Bas to i ja kazem,njegova najveca mana je njegova razmazenost i haoticna igra u defanzivnom pogledu a u modernom fudbalu moras znat makar ispratit protivnickog beka,i to nije samo stvar na ovom mecu u drugom timu nego to konstantno radi,i u repki kad je bio ono par tekmi a i ovdje.Poletio je i mislim dake Psv velik zalogaj,mi smo se ovdje smijali kad je neko govorio da je za njega HNL mjera ali tako je zaista tu bi se naigrao fudbala i stekao neku rutinu ovako em ga jebu psiholoski niti napreduje nikako..fanatik19 je napisao/la: ↑31 mar 2025, 20:48Lose je ovo skroz, nit ima s kim odigrat nesto nit je on plaho zainteresovan. Sticem utisak da ga je neko zavezao i doveo da igra utakmicu, totalno bezvoljno djeluje.
Naprijed tu i tamo ima ponesto jer kad primi loptu vidi se da ima fudbal u malom prstu ali kad je u odbrana u pitanju katastrofa. Najgore od svega sto nece da potrci za bekom nego se setka po terenu, bas mi djeluje da je razocaran razvojem situacije dosad i minutazom u 1. Ekipi.
Esmir Bajraktarević
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
-
- Kontakt:
Re: Esmir Bajraktarević
-
- Kontakt:
Mora preorati teren u ovom drugom timu da odskace bas bas,ovo sto sam vidio u drugom poluvremenu katastrofa dobro si rekao bit ce zamjena odma nekad u drugom poluvremenu i sjedni na klupu i cekaj bolje dane,valjda neki momenat bude ba bljesne haha.231983 je napisao/la: ↑31 mar 2025, 20:54Poneki bljesak i to je to. Totalno se cini nezainteresovan. Ovo gleda kao na degradaciju pa se tako i ponasa na terenu.
On bi trebao da doobro odskace u ovom timu, ali to naprosto nije slucaj. Opet ce ga izvaditi za 15-20 min drugog poluvremena.
Treba mu neko reci da ovdje mora biti 2 puta bolji od svih na terenu kako bi dobio 15ak minuta u prvom timu PSV-a.
Ovako ako nastavi, sigurno nece dobiti poziv ni za junski termin reprezentacije.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ybg buraz pare su cudo. Imao 110 000$ godisnje u New Englandu a sada prema dostupnim podacima u PSV-u dobio 390 000 eura godisnje, ko bi to odbio realno. Onda povrh svega kao i svakom mladu igracu menadzeri napune glavu obecavanjima kula i gradova a nista nece s neba past ako krvavim radom to ne izboris.Imamkarbarum je napisao/la: ↑31 mar 2025, 20:55Bas to i ja kazem,njegova najveca mana je njegova razmazenost i haoticna igra u defanzivnom pogledu a u modernom fudbalu moras znat makar ispratit protivnickog beka,i to nije samo stvar na ovom mecu u drugom timu nego to konstantno radi,i u repki kad je bio ono par tekmi a i ovdje.Poletio je i mislim dake Psv velik zalogaj,mi smo se ovdje smijali kad je neko govorio da je za njega HNL mjera ali tako je zaista tu bi se naigrao fudbala i stekao neku rutinu ovako em ga jebu psiholoski niti napreduje nikako..fanatik19 je napisao/la: ↑31 mar 2025, 20:48Lose je ovo skroz, nit ima s kim odigrat nesto nit je on plaho zainteresovan. Sticem utisak da ga je neko zavezao i doveo da igra utakmicu, totalno bezvoljno djeluje.
Naprijed tu i tamo ima ponesto jer kad primi loptu vidi se da ima fudbal u malom prstu ali kad je u odbrana u pitanju katastrofa. Najgore od svega sto nece da potrci za bekom nego se setka po terenu, bas mi djeluje da je razocaran razvojem situacije dosad i minutazom u 1. Ekipi.
Ja opet vjerujem da ga nisu dzaba doveli i da ce dobiti priliku kad tad. Prvih pola godine svakako nisam ocekivao nikakvu bitniju ulogu a sta ce biti slj. Sezone vidjet cemo.
Ma MLS je u globalu jaci od HNL-a ali je problem sto ima previse ekipa pa samim tim i dosta nekvalitetnih(kakva je bila i njegova). Amerikanci su majstori showa, MLS je ekvivalentan sa NBA, tek pravi fudbal krece u playoffu i tad se uvjeris klko ima kvaliteta a regularni dio sezone je cirkus. Ne moze se ta liga s HNLom po pitanju kvaliteta najboljih igraca, infrastrukture i plata poredit.
A Esmir ko Esmir je fizicki prirodno slab i ne mozes od njega neku ekstra defanzivu nikad ocekivat ali barem nek bude malo dosadniji bekovima i nek im pokusava smetat.
Zadnja izmjena: fanatik19, dana/u 31 mar 2025, 21:05, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
Niti bi ga trebao dobit,trenutno su Memic i Hasic 2 svjetlosne godine ispred njega l da se razumijemo drazi mi je Esmir kao igrac i volim ga zbog nekih poteza i furke sto je proturao kroz noge ono i slicni fazoni ali ovako se ne ihra fudbal na ovom nivou,on konta ono bacili me u drugi tim **** mi se necu ni igrat,umjesto da leti da se dokazuje da izgara on trckara ko baba to me uzasno nervira.
-
- Kontakt:
Da bas sto sam i rekao samo malo da nekada isprati protivnickog beka da zasmeta sto se kaze da se pojavi tu haha,polete djeca za parama prvi sam ovakav bio i ja sam bio profesionalni igrac 4 godfanatik19 je napisao/la: ↑31 mar 2025, 21:02Ybg buraz pare su cudo. Imao 110 000$ godisnje u New Englandu a sada prema dostupnim podacima u PSV-u dobio 390 000 eura godisnje, ko bi to odbio realno. Onda povrh svega kao i svakom mladu igracu menadzeri napune glavu obecavanjima kula i gradova a nista nece s neba past ako krvavim radom to ne izboris.Imamkarbarum je napisao/la: ↑31 mar 2025, 20:55Bas to i ja kazem,njegova najveca mana je njegova razmazenost i haoticna igra u defanzivnom pogledu a u modernom fudbalu moras znat makar ispratit protivnickog beka,i to nije samo stvar na ovom mecu u drugom timu nego to konstantno radi,i u repki kad je bio ono par tekmi a i ovdje.Poletio je i mislim dake Psv velik zalogaj,mi smo se ovdje smijali kad je neko govorio da je za njega HNL mjera ali tako je zaista tu bi se naigrao fudbala i stekao neku rutinu ovako em ga jebu psiholoski niti napreduje nikako..fanatik19 je napisao/la: ↑31 mar 2025, 20:48Lose je ovo skroz, nit ima s kim odigrat nesto nit je on plaho zainteresovan. Sticem utisak da ga je neko zavezao i doveo da igra utakmicu, totalno bezvoljno djeluje.
Ja opet vjerujem da ga nisu dzaba doveli i da ce dobiti priliku kad tad. Prvih pola godine svakako nisam ocekivao nikakvu bitniju ulogu a sta ce biti slj. Sezone vidjet cemo.
Ma MLS je u globalu jaci od HNL-a ali je problem sto ima previse ekipa pa samim tim i dosta nekvalitetnih(kakva je bila i njegova). Amerikanci su majstori showa, MLS je ekvivalentan sa NBA, tek pravi fudbal krece u playoffu i tad se uvjeris klko ima kvaliteta a regularni dio sezone je cirkus. Ne moze se ta liga s HNLom po pitanju kvaliteta najboljih igraca, infrastrukture i plata poredit.
A Esmir ko Esmir je fizicki prirodno slab i ne mozes od njega neku ekstra defanzivu nikad ocekivat ali barem nek bude malo dosadniji bekovima i nek im pokusava smetat.

-
- Kontakt:
Njegov igrac dade go,razvaljuju ih ljudi jojj cirkusa brate dragi
Po vama haos a izvjestaj drugoImamkarbarum je napisao/la: ↑31 mar 2025, 20:55Bas to i ja kazem,njegova najveca mana je njegova razmazenost i haoticna igra u defanzivnom pogledu a u modernom fudbalu moras znat makar ispratit protivnickog beka,i to nije samo stvar na ovom mecu u drugom timu nego to konstantno radi,i u repki kad je bio ono par tekmi a i ovdje.Poletio je i mislim dake Psv velik zalogaj,mi smo se ovdje smijali kad je neko govorio da je za njega HNL mjera ali tako je zaista tu bi se naigrao fudbala i stekao neku rutinu ovako em ga jebu psiholoski niti napreduje nikako..fanatik19 je napisao/la: ↑31 mar 2025, 20:48Lose je ovo skroz, nit ima s kim odigrat nesto nit je on plaho zainteresovan. Sticem utisak da ga je neko zavezao i doveo da igra utakmicu, totalno bezvoljno djeluje.
Esmir Bajraktarević je igrao od prve do 84. minute. Dobio je SofaScore ocjenu 7.1. Imao je 29 uspješnih od 31 ukupnih dodavanja, dva od tri driblinga i dobio je dva od pet duela.
Vjeruj mi brate tanko skroz. A upravo to i govorim, on ovdje treba dobro da odskace, ako cemo o ocjenama, da dobije makar 8.5 da bi se imao cemu nadati u prvom timu.zgembo89 je napisao/la: ↑31 mar 2025, 22:27Po vama haos a izvjestaj drugoImamkarbarum je napisao/la: ↑31 mar 2025, 20:55Bas to i ja kazem,njegova najveca mana je njegova razmazenost i haoticna igra u defanzivnom pogledu a u modernom fudbalu moras znat makar ispratit protivnickog beka,i to nije samo stvar na ovom mecu u drugom timu nego to konstantno radi,i u repki kad je bio ono par tekmi a i ovdje.Poletio je i mislim dake Psv velik zalogaj,mi smo se ovdje smijali kad je neko govorio da je za njega HNL mjera ali tako je zaista tu bi se naigrao fudbala i stekao neku rutinu ovako em ga jebu psiholoski niti napreduje nikako..fanatik19 je napisao/la: ↑31 mar 2025, 20:48Lose je ovo skroz, nit ima s kim odigrat nesto nit je on plaho zainteresovan. Sticem utisak da ga je neko zavezao i doveo da igra utakmicu, totalno bezvoljno djeluje.
Esmir Bajraktarević je igrao od prve do 84. minute. Dobio je SofaScore ocjenu 7.1. Imao je 29 uspješnih od 31 ukupnih dodavanja, dva od tri driblinga i dobio je dva od pet duela.
Nikako mi nije bilo drago ovo gledati.
NK Osijek je njegova mjera u ovom trenutku.I dobro da se oznoji za status prvotimca.Dvije godine tu da odigra pa onda da se vine,Dinamo ili negdje ozbiljnije u Evropu. Drugu sezonu u Osijeku bi pokazao svoj pravi kvalitet.
Treba mu javit koliko Yamal ima godina
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Nije ovo fino ostarilo. Mada ljepse je na engl. - didnt age well. I Dedic lijevo i Esmirova minutaza.PasodelMar je napisao/la: ↑19 sep 2024, 15:49Dodje ti dijete iz Amerike da igra za Bosnu sa 19 godina, povede napad protiv Holandije u gostima i bude direktan asistent u jednom od najboljih napada Bosne koje sam ja gledao unazad 30 godina i sada treba protiv Madjarske da izgoribaboedindzeko09 je napisao/la: ↑19 sep 2024, 15:40Trebalo im je 160 minuta da skontaju kako Dedić ne može igrati lijevo, te da je bolja opcija Jusufa lijevo a Amara desno. Trebalo im je 165 minuta da skontaju kako je Mujakić tarabetina koja nije kvalitet ni za najboljih klubova naše lige, a kamoli za reprezentacije, ali eto stručni štab vidiPasodelMar je napisao/la: ↑19 sep 2024, 15:34Čuj hurema iznad, stručni štab valjda vidi. Sto stručni štab nije vidio da Tahirovic i Krunic ne mogu igrati DMF jer nemaju takmičarsku formu? Kojoj selekciji igra igrač na poziciji DMF bez utakmica u nogama osim nas? Hajde navedi još nekog? Mislim halo ba...
![]()
![]()
. Daj ba...pa ne gori se tek tako lahko, šta vam je ljudi?
A sto se Esmira tice nevjerovatno mi je prihvatiti da se inatis PSVu. Pa samo ces sebe ukopati a ne njih. 19 ti je god nije 35. Vise bih rekao da ne zna igrati odbranu sto se vidjelo na nasim utakmicama i da je trckaranje po MLSu ostavilo traga i da ce trebati neko vrijeme da se to izbije. Mislim da ima to vrijeme i da ce izrasti u vrhunskog igraca ali ako ce raditi i postepeno graditi i sebe a tako i karijeru.
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
-
- Kontakt:
Izgubit ce samo dzaba godinu dana karijere u Holandiji ali eto sta se moze,ja bih bio najsretniji da udje i zabije dva komada nekad uskoro ali realno stanje je da mu mnogo mnogo stvari nekih nedostaje,a nije imao bogzna neku ni statistiku zavidnu u mls sto se tice asistencija i golova ako cemo iskreno prodao se onom asistencijom za Dzeksona u Holandiji,ako citas ovo Esmire ne slusaj uvjek menadzera i roditelje u oba slucaja supak se otvori prema novcima a ima i ona jedna poslovica "dzaba vam novci moji sinovci".Idi u neku slabiju ligu i klub gdje ces moc da igras gdie na svojoj poziciji nemas konkurencije.
Samo postepeno trebas gradit karijeru osim ako nisi potencijal svjetske klase. Ides u nesto tipa Westerlo pa onda u PSV ili dalje. Nadam se da ce i Kerim odabrati ispravni put
- PeppermintSA
- Kontakt:
Ovo prizivanje naših igrača u HNL je idiotsko. Riječ je o ubjedljivo najgoroj ligi za beha igrače, budući da se apsolutno svi ozbiljniji izlazni transferi realizuju po ličnoj osnovi šačice vrhunskih menadzera (Mamić, Bara i co). A te pogodnosti se čuvaju za hrvatske reprezentativce ili potencijalne reprezentativce. Tako će Ara Hodžić i Gojak, koji su svojedobno, kao mladi igrači, zaista igrali dobro u Dinamu završiti u faking Mađarskoj, ali će zato u istom prelaznom roku rezervni bek Hrvat biti prodan u Celtic. Proda se pola Hajdukove generacije u lige petice, Ibricic kao zvanično najbolji igrač lige i uvjerljivo najbolji igrač Hajduka završi u Rusiji. Još za vrijeme Njofre Tudjmana, pola Croatije se proda po najboljim evropskim ligama - Bišćan u Liverpool, Silvio Marić u Newcastle, Dario Šimić u Milan itd, a Edin Mujcin koji je dvije-tri godine zaredom bio možda i najbolji igrač Croatije završi u faking Jef Unitedu u Japanu. Dovoljno je pogledati i karijere Šabića, Halilovića, Zeke Turkovića, starijeg Mujdže itd., koji su svi igrali za najbolje hrvatske klubove i u njima se ozbiljno pitali i niko nije nigdje prodan. Jasmina Hurića Dinamo proda u, pazite sad, Jedinstvo Bihać. Puna HNL beha igrača već decenijama, ni jedan jedini nije napravio transfer ne u ligu petice nego makar u neki Portugal ili Švicarsku. Malog Sucica iskopaju u Bosni i isprojektuju da bi ga prodali u Inter, a Menala dovedu kao jednog od tri najbolja igrača beha lige, A reprezentativca BiH u njegovoj 22. godini i onda ga šest godina šalju po posudbama i faktički ugase. Na kraju će karijeru završiti u Istri ili će eventualno završiti u Rumuniji. Dario Damjanovic u Hajduku je u svojoj posljednjoj sezoni bio drugi najbolji ocjenjeni zadnji vezni u ligi, prodaju ga u drugu rusku ligu, dok Ognjena Vukojevića, igrača sličnog profila prodaju u Dinamo Kijev. Avdija Vrsajevic, ma kakav bio, odigra SP, zabije gol na njemu, standardan u reprzentaciji, standardan u Hajduku, prodaju ga godinu dana kasnije u drugu tursku ligu, dok Marija Pasalica prodaju u Chelsea, Balića u Udinese, Caktasa u CSKA Moskvu (čini mi se). I nije riječ samo o beha igračima, pogledati i Makedonce kojih je puna HNL - Ristovski, Velkovski, Nestorovski, Ademi - nikad ni jedan niđe. Jer HNL služi isključivo za pumpanje hrvatske reprezentacije. Na kraju krajeva, o tome sami i pričaju. Zajebi HNL, širokim lukom je izbjegavati.
Nije problem PSV, ni liga, ni izbor kluba, već jedino njegov mentalni stav spram profesionalnog fudbala. Može se dokazati u njihovom drugom timu ako je prvi prejak za njega, niko mu ne brani da igra, sve je do njega, ali kao što rekoh mora shvatiti šta je profesionalni fudbal i šta se traži od njega da bi bio konkurentan i da što prije zaboravi na USA i ono što je tamo igrao. Dakle, totalno novi početak i da bude kao totalni početnik, da vrijedno radi i da se bori.
Tako je. Svi smo (ja prvi) mislili da ce dobiti makar neku minutazu u PSV-u. Mislim, mozda bi i dobio da se nije ponasao kao uvrijedjena mlada. Sad nek se hvata kakve posudbe, jer je sam sebi kriv za ovu situaciju. Lik ocekuje da klupira Bosz jednog Perisica ili Bakayoka radi njega

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Nije valjda da nisu prepoznali Bosanskog Messia 
Al Barba ima njuh za te problematicne igrace
Svi ga htjeli u prvi 11 on ga klupirao
Al Barba ima njuh za te problematicne igrace

Svi ga htjeli u prvi 11 on ga klupirao
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
Zasto mislite da se ponasa kao uvrijedjena mlada? Igra onako kako i zna i kako je naucio - ne igra odbranu.
Odbrana nije stvar mentaliteta vec kondicije a i znanja.
Odbrana nije stvar mentaliteta vec kondicije a i znanja.
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.