KK Bosna

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

Pasha
Moderator
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la Pasha » 08 apr 2012, 15:04

pa onda klubovi iz grada košarke Bolonje, Virtus i Foritudo. čak su izbacivani i u treći rang takmičenja...
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 08 apr 2012, 15:50

nerminh74 je napisao/la:
sonik24 je napisao/la:Neznam da je veći gigant u goroj krizi i situaciji bio u svijetu košarke. Ovo je jad i čemer da ga nema dalje. Počeli smo strahovati od ekipa tipa Varde, Mladosti :oops: pa dokle više, kakve proslava Bosnine godinjsnjice osvajanja Evrope, gubeci u Mrkonjić Gradu sa 12 razlike, najstvarnija slika situacije u klubu.
KK Spit je daleko veći gigant a već godinama nastupaju samo u hrvatskoj ligi koja je zbog igranja najboljih klubova u aba ligi lošija od naše[/quote

U Bosni otkako je Bukva došao nema nikakvog plana (finansijskog, marketing itd) a da ti ne govorim o lošim pregovaračkim sposobnostima u koje sam upućen itekako. Mijenja se uprava a glavni operativac kluba katastrofa i on ostaje direktor. I Čenga me razočarao iskreno da ti kažem. Nema kvalitetnih ljudi i to je to. Tu završava sva priča.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 08 apr 2012, 16:55

zaboljisportuBiH je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
sonik24 je napisao/la:Neznam da je veći gigant u goroj krizi i situaciji bio u svijetu košarke. Ovo je jad i čemer da ga nema dalje. Počeli smo strahovati od ekipa tipa Varde, Mladosti :oops: pa dokle više, kakve proslava Bosnine godinjsnjice osvajanja Evrope, gubeci u Mrkonjić Gradu sa 12 razlike, najstvarnija slika situacije u klubu.
KK Spit je daleko veći gigant a već godinama nastupaju samo u hrvatskoj ligi koja je zbog igranja najboljih klubova u aba ligi lošija od naše[/quote

U Bosni otkako je Bukva došao nema nikakvog plana (finansijskog, marketing itd) a da ti ne govorim o lošim pregovaračkim sposobnostima u koje sam upućen itekako. Mijenja se uprava a glavni operativac kluba katastrofa i on ostaje direktor. I Čenga me razočarao iskreno da ti kažem. Nema kvalitetnih ljudi i to je to. Tu završava sva priča.
ne, prica zavrsava od kada je trojac konakovic-avdic-imamovic doveo sa F8-Sarajevo projektom (tj. kada su pare davane sakom i kapom, a doticni se koristili dobrim djelom u licne svrhe na razne nacine, tj dirketnim uzimanjem para, promocijom, ...) Bosnu u kriticna dugovanja (a koje je ukakio kosarkaski mediokritet Mensur Bajramovic drzeci sehovica u igri umjesto ikonica) iz kojih su se pokusali izvuci preko Uleb cup-a, ali su tu jos vise zaglibili, pa su onda ostavili "jaku KK Bosnu" mlakom i nesposbnom bukvi, a u realnosti je tada vec imala najveci dio danasnjeg duga koji je jos narastao nesposobnim upravljanjem i zateznim kamatama na prijasnji dug
prevedeno bukvi je uvaljen vruc krompir da se na njemu slome kola, dok neki trebaju da zadrze auru sposobnih i postenih ljudi, a sto su vec u osnovi ponistili daljnjim propalim poslovima gdje su pokazali njihove stvarne sposobnosti
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 08 apr 2012, 16:58

Pasha je napisao/la:pa onda klubovi iz grada košarke Bolonje, Virtus i Foritudo. čak su izbacivani i u treći rang takmičenja...
KK split je veci gigant od njih jer je osvoio 3 titule EL tadasnjeg kupa sampiona za redom sa 2 razlicite generacije igraca (prva je bila sa nosiocima ivanovicem, radjom i sobinom), sto ovima nije uspijelo
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 08 apr 2012, 18:19

ma znam to. pratio sam ja itekako igre KK Jugoplastike/Pop 84. centri Rađa, Sobin, Savić, Tabak i "Ante Luster"(Avie Lester)...
gradove iz Bolonje sam naveo kao primjer još većeg pada. a i oni su veći giganti naspram Bosne...

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 08 apr 2012, 19:39

Upravo. Samo oni koji su saradjivali sa doticnim znaju o kakvom se diletantu radi.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 08 apr 2012, 20:22

neno#4 je napisao/la:
Upravo. Samo oni koji su saradjivali sa doticnim znaju o kakvom se diletantu radi.
ali opet njegov krivica za pad KK Bosne je 10% naspram gore pomenutih, on je bio damo dovoljno naivan (da ne koristim teze rjeci) sto je preuzeo kormilo kada su kola ve dobrano krenula nizbrdo

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 08 apr 2012, 21:02

nerminh74 je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:
ali opet njegov krivica za pad KK Bosne je 10% naspram gore pomenutih, on je bio damo dovoljno naivan (da ne koristim teze rjeci) sto je preuzeo kormilo kada su kola ve dobrano krenula nizbrdo
Nermine, mislim da nisi u pravu. Eh sad o pomenutim (DIni i Nihadu) i o njihovim greškama bi mogao pričati koliko hoćeš ali je činjenica da su oni bili sposobni za razliku od Bukve koji je totalni nesposobnjaković koji je zalutao u košarku. Mislim da dug Bosne nije bio veći od dva miliona kad je DIno otišao ali pitanje je koliki je bio kad je Dino došao. Bukva je napravio većinu ovoga duga a da ne govorim o tome da je uništio školu košarke totalno (što nema veze sa dugom i sa parama) jer se ona samofinansirala. Dino nikad nije uzeo marke od te škole a čak je doveo neke sponzore i davao je punu podršku istoj. Bosna i sad igra u ovoj ligi 6 na osnovu onoga što je ta škola izrodila bez obzira što će neko reći Čamac došao sa 17, Ali i Buza sa 16 itd itd. Avdiju nemoj spominjati molim te jer o tome čovjeku ja imam potpuno pozitivno mišljenje a da ti obrazlažem zašto stvarno nemam vremena. Također, ne mogu ni pričati o tome ko je šta ukrao (ako si na to aludirao spominjući DInu i Nihada) jer ne znam ali znam da su pravili greške u vođenju kluba. DA li je to zbog ličnih interesa ili zbog uticaja ili zbog neznanja ja to ne znam a ne znaš ni ti dok se ne dokaže suprotno. Ja ti govorim samo da je BUkva nesposoban i katastrofa u svemu i da mu nije mjesto tu gdje jeste, a da je DIno za njega direktorčina i po, mada i Dino nije za dometa tipa EL i Eurocupa.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 08 apr 2012, 21:04

Rekao sam oni koji su saradjivali s njim, znaju o cemu se ovdje radi. Oni koji nisu, ne mogu dati pravi sud.
@zaboljisportu, svaka cast. To je to.

Ostalo je samo ime.....

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 08 apr 2012, 23:01

ja imam druge informacije a one nisu za forume

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 08 apr 2012, 23:16

Samo pitaj one koji su radili sa jednim i sa drugim. Pa cuj, sta ce da ti kazu.
Naravno da 90 posto stvari nije za foruma.

Ostalo je samo ime.....

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 09 apr 2012, 01:11

nerminh74 je napisao/la: ulazu otprilike toliko negdje koliko efektivno ulaze danasnja Bosna
a gdje nestao talenat, to je ono sto me najvise boli i sto je glavna sramota grada. split se bar ne bruka protiv nizerazrednih timova, a ovi kuci gube od timova iz mrkonjic grada i visegrada :roll:

kako bosna stoji sa mladjim kategorijama unazad par godina, juniori, kadeti???
nema potpisa

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 09 apr 2012, 01:31

Otprilike u Skoli kosarke nema vise od stotinjak. Vjerovatno i manje.

Ostalo je samo ime.....

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 09 apr 2012, 18:48

Admir_Sa je napisao/la: split se bar ne bruka protiv nizerazrednih timova, a ovi kuci gube od timova iz mrkonjic grada i visegrada :roll:
znam da je off, ali je li ti ovo ozbiljno?

bilo je sezona kad se Split nije uspjevao plasirati u ligu za prvaka Hrvatske, a recimo Dubrovnik, Borik Puntamika i razni drugi "poznati" klubovi jesu.

problem KK Bosne, kao i sad RK je to što nisu poštovali onu narodnu "pokrij se koliko ti je jorgan velik". naravno uz potpuno zapuštenu školu košarke, al' to nije samo problem Bosne. čim se zaima para tako to kod većine ekipa ide, bar kod nas. za ljude u upravi je lakše i sigurnije dati novac za "provjerenog" igrača, nego istrpiti mladog. a Ameri su bili posebna priča. mnogi su došli sa "imenom i prezimenom", al' čast izuzecima većina je bila obično bacanje para.

vlada u sjeni
Kontakt:

Post Postao/la vlada u sjeni » 09 apr 2012, 20:44

Parovi 6. kola Lige 6, 10. april

KK Bosna - HKK Široki Wwin (18:00) SortSportp.ba naknadno će vas obavjestiti u kojoj dvorani će se igrati utakmica :lol: :lol: :lol: :lol:

Čapljina Lasta - Varda HE (19:30)

Igokea - Mladost (20:00)
04. 09. 2011 - Alytus

Bosna i Hercegovina 92-80 Hrvatska

Henry Domercant > Chester Mason + Dontaye Draper + Stanko Barac + Bojan Bogdanovic + Damir Omerhodzic!!

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 09 apr 2012, 20:45

Pasha je napisao/la:
Admir_Sa je napisao/la: split se bar ne bruka protiv nizerazrednih timova, a ovi kuci gube od timova iz mrkonjic grada i visegrada :roll:
znam da je off, ali je li ti ovo ozbiljno?

bilo je sezona kad se Split nije uspjevao plasirati u ligu za prvaka Hrvatske, a recimo Dubrovnik, Borik Puntamika i razni drugi "poznati" klubovi jesu.

problem KK Bosne, kao i sad RK je to što nisu poštovali onu narodnu "pokrij se koliko ti je jorgan velik". naravno uz potpuno zapuštenu školu košarke, al' to nije samo problem Bosne. čim se zaima para tako to kod većine ekipa ide, bar kod nas. za ljude u upravi je lakše i sigurnije dati novac za "provjerenog" igrača, nego istrpiti mladog. a Ameri su bili posebna priča. mnogi su došli sa "imenom i prezimenom", al' čast izuzecima većina je bila obično bacanje para.
koliko sezona se to desavalo :roll:
nema potpisa

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 09 apr 2012, 21:20

i ove sezone su imali problema dok se Nikola Vujčić nije aktivirao...
zadnji put u NLB-u su igrali u sezoni 2008/2009. Split je kad se sve sagleda u goroj ukupnoj situaciji od Bosne. malo ih čupa Vujčić. ja ne znam koliko onda ti pratiš uopće...

muamer_15
Kontakt:

Post Postao/la muamer_15 » 09 apr 2012, 21:38

ne znam samo sto se raspravljate oko kk bosna ljudi nisu vrijedni pomena smijesno, i ja sam navijac kk bosne bio al ovo trenutno nije vrijedno pracenja :)

High

Post Postao/la High » 10 apr 2012, 01:08

slika
KK Bosna - KK Partizan :cry:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 10 apr 2012, 01:10

High je napisao/la:slika
KK Bosna - KK Partizan :cry:
ovo nisam propustao, a vidi na sta su sad spali, ni cistacice ih vise ne gledaju ccc
Za zivot cijeli!

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.