babino je napisao/la: ↑11 okt 2021, 12:03
kaze plasman u baraz jednak odlasku na svjetsko 2014:-)
ja koliko vidim, tuta je dobio kazahstan i postao je heroj, ok.
nego, ukoliko slucajno zijanimo ove 3 tekme, je li on za vas jos uvijek polozio test i mozemo li biti sigurni u plasman na euro pod njegovom palicom?
cini mi se po ovom pisanju da je vecina ok i sa tim...napredak u igri, dobili 'nekoga' nakon 2 godine i napadamo euro:-)
prvi cu ga javno pohvaliti ako odradi kako treba ove 3 tekme, a to je 5 ili 6 bodova.
sve ispod toga je pisi propalo...mozda bi polozio i sa 4 boda, ukoliko nas ukrajina ne nadigra a nekako dobije...to bi se vec dalo polemisati o nastavku saradnje.
Ljudi vrednuju na osnovu 5 utakmica, postavki na terenu, pravovremenih izmjena i sl.
Za sada to vrlo dobro izgleda i govori se o tom uzorku.
Naravno da drugačija priča moze biti nakon preostale 3 utakmice.
Zavisi i pod kojim okolnostima izgubiš vec sledecu (ako izgubimo)...da li s dobrom igrom ili totalnim rasulo...da li ce se to ponoviti i u novembru.
Mnogo je tu faktora ali je činjenica da je Petev došao kada smo bili na dnu dna...dakle u najgorem mogućem trenutku, i uspio je nesto napraviti, mimo očekivanja mnogih, većine, kako god.
Jedino problematično u cijeloj priči jeste osudjivanje prije vremena...a to je Petev imao od prvog dana.
Namjerno se zmiri na njegove dobre postavke i skautiranje protivnika a sve zbog nacina na koji je izabran za selektora i Dinama u sezoni fantastične Rijeke.
Mislim da to treba odvojiti.
Ja prvi nisam bio za Peteva i smetao mi je način na koji je izabran.
Ali kad je vec izabran odmah je imao moju podršku i želju da uspije jer ne pricamo o Krstajicu, Jagodicu, Musemicu i sl.
Izbor za selektora i kvalifikacije treba razdvojiti jednom za sva vremena.
Napredak iz utakmice u utakmicu je vidljiv...sam si to priznao u jednom postu (in)direktno.
Da li ce se taj napredak nastaviti i dalje...pa ostaje nam da vidimo i sudimo.
@maestro, nemam kad spavati a kamoli ovdje da tipkam. Ali evo, uleti se ponekad i ugrabi koja minuta jer volim reprezentaciju. Nju ću uvijek gledati, LP ne moram nikad