FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

tzmalisa
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la tzmalisa » 01 jul 2016, 00:39

NAJGORA_BAGRA je napisao/la:Cuj pobili se na jugu. Pa to nije moguce ..
što bolan, mislim da nam je to u tradiciju ušlo

carapa
Kontakt:

Post Postao/la carapa » 01 jul 2016, 00:46

Ma ko misli da mi dole mozemo nesto napraviti ili je previse lud ili nadrealno optimistican.
Ljudi dosli da odigraju utakmicu u kojoj nece primiti gol i opet nam napravili 2-3mrtve sanse.Sta ce biti dole kada nas napadnu svim snagama.
Taktika od danas je potpuni promasaj jer niti jednu spustenu loptu od strane Karica nasa krila i bekovi nisu ispratili.Dzaba se covjek onoliko gradio.Ova taktika bi bila dobra da smo imali Veselog i Sarica koji bi ulazio iz drugog plana te samim tim otvarao prostor Zebi i Ordagi,te odvlacio zadnjeg veznog i samim tim bi nakon spustene lopte Mahir imao vise prostora.
Ordagic i Zeba nikakvi danas.Efendic ponajbolji igrac,zatvarao,nudio se u ofanzivnom dijelu.Dobra tekma.
Njihov lijevi bek je bio toliko los da je za nepovjerovati.Efendic je za njega Daniel alves.I opet nismo iskoristili priliku da ih ugrozimo po lijevoj strani.
Posjeta odlicna kao i ambijent sveukupno.
Cipu koliko god ne volio momak pokazuje da je trenutno jedini u gradu u stanju dici atmosferu i nafurati raju
Nije ti palo na pamet da nismo učili ist gramatiku, u muje vrijeme da je neko napisao lahko i mehko dobio bi keca ko dalekovod,pa ja ne ispravljam nikoga. ispravno je i MORAT ĆE TE ili kraće MORAĆE TE.

nJoy
Kontakt:

Post Postao/la nJoy » 01 jul 2016, 00:51

Hvala sudijama u prvom planu :rol: lopta bila metar u golu

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 01 jul 2016, 00:52

NAJGORA_BAGRA je napisao/la:Cuj pobili se na jugu. Pa to nije moguce ..
:lol:

Ma nista vrijedno pomena.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 01 jul 2016, 00:52

nJoy je napisao/la:Hvala sudijama u prvom planu :rol: lopta bila metar u golu
morala je i nas nekad sreća pogledati ba :mrgreen:
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

DarioTZ
Kontakt:

Post Postao/la DarioTZ » 01 jul 2016, 00:56

U kojoj je min to bilo , da ne trazim sad ? Da pogledam na snimku

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 01 jul 2016, 00:57

Trese se precka i trese i trese.
Jos se.trese.
Vidis cipa bio na zapadu.ima sad smisla.

nJoy
Kontakt:

Post Postao/la nJoy » 01 jul 2016, 00:57

Neka su nas vala malo pogurali, ubio bi nas primljeni go psihicki

slika

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 01 jul 2016, 01:00

nJoy je napisao/la:Neka su nas vala malo pogurali, ubio bi nas primljeni go psihicki

slika
Haj nije sudija sviro i gotovo.mozda je lacnula liniju :mrgreen:
Al vidi ove promaje .i nije to samo ta.situacija...

Mago
Kontakt:

Post Postao/la Mago » 01 jul 2016, 01:01

Cipa je par puta poveo nas kospicare. I odlicno smo mu odgovorili. :mrgreen:

Kolko nas je ono doslo u Zenicu??? :o :bow: Svaka nam cast bgm. :opaopa:

Utakmica vise nego solidna. Osjetno fali lijevi bek, Kole umro na onoj strani. Miljan i Damir odlicno odradili u defanzivi al bitno je da ih se pljuje. Nidje veze. Efendic i Stjepa ponajbolji. Ordaga danas zakazao.

Djida i Karic igracine. :thumbup:

Ponosan sto sam tuzlak. :ljepota: Pjevanje himne na pocetku je bilo fenomenalno. :ljepota: Hvala vam svima koji ste danas bili. Samoo gooooooo je falio :mrgreen:
Ognuno ha la propria storia, noi abbiamo la nostra e ne siamo orgogliosi.

vedex
Kontakt:

Post Postao/la vedex » 01 jul 2016, 01:02

Nije bilo tuce na jugu.
Hvala svima koji su odvojili vrijeme i novac.
Dzidic je klasa. :clap:

RizahLegenda
Kontakt:

Post Postao/la RizahLegenda » 01 jul 2016, 01:08

Dobro je. Bit ce bit ce za dobre *icice
Rizah Meskovic o osvojenoj tituli Kupa prvoligasa 1971:"Pobjedili smo velike timove na putu do titule poput Hajduka i C.Zvezde. Sloboda je bila drugi klub od bh klubova koja je uzela titulu u Jugoslaviji. Ponosan sam na to"

RZ88Adnan
Kontakt:

Post Postao/la RZ88Adnan » 01 jul 2016, 01:12

Bio i vođa Robijaša Vladan na tekmi na istoku
The name Čelik means "Steel" in Bosnian and it symbolizes the strength and power of the club and the city since Zenica is an industrial city well known in this part of Europe.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 01 jul 2016, 01:28

Preponosan sam...kakav dan...Hvala predsjedniku,upravi,igračima, Slobodasima i Fukarama na svemu danas....ovo je za mene bio POKLON... Bruka raje u dresovima po zeničkim ulicama, dobro popunjen stadion,nelosa tekma i nada u revanš...sve prošlo u najboljem redu i bez cirkusa... Spržio sam danas 700 kilometara al nije mi sekunde zao ni jednog predzenog metra....kolko je bilo raje na tekmi...ima li negdje zvaničan podatak....meni se onako od oka učinilo oko 5 milja....
P.s.veliko hvala i Zeničanima
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 01 jul 2016, 01:40

staragarda je napisao/la:Preponosan sam...kakav dan...Hvala predsjedniku,upravi,igračima, Slobodasima i Fukarama na svemu danas....ovo je za mene bio POKLON... Bruka raje u dresovima po zeničkim ulicama, dobro popunjen stadion,nelosa tekma i nada u revanš...sve prošlo u najboljem redu i bez cirkusa... Spržio sam danas 700 kilometara al nije mi sekunde zao ni jednog predzenog metra....kolko je bilo raje na tekmi...ima li negdje zvaničan podatak....meni se onako od oka učinilo oko 5 milja....
P.s.veliko hvala i Zeničanima
Zvanicno 4500.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

RZ88Adnan
Kontakt:

Post Postao/la RZ88Adnan » 01 jul 2016, 02:36

Bilo je lijepo među vama Tuzlacima na istoku,hvalite Karića i Džidu što mi je drago,al po meni u nekim trenucima niste imali taktike i igrali kao Čelik,golman nabije Kariću i on pokušava spustit.Sve u svemu bolje i ovo nego da ste primili gol.Nadam se da ste svi kod kuće živi i zdravi
The name Čelik means "Steel" in Bosnian and it symbolizes the strength and power of the club and the city since Zenica is an industrial city well known in this part of Europe.

boomerang5
Kontakt:

Post Postao/la boomerang5 » 01 jul 2016, 02:48

Ovo je danas raja moja bilo odlicno. Brojka jako lijepa, na putu auta sa salovima Slobode i Fukara. Odmaraliste Vranduk krcato nasim navijacima na dolasku. Atmosfera po meni je danas bila jako dobra, zapad aktivno ucestvovao, mislim da je podrska bila ako ne i bolja , onda makar u egalu sa onom na Tušnju. Bez ijednog jedinog incidenta, SVAKA ČAST. Dalje, Zeničani se pokazali kao pravi domaćini u što nisam ni sumnjao. Danas zaustavljaju, žele sreću našoj Slobodi, podržavaju. Jedino mi je bezveze bio onaj dugo otvoren samo jedan ulaz na zapad, pa se ulazilo 20 min. Oko 4-4500 po meni je bilo danas.
Što se tiče tekme. Prvo poluvrijeme i jedni i drugi oprezno, ipak to nije taj nivo ni skautinga a i dosta su se ekipe promijenile u odnosu na proslu sezonu (iako je kod nas samo 2 nova pocelo), tako da su i jedni i drugi se ispitivali. Onda su gosti nas uzeli 20.ak minuta, pogodili precku(dali go - sva sreca nisu priznali), poslije nasa odlicna igra i dosta sansi. Onako na prvu, najrealnije je bilo 1-1, mada po nas normalno bolje 0-0. Džida predobro pojačanje, dobio zaslužene ovacije na kraju. Pirija je danas bio na visini zadatka, mislim da mu je ovo jedna od najboljih utakmica što je imao, siguran u izletanjima, malo nervirao raju sa sporim vracanjem lopte u igru, al brat bratu- ponestalo je snage, niko nije mogao ni da istrci, tako da nikome nije mogao ni baciti. To je svakako dobro glede njegovog potencijalnog transfera :D Merzić solidan, Efe isto, iako ga je crnac 2-3 puta pretrčao sa zaostatkom od 5-6 metara, ali Ok. Na svom proslosezonskom nivou. Kole definitivno ispastao na ovoj poziciji, ali je ipak imao onaj odlican sut sa krila i nzm ucini mi se je li on pucao glavom iz kornera ? :/ Stjepanovic- tak,tak moglo je i bolje. Ordaga se puno potrosio, tako da je bio tanak zadnjih pola sata, do tad solidan, imao par dobrih varki. Zeba, iako nije igrac za ovakvih da kazem evropskih, brzih utakmica, opet odigrao solidno, iako je brat bratu (znam da su vjezbali tako), ali par kornera bezveze protracio na prvu, a mislim da se moglo vise napraviti da se ubacivalo normalno. Jednom je cak i otvorio cistu kontru ljudima iz kornera ! Govedarica, uporan, ali i nekonkretan. Bojim se da nema od njega napretka i da nema za njega mjesta u prvoj postavi, mora tu Veseli uskociti. Mehidic, danas po meni jedan od boljih. Mahir Karic, iako nista specijalno danas nije napravio osim onog sjajnog suta iz okreta, vidi se da ce biti pravo pojacanje. Prodorniji i zna vise sa loptom od Merse, a pri tome nije nista slabiji u gradjenju. Bit ce pravo pojacanje.

Sve u svemu egal utakmica, lijepa atmosfera, ugodno okruzenje i put za jedan jako lijep dan. Šteta ostaje samo što ga nismo uhinjili i pobijedili sa 1-0, tako bi i imali kakve-takve šanse. Ovako su nam šanse pravo male, i žao mi je što je danas ipak Husref previse za moj ukus respekta dao protivniku, trebali smo malo stisnuti na kraju , pa na kraju krajeva ubaciti i Killera i probati sa dva špica, jer su veće šanse bile da ga danas zabijemo, nego u Izraelu. I ono na kraju čuvanje lopte, nekretanje u napad mi je djelovalo na Husrefovo maslo ''dobar je i 0-0''. Ne bih se slozio s njim , ali eto mu prilike da demantuje u revansu. Sve u svemu, vjerovatno zadnje od Evrope sto smo mogli vidjeti ove godine, ali je bilo jako dobro, po meni u svakom pogledu iznad ocekivanja ( i navijanje i posjeta i stanje na terenu...steta za rezultat). Ipak za prave uspjehe u Evropi ti trebaju latinosi neki u vezi i neki prodoran crnac da bismo mogli pricati o eventualnom prolazu pretkola. Ekipa kao i prosle sezone, spremna da se upusti u nasoj ligi u borbu za izlaskom u Evropu, mislim da bi to trebao biti cilj. Eto malo duzi post, ali me drzi nekako neki osjecaj zadovoljstva citav danasnji dan i noc.

P.S : kakav je ono udes bio kod Maglaja, nadam se da nije niko od nasih ? :/

Mustafa10
Kontakt:

Post Postao/la Mustafa10 » 01 jul 2016, 03:45

boomerang5 je napisao/la:Ovo je danas raja moja bilo odlicno. Brojka jako lijepa, na putu auta sa salovima Slobode i Fukara. Odmaraliste Vranduk krcato nasim navijacima na dolasku. Atmosfera po meni je danas bila jako dobra, zapad aktivno ucestvovao, mislim da je podrska bila ako ne i bolja , onda makar u egalu sa onom na Tušnju. Bez ijednog jedinog incidenta, SVAKA ČAST. Dalje, Zeničani se pokazali kao pravi domaćini u što nisam ni sumnjao. Danas zaustavljaju, žele sreću našoj Slobodi, podržavaju. Jedino mi je bezveze bio onaj dugo otvoren samo jedan ulaz na zapad, pa se ulazilo 20 min. Oko 4-4500 po meni je bilo danas.
Što se tiče tekme. Prvo poluvrijeme i jedni i drugi oprezno, ipak to nije taj nivo ni skautinga a i dosta su se ekipe promijenile u odnosu na proslu sezonu (iako je kod nas samo 2 nova pocelo), tako da su i jedni i drugi se ispitivali. Onda su gosti nas uzeli 20.ak minuta, pogodili precku(dali go - sva sreca nisu priznali), poslije nasa odlicna igra i dosta sansi. Onako na prvu, najrealnije je bilo 1-1, mada po nas normalno bolje 0-0. Džida predobro pojačanje, dobio zaslužene ovacije na kraju. Pirija je danas bio na visini zadatka, mislim da mu je ovo jedna od najboljih utakmica što je imao, siguran u izletanjima, malo nervirao raju sa sporim vracanjem lopte u igru, al brat bratu- ponestalo je snage, niko nije mogao ni da istrci, tako da nikome nije mogao ni baciti. To je svakako dobro glede njegovog potencijalnog transfera :D Merzić solidan, Efe isto, iako ga je crnac 2-3 puta pretrčao sa zaostatkom od 5-6 metara, ali Ok. Na svom proslosezonskom nivou. Kole definitivno ispastao na ovoj poziciji, ali je ipak imao onaj odlican sut sa krila i nzm ucini mi se je li on pucao glavom iz kornera ? :/ Stjepanovic- tak,tak moglo je i bolje. Ordaga se puno potrosio, tako da je bio tanak zadnjih pola sata, do tad solidan, imao par dobrih varki. Zeba, iako nije igrac za ovakvih da kazem evropskih, brzih utakmica, opet odigrao solidno, iako je brat bratu (znam da su vjezbali tako), ali par kornera bezveze protracio na prvu, a mislim da se moglo vise napraviti da se ubacivalo normalno. Jednom je cak i otvorio cistu kontru ljudima iz kornera ! Govedarica, uporan, ali i nekonkretan. Bojim se da nema od njega napretka i da nema za njega mjesta u prvoj postavi, mora tu Veseli uskociti. Mehidic, danas po meni jedan od boljih. Mahir Karic, iako nista specijalno danas nije napravio osim onog sjajnog suta iz okreta, vidi se da ce biti pravo pojacanje. Prodorniji i zna vise sa loptom od Merse, a pri tome nije nista slabiji u gradjenju. Bit ce pravo pojacanje.

Sve u svemu egal utakmica, lijepa atmosfera, ugodno okruzenje i put za jedan jako lijep dan. Šteta ostaje samo što ga nismo uhinjili i pobijedili sa 1-0, tako bi i imali kakve-takve šanse. Ovako su nam šanse pravo male, i žao mi je što je danas ipak Husref previse za moj ukus respekta dao protivniku, trebali smo malo stisnuti na kraju , pa na kraju krajeva ubaciti i Killera i probati sa dva špica, jer su veće šanse bile da ga danas zabijemo, nego u Izraelu. I ono na kraju čuvanje lopte, nekretanje u napad mi je djelovalo na Husrefovo maslo ''dobar je i 0-0''. Ne bih se slozio s njim , ali eto mu prilike da demantuje u revansu. Sve u svemu, vjerovatno zadnje od Evrope sto smo mogli vidjeti ove godine, ali je bilo jako dobro, po meni u svakom pogledu iznad ocekivanja ( i navijanje i posjeta i stanje na terenu...steta za rezultat). Ipak za prave uspjehe u Evropi ti trebaju latinosi neki u vezi i neki prodoran crnac da bismo mogli pricati o eventualnom prolazu pretkola. Ekipa kao i prosle sezone, spremna da se upusti u nasoj ligi u borbu za izlaskom u Evropu, mislim da bi to trebao biti cilj. Eto malo duzi post, ali me drzi nekako neki osjecaj zadovoljstva citav danasnji dan i noc.

P.S : kakav je ono udes bio kod Maglaja, nadam se da nije niko od nasih ? :/
Dobro si ovo sastavio slazem se u vecini samo Mehidic je po meni najtanji danas bio uz Govedaricu mislim da moramo pod hitno rijesit problem s krilima jer kroz sredinu cemo tesko nesto napravit moramo igrat preko krila pogotovo kad igramo samo s jednim napadacom. Bio sam takodjer na tekmi jos uvijek sam pod utiscima sve je bilo super samo ovo oko ulaska na zapadu je bila patnja haman su lose procjenili broj navijaca :) Ja mislim da ce u revansu bit 1-1 i mi prolazimo dalje :) Po meni previse oprezno su igrali nasi i Husref je zakasnio s izmjenama s obzirom da su se igraci mnogi dosta potrosili i nakon 60 min. jedva hodali pogotov govedarica.

P.S. bila je teska saobracajka s smrtnim ishodom al ne vjerujem da je neko od navijaca jer se desilo u toku utakmice, ima u medijima info.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 01 jul 2016, 05:29

Sada iz Zenice. Sasvim ok. Hvala Zenici i zenicanima.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Gifron
Kontakt:

Post Postao/la Gifron » 01 jul 2016, 08:37

Ja sam kada se sve sagleda veoma zadovoljan. Da smo kompletni sa Kosticem na stoperu i pravim bekom glat bi pobjedili jucer. Imamo aktivan rezultat, prva utakmica i noge su teske, ali sam optimistican da mozemo postici pogodak dole i proci dalje. #samosloboda
Jedan grad, jedna ljubav!

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: antisisoja1919 i 1 gost.