BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

Hare_BvB
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Hare_BvB » 13 feb 2013, 00:36

Ne treba otpisivati Schiebera, ipak je on 2-3 godine unazad vazio za ponajveceg potecnijala kad su u pitanju mladi svapski napadaci. Ne treba zaboraviti da on jos uvijek nije dobio pravu priliku, sto je od krucijalnog znacaja za jednog napadaca. No on nije Lewat, on je klasican sidras koji ne ucestvoje mnogo igri i kojeg treba pitati loptama sto blize golu.

Ova samarcina od Haesfaua je dosla u pravi cas, momci sigurno nece podbaciti u Donetzku. :!:

PS: Odlican tekst sa NM-a, aferim i @manijaku sto ga zakaci. :mrgreen: Iz prilozenog je razumljivo zasto Borussia igra najatraktivniji i najdinamicniji fudbal trenutno u Europi.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 13 feb 2013, 00:41

Sumnjam to za Schibija drugovi, ali nikad se ne zna. :)

Evo Bild-ov sastav:
slika

Ne vjerujem da će Sahin započet', mada smo svi konstatovali da nam treba taj igrač koji može loptu brzo prenijet' ili odigrat' dugu loptu za naše brze igrač. To jeste on, ali onaj "stari" Sahin. Ovaj "novi" treba još pure jest da se vrati na nivo na kojem je bio.

Lewat reče da je nakon utakmice protiv HSV-a još nabrijaniji i da želi da svima pokaže šta može. Eto Lewa nadamo se da ćeš utrunut' taj toliko željeni gol u gostima. :)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 13 feb 2013, 01:22

Printano izdanje Sportbilda donosi u danasnjem izdanju clanak o tome kako je BVB pokazao interes za Son-om...
Ja licno mislim da su sanse za njegovo dovodjenje za BVB veoma minimalne, jer ukoliko ne dogovori produzenje ugovora sa nama onda ce ga Arnesen prodati u inostranstvo, a isto tako mislim da bi isti pri interesu BVB-a trazio dodatnih 3-4 miliona € vise sto je cesta praksa kod sportskih direktora u Njemackoj kada prodaju igraca u klub X u Bundesligi.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 13 feb 2013, 01:29

slika

Evo zast gospodin kreator DR Akademik na terenu sutra nece igrat ... Ipak desna noga je uzasna kako i sami vidjet mozemo steta jbg falit ce no tu je Nuri :D ... Inace Gundo brate imas jako gadne noge :oops:
BvB Echte Liebe !!!

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 13 feb 2013, 08:35

amerosm je napisao/la:Printano izdanje Sportbilda donosi u danasnjem izdanju clanak o tome kako je BVB pokazao interes za Son-om...
Ja licno mislim da su sanse za njegovo dovodjenje za BVB veoma minimalne, jer ukoliko ne dogovori produzenje ugovora sa nama onda ce ga Arnesen prodati u inostranstvo, a isto tako mislim da bi isti pri interesu BVB-a trazio dodatnih 3-4 miliona € vise sto je cesta praksa kod sportskih direktora u Njemackoj kada prodaju igraca u klub X u Bundesligi.
Zadovoljstvo mi predstavlja sto se uopce povezujemo s njim...bit ce kako bude ali ja bi prije Sona nego Dzeku !
Davno me taj momak kupio....strasan je !

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 13 feb 2013, 09:20

Semir bvb je napisao/la:@KSIVLE
Jesi li ti ono pisao o Kochu i ponovnom pozivu u U21. Da li si gledao meč?! Je li ulazio u igru?

Malo me brine ova moguća Piszczekova operacija, pa se pitam kakve su nam opcije na ljeto. Dva beka moramo dovesti. Da li se možemo pouzdati u Kocha? Dečko pokazuje potencijal i da nema ovoliko peha s povredama sigurno bi ozbiljno računali na njega. Eto sakupio je 10-ak utakmica za Duisburg i nadam se da ćemo se moći pouzdati u njega u budućnosti.
Nisam gledao, samo sam vidio da je u kadru. Ne znam iskreno u kakvom je dečko stanju, mislim da čak igra veznog u Duisburgu, a ne beka (mislim da sam to pročitao na TM forumu).

Što se tiče zamjenskih bekova za dogodine, evo na TM ima lista onih kojima istječe ugovor (Rausch, Pinola, Schwaab, Boka, Schmidtgal, Cherundolo, Brecko, Pospech...), pa možda se tu štogot ubere, mada iskreno mi je sve to slabašno u usporedbi na Piszcea i Schmellea. Da se mene pita pucao bi na Rauscha i Schwaaba (ako Koch ne bude dobar), čisto iz razloga jer su univerzalci.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 13 feb 2013, 10:53

Hare_BvB je napisao/la:Ne treba otpisivati Schiebera, ipak je on 2-3 godine unazad vazio za ponajveceg potecnijala kad su u pitanju mladi svapski napadaci. Ne treba zaboraviti da on jos uvijek nije dobio pravu priliku, sto je od krucijalnog znacaja za jednog napadaca. No on nije Lewat, on je klasican sidras koji ne ucestvoje mnogo igri i kojeg treba pitati loptama sto blize golu.

Neki dan, negdje poslije tekme sa Man. City-jem naletih u gradu na jednog BVB-ovca (mozda si i ti to bio, ne sjecam se sad) i u prici spomenu Schieberov gol u LP i rece da Lewat ono protiv Man. Citiya ne bi zabio, jer se ne bi bacio onako za loptom kao sto je to Schibi uradio. Do sada Klop i drustvo nisu doveli igraca da je bas bio flop i na tome se zasniva moj optimizam u vezi Schiebera. Za Gundogana neki nakon pola godine rekose da je njegovo dovodjenje los potez i da ne moze zamijeniti Sahina (i ja sam ozbiljno sumnjao u njega i njegove mogucnosti), a godinu poslije o decku se prica kao o zamjeni za Svajstangera u Elf-u :) . I on se iskalio nakon sto je ubacen u vatru, a evo i Schibi ce sad dobiti priliku da se proslavi 8-)

Meni ova situacija sa Lewom pocinje ici na kupac, tako da je i to jedan od razloga zasto bih forsirao Schiebera i dao mu priliku, pa da vidimo sta zna. Neka se posebno nalozi za tih 270 minuta, neka pokaze koliko zna, pa cemo vidjeti koliko ce golova zabiti. Vezni red iza njega je strasan i sigurno je da ce dobiti bar 10-ak upotrebljivih lopti u ove 3 utakmice. Mozda nakon sto odigra ove 3 tekme u BL budemo drugacijeg misljenja o Schieberu ;)
Nadam se samo da se nece sakrivati od lopte kao u dosadasnjim utakmicama :!:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 13 feb 2013, 11:16

Za Schiebera sam bio uvjeren da vam je dobro pojačanje i stoji ovo što Hare kaže da je važio za velikog talenta. Dosta toga je pokazao na posudbi u Nurnbergu, u Stuttgartu imao dobrih partija, ali mogao još prostora dobit, onda nastupi za U-21 repku Njemačke....Potencija jeste.....Al sad dobiva pravu priliku da se dokaže i da opovrgne tezu da je flop....Pa ćemo vidjet... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

schwarcgelbfantom
Kontakt:

Post Postao/la schwarcgelbfantom » 13 feb 2013, 12:12

momci kako se vi osječate zbog večerašnje tekme ? imam jedan neopisiv osjećaj da će her doktor i njegovi dječaci sav svoj bijes iskaliti na ovom malom klubu iz donijetcka i da će svi večeras biti sretni i zadovoljni,jer ako će mo mi strahovati od jednog malog i do skora totalno anonimnog kluba iz ukrajne onda i ne trebamo igrat LP-a :) ;) ,a što se tiće hrama nogometa zna se . . .bit će 4 konja debela ;) ;) ;)

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 13 feb 2013, 12:48

Sretno veceras BvB-u. I remi od 1:1 ili 2:2 npr bi bio odlican, mada je Borussia za klasu kvalitetnija ekipa od Shaktara.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 13 feb 2013, 12:50

Sretno najsimpaticnijem klubu na planeti veceras. :D

Real nudi 40 mil. eura za Gotzea. :roll:
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 13 feb 2013, 12:56

M4kaveli je napisao/la:Sretno najsimpaticnijem klubu na planeti veceras. :D

To je odštetna klauzula i ako je Real spreman istresti 40 mil Gotze :arrow: Madrid.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 13 feb 2013, 12:57

Večeras bez sumnje pravi okršaj ova dva tima. I jedan i drugi igraju odlično, otvoreno i mislim da možemo očekivati utakmice sa dosta golova. Puno sreće Dortmundu, mom favoritu lige prvaka sve dok Liverpool ne zaigra isto takmičenje. Za 5-10 godina, vidjećemo. :mrgreen:

slika

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 13 feb 2013, 12:58

Saurman je napisao/la:

To je odštetna klauzula i ako je Real spreman istresti 40 mil Gotze :arrow: Madrid.
Da, znam.
Ali isto tako se i Gotze nesto pita.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 13 feb 2013, 13:01

M4kaveli je napisao/la:
Saurman je napisao/la:

Da, znam.
Ali isto tako se i Gotze nesto pita.
Pitao se i Sahin pa znamo kako je završilo.

Dzanan
Kontakt:

Post Postao/la Dzanan » 13 feb 2013, 13:03

schwarcgelbfantom je napisao/la:momci kako se vi osječate zbog večerašnje tekme ? imam jedan neopisiv osjećaj da će her doktor i njegovi dječaci sav svoj bijes iskaliti na ovom malom klubu iz donijetcka i da će svi večeras biti sretni i zadovoljni,jer ako će mo mi strahovati od jednog malog i do skora totalno anonimnog kluba iz ukrajne onda i ne trebamo igrat LP-a :) ;) ,a što se tiće hrama nogometa zna se . . .bit će 4 konja debela ;) ;) ;)
Nisu oni bas tako mali klub :!: Vidjeli smo kakve su ekipe padale na tom malom klubu ;) Ipak se nadam da ce BVB to da rijesi debelo u svoju korist , mada ce jbno :)
U jednostavnosti lezi genijalnost.

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 13 feb 2013, 13:03

Siguran sam da Gotze neće napraviti istu grešku kao Sahin, jer ako ode u Real propast mu je neminovnost.

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 13 feb 2013, 13:08

Joj ljudi ne znam za vas ali valja izdrzati do veceras... :oops:

p.s.Mislim da ce Goconja pametnije razmisljati od Nurke,da ne napravi istu gresku ;)

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 13 feb 2013, 13:13

Gotze je pametan dečko on svoju budućnost vidi u Bayernu. :D

schwarcgelbfantom
Kontakt:

Post Postao/la schwarcgelbfantom » 13 feb 2013, 13:16

Saurman je napisao/la:Gotze je pametan dečko on svoju budućnost vidi u Bayernu. :D
joj što volim bawarce koji se nadaju nećem nemogućem,goetze će preć u bayern s tolikom mogućnošću kolika je mogućnost da bayern izgubi jubilarnu 50-u titulu

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.