FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

spielführer_21
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la spielführer_21 » 22 maj 2012, 23:06

NedozvoljenaPozicija je napisao/la: Jel ti i ovaj ispod tebe svaku normalnu diskusiju morate presjeći "pametnim" komentarima tipa koliko ti je godina i slično. Dajte pokažite malo smisla za komunikaciju.
Pusti... mentalita balkan je to!
@željocity je samo rekao ono što nas u budućnosti možda i čeka ili je jedna od opcija. U dalekoj budućnosti, naravno.
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 22 maj 2012, 23:09

NedozvoljenaPozicija je napisao/la:
nime_tm87 je napisao/la: Sta rece...... :o :o sveti hram koji ima dusu, gdje je dosta ljudi odrastalo zajedno s njim, prezivjelo je sve i svasta, mnoge pobjede i poraze, suze i radosti.... zamjeniti sa nekim stadionom na drugom mjestu (sa naglasom na drugo mjesto). Ma nema govora licno... napravice zapad i istok i imace moderan i dobar stadion za europe ako Bog da.... nije vase da mislite o prostoru i o tim stvarima ostavite to ljudima koji su za to zaduzeni... sto se mene tice neka nam sad na kraju ove sezone dignu zapad (modernu tribinu sa svim pratecim carlama i to, poslije nekad istok i imamo stadion za europe
Ni ja nisam za novu lokaciju iz više razloga (prije svega što nema druge lokacije), al to nije razlog da čovjeku koji drukčije misli sjedneš za vrat. Arsenal je nakon više od 90 godina otišao sa Highburyja, to ti je otprilike duplo više vremena nego što je Željo na Grbavici, duplo više generacija, pa eto nije se svijet srušio. Ljudi koji su za to zaduženi dosad nisu napravili ništa, a i da jesu ništa nas ne košta raspravljati o tome.

Jel ti i ovaj ispod tebe svaku normalnu diskusiju morate presjeći "pametnim" komentarima tipa koliko ti je godina i slično. Dajte pokažite malo smisla za komunikaciju.
Pa imam smisla za komunikaciju, ali s obzirom da je rekao u najmanju ruku glupost odreagovao sam, ali sta ces... primi moje izvinenenje ako si se nasao uvrijedjen ti i bilo ko drugi.

Sto se tice Engleza i BOSANACA dva posve drugacija mentaliteta.. Pitaj ijednog iole normalnog navijaca koji prati Zelju da mu da cijeli stadion izgradjen na drugom mjestu, svaki bi to vjerujem hladno odbio i ostao vjeran nasem jednom jedinom hramu, po meni i drugima vjerujem ne zamjenjivom...
@spielfuhrer
Zar i ti... sto se mene tice radije me pod zemlju stavite nego da gradite stadion na drugom mjestu
Bojim se da previse pratite engleski i opcenito ino fudbal.... against modern football!

bambur
Kontakt:

Post Postao/la bambur » 22 maj 2012, 23:14

Željo bez Grbavice nije to što je sa Grbavicom

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 22 maj 2012, 23:14

Ja mislim da bi iza juga (kad bi se izgradio) postojao dovoljan prostor za dvosmjernu ulicu iza njega, jer bi taj jug bio malo veci od sadasnjeg juga sa stolicama (kad kazem veci mislim visociji), a jug je svakako odaljen od terena 15-ak metara, znaci jug bi se spustio do terena, a prostor na kojem je sadasnji jug bi se koristio za pravljene ulice i ulaza na tribinu. ovako između ostalog i stoji u jednom od projekata.
FKŽ !

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 22 maj 2012, 23:17

bambur je napisao/la:Željo bez Grbavice nije to što je sa Grbavicom
;) ;) ;) ;) ;)

Ma kakva ona bila sad, ali vjerujem da ce se uskoro biti bolja

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 22 maj 2012, 23:23

nime_tm87 je napisao/la: @spielfuhrer
Zar i ti... sto se mene tice radije me pod zemlju stavite nego da gradite stadion na drugom mjestu
Bojim se da previse pratite engleski i opcenito ino fudbal.... against modern football!
Šta zar i ja?
Govorim o situaciji koja se danas-sutra može pojaviti: više opcija i lokacija na kojima da se pravi stadion i onda treba izabrati najbolju, najisplativiju. Tako su u Arsenalu izabrali novu lokaciju, jer su procijenili sve i uvidjeli da je za razvoj kluba tako najbolje. Nemoj te glupe priče o mentalitetu i slično. I Englezi imaju emocije i malo veću tradiciju od nas, bilo je i tamo onih koji su bili protiv Emiratesa. No, prošlo je ono što je bilo najlogičnije.
Kod nas do takve situacije možda i ne dođe. No, kad bi bila situacija: novi stadion na novoj lokaciji ili ništa (zbog neisplativosti projekta na Grbavici), šta bi ti odabrao?
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

bambur
Kontakt:

Post Postao/la bambur » 22 maj 2012, 23:25

Ja bih izabrao ništa jer je Grbavica i ljubav prema Želji ono što nas veže za taj klub

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 22 maj 2012, 23:30

Svi mi imamo emocije prema Grbavici, to niko ne dvoji, ali mislim da bi makar trebali pričati o raznim mogućnostima, ionako nema nikakve sumnje da će Željo još dugo vremena ostati tu gdje jeste, eventualna selidba je daleka budućnost.

Ono što bi moglo ići u prilog trenutnoj lokaciji jeste upravo engleski model, oni imaju sličnu napučenu situaciju jer su im stadioni uglavnom u centru grada. Oni su to riješili podzemnim parkingom i ostalim potrebnim pratećim objektima. Naravno, za takva projektna rješenja potrebno je pravo bogatstvo a mi toga nemamo.

Ova priča oko zapada je realna i na njoj treba insistirati mada odma treba reći da nećemo dobiti licencu za 4. kategoriju i da nećemo moći igrati grupnu fazu bilo kojeg takmičenja na Grbavici ako samo to uradimo.

Naravno da su bosanski i engleski mentalitet različiti, ali ne u smislu u kojem si ti napisao. Ako si pratio situaciju oko Highburyja onda ti je jasno da je takav scenario popraćen sa mnogo više snebivanja nego što bi to eventualno bilo kod nas. I kad već pričamo o fudbalu tamo i kod nas navešću ti jedan primjer. Newcastle je grad veličine približne kao Sarajevo. U Newcastleu igra tim pod imenom Newcastle United sa stadionom kapaciteta 52,000 gledalaca koji je uvijek pun k'o šibica. O prosjeku gledalaca na utakmicama sarajevskih premijerligaša ne treba uopšte pričati. Da je nama fudbal mio kao englezima vjeruj mi da bismo bili na mnogo višem nivou nego sada. Posjeta donosi pare i poboljšava kvalitet, a ne obrnuto. I da na Grbavici igra tim kao Barcelona siguran sam da ga ne bi gledalo više od 15 hiljada ljudi. Englezima su njihovi klubovi i stadioni mnogo miliji nego nama, pri tome ne govorim o tebi ili meni nego o većini.
Zadnja izmjena: NedozvoljenaPozicija, dana/u 22 maj 2012, 23:31, ukupno mijenjano 1 put.

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 22 maj 2012, 23:31

spielführer_21 je napisao/la:
nime_tm87 je napisao/la: @spielfuhrer
Šta zar i ja?
Govorim o situaciji koja se danas-sutra može pojaviti: više opcija i lokacija na kojima da se pravi stadion i onda treba izabrati najbolju, najisplativiju. Tako su u Arsenalu izabrali novu lokaciju, jer su procijenili sve i uvidjeli da je za razvoj kluba tako najbolje. Nemoj te glupe priče o mentalitetu i slično. I Englezi imaju emocije i malo veću tradiciju od nas, bilo je i tamo onih koji su bili protiv Emiratesa. No, prošlo je ono što je bilo najlogičnije.
Kod nas do takve situacije možda i ne dođe. No, kad bi bila situacija: novi stadion na novoj lokaciji ili ništa (zbog neisplativosti projekta na Grbavici), šta bi ti odabrao?
Hmmm ne vidim bas o kakvoj (ne)isplativosti pricas konkretno... Zeljo ce vjerovatno poceti graditi prvo zapad... svejedno tu nama nema neke racunice mislim da bi mi tu najmanje ucestovali sto se finansijskog dijela tice... sve bi vlada, opcina, grad finasirali s toga mislim da bi Zeljo u biti bio samo u plusu izadavanjem poslovnih prostora koji bi vjerovatno bili dio zapada...
Sto se tice neke selidbe sa Grbavice... ja se na to osipam pa i kad kazete da je to daleka buducnost
@bambur

Svaka cast... sto se mene tice ispravno razmisljanje

bambur
Kontakt:

Post Postao/la bambur » 22 maj 2012, 23:32

Ovdje je sve devalvirano uopšte tako da mogu ostati te neke bitne stvari nama lično za našeg života bar

BolanBolan
Kontakt:

Post Postao/la BolanBolan » 22 maj 2012, 23:32

TeaM87 je napisao/la:Ja mislim da bi iza juga (kad bi se izgradio) postojao dovoljan prostor za dvosmjernu ulicu iza njega, jer bi taj jug bio malo veci od sadasnjeg juga sa stolicama (kad kazem veci mislim visociji), a jug je svakako odaljen od terena 15-ak metara, znaci jug bi se spustio do terena, a prostor na kojem je sadasnji jug bi se koristio za pravljene ulice i ulaza na tribinu. ovako između ostalog i stoji u jednom od projekata.
Eh, Žujo je u jednom intervju-u spominj'o neki projekat iz 70-ih na osnovu kojeg je pravljen Sjever, čini mi se, pa sam baš htio da pitam da li je neko upućen kako bi Jug u tom slučaju trebao izgledati, je li imaju negdje ti projekti ili je li neko malo više upućen kako bi to trebalo izgledati? ;)
"...gledam na svaki preživljeni dan svog života kao na neku veliku pobjedu, a poderotine na mojoj duši sve su veće i niko ih ne može zakrpiti."

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 22 maj 2012, 23:33

ne dirajte mi grbavicu ni slucajno!!! :D :D :D

tamo smo pretplaceni na trofeje,jedina dva poslijeratna smo osvojili tamo,i emotivno sam vezan za taj stadion!

ne igrajte se 8-) 8-)
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 22 maj 2012, 23:40

BolanBolan je napisao/la:
TeaM87 je napisao/la:Ja mislim da bi iza juga (kad bi se izgradio) postojao dovoljan prostor za dvosmjernu ulicu iza njega, jer bi taj jug bio malo veci od sadasnjeg juga sa stolicama (kad kazem veci mislim visociji), a jug je svakako odaljen od terena 15-ak metara, znaci jug bi se spustio do terena, a prostor na kojem je sadasnji jug bi se koristio za pravljene ulice i ulaza na tribinu. ovako između ostalog i stoji u jednom od projekata.
Eh, Žujo je u jednom intervju-u spominj'o neki projekat iz 70-ih na osnovu kojeg je pravljen Sjever, čini mi se, pa sam baš htio da pitam da li je neko upućen kako bi Jug u tom slučaju trebao izgledati, je li imaju negdje ti projekti ili je li neko malo više upućen kako bi to trebalo izgledati? ;)
Ja sam vidio taj projekat zadnji put prije 10-ak godina. Htio sam ponovo, prije otprilike godinu dana, da vidim tu maketu stadiona iz vremena kad je građen sjever, rekli su mi da maketa trenutno nije u prostorijama kluba. Sad ne znam jel se odustalo od tog engleskog tipa stadiona ili je nesta drugo razlog, ko zna nek napise.
Zadnja izmjena: TeaM87, dana/u 22 maj 2012, 23:47, ukupno mijenjano 2 puta.
FKŽ !

nanek

Post Postao/la nanek » 22 maj 2012, 23:43

slika

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 22 maj 2012, 23:45

nime_tm87 je napisao/la:
NedozvoljenaPozicija je napisao/la:
nime_tm87 je napisao/la: Sta rece...... :o :o sveti hram koji ima dusu, gdje je dosta ljudi odrastalo zajedno s njim, prezivjelo je sve i svasta, mnoge pobjede i poraze, suze i radosti.... zamjeniti sa nekim stadionom na drugom mjestu (sa naglasom na drugo mjesto). Ma nema govora licno... napravice zapad i istok i imace moderan i dobar stadion za europe ako Bog da.... nije vase da mislite o prostoru i o tim stvarima ostavite to ljudima koji su za to zaduzeni... sto se mene tice neka nam sad na kraju ove sezone dignu zapad (modernu tribinu sa svim pratecim carlama i to, poslije nekad istok i imamo stadion za europe
Ni ja nisam za novu lokaciju iz više razloga (prije svega što nema druge lokacije), al to nije razlog da čovjeku koji drukčije misli sjedneš za vrat. Arsenal je nakon više od 90 godina otišao sa Highburyja, to ti je otprilike duplo više vremena nego što je Željo na Grbavici, duplo više generacija, pa eto nije se svijet srušio. Ljudi koji su za to zaduženi dosad nisu napravili ništa, a i da jesu ništa nas ne košta raspravljati o tome.

Jel ti i ovaj ispod tebe svaku normalnu diskusiju morate presjeći "pametnim" komentarima tipa koliko ti je godina i slično. Dajte pokažite malo smisla za komunikaciju.
Pa imam smisla za komunikaciju, ali s obzirom da je rekao u najmanju ruku glupost odreagovao sam, ali sta ces... primi moje izvinenenje ako si se nasao uvrijedjen ti i bilo ko drugi.

Sto se tice Engleza i BOSANACA dva posve drugacija mentaliteta.. Pitaj ijednog iole normalnog navijaca koji prati Zelju da mu da cijeli stadion izgradjen na drugom mjestu, svaki bi to vjerujem hladno odbio i ostao vjeran nasem jednom jedinom hramu, po meni i drugima vjerujem ne zamjenjivom...
@spielfuhrer
Crvena boja za crveni karton u ponasanju medzu bracom. Tebi glupost nesto sto je u svijetu sasvim normalna stvar. Ja bih bio najsretniji kad bi mi dobili "evropsku Grbavicu" ali ako bi se ponudila fina lokacija i izgradio dobar stadion sto da ne??
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 22 maj 2012, 23:53

A odakle pare za novu lokaciju, pa onda opet pare za stadion ? Sve je to ok kad bi mi imali milione, a u skorije vrijeme ih necemo imati.

Plava braco samo budi te realni, daj Boze da ovo sto sada imamo sredimo.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 22 maj 2012, 23:59

Elegant je napisao/la:A odakle pare za novu lokaciju, pa onda opet pare za stadion ? Sve je to ok kad bi mi imali milione, a u skorije vrijeme ih necemo imati.

U proslom postu sam napisao da bi mogli trampit to sto imamo na Grbavici za novu lokaciju i onda izgradit stadion tu. U buducnosti kada cijene svega budu mnogo vece ko kaze da necemo moci za ustupanje Grbavice na drugoj lokaciji dobiti gotov stadion?? Nije to ba nemoguca situacija nemojte se zalijetat ko djeca. Nisam dzabe naveo primjer Athletica Madrida jer njihov Vicente Calderon ima jako finu lokaciju i grad im je dao novi stadion za tu lokaciju jer hoce da grade zgrade exkluziva ovo ono. (Nemoj me drzat za rijec ali tako je nesto bilo). Znaci fakticki mi nemoramo imati ni feninga a mogli bi dobro hajrovat ali to su sad za sad pusti snovi i toga sam i ja svjestan ali eto ko bi rekao da spominjanje neke druge alternative moze biti povod omalozavanja clana foruma?
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 23 maj 2012, 00:00

Elegant je napisao/la:A odakle pare za novu lokaciju, pa onda opet pare za stadion ? Sve je to ok kad bi mi imali milione, a u skorije vrijeme ih necemo imati.

Problem je slijedeći. Ako se kojim slučajem plasiramo u grupnu fazu nekog takmičenja u narednih par godina onda nam ni taj zapad neće ništa pomoći jer to neće biti dovoljno da UEFA ocijeni Grbavicu kao stadion četvrte kategorije. Takvog stadiona u našoj državi nema, a najbliži je Poljud. Ne moram uopšte pričati da bi igranje u drugoj državi bilo čista katastrofa. Koševo bi se za neku solidnu (ne preveliku) lovu moglo dovest na tu razinu jer ima predispozicije za to i Želji je u interesu da gura tu priču oko rekonstrukcije Koševa barem dok mi ne budemo imali stadion na kojem se sve to može igrati. Eh sad, ako nama nije cilj igrati grupnu fazu nekog takmičenja u narednih par godina onda nemamo nikakvih briga.

damirfile
Kontakt:

Post Postao/la damirfile » 23 maj 2012, 00:02

Najbolje resenje je praviti dio po dio,tribini po tribinu. grbavica ima sasvim dovoljno prostora za sve pa cak i za parkinge. Prostora iza istoka i juga ima koliko hoces. Kada bi se digao istok u rangu sjevera iza bi bilo prostora za ogroman parking kada bi se sve ono uklonilo sto sada ima od dvorane pa do tribine. Zapad je malo kritican sto se prostora tice al moze se sve to prebaciti na istok od loza ,svlacionica ,pressa...

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 23 maj 2012, 00:10

slika

Izvinućeš, al gdje ti vidiš prostor iza Juga? Ako se i iskrči ova šumetina odma si na cesti, a preko ceste vagon kuća. I što je najgore odatle počinje brdo. Jug je najveći problem.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.