Kazahstan - BIH/Ukrajina - BIH (9.10/12.10)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Unknown2
Kontakt:

Re: Kazahstan - BIH/Ukrajina - BIH (9.10/12.10)

Post Postao/la Unknown2 » 11 okt 2021, 11:44

BoixosNois1899 je napisao/la:
11 okt 2021, 11:37

Nerealno je očekivati odlazak na SP naredne godine. Glavni cilj ovih kvalifikacija jeste da se napravi neka ekipa za naredni kvalifikacijski ciklus. Naravno, imamo šanse za baraž i treba težiti tome ali neće biti kraj svijeta ako se i ne izbori. Ukoliko Petev sa ovako nekvalitetnom ekipom izbori baraž, to će biti veći uspjeh nego plasman na SP 2014.
:rol:

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 11 okt 2021, 11:51

mozak je napisao/la:
11 okt 2021, 11:39
Prva pobjeda reprezentacije i odma smo najbolji, "cvjeta cvjeće u naše preduzeće".
Ova reprezentacija je limitirana kvalitetom, i realnost je da smo u nekom srednjem rangu po kvaliteti, bliže doli nego gori.
Kako se mjeri to?
Klubovi u kojima igraju? cijena? forma?

Celtic
Kontakt:

Post Postao/la Celtic » 11 okt 2021, 11:55

Da su ovoj našoj grupi rezultati imalo bili normalni mi bi sve šanse izgubili još u Zenici protiv Kazakhstana, ovako pravite od ovoga selektora kao da je u pitanju Ferguson, glavni argument je kao eto dobro postavi taktiku, smiješno zaista. Isto da kažate dobar je onaj doktor, zna recept propisati. Normalno da se od selektora neke reprezentacije očekuje da zna postaviti taktiku i da zna koliko toliko analizirati protivnika. Mislim da nam uskoro opet slijedi spuštanje na zemlju i vračanje u realnost, volio bih da griješim ali bojim se da će tako biti. Prvo jer igramo 2 utakmice protiv Ukrajine koja naravno nije Francuska ali su jako kvalitetni i iskusni, plus što vide plasman u baraž preko nas i biće jako nabrijani protiv nas, naravno igraju još na svom stadionu. Naš narod nikad ne razmišlja razumno i hladne glave, uvijek mislimo da smo mi neka sila i unaprijed krenu neke računice i upisivanje bodova a toliko puta nas je to opeklo i opet nismo ništa naučili.

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 11 okt 2021, 11:56

Shategabri je napisao/la:
11 okt 2021, 11:43
HarisZe je napisao/la:
11 okt 2021, 07:19

Jel cvaja dnevno za dizanje Petrova u oblake? Prvo odlazak na neko takmicenje pa onda sud, to sam tl i na drugoj temi pisao do tada Safet Susic
Nerealno je očekivati odlazak na SP naredne godine. Glavni cilj ovih kvalifikacija jeste da se napravi neka ekipa za naredni kvalifikacijski ciklus. Naravno, imamo šanse za baraž i treba težiti tome ali neće biti kraj svijeta ako se i ne izbori. Ukoliko Petev sa ovako nekvalitetnom ekipom izbori baraž, to će biti veći uspjeh nego plasman na SP 2014.
Neće.

Plasman na SP bi bilo tek izjednačenje onog što nam je najveći uspjeh.

S kojom ekipom...ko te pita?!
Jedni Finci, Islanđani odu na prvenstvo nebitno da li EP ili SP sa potpuno limitiranim sastavima, sigurno ne gledaju kako su nekvalitetni ili šta već.
Jbeni Grci su uzeli EP sa onom skalamerijom od ekipe i igre. Ali su uzeli. Oni su za sebe i sve druge bili tad najbolji u Evropi.
Jbem ti naš mentalitet!
Pa jedno je EP a SP nešto sasvim drugo. Mi jesmo trebali igrati Euro ove godine i za to nema izgovora. Pogotovo kad vidiš da su tamo bile ekipe daleko slabije od nas.

Ali očekivati ovdje plasman na SP je ipak pomalo nerealno. Baraž je moguć i to nam treba biti cilj, a onda ako se dođe tamo neće biti kraj svijeta i da se ne plasiraju.

Mi smo po kvaliteti trenutno reprezentacija koja mora igrati europska prvenstva jer ga igra bukvalno pola Europe i to je ono šta nam treba biti primarni cilj. Govorim ovo iz razloga što ne bih volio da se sutra u slučaju neplasmana na SP odmah traži smjena Peteva, a realno čovjek je do sad dokazao da zna šta radi. Uvijeđen sam da ćemo igrati Euro za tri godine ukoliko on bude selektor.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 11 okt 2021, 11:59

Celtic je napisao/la:
11 okt 2021, 11:55
Da su ovoj našoj grupi rezultati imalo bili normalni mi bi sve šanse izgubili još u Zenici protiv Kazakhstana, ovako pravite od ovoga selektora kao da je u pitanju Ferguson, glavni argument je kao eto dobro postavi taktiku, smiješno zaista. Isto da kažate dobar je onaj doktor, zna recept propisati. Normalno da se od selektora neke reprezentacije očekuje da zna postaviti taktiku i da zna koliko toliko analizirati protivnika. Mislim da nam uskoro opet slijedi spuštanje na zemlju i vračanje u realnost, volio bih da griješim ali bojim se da će tako biti. Prvo jer igramo 2 utakmice protiv Ukrajine koja naravno nije Francuska ali su jako kvalitetni i iskusni, plus što vide plasman u baraž preko nas i biće jako nabrijani protiv nas, naravno igraju još na svom stadionu. Naš narod nikad ne razmišlja razumno i hladne glave, uvijek mislimo da smo mi neka sila i unaprijed krenu neke računice i upisivanje bodova a toliko puta nas je to opeklo i opet nismo ništa naučili.
Upravo suprotno, vazda mislimo da smo levati i ispadnemo levati.

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 11 okt 2021, 12:01

imekorisnicko je napisao/la:
11 okt 2021, 11:51
mozak je napisao/la:
11 okt 2021, 11:39
Prva pobjeda reprezentacije i odma smo najbolji, "cvjeta cvjeće u naše preduzeće".
Ova reprezentacija je limitirana kvalitetom, i realnost je da smo u nekom srednjem rangu po kvaliteti, bliže doli nego gori.
Kako se mjeri to?
Klubovi u kojima igraju? cijena? forma?
Po rezultatima iz poslijednjih 10-15 utakmica.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

313
Kontakt:

Post Postao/la 313 » 11 okt 2021, 12:02

@Celtic Pa obzirom da smo dosad imali selektore koji se u 90% slučajeva nisu znali prilagođavati situaciji i postaviti taktiku nego sve na ho ruk i većinom na individualni kvalitet prijašnjeg, igrački kvalitetnijeg kostura igrača..
Walk on

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 11 okt 2021, 12:03

kaze plasman u baraz jednak odlasku na svjetsko 2014:-)

ja koliko vidim, tuta je dobio kazahstan i postao je heroj, ok.
nego, ukoliko slucajno zijanimo ove 3 tekme, je li on za vas jos uvijek polozio test i mozemo li biti sigurni u plasman na euro pod njegovom palicom?
cini mi se po ovom pisanju da je vecina ok i sa tim...napredak u igri, dobili 'nekoga' nakon 2 godine i napadamo euro:-)

prvi cu ga javno pohvaliti ako odradi kako treba ove 3 tekme, a to je 5 ili 6 bodova.
sve ispod toga je pisi propalo...mozda bi polozio i sa 4 boda, ukoliko nas ukrajina ne nadigra a nekako dobije...to bi se vec dalo polemisati o nastavku saradnje.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 11 okt 2021, 12:04

11 okt 2021, 11:56
11 okt 2021, 11:43

Neće.

Plasman na SP bi bilo tek izjednačenje onog što nam je najveći uspjeh.

S kojom ekipom...ko te pita?!
Jedni Finci, Islanđani odu na prvenstvo nebitno da li EP ili SP sa potpuno limitiranim sastavima, sigurno ne gledaju kako su nekvalitetni ili šta već.
Jbeni Grci su uzeli EP sa onom skalamerijom od ekipe i igre. Ali su uzeli. Oni su za sebe i sve druge bili tad najbolji u Evropi.
Jbem ti naš mentalitet!
Pa jedno je EP a SP nešto sasvim drugo. Mi jesmo trebali igrati Euro ove godine i za to nema izgovora. Pogotovo kad vidiš da su tamo bile ekipe daleko slabije od nas.

Ali očekivati ovdje plasman na SP je ipak pomalo nerealno. Baraž je moguć i to nam treba biti cilj, a onda ako se dođe tamo neće biti kraj svijeta i da se ne plasiraju.

Mi smo po kvaliteti trenutno reprezentacija koja mora igrati europska prvenstva jer ga igra bukvalno pola Europe i to je ono šta nam treba biti primarni cilj. Govorim ovo iz razloga što ne bih volio da se sutra u slučaju neplasmana na SP odmah traži smjena Peteva, a realno čovjek je do sad dokazao da zna šta radi. Uvijeđen sam da ćemo igrati Euro za tri godine ukoliko on bude selektor.
Ja nisam ni rekao da ove kvalifikacije očekujem plasman. Samo se referišem na taj neki najveći uspjeh.
Ne može stepenica niže biti uspjeh.
Za cilj se slažem, to je baraž, preko toga je sve bonus.
On će čini mi se morati naći zamjenu za Džeku za to EP, da li će to biti Prevljak i Demirović u tandemu, da li oni mogu zaista zamjeniti Edina, ne znam, ali znam da smo sve bliže njegovom oproštaju od reprezentacije i da će to biti veliki problem.
Koševo Zapad

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 11 okt 2021, 12:06

prisonbreak je napisao/la:
11 okt 2021, 11:41
donDondon je napisao/la:
11 okt 2021, 11:04
prisonbreak je napisao/la:
11 okt 2021, 09:24
Nisam hvalio nesto posebno Peteva, al serete.
Od prve utakmice kako je sjeo na klupu, reprezentacija ima neku igru, zna se sta ko radi.
Svaku utakmicu je postavio jako dobro, bilo je tu dosta izmjena, oscilacija i svega, al i dalje ogroman napredak je napravio od svojih prethodnika, a svi su imali bolju ekipu od njega.

Trenutno se ne moze porediti sa Papetom, al da je napravio ogroman napredak u igri, jeste i zavrsena prica.
Ako sa ovakvom ekipom protiv meni odlicne Ukrajine, koja igra jako dobro u zadnje dvije utakmice, ostvari baraz, to je itekako dobar napredak.
kakvu igru ima ahhahahhhahaahahhahahaha pa vidi rezultata :tokralju: :tokralju: :rol: :rol: :rol: :rol: :clap: :rol:

Finland 2–2 Bosnia and Herzegovina
Bosnia and Herzegovina 0–0 Costa Rica
Bosnia and Herzegovina 0–1 France
Bosnia and Herzegovina 0–0 Montenegro
Denmark 2–0 Bosnia and Herzegovina
France 1–1 Bosnia and Herzegovina
Bosnia and Herzegovina 1–0 Kuwait
Bosnia and Herzegovina 2–2 Kazakhstan
Kazakhstan 0–2 Bosnia and Herzegovina

Blaz Sliskovic bi napravio bolje rezultate,da nije brace iz Kuvajta ovo bi bilo jos smijesnije ahhahahahah
Da nisi debilcina shvatio bi.
ne znam ko je debilcina ahhahahahha jesil ti jedan od onih sto ostavljaju kaparu pa poslije utakmice platis i ostatak,ili kao bot dobijas na sedmicnoj bazi cvaju :rol: :rol: :rol: :rol:
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

Celtic
Kontakt:

Post Postao/la Celtic » 11 okt 2021, 12:07

313 je napisao/la:
11 okt 2021, 12:02
@Celtic Pa obzirom da smo dosad imali selektore koji se u 90% slučajeva nisu znali prilagođavati situaciji i postaviti taktiku nego sve na ho ruk i većinom na individualni kvalitet prijašnjeg, igrački kvalitetnijeg kostura igrača..
Slažem se a to je najviše razlog jer smo imali selektore iz nekoga drugoga vremena i koji nisu napradovali dalje, nego su ostali u 80tim i ranim 90tim i sa mislima kako je to najbolje što oni rade i kako je fudbal ostao isti kao i tad. Da imamo bilo kakvog modernijeg selektora umjesto trenutnog vjerujem da bi pojednako to sve dobro radio kao i Petev.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 11 okt 2021, 12:27

Zukanovic je napisao/la:
11 okt 2021, 11:44

:rol:
:lol: :lol:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Bajramovic1999
Kontakt:

Post Postao/la Bajramovic1999 » 11 okt 2021, 12:27

Mi i ako uspijemo izgurati i proci u baraz, bit cemo nenositelji i u prvoj utakmici nas ceka tesko gostovanje.

Npr. Srbija, Rusija, Svicarska, Skotska, Svedska, Poljska itd. Sve preteski susreti.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 11 okt 2021, 12:29

Iz krajnosti u krajnost.

Jedni već Fergusona prave od Ivayla i bukiraju covid testiranje za let u Dohu, a drugima kao da će prsti otpasti ako prevale kakvu pozitivnu riječ preko tastature.

Ok, super za Kazahstan, ali pravi ispiti (Ukrajina/Finska) tek slijede i nakon njih ćemo ravnati račune.

Što se Ivayla tiče, rekao sam već i ponoviću, nisam nezadovoljan kako radi posao. Daleko od vrhunskog, ali mi se već sada više sviđa kako radi od recimo dva prethodnika (ne računam Bajevića ovdje).
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 11 okt 2021, 12:33

babino je napisao/la:
11 okt 2021, 12:03

nego, ukoliko slucajno zijanimo ove 3 tekme, je li on za vas jos uvijek polozio test i mozemo li biti sigurni u plasman na euro pod njegovom palicom?
cini mi se po ovom pisanju da je vecina ok i sa tim...napredak u igri, dobili 'nekoga' nakon 2 godine i napadamo euro:-)

prvi cu ga javno pohvaliti ako odradi kako treba ove 3 tekme, a to je 5 ili 6 bodova.
sve ispod toga je pisi propalo...mozda bi polozio i sa 4 boda, ukoliko nas ukrajina ne nadigra a nekako dobije...to bi se vec dalo polemisati o nastavku saradnje.
Cekamo @hurema da on kaze svoje. :mrgreen:
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 11 okt 2021, 12:40

Ako izvuku bod iz Ukrajine treba doček ispred vječne vatre napraviti.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 11 okt 2021, 12:40

babino je napisao/la:

Ljudi vrednuju na osnovu 5 utakmica, postavki na terenu, pravovremenih izmjena i sl.
Za sada to vrlo dobro izgleda i govori se o tom uzorku.
Naravno da drugačija priča moze biti nakon preostale 3 utakmice.
Zavisi i pod kojim okolnostima izgubiš vec sledecu (ako izgubimo)...da li s dobrom igrom ili totalnim rasulo...da li ce se to ponoviti i u novembru.
Mnogo je tu faktora ali je činjenica da je Petev došao kada smo bili na dnu dna...dakle u najgorem mogućem trenutku, i uspio je nesto napraviti, mimo očekivanja mnogih, većine, kako god.

Jedino problematično u cijeloj priči jeste osudjivanje prije vremena...a to je Petev imao od prvog dana.
Namjerno se zmiri na njegove dobre postavke i skautiranje protivnika a sve zbog nacina na koji je izabran za selektora i Dinama u sezoni fantastične Rijeke.
Mislim da to treba odvojiti.
Ja prvi nisam bio za Peteva i smetao mi je način na koji je izabran.
Ali kad je vec izabran odmah je imao moju podršku i želju da uspije jer ne pricamo o Krstajicu, Jagodicu, Musemicu i sl.
Izbor za selektora i kvalifikacije treba razdvojiti jednom za sva vremena.
Napredak iz utakmice u utakmicu je vidljiv...sam si to priznao u jednom postu (in)direktno.
Da li ce se taj napredak nastaviti i dalje...pa ostaje nam da vidimo i sudimo. :)

@maestro, nemam kad spavati a kamoli ovdje da tipkam. Ali evo, uleti se ponekad i ugrabi koja minuta jer volim reprezentaciju. Nju ću uvijek gledati, LP ne moram nikad :)
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 11 okt 2021, 12:52, ukupno mijenjano 1 put.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 11 okt 2021, 12:47

babino je napisao/la:

Pa vidi, velik je uspjeh ostaviti Ukrajinu iza sebe, realno je da jeste. 2014. godine je realno bilo da se osvoji grupa, jer smo bili najjača ekipa u njoj. Sada smo treća najjača, to je činjenica. U kvalifikacijama za Svjetsko 2010. je napravljen možda i najveći uspjeh, jer si ostavio Tursku i Belgiju iza sebe, pa naravno da to nije doživljeno jednako euforično kao plasman 2014. godine. I logično naravno da neće biti :D

Nego, ja se s ovim dole manje-više slažem, s tim da ipak ne mislim da je sasvim fer prema Petevu imati strožiji kriterij nego prema prethodnicima. Treba bazirati ocjenu njegovog rada na osnovu onoga što pokažemo u utakmicama protiv Ukrajine. Čak i u slučaju da budu dva poraza. Niko ga neće smijeniti ako budu dvije pobjede, ali i tad bi trebalo znati realno ocijeniti jesu li pobjede plod slučajnosti ili kvalitetne igre. Ništa mi dugoročno nećemo dobiti ako nam Ukrajinci pogode sedam prečki i stativa u dvomeču, a mi izmrljavimo dva puta po 1:0 i provučemo se. Ali ja sam odustao od očekivanja da se kod nas ikad pogleda šira slika od konačnog rezultata na kraju utakmice.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 11 okt 2021, 13:20

izdzezveubrazil je napisao/la:
11 okt 2021, 12:47
babino je napisao/la:

Pa vidi, velik je uspjeh ostaviti Ukrajinu iza sebe, realno je da jeste. 2014. godine je realno bilo da se osvoji grupa, jer smo bili najjača ekipa u njoj. Sada smo treća najjača, to je činjenica. U kvalifikacijama za Svjetsko 2010. je napravljen možda i najveći uspjeh, jer si ostavio Tursku i Belgiju iza sebe, pa naravno da to nije doživljeno jednako euforično kao plasman 2014. godine. I logično naravno da neće biti :D

Nego, ja se s ovim dole manje-više slažem, s tim da ipak ne mislim da je sasvim fer prema Petevu imati strožiji kriterij nego prema prethodnicima. Treba bazirati ocjenu njegovog rada na osnovu onoga što pokažemo u utakmicama protiv Ukrajine. Čak i u slučaju da budu dva poraza. Niko ga neće smijeniti ako budu dvije pobjede, ali i tad bi trebalo znati realno ocijeniti jesu li pobjede plod slučajnosti ili kvalitetne igre. Ništa mi dugoročno nećemo dobiti ako nam Ukrajinci pogode sedam prečki i stativa u dvomeču, a mi izmrljavimo dva puta po 1:0 i provučemo se. Ali ja sam odustao od očekivanja da se kod nas ikad pogleda šira slika od konačnog rezultata na kraju utakmice.
Jel smo ono 2014. iz trećeg šešira izvučeni?
I kao takvi bili smo najjači?
Baš smo onda raritet.
Koševo Zapad

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 11 okt 2021, 13:51

11 okt 2021, 13:20
izdzezveubrazil je napisao/la:
11 okt 2021, 12:47
babino je napisao/la:

Jel smo ono 2014. iz trećeg šešira izvučeni?
I kao takvi bili smo najjači?
Baš smo onda raritet.
Mislim da smo iz drugog šešira i objektivno jesmo bili najjači.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 19 gostiju.