BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

Hare_BvB
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Hare_BvB » 11 feb 2013, 00:19

Jucersanjoj blamazi je nepotrebno davati bilo kakvu paznju, kao sto Klopp rece "Das war ein Scheiß-Tag".

Slijedi nam mozda i najvazniji mec sezone, mec kojim mozemo mnogo dobiti, ali i jos vise izgubiti. Briljantna igra u grupnoj fazi je stvar proslosti, tek sad slijede prava iskusenja. Uvjeren sam da su igraci u pravom "modu" i da cemo gledati onaj fajterski, samopouzdani, kloppovski BVB na Donbass Areni.

Shakhtar je ofanzivna, tehnicki i takticki dotjerana ekipa koja preferira direktini fudbal uz mnogo trke i okomitih kretnji. Bekovi su im izuzetno ofanzivni, vecinom postavljeni visoko na protivnickih polovini, ofanzivci su pokretni, tehnicki jaki a njhova igra je pracena cestim izmjenama pozicija. Dakle, stilom i filozofijom igre uveliko podsjecaju na BVB.

Sposobni su "nabiti" jak tempo, kao npr. u tekmama protiv Chelsea, ali taj tempo im je pred kraj oba meca dolazio glave, jer su imali ozbiljne padove u poslijednjih 10-ak minuta sto su Englezi znali iskoristiti. High tempo game bi nama itekako odgovarao i cisto sumnjam da ce se Lucescu odluciti za takav nacin igre. Rudari vole drzati loptu u svom posjedu i kontrolirati utakmicu, a to cemo sigurno vidjeti u srijedu. Ne vjerujem da ce se postaviti tako visoko, jer bi to bio pucanj u sopstvenu nogu protiv superiorne kontraske ekpe kakva je BVB.

Najveci problem za nas ce predstavljati njihova izuzetno brza i potentna navala koja nikako ne odgovara nasim sporijim centralnim defanzivcima (stoperi i jedna od sestica). Kloppova zona je skrojena tako da odlicno brani probijanje po zemlji, ali zbog svoje "gustoce" je izuzetno ranjiva na duge lopte i utrcavanja iz drugog plana. Tu bi mogli imati velikih problema ako se postavimo previsoko kao npr. u Manchesteru, jer Ukrajinci imaju ubitacne i sinhrone kretnje iz drugog plana. Njihov napadac je vise "razigravac" nego staticni finisher, i kao takav cesto izvlaci stopere jako visoko i time otvara prostor za ubacivanja iz drugog plana. Poznavajuci Hummelsa koji voli ispratiti igraca cak i na protivnicku polovinu, tu smekam ozbiljan problem. Nadam se da ga lopta nece povuci i da ce odigrati kao protiv Reala, kad je pustao Benzemu da razigrava, a on je preuzimao Ozila sto je u biti rezultiralo uspejsnim utilisanjem Realovih napada. Dakle, Mats mora preuzimati Mkhitaryana koji je uz Fernandihna i najopasniji igrac u Lucescuovom sistemu.

Protivnicima smo dopustali previse prostora po bokovima u poslijednjih par meceva, protiv Ukrajinaca bi to dovelo do teske katstrofe. Krilni igraci nisu na nivou kad je u pitanju defanziva i zbog toga je neigranje Grosskreutza tezak hendikep. Ekipa djeluje poprilicno neizbalansirano. Vidjecemo za kakvu varijntu ce se Klopp odluciti: 4-3-3 koji smo igrali na gostujucim mecevima u CL, ili nasu standardnu 4-2-3-1. Ja sam za prvu varijantu, jer bi time imali covjeka vise u defanzivi, a trojac u napadu je vise nego sposoban da iskontrira protivnika. Presing na Fernandinha je od krucijalnog znacaja, on je mozak Shakhtara. Takodje, njihovi stoperi mi ne ulijevaju sigurnost, skloni su kiksevima, a zestok presing na njih i Pyatova ce sigurno uroditi plodom.

Uvjeren sam da cemo zabiti, a ako odbrana konacno nesto i odigra, mogli bi dosta toga rijestiti u prvom mecu. Ekipa je neuporedivo bolja na gostujuciim terenima ove sezone, tako da tu i lezi nasa najveca sansa za prolazak u narednu rundu.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 11 feb 2013, 01:07

360 Panorama! :D
http://360.schoeffel-media.de/bvb/" onclick="window.open(this.href);return false;

Dobro si ti to izanalizirao Hare. Slažem se da je Fernandihno mozak tima. Očekiv'o sam njegov odlazak u januaru, ali ipak je ostao. Makar je Willian otiš'o. :)

Igramo sličan fudbal i očekujem odličnu utakmicu s puno prilika. Shakhtar nije u punoj takmičarskoj formi tako da je to neka naša mala prednost. Strah me bilo te njihove zime, ali temperature tamo i nisu toliko niske. U srijedu oko 21h očekuje se 2 stepena iznad nule.

Morat' će naši dobro oznojiti guzove da bi se iskupili za jučerašnju sramotnu predstavu. Dobra vijest je da je Schmelzer ponovo u timu. On uvijek odradi ogroman posao u defanzivi.

Ovo jučer i ono drugo poluvrijeme protiv Bayera je bilo ponižavajuće. Totalno suprotno od onoga na što smo navikli zadnjih godina. Znam da je to bila prolazna faza zbog raznoraznih razloga (povrede, virus :evil: ) i uvjeren sam da ćemo pružiti odličnu partiju u srijedu.

Mi moramo igrati svoju igru. Ići na kontre i polukontre. Otvoreniji pristup protiv moćnog Skakhtara na njihovom terenu bi mogao biti poguban. Dati im loptu te zatvoriti bokove uz naravno pomoć Kube i Reusa (Schmelleu i Piszeu), Gundogana i Gotzea staviti da zatvore Fernandihna, Bender nek' kupi ovo ostalo i ići će k'o po loju. :D
Naša velika prednost je Lewandowski (tip napadača kojeg oni nemaju) koji bi mogao biti ključan faktor protiv ne tako ubjedljive odbrane ukrajinaca. Njegova skok igra, kretanje, razigravanje i odvlačanje/razvlačenje njihove odbrane bi mogla donijeti prevagu na našu stranu. Takođe sam uvjeren da ćemo dati gol :!:

P.S. Lewat suspendovan dvije utakmice. :evil: Eto šaMse za Shiebera... :lol: :roll:

NUR DER BVB!slika
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 11 feb 2013, 02:16

navijaci zute masinerije tek sad dolaze dani kad cemo vidjeti od kakve je japije borusija napravljena, titule u njemackoj, lijepe igre, maestralna igra u grupnoj fazi lige prvaka, sve sad to se mora ostaviti po strani, i ovi slabiji rezultati i zaostatak za bayrnom u bundesligi, sve to vise nista ne znaci, knock out faza je nesto drugo, dimenzija vise, sad su tek pred dortmundom izazovi,sad se mora dokazati velicina i snaga, ili ce to ostati samo u domenu simpaticne ekipe

dobro je sto je protivnik sahtar, jesu jaki i on, ali su protivnik po mjeri, dortmund to mora proci, pa onda slijede jos tezi ispiti, ne smije vas zavarati dobra igra protiv citija i reala, knock out faza je nesto drugo, protivnici su puno naspanovaniji, tvrdji, lukaviji... velika muda i cvrstina u ovoj fazi cesto znaju nadjacati ljepotu igre, vidjecemo kako ce snaci herojska ceta klopova, bayern ili real u knock out fazi nisu one ekipe protiv kojih ste do sada igrali, tu je mocni united sa velikim iskustvom, tu je i superjaka i vanzemaljska barcelona, tvrdi juve... sve to, tj nesto od cega ceka dortmund u nastavku, pocevsi od sahtara pa nadalje, tek sad po meni imat cemo priliku i vi koji volite dortmund, i mi koji ga jako simpatisemo, da vidimo stvarno stanje stvari, da vidimo kako ce dortmund odigrati kad je pritisak triput veci nego do sada

bitna je ova knock out faza i za buducnost dormunda, ako vas recimo nadigra i izbaci sahtar, i ostanete u domeni simpaticne ekipe, vrlo moguce da se desi i neka veca raspa u ekipi, da glavni igraci pozele otici u jace klubove, al isto tako, ako dormund ode daleko i pokaze snagu i ozbiljnost u superteskim dvobojima, to ce znaciti da ce ekipa ostati i dalje privlacna i postojecim zvijezdama i onima koje cee doci

veliki je sad rat pred dortmundom, s nekoliko superteskih bitki, nek vam je svevisnji na pomoci i da gurate sto dalje, sve ovo do sada je lijepo i simpaticno, sad cemo pricati o moci ili nemoci, ja vam zelim sve najbolje, pocevsi od sahtara pa nadalje i ubuduce
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 11 feb 2013, 14:41

Fino je to Hare analizirao...salji Buvacu nek' proslijedi za Kloppa. :D

Definitivno bi potvrdio da je ovo najvazniji mec u sezoni.Bundesliga je davno izgubljena,kup cak i da osvojimo ne moze se porediti sa 1/4 finalom lige prvaka,posebno ne poslije proslosezonskog trijumfa.

Mislim da je jasno da ce Shakhtar imati veci posjed a BvB cekati kontru ali ja se nadam da se nece tako brzo gubiti lopta kao protiv Leverkusena...treba nekad i uzeti loptu i smiriti igru,posebno kad igras u gostima.

Steta sto Subotic nije jos spreman da bude u prvih 11...nekako i sam Hummels igra bolje uz njega nego sa Santanom.

U svakom slucaju za mene je ovaj par pod velikim upitnikom...koliko je Shakhtar trenutno dobar ;koliko su realni ovi problemi BvB-a sa odbranom...nisam siguran :?

Ako nista radujem se jednoj utakmici knock-out faze lige prvaka...ne pamtim kad je to bilo zadnji put...vjerovatno 1998.-e i Reala :?

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 11 feb 2013, 15:02

adnan24 je napisao/la:Steta sto Subotic nije jos spreman da bude u prvih 11...nekako i sam Hummels igra bolje uz njega nego sa Santanom.
Subotić je odigrao za drugi tim BVB-a cijelu utakmicu bez problema, tako da me neće iznenaditi ako započne u srijedu (mada malo vjerovatno). ;)

Howard Webb će suditi meč. :D
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 11 feb 2013, 15:13

http://sportsport.ba/ino_fudbal/klopp-s ... siji/98174

Svaka cast Klopp-u na ovim izjavama, no nazalost zelja mu se nece ispuniti da do 2016. bude trener BVB-a. Naime 2014.godine neko mora naslijediti Modnog-guru-a kako bi Elf odveo na evropski i svijetski tron.

Do tada ce sa BVB-om uzeti klempu tako da ce morati potraziti nove izazove, a repka je idealna prilika. :D :D
"My Favorite Ring is Always the Next One"

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 11 feb 2013, 16:36

Meni je ovo smiješno iz razloga što po ovom članku ispada da će ako ode u Chelsea otići u neki veći klub. Ono, po čemu su oni veći od BVB-a. :roll:
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 11 feb 2013, 16:51

KSIVLE je napisao/la:Meni je ovo smiješno iz razloga što po ovom članku ispada da će ako ode u Chelsea otići u neki veći klub. Ono, po čemu su oni veći od BVB-a. :roll:
Da ti nacrtam ili da ti rijecima objasnim?
:D
Stern des Südens

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 11 feb 2013, 17:05

Dortmund i neće puno osjetiti ako se desi eventualni odlazak Lewandowskog ukoliko nađu adekvatnu zamjenu.E sad ako se ponovi slučaj kad je otišao Barrios pa su doveli Schiebera koji totalni promašaj onda je to problem za Kloppa.

Uvijek se dešava ista stvar (slučaj Sahin), kad zakuca na vrata neki gigant igrači BvB brzo zaborave na žuti dres.Slično će se desiti i sa Gotzeom,Hummelsom itd.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 11 feb 2013, 17:05

proFCB je napisao/la:
KSIVLE je napisao/la:Meni je ovo smiješno iz razloga što po ovom članku ispada da će ako ode u Chelsea otići u neki veći klub. Ono, po čemu su oni veći od BVB-a. :roll:
Ti nekom nesto da objasnis?? :?
Ili,hajde nam objasni, tvojim habilnim komentarima se uvijek mogu smijati(iako su vise za plakanje),ajd sad nam popravi dan nekom svojom najnovijom gluposcu :?

schwarcgelbfantom
Kontakt:

Post Postao/la schwarcgelbfantom » 11 feb 2013, 17:06

proFCB je napisao/la:
ksvile moj prijatelju nemamo mi nikakvog razloga da se dokazujemo ikome,naša djela najbolje govore,bayern je ove godine morao osvojiti bl iz jednog prostog razloga ne poklapa se sa planovima predsjednika bundes lige,dobro su iz proste stvari zato što su prekucali igru borusije,dakle čuveni bayern nije sveznajući,imaju i bolji a dokaz koliko je sve naklonjeno bayern - u su mnoge sudije svih ovih godina koje su mnogo mnogo navlačile situaciju na terenu u njihovu korist,e onda smo došli mi,i sve se promjenilo . . .bayern i man.utd su najbolji primjeri klubnova koji zbog samog "imena"""moraju"" al dobrro znamo da i ne mogu imati sve,i jare i pare,i svaki pehar,to su spartanski klubovi koji gase nogomet kao igru,al zato uvijek su tu liverpool,da J**+ manua,uvijek je tu borussia da J**+ bayerna i tako redom

što se tiće bavaraca sa ovog foruma uz određene izuzeztke koje poštujem ostale bi uhvatio za vrat i stvarno vas drekavce ispuco dok vam mozak ne bi reko bayern je najgori klub - dragi Bog zna koliko ste mi puta uvrnuli stomak na ovom forumu al neka vi se samozadovoljavajte i fotošopirajte na slikama alliantz arene ja ću barem 2 u godini na signal iduni park piti warnsteiner

zumwohl

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 11 feb 2013, 17:18

Saurman je napisao/la: Uvijek se dešava ista stvar (slučaj Sahin), kad zakuca na vrata neki gigant igrači BvB brzo zaborave na žuti dres.Slično će se desiti i sa Gotzeom,Hummelsom itd.
Ovde čak i nisi mašio ceo fudbal. Mada ja ne bih rekao da jednom Sahinu nije stalo do Dortmunda, dapače. Ali kvaka je u tome da mu je još više stalo do samoga sebe. A onda kad te želi klub koji ti nudi veće mogućnosti za slavu, zaradu i najveće sportske dosege, nije baš da ćeš ih odbiti bez razmišljanja. Stoga se klub mora postaviti čvršće nego dosad (već sam o tome pisao). U protivnom će nam se desiti ono što se dešava Arsenalu - od potencijalno najpotentnije momčadi na svijetu postat ćemo momčad koja će se zadovoljiti sitnicama.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 11 feb 2013, 17:23

KSIVLE je napisao/la:
Saurman je napisao/la: Uvijek se dešava ista stvar (slučaj Sahin), kad zakuca na vrata neki gigant igrači BvB brzo zaborave na žuti dres.Slično će se desiti i sa Gotzeom,Hummelsom itd.
Ovde čak i nisi mašio ceo fudbal. Mada ja ne bih rekao da jednom Sahinu nije stalo do Dortmunda, dapače. Ali kvaka je u tome da mu je još više stalo do samoga sebe. A onda kad te želi klub koji ti nudi veće mogućnosti za slavu, zaradu i najveće sportske dosege, nije baš da ćeš ih odbiti bez razmišljanja. Stoga se klub mora postaviti čvršće nego dosad (već sam o tome pisao). U protivnom će nam se desiti ono što se dešava Arsenalu - od potencijalno najpotentnije momčadi na svijetu postat ćemo momčad koja će se zadovoljiti sitnicama.
Ako će BvB raditi kao u slučaju kad je otišao Kagawa a došla zamjena u vidu Reusa koji 20x bolji od Japanca onda nema zime za Kloppa.Treba uvijek imati na umu kvalitet a ne kvantitet.

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 11 feb 2013, 17:26

schwarcgelbfantom je napisao/la: što se tiće bavaraca sa ovog foruma uz određene izuzeztke koje poštujem ostale bi uhvatio za vrat i stvarno vas drekavce ispuco dok vam mozak ne bi reko bayern je najgori klub - dragi Bog zna koliko ste mi puta uvrnuli stomak na ovom forumu al neka vi se samozadovoljavajte i fotošopirajte na slikama alliantz arene ja ću barem 2 u godini na signal iduni park piti warnsteiner

zumwohl
A ima i tamo ok likova. Effe i Bilal (prije svih) su i kvalitetni sugovornici i ok dečki; Anton isto zna dosta, ali voli preseravati; ovi dečki što se ne upuštaju u velike rasprave i ne dolaze amo provocirati su isto ok. Ali brte ima ih i da veze s vezom nemaju, a misle da su popili svu pamet svijeta (pogotovo 2-3 lika koji vole nastupiti s visoka, a neki od njih ne znaju ni koliko im je trener u klubu). Najbolje se ni ne obazirati na takve i njihove provokacije.

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 11 feb 2013, 17:32

Saurman je napisao/la:
KSIVLE je napisao/la:
Ako će BvB raditi kao u slučaju kad je otišao Kagawa a došla zamjena u vidu Reusa koji 20x bolji od Japanca onda nema zime za Kloppa.Treba uvijek imati na umu kvalitet a ne kvantitet.
Hoces da kazes kao npr. prodamo vama Lewata a dopeljamo DzekA :lol: 8-)

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 11 feb 2013, 17:35

Iskreno se nadam da će Džekson u Dortmund, kažu da je City spreman da ga pusti za 17 miliona funti iako su ga 10 više platili.

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 11 feb 2013, 17:36

HzBvB je napisao/la: Hoces da kazes kao npr. prodamo vama Lewata a dopeljamo DzekA :lol: 8-)
Bayenovac sa SS foruma: Ma di bi Džeko došao u Borussiju. Ne bi on tamo ni da ga pištoljem gone. :lol:

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 11 feb 2013, 17:38

Ukoliko će BVB dovesti Džek(a)u i Mame Dioufa odmah bih potpisao da prodamo Lewata i plus Schiebera dobiješ gratis :lol: . Čak i prodaja Jajernu je opcija ako se desi priželjkivani scenarijo (Džeko i Diouf).

Fora je što BVB neće prodati igrača Jajernu. U to sam ubijeđen. Može tamo preći samo po isteku ugovora, ali vjerujem da ako ne produži ugovor da BVB neće čekati do 2014. nego će prodati Lewata u EPL. 8-)

Robert kaže da ga sve glasine nerviraju i još jednom je naglasio da nije pregovar'o s drugim klubovima i da odluka pada tek na ljeto. Možda i ostane. :? Onda ćemo dovest' samo Dioufa. 8-)

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 11 feb 2013, 17:38

Sve zavisi i od toga hoće li Mancini ostati i ko će ga zamijeniti ( jer treba očekivati da uskoro dobije otkaz), vjerujem da će novi trener imati više povjerenja u Dijamanta.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 11 feb 2013, 17:39

HzBvB je napisao/la:
Hoces da kazes kao npr. prodamo vama Lewata a dopeljamo DzekA :lol: 8-)
Što se mene tiče kupite i Cavanija ako možete.

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.