FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Thiago je bacanje para. Frajer je svake sezone povrijeđen. Teško da je i u top 3 centralna vezna.
Hajde onda nabroj 5 igraca na njegovoj poziciji koji su bolji, a koji bi evetunalno bili dosptupni da se dovedeu slijedece ljeto.leorey je napisao/la:Thiago apsolutno nista nije ucinio u zadnje 3 godine da bi ga se smatralo najboljim centralnim veznjakom na svijetu. I tu sva prica prestaje.
A ja licno ne volim 'mlakog' igraca na sredini.
Protiv Rejala apsolutno najgori uz Vidala na Bernabeu, ne znam sta si ti gledao, najvise duela izgubio, niti jedan pas prema naprijed.
Trenutno neko od Barceloninih veznih igraca je bolji od njega?
A to da je staklen igrac je tek prica za sebe. Nije njemu vise 21 godina pa da se smatra velikim potencijalom i talentom...on je formiran igrac, treba da dominira na sredini i da se istice u najvecim utakmicama, a to definitivno nije slucaj. Ne mogu se sjetiti utakmice protiv velikog kluba a da je on bio najbolji na terenu, mislim da takva tekma ne postoji.jasmin10 je napisao/la:Thiago je bacanje para. Frajer je svake sezone povrijeđen. Teško da je i u top 3 centralna vezna.
To protiv Rejala je tek smijesno spominjati, daleko najgori uz Vidala bio, mekan na sredini, nista nije napravio, pojeo ga njihov vezni red. Uostalom to ce vam isto reci i na Bayernovom pdf-u, tj mozete vidjeti postove, ne moraju vam reci, vec je napisano.
On je talenat za veliku karijeru sigurno imao, ali negdje je razvoj stao i nije ga iskoristio na najbolji nacin. Ovako mu karijera nije losa, a mogla je biti 5 puta bolja jer je recimo 2 puta veci talenat od Modrica bio.
@Evander, ti si potpuno upravu, on je bolji veznjak od svakog naseg, sto ti samo govori koliko je sati. Ali ja ga nikad u zivotu ne bi vratio, razloge sam naveo. I zar fkt mislis da ce on biti dostupan na ljeto ? Ni u ludilu ga Bayern nece vratiti u Barcelonu, tako da je smijesno i pricati o tome. A 80M ne vrijedi ni blizu.
27.10.2020
- Donnie Darko
- Kontakt:
Najbolji centralni vezni Barce trenutno je u najboljem slučaju u top25 na svijetu na svojoj poziciji, ali je Thiago bacanje para.
True storyBarcelona top scorers this season (all comps):
Lionel Messi 12
OWN GOALS 4
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Parejo bi bio upgrade u odnosu na ovo sto imamo ali eto jedan Thiago je nepotrebanDonnie Darko je napisao/la:Najbolji centralni vezni Barce trenutno je u najboljem slučaju u top25 na svijetu na svojoj poziciji, ali je Thiago bacanje para.
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Ako postoji i promil šanse da se dovede Thiago, treba keširati koliko traže. Taman pet godina bio povrijeđen.
No naravno da od toga nema ništa sve dok je ova uprava tu.
No naravno da od toga nema ništa sve dok je ova uprava tu.
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
-
Wandelanoite
- Kontakt:
Najbolje pojacanje za Barcu bio bi Pjanic kakav Thiago qrcina od igraca.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
sta ce nam alcantara, moze coutinjo narednog ljeta po razumnoj cijeni, jedan dfanzivniji veznjak tipa koke, a i to ako se pokaze paulinjo ili robert nece biti toliko potrebno, to je sve sto treba od nekih vrunskih i skupih igraca, te od jeftinijih rezervni bekovi i rezervni stoper i to je to
coutinjo ce vjerovatno doci i dobro da je tako jer taman ce iniestu zamijeniti, moze igrati i u vezi i po lijevom krilu i to nam bas i treba, alcantara je nedorecen igrac i kao takav nije los, al nije ni ono sto nama treba ako se vec mogu naci neke druge opcije, samo coutinjo i koke/saul, to je ono sto bi se uklopilo mislim perfektno
sto se tice najboljih startova sezone, najjaci smo cini mi se imali kad je tito vilanova nas vodio, prvih 8 kola sve pobjede, onda remi protiv osasune, pa onda opet 5 pobjeda i tek pocetkom decembra prvi poraz od bilbao, tad smo obezbijedili titulu bili prakticno do nove godine i onda rasulo i jorgandzije osvojise, al start je bio brutalan
coutinjo ce vjerovatno doci i dobro da je tako jer taman ce iniestu zamijeniti, moze igrati i u vezi i po lijevom krilu i to nam bas i treba, alcantara je nedorecen igrac i kao takav nije los, al nije ni ono sto nama treba ako se vec mogu naci neke druge opcije, samo coutinjo i koke/saul, to je ono sto bi se uklopilo mislim perfektno
sto se tice najboljih startova sezone, najjaci smo cini mi se imali kad je tito vilanova nas vodio, prvih 8 kola sve pobjede, onda remi protiv osasune, pa onda opet 5 pobjeda i tek pocetkom decembra prvi poraz od bilbao, tad smo obezbijedili titulu bili prakticno do nove godine i onda rasulo i jorgandzije osvojise, al start je bio brutalan
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Kolega, slabo pratiš fudbal. U sezoni kad je Cholo majmun uzeo, trener je bio tatica Martino.Romariooo je napisao/la:sta ce nam alcantara, moze coutinjo narednog ljeta po razumnoj cijeni, jedan dfanzivniji veznjak tipa koke, a i to ako se pokaze paulinjo ili robert nece biti toliko potrebno, to je sve sto treba od nekih vrunskih i skupih igraca, te od jeftinijih rezervni bekovi i rezervni stoper i to je to
Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
Corruptio optimi cuiusque pessima.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
Corruptio optimi cuiusque pessima.
To je Tata. S Titom smo imali 6 pobjeda, remi protiv Reala, i onda sve pobjede do kraja polusezone. Poje.bali liguRomariooo je napisao/la: sto se tice najboljih startova sezone, najjaci smo cini mi se imali kad je tito vilanova nas vodio, prvih 8 kola sve pobjede, onda remi protiv osasune, pa onda opet 5 pobjeda i tek pocetkom decembra prvi poraz od bilbao, tad smo obezbijedili titulu bili prakticno do nove godine i onda rasulo i jorgandzije osvojise, al start je bio brutalan
Tito je sve ofanzive dobioBlejzer10 je napisao/la:To je Tata. S Titom smo imali 6 pobjeda, remi protiv Reala, i onda sve pobjede do kraja polusezone. Poje.bali liguRomariooo je napisao/la: sto se tice najboljih startova sezone, najjaci smo cini mi se imali kad je tito vilanova nas vodio, prvih 8 kola sve pobjede, onda remi protiv osasune, pa onda opet 5 pobjeda i tek pocetkom decembra prvi poraz od bilbao, tad smo obezbijedili titulu bili prakticno do nove godine i onda rasulo i jorgandzije osvojise, al start je bio brutalan
i flopao momački u kupu i ligi prvaka

jes tacno pomijesao sam, znam da smo sa titom nekako bili ubjedljivi na pocetku, a i jesmo, bilo je prvih 6 kola i sest pobjeda, onda remi 2 2 sa frankovcima, onda strasan niz opet 12 utakmica i 12 pobjeda i tek 19 januara prvi poraz od sociedada, znaci prvih 19 kola samo 2 boda izgubljena i to protiv reala
vidjecemo moze li valverde sad nesto barem slicno napraviti,mada sad i real je vec s kiksevima odradio sjajan poso, bitno je dobiti las palmasa sad i najbitinije onda dobiti jorganzije, ak se to uspije, liga je nasa da hebe rak raka koliko god da je rana faza, ako i realu i jorgandzijama odemo na plus sedam, ne vidim da bi se to do kraja moglo zahebati
vidjecemo moze li valverde sad nesto barem slicno napraviti,mada sad i real je vec s kiksevima odradio sjajan poso, bitno je dobiti las palmasa sad i najbitinije onda dobiti jorganzije, ak se to uspije, liga je nasa da hebe rak raka koliko god da je rana faza, ako i realu i jorgandzijama odemo na plus sedam, ne vidim da bi se to do kraja moglo zahebati
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
- AlfredNobel
- Kontakt:
Drago mi je što smo nastavili ovaj sjajan niz pobjeda, ali igra me ne raduje. Smorio sam se sinoć, baš loša predstava. Mora se nešto korigovati što se tiče prve postave..
Ono što me raduje i u čemu vidim ogroman napredak je odbrana. Odbrana je jako dobro stajala, osim par nekih situacija, ali generalno defanziva jako poboljšana i dosta dobro to izgleda prema nazad.
Ono što bih zamjerio Valverdeu prvi put ove sezone je to što koristi ovaj vezni red. Sinoć je totalno zakasnio s izmjenama, trebalo je to ranije odraditi. Umjesto Rakitića bi ubacio Roberta, a Iniesti bi malo više odmarao, a na njegovo mjesto bih gurnuo Paulinha. U napad Denisa s Suarezom i Messijem. Mora se to odraditi, a valjda igra na kartu iskusnog veznog reda.
Suarez se borio i malo kao popravio, ali i dalje ni blizu starog. Messi užasan bio, preko k igrao.
Ono što me raduje i u čemu vidim ogroman napredak je odbrana. Odbrana je jako dobro stajala, osim par nekih situacija, ali generalno defanziva jako poboljšana i dosta dobro to izgleda prema nazad.
Ono što bih zamjerio Valverdeu prvi put ove sezone je to što koristi ovaj vezni red. Sinoć je totalno zakasnio s izmjenama, trebalo je to ranije odraditi. Umjesto Rakitića bi ubacio Roberta, a Iniesti bi malo više odmarao, a na njegovo mjesto bih gurnuo Paulinha. U napad Denisa s Suarezom i Messijem. Mora se to odraditi, a valjda igra na kartu iskusnog veznog reda.
Suarez se borio i malo kao popravio, ali i dalje ni blizu starog. Messi užasan bio, preko k igrao.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka
Svi vide losu igru jer ocekuju da ce Barcelona igrati kao prije par godina. Da vam odmah kazem, nece igrati niti priblizno tako. Jednostavno, sad nemaju igrace za takvu igru. Ona Barcelona je bila generacija kakva se pojavi u svijetu fudbala jednom u 20 godina. Pogresno je samo ako treneri traze od igraca da igraju na onaj nacin. Klub se mora prilagoditi i promijeniti filozofiju. To i jeste najveci problem. Nisu spremni na radiklane promjene i zato i dalje robuju sistemu koji je bio uspjesan ranije, a danas ga je nemoguce implementirati. Svi bi da Barcelona igra kao sto je igrala od vremena Raikarda do prije godinu, dvije. Ova Barcelona danas ne moze igrati kao ona Barcelona. Da dovedu tri igraca po zelji, opet ne bi mogli igrati na onakav nacin
Ali to ne znaci da ova ekipa ne moze ostvariti dobre rezultate. Za sad, ovo je i vise nego odlicno. Barcelona mora poceti razmisljati kao i ostali klubovi. Radi cega se ne moze igrati odbrambeno i na kontre? Zar se ne moze graditi ekipa sa igracima takvih karakteristika? Je li sramota ako imas manji posjed i ako pustis protivnika da se dodaje na tvojoj polovini? Je li sramota igrati kao Juventus ili Chelsi?
Ali to ne znaci da ova ekipa ne moze ostvariti dobre rezultate. Za sad, ovo je i vise nego odlicno. Barcelona mora poceti razmisljati kao i ostali klubovi. Radi cega se ne moze igrati odbrambeno i na kontre? Zar se ne moze graditi ekipa sa igracima takvih karakteristika? Je li sramota ako imas manji posjed i ako pustis protivnika da se dodaje na tvojoj polovini? Je li sramota igrati kao Juventus ili Chelsi?
tek sad skonta da je Semedu ovo bio prvi start u gostima
Vizionar
Vizionar
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Prvi dio shvatam i slazem seEvander je napisao/la:Svi vide losu igru jer ocekuju da ce Barcelona igrati kao prije par godina. Da vam odmah kazem, nece igrati niti priblizno tako. Jednostavno, sad nemaju igrace za takvu igru. Ona Barcelona je bila generacija kakva se pojavi u svijetu fudbala jednom u 20 godina. Pogresno je samo ako treneri traze od igraca da igraju na onaj nacin. Klub se mora prilagoditi i promijeniti filozofiju. To i jeste najveci problem. Nisu spremni na radiklane promjene i zato i dalje robuju sistemu koji je bio uspjesan ranije, a danas ga je nemoguce implementirati. Svi bi da Barcelona igra kao sto je igrala od vremena Raikarda do prije godinu, dvije. Ova Barcelona danas ne moze igrati kao ona Barcelona. Da dovedu tri igraca po zelji, opet ne bi mogli igrati na onakav nacin
Eh sad drugi dio...radi cega se ne moze igrati odbrambeno i na kontre ? Prvo jer nemas takve tipove igraca kao Chelsea i Juventus. Nemas dva razbijaca u vidu Kantea i Matica. To je samo primjer.
Sad ono najvaznije....zar ti mislis da Barcelonina filozofija traje od 2009 godine ? Ili 2006 ? Nema tu veze sto mi nismo prije bili toliko uspjesni kao zadnju deceniju, nogomet u Barceloni se igrao i prije Messija, Xavija, Ronaldinha i Inieste, zna se nas identitet...po tome smo poznati jos odavno, to je jedan od razloga zbog cega smo vise od kluba. To su razlozi zasto su u Barceloni kroz historiju igrali neki od najboljih igraca svih vremena, to je ono sto privlaci vecinu nogometasa. To je ono sto nas odvaja od drugih.
U trenutku kada pocnes igrati na kontre na aerodromu kakav je Camp Nou, sam sebi si potpisao otkaz. Zbog toga je recimo Enrique odletio prosle sezone ( stipu se suplje da je on htio otici...dao je ostavku, ali da nije letio bi brze nego je dosao). On recimo u PSG-u je mogao igrati tako, na kontre, ali ovdje je to nedopustivo. Par utakmica bi mu proslo, ali za duze staze bi krahirao, navijaci bi se pobunili, sto se desilo i u Barceloni prosle sezone.
Slicno djeluje i Real Madrid ( iako se nasa filozofija naravno razlikuje od njihove), ali bitan je napadacki nogomet uz dobre rezultate. Capello je recimo imao rezultate, ali je nogomet bio gadljiv, zbog toga je odletio, sto je i sam priznao.
Jednostavno navijaci Madrida i Barcelone ne prastaju takve stvari....jer dodju ti najbolji igraci sa najvecim platama i onda normalno da se ocekuje uspjeh, dobar rezultat uz lijepu igru.
Chelsea, Juve su definitivno velikani, ali ni blizu Barceloni i Real Madridu, zbog toga nema smisla da ih se poredi s nama.
Ne mozes imati Messija, Suareza, Iniestu u timu ili Ronalda, Balea, Isca i igrati defanzivno. To je nedopustivo i sramotno, to niti se moze a niti smije desiti.
Meni je recimo Messi najdrazi igrac od kada se pojavio jer je jednostavno drugaciji od svih koje sam ikada gledao...ali za Barcelonu navijam upravo zbog svega ovoga sto sam napisao, sto nema veze sa Messijem.
Pogledaj utakmicu kupa kralja protiv Atletica na Campu iz prosle sezone...tada mozda i prvi put nakon 10 godina nisam bio siguran da gledam utakmicu Barcelone. Kontre i Camp Nou ? Nema yebene sanse- ne mozes mijenjati nesto sto te ucinilo velikim i drugacijim.
Za ovaj klub upravo navijam zbog stila...prva sezona gdje budemo igrali na kontre i branili se- ja licno cu da je preskocim.
27.10.2020
Re: RE: Re: FC Barcelona
Barca je dugo vremena aktivna ekipa, a ne reaktivna, niko ne ocekuje igru sa 70% posjeda, duple pasove i golove nakon 50 dodavanja i tamburanja svake ekipe po 5-6:0, Valverde izvlaci max iz ovih igraca sto mu pocinju svaku tekmu, taj kostur ekipe ne moze bolje ni drugacije.Evander je napisao/la:Svi vide losu igru jer ocekuju da ce Barcelona igrati kao prije par godina. Da vam odmah kazem, nece igrati niti priblizno tako. Jednostavno, sad nemaju igrace za takvu igru. Ona Barcelona je bila generacija kakva se pojavi u svijetu fudbala jednom u 20 godina. Pogresno je samo ako treneri traze od igraca da igraju na onaj nacin. Klub se mora prilagoditi i promijeniti filozofiju. To i jeste najveci problem. Nisu spremni na radiklane promjene i zato i dalje robuju sistemu koji je bio uspjesan ranije, a danas ga je nemoguce implementirati. Svi bi da Barcelona igra kao sto je igrala od vremena Raikarda do prije godinu, dvije. Ova Barcelona danas ne moze igrati kao ona Barcelona. Da dovedu tri igraca po zelji, opet ne bi mogli igrati na onakav nacin
Igra se kritikuje zato sto nema tecno odigranih uigranih akcija, nema ideje, a nema ni kontri, sve nesto traljavo il sta Messi napravi.
Onda kritikuju se igraci poput Rakitica koji je upropastio veliki broj dobrih napada zbog totalno loseg dodavanja il reagiranja.
Pique se kritikuje sto nista ne radi da bude fizicki spremniji, lik otkako igra oslanja se na fizicki spremnog partnera a on ce okusati srecu.
Suarez kritike kupi sto je van forme, ali i kao takav treba znati primiti loptu.
Mi malo pretjerujemo jer znamo sta mogu pojedinci, a sta se moze timski, al kad je jedno i drugo prilagodjeno protivniku, te kalkulacije ne trebaju, ako ces igrati koliko je dovoljno da bi sacuvao startere umora, ima tko ce se rado umoriti i stovise, ne da ce se umoriti nego ce odigrati bolje od startera, al eto, valjda Valverde misli da je bolje trosit Iniestu dok moze hodat, Suareza i Piquea dok su van forme i Rakitica koji ni sam ne zna sta hoce.
Zar je **** teski dati sansu Robertu u veznom redu, Denisu na krilu, a odmoriti Iniestu i Rakitica?
Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.