FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

let3
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la let3 » 04 nov 2017, 03:10

Potpuno se slažem sa svim napisanim.
Nema se šta puno dodati.

Ja sam i ocekivao od Valverdea da ce ove sezone uvrstiti u prvi tim Sampera i Alenu. Mislio sam da ce raditi sa mladim igracima, da ga nije strah toga, pošto je u Bilbau pravi neke igrace (posljedni kojeg je napravio je Yeray Alvarez)....ali izgleda da u Barci to ne može iz nekog razloga.

Apsolutno sam za to da se odmah prebace u A tim i daje minutaža: Arnaizu, Aleni, Samperu, i to ne samo u kup utakmicama vec i u prvenstvenim.
To je jedini ispravan put.

FCBlaugrana
Kontakt:

Post Postao/la FCBlaugrana » 04 nov 2017, 04:04

Furymaker je napisao/la:Ti si tvrdoglav jako, a jako pogresno razmisljanje imas.
Kad se kaze da Samper treba imati mjesto u ekipi, to ne znaci da ces klupirati Busquetsa, Rakitica il Iniestu u svakoj tekmi da bi njega razvijao, nego kad se vodi 3-4:0, kad su slabiji protivnici, kad su neki igraci van forme, ozlijedjeni, takve utakmice su prilike da se mladim momcima da prilika da sticu iskustvo, nekad ih ubacis kao startera sa najboljim igracima svijeta, jer se tako dize samopouzdanje mladim igracima i jer se tako brze razvijaju.

Jel se Busquets cekao sezonu, dvije i trpilo se na trofejima da se razvije?
To ocito ne pratis Barcu ni Barcu B ako tvrdis da Samper nikad nije glasio za super talenta, ako je tako, zasto ga je pola europe trazilo, zasto je vise od 5god bio kapiten ekipe u kojoj je igrao, zasto ga je Wenger 3x trazio? Sigurno jer nije super talenat.

Jel Busquets vazio sa super talenta? Jel Roberto vazio za super talenta?

S tobom se ne vrijedi raspravljati, jer u svim svojim postovima pokazujes da imas manjak informacija, manjak znanja, al trebao sam to i prije skontati, ipak iphone koristis.
Zasto sam tvrdoglav? Zato sto imam svoje misljanje? Onda si i ti tvrdoglav.

Ti si onda pametniji od zadnja 3 trenera barcelone, supertalenta ignorisu...mozdaces ti biti cetvrti trener pa mu naci mjesto u timu. Pricamo nesto o strpljivosti da se igrac razvije a kritikujemo Suareza zbog losis 10 utakmica ove sezone a lik zabio 100 u 3 sezone...

Kazes Wenger ga trazio? Uspjesan neki trener, jedva cekam da potpise za barcelonu...u Arsenalu nemas jedog igraca koji moze sad igrati u barceloni....

Iphone? [emoji23][emoji23][emoji23] kids....

Sent from my iPhone using Tapatalk

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 04 nov 2017, 08:34

Jes ovaj Guangzhou truba bez Paulinha.

@anell jel može igrati Nkatiah kod nas :kafa:

Poslano sa mog SM-T211 koristeći Tapatalk
® GONGASHI POWERHOUSE ®

LittleCule
Kontakt:

Post Postao/la LittleCule » 04 nov 2017, 10:22

Samper je najveća žrtva otkad je Bartomeuovog režima u Barceloni, samo ga se ganja po posudbama u nižerazredne klubove, a momak ima talenat i predispozicije da ne bude novi Busquets, nego prvi Samper.

Sjajan pregled ima, okretnost, viziju, ali sta mu to znaci ko sta je vec nego naglasio, kad igra s klocovima u nekad Granadi, danas Las Palmasu. Nažalost on slijepo i danas vjeruje da će nekad dobit priliku da zaigra u prvoj momčadi Barcelone, no kako stvari stoje, time će si samo upropastiti potencijalno sjajnu karijeru, jer ova uprava je davnih dana prekrižila La Masiju...
Mes Que Un Club ● Visça Barça ● Visça Catalunya

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 04 nov 2017, 10:34

Večeras vjerovatno Delofeu sa Messiem i Suarezom.
PAulinjo, Rakitić i Buskets.
Volio bi vidjeti ivana na klupi, Denis lijevo, Messi kao AMC, Delofeu desno,
Inače, Delofeu je u Milanu više pokazivao na lijevom krilu, nego na desnom.

Digresijca mala, ne bih prodovao Alexa Vidala da se mene pita, može krpiti i desnog beka i desnog krila. Roberta vratiti u vezni red, a prodati Gomeša i Rakitića, samo smetaju,
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 04 nov 2017, 10:53

leorey je napisao/la:Ali on mora igrati...realno nema ko gol dati...zamisli ako se povrijedi Messi. Pa neces valjda stavit Paca da igra u 1/8 finala LP.

Suarez je u ocajnoj formi, ali uvijek ce prije rjesiti jedan Atletico nego Paco i takvi prosjecni igraci.

Da mi imamo 5 napadaca pa da imas luksuz za stavis Luisa na klupu ja bi rekao okej, ali ovako nema sanse.

Pa zar vi mislite da cemo ista osvojiti ako se Suarez ne dovede u formu ? Necemo sigurno. Messi realno nece moci sve sam 55 utakmica, stat ce ga neku sigurno. Ili povreda Messija na 20 dana i mi smo pusiona na sva 3 fronta, nema ko gola dat.
Riješit će on kurca. Kad sam zadnji put provjeravao nije mogao da riješi ni ultra prosječni Olympiacos, a imao je hrpu šansi. Frajer je igrač manje na terenu i bilo ko će dati veći doprinos trenutno. No to i nije teško kad imaš problem sa najjednostavnijim dodavanjima i vođenjem lopte.

Treba mu pokazati da nije nezamjenjiv i da se opet mora boriti za prvi sastav, to je bit svega jer ni ovako ne ide. Naravno da mu nećeš dati Ardin tretman, ali klupa s vremena na vrijeme bi bila poželjna. Ako će to negativno djelovati na njega, onda ga yebi, to više nije onaj Suarez kojeg poznajemo.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

LittleCule
Kontakt:

Post Postao/la LittleCule » 04 nov 2017, 11:07

Luisa Suareza ne mora doslovno zamijeniti Paco, tu mogu uskočiti i Denis, Deulofeu, pa što da ne i mali Arnaiz.

Kao što je i @messila rekao, cilj je pokazati mu da je zamijenjiv, kao što je to Lucho jedno vrijeme radio s Piqueom koji je bio također u katastrofalnoj formi, klupirao ga par tekmi dok nije došo sebi i odradio odličan posao do kraja sezone, ali eto sad se opet opustio i trebat će i njega i Suareza na klupu malo da promisle i vide da nisu oni tu Bog i batina...

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 04 nov 2017, 13:16

Ako ce ga mijenjati Paco daj onda momku konstantu.

Poslano sa mog SM-T211 koristeći Tapatalk
® GONGASHI POWERHOUSE ®

LittleCule
Kontakt:

Post Postao/la LittleCule » 04 nov 2017, 13:51

Babuka!! :tokralju: :tokralju:

Lord44
Kontakt:

Post Postao/la Lord44 » 04 nov 2017, 15:34

Ja mislim da je Valverde , kad je dolazio, imao potpuno drugaciju viziju od onoga sto radi danas.Ubijedjen sam da bi mladi igraci dobijali vise sansi, da bi sve drugacije bilo da se nije desio hebeni "slucaj Neymar".Pripremne utakmice dugo bolje nisu bile, dobijali se jaki protivnici i BUM! Prvo je to izbilo iz cipela sve u klubu , pa dva poraza u superkupu, pa problemi oko pojacanja i eto ti pritiska.Uprava zahtjeva rezultat i on to pokusava ispostovati kako zna i umije.Pa i ova situacija oko Leovog ugovora, sve je to rezultat ovog sto sam ranije nabrojao.
Hebem ga, nije valjda Luis zaboravio sve sto je ikad znao...Za nadat e je da ga ta povreda fakat hebe u igri, da ce nakon tog manjeg zahvata, sve bit bolje...jer u njegovom slucaju-gore sigurno ne moze!
Opet ima nekih pozitivnih stvari:Njemacka hobotnica! Sve sto kiksa odbrana, TS pohvata, Paulinho, Semedo, Busi (za razliku od prosle sezone), pa i Don...
Valjda i Dembas opravda dio ulozenog kad se oporavi i bicemo mi opasni...to je sigurno!
Eno, pred vratima tvojim
ispljuvaše pet sitnih bisera, olovku i pivo.
Potrči, Dario! Olovku i pivo u sobu ponesi,
Ostalo su bajke za drugačiju djecu.

KingJamesMVP
Kontakt:

Post Postao/la KingJamesMVP » 04 nov 2017, 15:35

Danas što lakše slaviti pred pauzu. Valencia prijeti
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP

DINAMO ZAGREB - Iznad svih

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 04 nov 2017, 16:25

Lord44 je napisao/la:Ja mislim da je Valverde , kad je dolazio, imao potpuno drugaciju viziju od onoga sto radi danas.Ubijedjen sam da bi mladi igraci dobijali vise sansi, da bi sve drugacije bilo da se nije desio hebeni "slucaj Neymar".Pripremne utakmice dugo bolje nisu bile, dobijali se jaki protivnici i BUM! Prvo je to izbilo iz cipela sve u klubu , pa dva poraza u superkupu, pa problemi oko pojacanja i eto ti pritiska.Uprava zahtjeva rezultat i on to pokusava ispostovati kako zna i umije.Pa i ova situacija oko Leovog ugovora, sve je to rezultat ovog sto sam ranije nabrojao.
Hebem ga, nije valjda Luis zaboravio sve sto je ikad znao...Za nadat e je da ga ta povreda fakat hebe u igri, da ce nakon tog manjeg zahvata, sve bit bolje...jer u njegovom slucaju-gore sigurno ne moze!
Opet ima nekih pozitivnih stvari:Njemacka hobotnica! Sve sto kiksa odbrana, TS pohvata, Paulinho, Semedo, Busi (za razliku od prosle sezone), pa i Don...
Valjda i Dembas opravda dio ulozenog kad se oporavi i bicemo mi opasni...to je sigurno!
Ima tu istine, onaj kup definitivno nije mjerilo...pogotovo jer smo mi prekucali predsezonu, nas je bas poremetio odlazak Neymara, ali samo na PSIHICKOM nivou. Trebalo je sedmicu-dvije da dodjemo sebi od toga jer ono je bio kao grom iz vedra neba za tim.

Zato kazem superkup definitivno nije mjerilo jer smo sa istim timom bez Neymara nadigrali isti Rejal na Bernabeu u mnogo vaznijoj utakmici kad su bas bili u formi i pobijedili Bayern.

Valverde suti i radi svoj posao za sada efektno i dobro. Kako ce dalje biti, brzo cemo vidjeti. Ja sam uvjeren da necemo kiksati ni na Mestalli, koliko god ljepse Valencija igrala od nas trenutno. Zivi bili pa vidjeli.
27.10.2020

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 04 nov 2017, 18:16

@Lord44
To sam i ja govorio. Odlazak Neymara nas je baš pomeo, pa onda sve frke i trke u prijelaznom roku. Sjećam se dobro svih pripremnih tekmi (United, Real, Juve), nadigrali smo svakog od njih. Igra bila fenomenalna, iako će neko reći da se to ne računa jer je pripremni period, ali da je on ostao, danas bi to bilo ne puno bolje, već puno ljepše, siguran sam, jer si u Neymaru imao igrača koji kida u odvlačenju protivničkih igrača i "pravljenu" prostora za saigrače da postignu neki pogodak ili slično. Ovako je to samo Messi. Također, imao bi i Dembelea, što bi bilo brutalno. Ali, ne treba kukati naravno. Za sada ide odlično s obzirom na sve okolnosti, još kad se vrati Dembele, biti će to još bolje i ljepše za oko.

Al' ova Valencia gazi, šta je ovo.. Trehnuli Leganesa samo tako. Opasni su oni pravo, biti će drama teško protiv njih.

Večeras jako protiv Seville. Sigurno da neće biti lagano, ali ovakva se Sevilla mora dobiti. Sretno svima večeras, nadam se da ćete nas sve obradovati.

P.S. Valverde nemoj nas više slušati i ne izvodi "naše" postave, da se opet Olympiacos ne bi ponovio heheheh.. :D
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

LittleCule
Kontakt:

Post Postao/la LittleCule » 04 nov 2017, 18:28

Koliko je Atletico ove sezone katastrofalan...

Morali smo im uzet sva tri boda na Wandi :crazy:

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 04 nov 2017, 19:32

Meni je odavno zanimljivo ime Emil Forsberg. Ne znam zašto se on ne bi doveo. Strašan igrač i tehničar, s odličnim pregledom igre, pasovima, šutem, a ne mogu bolje godine (26). Prošle sezone pokidao, a ove i danas je upisao asistenciju. Meni već neko vrijeme zanimljivo ime.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 04 nov 2017, 19:38

#11FCB Ter Stegen - Semedo, Piqué, Umtiti, Alba - Busquets, Rakitic, Iniesta - Messi, Alcácer y Luis Suárez
Dva klasična napadača i krilo koje to odavno nije. Ali ej, tribine i klupa za Paca i odjednom - BUM, prva postava protiv Seville!

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 04 nov 2017, 19:40

Dobra postava, sviđa mi se ovo s Pacom i Suarezom u napadu. Samo još da je Paulinho umjesto Rakitića, ali hajde, možda bude Ivan solidan kao protiv Bilbaoa.

HankMoody
Kontakt:

Post Postao/la HankMoody » 04 nov 2017, 19:41

Jao jest nosonja jaaak...
1992, 2006, 2009, 2011, 2015

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 04 nov 2017, 19:43

Do večeras.
slika
30 godina, 30 trofeja, 197 asistencija.

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

LittleCule
Kontakt:

Post Postao/la LittleCule » 04 nov 2017, 19:52

messilla je napisao/la:Do večeras.
slika
30 godina, 30 trofeja, 197 asistencija.
Svakih 20 utakmica u prosjeku osvaja trofej :tokralju: :tokralju:

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.