji ce im .... skola

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []