Karambeu je napisao/la: ↑08 jun 2024, 15:10
Ne znam za vas ali meni ovo u budućnosti djeluje toliko kompaktno da boli!
Još kad skontaš da ćeš u sredini imati mogućnost da kombinuješ sa
Huseinbašićem, Krunicem, Hadziahmetovicem, Bašićem, Burnicem.....vrh, vrh, vrh!
U odbrani isto slatke muke, mozes Kolasinca na beka pa onda Radeljica na lijevog stopera, mozes Gazibegovica isto na lijevog beka ili desnog da biras. Pa na stoperima imas jos Hadzikadunica, Barisica
Uopce ne sumnjam da cemo ovo ukomponovati do maksimuma, mislim da prvi put imamo bas kompaktnu repku gdje je moguce skoro napraviti dva identična sastava, samo da se to posloži.
P.S. I kad neko kaze da su Slovenija, Albanija, Rumunija bolje repke....Ovu širinu smo nekad mogli samo sanjati, meni je draze vidjeti ovo nego 7-8 igraca iz Liga petice a ostalo nosače vode. Ako bude znanja i strpljenja ovo moze biti jedna od najjacih generacija ikada.
Reality check:
Vasilj - golman cvajte, buduceg bundesligasa, s jednom pravom tekmom gdje ima par zicera skinutih i 3 primljena gola
Vezni red: Gigovic ima jednu dobru utakmicu, ostali i prva postava i ti boldirani za rotacije su gola qurcina u prosjeku trenutno u reprezentaciji i otprilike izgledaju kao prebijene macke na terenu. Uostalom nasa igra veznog reda, iz utakmice u utakmicu, to pokazuje. Nevezano da li igramo sa Lihtenstajnom ili Luxemburgom u Zenici ili Engleskom u gostima.
Napad: vjecni talenat i napadac cvajtasa i Demirovic s koliko ono golova u reprezentaciji?
I za odbranu se ima sta reci ali da ne serem puno jer je to najjaci dio tima. Tu naravno racunam i wingbackove.
Mi tek imamo priliku da mozda nekad postanemo kvalitetna reprezentacija. Trenutno to nismo a mozda sa ovom klapom ni ne budemo. Previse ste zasljepljeni i od odredjenih momaka, da ne kazem vec ljudi, maštate i pravite nazor nove Pjanice koji se kao tinejdzer dokazivao na najjacoj sceni u Lyonu.
Definitivno ima šlifa i zanimljivo ce biti pratiti razvoj igraca kako individualno tako i izgled reprezentacije i vec se radujem da vidim kako ce neki izgledati protiv Italije. Ali previse se zanosite. Puno previse.