KK Cedevita - KK Cibona (-14,5) 1 @ 1,85
Ovo mi je definitvno tip današnjeg dana. Gradski derbi u koji Cibona ulazi sa najlošijim rosterom u ovoj sezoni, nakon odlazalaka Blesingejma,Markote i Lalića, danas će biti bez Ilievskog i Jagodića tako da je kompletna prva petorka van stroja. Sa druge strane Cedevita će biti bez Ukića, ali se vratio Tomas tako da se njegov izostanak neće puno osjećati. Vitamnci su uvijek super motivirani proitv Cibosa, vjerovatno zbog kompleksa koji će još dugo imati. Cibona je i prošle i ove sezone izvlačila najbolje partije kada se to od njih najmanje očekivalo, ali danas ne vidim koje se čudo može desiti. Igraju sa jednim centrom koji je 1997. godište, i siguran sam da će Bilan i društvo to znati iskoristiti. Inače i Cedevita do kraja sezone mora igrati maksimalno, kako bi zadržali treću poziciju jer im Partizan već duže vremena puše za vratom.
Ivan Siriščević (11,5) OVER @ 1,85
U skladu sa ovim gore, ovo se čini kao logičan tip. Jedan je od rijetkih igrača koji se zadržao od početka sezone, i danas će sam morati povući. Inačer je na prosjeku od 9,5 poena, ali uz sve izostanke koje Cibona danas ima, i uz to da računam da će Mavra biti dosta dobro zaustavljen (Cedevita odlično brani playeve), danas će sigurno imati 35 minuta, i dosta šuteva više nego obično. U prvom meču kada nije ni bio u prvoj postavi je dao 13 poena, tako da mislim da ide i bez problema do tog broja i danas.
Jaka Blažič (9,5) OVER @ 1,85
Zvezda se sada već sigurno nalazi u blagom padu forme, što je i sasvim normalno s obzirom na furiozan start koji su imali. Danas su u Novo Mesto otputovali bez Dangubića i Jovića, a Blažič inače više minuta ima u ABA ligi nego u EL zato što Radonjić odmara igrače. 99 % su osigurali prvo mjesto, i sigurno da se glavni igrači neće trošiti u ovakvim mečevima, a kako i Dangubića danas nema pored redovnih minuta, Jaka bi vrlo lako mogao odigrati i kao back-up Kaliniću na trici koju minutu više. I u prvom meču je prebacio ovu granicu, mislim da ide i danas.
ZELJEZNICAR 1921!