Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
6
18%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
10
30%
4) St.Pauli
5
15%
5) Mainz
6
18%
6) Augsburg
5
15%
7) Union Berlin
1
3%

Ukupno glasova: 33

anton 1983
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la anton 1983 » 28 jan 2013, 19:14

Vemo bezvezna tema. Španija je bolje u svemu izuzev broju gledalaca na stadionu i činjenici što im prijeti financijski krah!

ALI SVE DOK SE TAJ KRAH NEDOGODI BUNDESLIGA NEMRE BITI BOLJA! Najgluplja stvar koju mogu čuti za Primeru je: tamo imaš "samo Barcu i Real". Da su ta dva kluba u bilo kojoj ligi imo bi samo njih ;)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 28 jan 2013, 19:19

Tako je @antone. :D
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 28 jan 2013, 19:20

anton 1983 je napisao/la: Da su ta dva kluba u bilo kojoj ligi imo bi samo njih ;)
...iz Španije dok bi ostali bili "domaći" klubovi... :lol:
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 28 jan 2013, 19:21

M4kaveli je napisao/la:Tako je @antone. :D
Samo se nadam da ti nemisliš, da si ti španjolska liga :P
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 28 jan 2013, 19:26

M4kaveli je napisao/la:Atletico i Malaga su jaci od svih klubova u Bundeski osim Bayerna i BvB-a.
Onda tu jos imas klubove poput Valencie ( koja se polako penje ka vrhu jer im se vracaju glavni igraci ), Betisa, Seville, Levantea.
Spanski klubovi u duelima s Njemackim klubovima posljednjih godina nisu dobro prolazili, tako da ti ne pije konstatacija da su Malaga i Atletico jaci od bilo kojeg kluba u Bundeski. Levante i Sevillu je Hannover izdominirao, Valenciu Leverkusen, a Atletico i Malaga nisu igrali protiv klubova iz Bundeslige. Malaga po meni nije snaznija od Leverkusena niti Schalkea, a ima tu jos par timova koji bi mogli igrati s njima. Atletico je druga prica, imaju preveliko iskustvo u Evropskim utakmicama.
anton 1983 je napisao/la:Najgluplja stvar koju mogu čuti za Primeru je: tamo imaš "samo Barcu i Real". Da su ta dva kluba u bilo kojoj ligi imo bi samo njih ;)
Ovakva izjava je za mene velika glupost. Mislis da bi Bayern ili mozda Manchester United ili Milan, Juventus, Chelsea itd samo skinuli gace i pustili ova 2 tima da dominiraju :?: Jedino ako Atletico Madrid kao najozbiljniji protivnik ili prijetnja Realu i Barceloni nije snazniji od svih nabrojanih.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 28 jan 2013, 19:27

anton 1983 je napisao/la:
M4kaveli je napisao/la:Tako je @antone. :D
Samo se nadam da ti nemisliš, da si ti španjolska liga :P
Naravno da ne mislim.
Ja samo kazem kako jeste.
A istina je naravno da gotivim Spaniju, pogotovo Katalonce. :D
Odma iza su Svabe u Evropi.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 28 jan 2013, 19:33

Bundesliga je napisao/la:
Ovakva izjava je za mene velika glupost. Mislis da bi Bayern ili mozda Manchester United ili Milan, Juventus, Chelsea itd samo skinuli gace i pustili ova 2 tima da dominiraju :?:
Nemislim, ali smatram da treba biti realan ;)

Samo zato što je nešto švapsko netreba pretjerivati, srati i preuveličavati. Ta Španjolska proizvodi više talenata nego BUNDESLIGa, bolje igrače nego BUNDESLIGA i ima jače klubove nego BUNDESLIGA. Ajd možeda je od 10 kluba pa na dolje BUNDESLIGA jača, ali koga iskreno boli **** za to i kako ćeš to procjeniti?

A ovo u međusobnim dvobojima može govoriti puno, a i jako malo, jer i to nemora biti pokazatelj nićeg. Jedan Bilabo je uništio Schalke, koji je "po meni" u tom trenutkz trebao biti glavni kandidat za osvajanje Liga Uefe, Barca je ubila Boga u Kusenu (nije čudno, al je opet ubila Boga), Atletico je izbacio Hannover itd...

To što ti misliš da Malaga nije jača od Kusena je tvoja stvar, ali sad da to pitaš svijet, svijet se nebi sa tobom složio. Druga je stvar što realnost kaže da bi Malaga trebala ići prema dole, no čekajmo da se to dogodi prije nego što kažemo da je Malaga propala...

Eto BvB je "uništio" Real, ali nemremo tvrditi, da po procjeni ljudi u ovom svijetu, ispada da je BvB jači od Reala...Na dan utakmice svašta se može dogoditi, no to nije način kako se procjenjuje jakost i kvaliteta nekog kluba.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 28 jan 2013, 19:43

Fino si to rekao.
Samo bi jos napisao da BvB jeste jaci od ovakvog Reala.
Individualno ne, ali su timski za klasu jaci od ''kraljeva''.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 28 jan 2013, 19:47

M4kaveli je napisao/la:Fino si to rekao.
Samo bi jos napisao da BvB jeste jaci od ovakvog Reala.
Individualno ne, ali su timski za klasu jaci od ''kraljeva''.
To je druga stvar cipela, koja za procjenu jačine lige je nebitna, samo to neki neshvačaju. Eto recimo Schalke je prošao bolje u grupi od Arsenala, čak ih i doma dobio, ali Schalke nije jači od Arsenala...Ima još tih miljon primjera na kojima sve mogu objasniti, no pitanje je dal će mi se dati jer na kraju se uvijek sa zidovima boriš...

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 28 jan 2013, 19:50

Nisam ni mislio na to da odredjuje kvalitet lige.
Samo sam se dotakao onog sto si ti napisao. :mrgreen:

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 28 jan 2013, 19:50

anton 1983 je napisao/la:Nemislim, ali smatram da treba biti realan ;)
Naravno treba biti realan, a realno je da Barcelona i Real.M nemaju ozbiljnog konkurenta u Primeri, a to ne bi bio slucaj u npr Premiershipu ili Bundesligi gdje ima par timova koji su navikli osvajati trofeje i nebi to tako lako islo kao u Primera ligi.
anton 1983 je napisao/la:Samo zato što je nešto švapsko netreba pretjerivati, srati i preuveličavati. Ta Španjolska proizvodi više talenata nego BUNDESLIGa, bolje igrače nego BUNDESLIGA i ima jače klubove nego BUNDESLIGA. Ajd možeda je od 10 kluba pa na dolje BUNDESLIGA jača, ali koga iskreno boli **** za to i kako ćeš to procjeniti?
Treba reci da Barcelona proizvodi vise talenata, a ne Spanjolska liga, Real.M vecinom kupuje igrace iz drugih liga, a nemali broj je otisao i iz Bundeslige kako u Primeru tako i u Premiership. Ne bih se slozio da ostali timovi iz Primere proizvode vise talenata nego li klubovi iz Bundeske. Jer upravo se za igrace koji dolaze iz Bundeslige govori da su do tada bili nepoznati, te da su se kalili u Bundesligi i od njih se upravo tamo napravilo igracima.
anton 1983 je napisao/la:A ovo u međusobnim dvobojima može govoriti puno, a i jako malo, jer i to nemora biti pokazatelj nićeg. Jedan Bilabo je uništio Schalke, koji je "po meni" u tom trenutkz trebao biti glavni kandidat za osvajanje Liga Uefe, Barca je ubila Boga u Kusenu (nije čudno, al je opet ubila Boga), Atletico je izbacio Hannover itd...
Naravno da medjusobni dueli ne govore bas nesto puno, ali to je jedan od pokazatelja snage odredjene lige. Porediti Barcelonu i Leverkusen je smijesno, isto kao da se poredi Bayern i Villareal.

Po meni snaga lige se ne odredjuje samo po jacini i finansijskoj moci 2 kluba u ovom slucaju Real.M i Barcelona, nego li svih klubova koji ucestvuju tu. Barcelona prvenstveno donosi taj koeficijent na stranu Spanjolaca, a to sto vecina ostalih timova iz Primere nisu konkurentni nije bitno ako bi gledali po tom koeficijentu. Kazem da kada bi gledali sve timove iz Bundeslige i sve timove iz Primere da bi Bundesliga bila snaznija. Ali se to ne gleda, gleda se koeficijent kog Barcelona nabija i time dize rejting Primere i postavlja je kao najsnazniju ligu svijeta.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 28 jan 2013, 20:11

Bundesliga je napisao/la:
anton 1983 je napisao/la:Nemislim, ali smatram da treba biti realan ;)
Naravno treba biti realan, a realno je da Barcelona i Real.M nemaju ozbiljnog konkurenta u Primeri, a to ne bi bio slucaj u npr Premiershipu ili Bundesligi gdje ima par timova koji su navikli osvajati trofeje i nebi to tako lako islo kao u Primera ligi.
anton 1983 je napisao/la:Samo zato što je nešto švapsko netreba pretjerivati, srati i preuveličavati. Ta Španjolska proizvodi više talenata nego BUNDESLIGa, bolje igrače nego BUNDESLIGA i ima jače klubove nego BUNDESLIGA. Ajd možeda je od 10 kluba pa na dolje BUNDESLIGA jača, ali koga iskreno boli **** za to i kako ćeš to procjeniti?
Treba reci da Barcelona proizvodi vise talenata, a ne Spanjolska liga, Real.M vecinom kupuje igrace iz drugih liga, a nemali broj je otisao i iz Bundeslige kako u Primeru tako i u Premiership. Ne bih se slozio da ostali timovi iz Primere proizvode vise talenata nego li klubovi iz Bundeske. Jer upravo se za igrace koji dolaze iz Bundeslige govori da su do tada bili nepoznati, te da su se kalili u Bundesligi i od njih se upravo tamo napravilo igracima.
anton 1983 je napisao/la:A ovo u međusobnim dvobojima može govoriti puno, a i jako malo, jer i to nemora biti pokazatelj nićeg. Jedan Bilabo je uništio Schalke, koji je "po meni" u tom trenutkz trebao biti glavni kandidat za osvajanje Liga Uefe, Barca je ubila Boga u Kusenu (nije čudno, al je opet ubila Boga), Atletico je izbacio Hannover itd...
Naravno da medjusobni dueli ne govore bas nesto puno, ali to je jedan od pokazatelja snage odredjene lige. Porediti Barcelonu i Leverkusen je smijesno, isto kao da se poredi Bayern i Villareal.

Po meni snaga lige se ne odredjuje samo po jacini i finansijskoj moci 2 kluba u ovom slucaju Real.M i Barcelona, nego li svih klubova koji ucestvuju tu. Barcelona prvenstveno donosi taj koeficijent na stranu Spanjolaca, a to sto vecina ostalih timova iz Primere nisu konkurentni nije bitno ako bi gledali po tom koeficijentu. Kazem da kada bi gledali sve timove iz Bundeslige i sve timove iz Primere da bi Bundesliga bila snaznija. Ali se to ne gleda, gleda se koeficijent kog Barcelona nabija i time dize rejting Primere i postavlja je kao najsnazniju ligu svijeta.
Tako isto i ja mogu reci da Bayern i BvB nemaju ozbiljnog konkurenta u Bundesligi.
Mogu isto tako reci da ni Bayern ili BvB ne bi tako lagano osvajali trofeje u Primeri ili EPL-u.
Spanjolci proizvode daleko najvise talenata na svijetu.
A jos bolje je to sto se radi uglavnom o jednim od najboljih igraca na svijetu koje klubovi iz Engleske pokupovase.
Primjer: Aguero, Silva, Mata, Torres, Cazorla, Arteta, Michu, ...
U Spaniji imas 4-5 klubova koji imaju po 90% igraca iz vlastitih skola a uz to su veoma jaki.
U ostalim klubovima ih igra po 5-6 u prvih 11.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Re: BL kviz

Post Postao/la geronimo » 28 jan 2013, 20:25

evo ja ću. :)

koji igrač je uprkos teškoj ozlijedi (kreutzbandriss :mrgreen: ) uspio odigrati poluvrijeme i pritom zabiti gol?

dakako, za verletzung je poslije saznao. :D
Vom Jäger zum Gejagten

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 28 jan 2013, 20:27

Momci, zamolit ću vas fino da prestanete sa tim. :)

Vidim ja da vi fino diskutujete i ako vam se da možete otići malo niže na forum gdje ima takvih tema na pretek. ;)
Vom Jäger zum Gejagten

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 28 jan 2013, 20:32

geronimo je napisao/la:Momci, zamolit ću vas fino da prestanete sa tim. :)

Vidim ja da vi fino diskutujete i ako vam se da možete otići malo niže na forum gdje ima takvih tema na pretek. ;)
Primljeno na znanje.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 28 jan 2013, 20:33

geronimo je napisao/la:evo ja ću. :)

koji igrač je uprkos teškoj ozlijedi (kreutzbandriss :mrgreen: ) uspio odigrati poluvrijeme i pritom zabiti gol?

dakako, za verletzung je poslije saznao. :D
[youtube][/youtube]

Evo moje pitanje: U kojoj minuti i protiv koga je Braco zabio najbrzi gol u svojoj BL karieri?
Anfernee "Penny" Hardaway #1

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 jan 2013, 20:47

Tracy3McGrady je napisao/la:
Evo moje pitanje: U kojoj minuti i protiv koga je Braco zabio najbrzi gol u svojoj BL karieri?
U prvoj minuti protiv BVB-a u sezoni 97/98...Dobro se sjecam tog dana. Igrali fudbala kao djeca i gledali utakmicu. Moj prijatelj i ja jedini navijali za HSV dok su ostali bili navijaci BVB-a.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 28 jan 2013, 20:53

amerosm je napisao/la:
Tracy3McGrady je napisao/la:
U prvoj minuti protiv BVB-a u sezoni 97/98...Dobro se sjecam tog dana. Igrali fudbala kao djeca i gledali utakmicu. Moj prijatelj i ja jedini navijali za HSV dok su ostali bili navijaci BVB-a.
I ja se sjecam tog pogotka, bio je u 32. sekundi, ona njegova proslava, klizanja na koljena rasirenih ruku je u onoj emisiji (BUNDESLIGA Klassic) na ****, iako se ne vidi da je to braco, ali ko je vidio proslavu zna o kome se radi ;)
Anfernee "Penny" Hardaway #1

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 jan 2013, 20:55

Koji je igrac postigao najbriz Hattrick u Bundesligi i koliko mu je za isti trebalo minuta ?
"My Favorite Ring is Always the Next One"

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 28 jan 2013, 21:04

gerdonja za fia minut. :mrgreen:
Vom Jäger zum Gejagten

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.