Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
6
18%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
10
30%
4) St.Pauli
5
15%
5) Mainz
6
18%
6) Augsburg
5
15%
7) Union Berlin
1
3%

Ukupno glasova: 33

effe_sa
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la effe_sa » 31 jan 2013, 16:18

Anto zar nisi napustio forum??? :lol: :lol: :lol: Brzo si se vratija..... :D

Opet ti sad o finansijama, a gore se govorilo o drugim stvarima....

I ti nekad imam osjećaj da ko pojedini forumaši brkaš pojam finansija i kvaliteta lige. Meni je dosadilo se o tome raspravljat. Ali ja kažem novac nije uvijek jednako kvalitet.

Mi kada govorimo i hvalimo BuLi pa spominjemo zdrave klubove, atmosferu, pune stadione. Ovo su sve pretpostavke da nešto bude dobro, ali to npr nije dokaz kvaliteta lige. Isto ko što kad neko kaže klubovi u Engleskoj imaju skupe ekipe i to kao dokaz kvaliteta. Znači ovo je opet pretpostavka da nešto bude kvalitetno, ali nije dokaz da je nešto kvalitetno. E tu je kvaka.....Ja se nadam da me razumiješ, jer po ovom načinu dokazivanja kvaliteta evropske kupove bi trebali osvajati Manchester city, PSG, Chelsea....Ovi bi klubovi trebali svake sezone biti npr favorit i u odnosu na jednu sezonu.

Znači zna se moje mišljenje po pitanju kvaliteta liga i slično, ali ja ovde samo pokušavam objasnit da je mnogima pogrešna premisa s kojom kreću da nešto dokažu. I definitivno se previše opterećuješ samim finansijama, to si prije radio i u usporedbi sa Serijom A.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 31 jan 2013, 16:35

effe_sa je napisao/la:Anto zar nisi napustio forum??? :lol: :lol: :lol: Brzo si se vratija..... :D
kao što rekoh razmislit ću!
effe_sa je napisao/la:Opet ti sad o finansijama, a gore se govorilo o drugim stvarima....
pa to je ono o ćemu se najviše treba raspravljati jer je uvijek jači onaj koji te dva puta može kupiti. Možeš ti njega SADA pobjediti, no na duge staze će ti on u pravilu **** majku!
effe_sa je napisao/la:Ja se nadam da me razumiješ, jer po ovom načinu dokazivanja kvaliteta evropske kupove bi trebali osvajati Manchester city, PSG, Chelsea....Ovi bi klubovi trebali svake sezone biti npr favorit i u odnosu na jednu sezonu.
BRUTALNO te nerazumijem! Baš mi je drago što si ovo napiso? Pa ko osvaja te kupove? Siromasi? Pa pogledak ko osvaja LP i pogledaj sa kakvim parama raspolažu ti klubovi. Da te ja pitam ko sve može osvojiti LP prije svake sezone i to na način da im se sve živo poklopi, ti ćeš napisati:

Bayern, BvB, PSG, Juventus, 4 Engleza i Barca i Real. I nikog drugog tu neš moć ubaciti jer to neće biti realno. A ti klubovi spadajau među NAJBOGATIJE KLUBOVE SVIJETA. Neki puta BOGATI KLUB izbaci BOGATI klub, no na kraju uvijek BOGATI osvaja.

Znaš onu poznatu da "Geld Schiesst Tore". E pa ona vrijedi 14 puta više nego ona "Geld schiesst torre nicht immer"...
effe_sa je napisao/la: I definitivno se previše opterećuješ samim finansijama, to si prije radio i u usporedbi sa Serijom A.
S tim da si dokazivanje započeo tako da si rekao ko je kolko potrošio...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 31 jan 2013, 16:48

@anton: Dosta toga stoji što si rekao, pogotovo o ovom dugoročnom, samo što je moje mišljenje npr. kada govorimo dugoročno da to dugoročno ide na ruku bundesligašima, jer npr treba pogledat koliko je proteklog ljeta bilo dobrih transfera i koliko se uložilo, a još nije ni stupio ovaj novi tv ugovor na snagu , jer ide od naredne sezone. Šta će onda tek tada biti? Zato neka posebna briga nije potrebna. Ali generalno u toj konkurenciji, u toj borbi za premoć, BuLi se mora još stabilizovat i dugoročno pokazat vrhunske rezultate. Npr engleski klubovi su nekoliko godina imali vrhunske rezultate, isto i Španci koji su u jednom periodu dominirali Ligom prvaka (sjetit ćemo se početka 2000-tih posebno).

Samo ovo gore i nije toliko bitno, jer ja sam o tome dosta pisao. Samo mi je bilo bitno da kažem kako se nekad previše vodimo pogrešnim pretpostavkama da bi nešto dokazali. Ljudi npr hoće ovde da dokažu kvalitet, a krenu pogrešnim putem skroz i onda ubjeđeni da su nešto dokazali.
A umiješao sam se u ovu diskusiju između tebe na jednoj strani i Paleta i još nekih na drugoj strani i tad sam rekao da se u toj diskusiji počelo komplikovat i da je istina negdje na sredini. A i rekao sam ti gdje mislim da si ti posebno zakomplikovao..... :D
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 31 jan 2013, 18:42

Ajmo reči ukratko da odustajem. Trebo sam odma geru poslušat! :D
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

Lennon
Kontakt:

Post Postao/la Lennon » 31 jan 2013, 18:49

Bavarci uvijek najveći spammeri bili. :mrgreen:
Hoffenheim otpustio golmana Wiesea; Mnogo je plašljiv, ne može takav da brani!
slika
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Klare

Post Postao/la Klare » 31 jan 2013, 19:08

Lennon je napisao/la:Hoffenheim otpustio golmana Wiesea; Mnogo je plašljiv, ne može takav da brani!
A na njegovo mjesto Gomes.

Stuttgart u napad doveo Rumuna, a Nurnberg Japanca.

Lennon
Kontakt:

Post Postao/la Lennon » 31 jan 2013, 19:11

Gomes već dugo nije imao neku profesionalnu utakmicu. U Totiću je većinom bio rezerva. Baš me zanima u kakvoj formi dolazi u BuLi. Inače, nisam neki njegov simpatizer. Sklon je vel'kim greškama.

Što se tiče Wiesea; kako mu se sve vratilo. Otišao iz Werdera gde je bio neprikosnoven, sve zbog para, a ovdje dobio šut kartu.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 31 jan 2013, 19:30

anton 1983 je napisao/la:Ajmo reči ukratko da odustajem. Trebo sam odma geru poslušat! :D
Možda sad dobijem neki orden od ovdašnjih Talijana, jer si i ti odustao jednom u diskusiji...... :lol: :lol:

Al u suštini ti se stavovi razlikuju u sitnicama između mene i tebe, a doduše skoro se nisu ni razlikovali u ovome, samo što si imao neka svoja gledišta, ja svoja. Ma ovde je bilo u suštini gomila kenjanja..... :D

Nego Lennone, kako reče da spamamo, zar je ovo spam, ako na temi Bundeslige, govorimo o Bundesligi :) :) :)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 31 jan 2013, 20:54

Mnogo toga ste napisali, ali niste nista zakljucili... :D :D
Wiese kada je napustao Bremen htio je sportski napredak i igrati LP, a sada ce zavrsiti na tribini. Jednostavno neki fudbaleri nisu u stanju da shvate da funkcionicu samo u jednoj sredini, a Wiese je jedan od takvih, kao i Sahin ili Zidan.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 01 feb 2013, 08:37

BAYERN MÜNCHEN

Zugänge: keine

Abgänge: Mitchell Weiser (ausgeliehen an 1. FC Kaiserslautern)

BAYER LEVERKUSEN

Zugänge: Arkadiusz Milik (Gornik Zabrze/2,5 Millionen Euro)

Abgänge: Renato Augusto (Corinthians/3,5), Zvonko Pamic (Dinamo Zagreb/0,2), Carlinhos (ausgeliehen an Jahn Regensburg)

BORUSSIA DORTMUND

Zugänge: Nuri Sahin (ausgeliehen von Real Madrid/1,0)

Abgänge: Ivan Perisic (VfL Wolfsburg/7,5), Chris Löwe (1. FC Kaiserslautern/0,5)

EINTRACHT FRANKFURT

Zugänge: Srdjan Lakic (ausgeliehen vom VfL Wolfsburg), Marco Russ (ausgeliehen von VfL Wolfsburg/0,5)

Abgänge: Rob Friend (ausgeliehen an 1860 München), Dorge Kouemaha (Gaziantepspor/Türkei), Vadim Demidov (ausgeliehen an Celta Vigo), Benjamin Köhler (1. FC Kaiserslautern), Erwin Hoffer (weiterverliehen an 1. FC Kaiserslautern)

SC FREIBURG

Zugänge: Hendrick Zuck (1. FC Kaiserslautern)

Abgänge: Garra Dembele (ausgeliehen an Wuhan Zall FC/China)

FSV MAINZ 05

Zugänge: Niki Zimling (FC Brügge/2,0)

Abgänge: Eugen Polanksi (1899 Hoffenheim/3,0), Malik Fathi (1860 München)

SCHALKE 04

Zugänge: Michel Bastos (ausgeliehen von Olympique Lyon bis 2014/1,8), Raffael (ausgeliehen von Dynamo Kiew/1,0), Edu (war an SpVgg Greuther Fürth ausgeliehen)

Abgänge: Lewis Holtby (Tottenham Hotspur/1,75), Sergio Escudero (ausgeliehen an FC Getafe)

BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH

Zugänge: Sven Michel (Sportfreunde Siegen/0,05)

Abgänge: Elias Kachunga (ausgeliehen an SC Paderborn), Matthias Zimmermann (ausgeliehen an SpVgg Greuther Fürth), Igor de Camargo (ausgeliehen an 1899 Hoffenheim)

VFB STUTTGART

Zugänge: Federico Macheda (ausgeleihen von Manchester United), Felipe Lopes (ausgeliehen vom VfL Wolfsburg), Alexandru Maxim (Pandurii Targu/1,5)

Abgänge: Mata (America/2,0)

HAMBURGER SV

Zugänge: keine

Abgänge: Robert Tesche (ausgeliehen an Fortuna Düsseldorf), Paul Scharner (ausgeliehen an Wigan Athletics), Tom Mickel (SpVgg Greuther Fürth/ablösefrei)

HANNOVER 96

Zugänge: Sebastien Pocognoli (Standard Lüttich/2,0), Johan Djourou (ausgeliehen vom FC Arsenal/0,2), Andre Hoffmann (MSV Duisburg/0,8), Franca (Coritiba FC/1,3)

Abgänge: keine

WERDER BREMEN

Zugänge: Matteo Pavlovic (NK Zabgreb/0,6)

Abgänge: Florian Trinks (SpVgg Greuther Fürth)

FORTUNA DÜSSELDORF

Zugänge: Cristian Leonel Ramirez (Independiente Jose Teran), Genki Omae (Shimizu S-Pulse/ablösefrei), Mathis Bolly (Lilleström SK/0,5), Robert Tesche (ausgeliehen vom Hamburger SV), Martin Latka (Slavia Prag/ablösefrei)

Abgänge: Timo Furuholm (Hallescher FC/ablösefrei), Andre Fomitschow (ausgeliehen an Energie Cottbus)

1.FC NÜRNBERG

Zugänge: Berkay Dabanli (Kayserispor/ablösefrei), Mu Kanazaki (Nagoya Grampus/ablösefrei), Muhammed Ildiz (Rapid Wien)

Abgänge: keine

VFL WOLFSBURG

Zugänge: Ivan Perisic (Borussia Dortmund/7,5)

Abgänge: Srdjan Lakic (ausgeliehen an Eintracht Frankfurt), Emanuel Pogatetz (ausgeliehen an West Ham United/0,5), Felipe Lopes (ausgeliehen an VfB Stuttgart), Michael Schulze (ausgeliehen an Energie Cottbus), Rasmus Jönsson (ausgeliehen an FSV Frankfurt), Marco Russ (ausgeliehen an Eintracht Frankfurt), Mateusz Klich (ausgeliehen an PEC Zwolle)

1899 HOFFENHEIM

Zugänge: Igor de Camargo (ausgeliehen von Borussia Mönchengladbach), Eugen Polanski (Mainz 05/3,0), Afriyie Acquah (US Palermo, 2,5), David Abraham (FC Getafe/3,0), Luis Advincula (Sporting Cristal/0,9), Junior Ponce (Allianza Lima), Guilherme Biteco (Gremio Porto Alegre), Heurelho Gomes (ausgeliehen von Tottenham Hotspur)

Abgänge: Marvin Compper (AC Florenz/0,2), Junior Ponce (ausgeliehen an Allianza Lima), Guilherme Biteco (ausgeliehen an Gremio Porto Alegre), Denis Streker (ausgeliehen an Dynamo Dresden)

FC AUGSBURG

Zugänge: Dong-Won Ji (ausgeliehen von AFC Sunderland), Michael Parkhurst (FC Nordsjaelland/ablösefrei), Somen Tchoyi (vereinslos)

Abgänge: Giovanni Sio (FC Sochaux)

GREUTHER FÜRTH

Zugänge: Fabian Baumgärtel (ausgeliehen von Alemannia Aachen), Nikola Djurdjic (FK Haugesund/1,0), Tom Mickel (Hamburger SV/ablösefrei), Jung-Bin Park (ausgeliehen vom VfL Wolfsburg II), Matthias Zimmermann (ausgeliehen von Borussia Mönchengladbach/0,1), Florian Trinks (Werder Bremen), Jozsef Varga (VSC Debrecen/ausgeliehen))

Abgänge: Tobias Mikkelsen (Rosenborg Trondheim/0,5), Edu (war von Schalke 04 ausgeliehen), Tayfun Pektürk (Istanbul BB), Kevin Kraus (ausgeliehen an 1. FC Heidenheim/ablösefrei)

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 01 feb 2013, 08:47

Bayern

26 Spieler, davon 12 Ausländer (46,2 %)

BvB

28 Spieler, davon 8 Ausländer (28,6 %)

Schalke

27 Spieler, davon 15 Ausländer (55,6 %)

Leverkusen

28 Spieler, davon 8 Ausländer (28,6 %)

HSV

26 Spieler, davon 16 Ausländer (61,5 %)

Wolfsburg

28 Spieler, davon 20 Ausländer (71,4 %)

Stuttgart

30 Spieler, davon 17 Ausländer (56,7 %)

Hannover:

32 Spieler, davon 17 Ausländer (53,1 %)

Werder

31 Spieler, davon 15 Ausländer (48,4 %)

Gladbach

25 Spieler, davon 12 Ausländer (48,0 %)

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 01 feb 2013, 14:29

Samo da javim forumašima koji igraju Bundesligamanager da sam zaboravio pass i e-mail adresu. :(
Eto, možda me sad stignete :lol:

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 01 feb 2013, 14:40

Nemoj se sad izvlačit' na to. :) :P

Možda se sjetiš do sljedećeg kola. ;)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Omerbavarac
Kontakt:

Re: VfB Stuttgart

Post Postao/la Omerbavarac » 01 feb 2013, 14:55

Sararer iz Furtha im dolazi na ljeto, po meni odlican potez Stuttgarta.
Momak je mlad, a uz to je veliki talenat.
Siguran sam da ce biti odlicno pojacanje.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 01 feb 2013, 15:36

Koliko je obestecenje za kuzmanovica zna li ko ?

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 01 feb 2013, 15:39

gruezi je napisao/la:Koliko je obestecenje za kuzmanovica zna li ko ?
malo više od milju eura...

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 01 feb 2013, 21:26

Prvo poluvrijeme izmedju Werdera i Hannovera, domaci tim konstantno pokusava da dodje do gola, imali su nekoliko odlicnih prilika ali im fali ta zavrsnica. Uvijek nekakav traljav sut na kraju akcije, Hannover imao jednu odlicnu priliku preko Dioufa ali ovaj suta preslabo u golmana Werdera. Hannover ostao bez Abdellaoue-a koji je povrijedio ligamente koljena, izasao je sepajuci s terena i vrlo lako je moguce da je i nesto teza ozljeda u pitanju.

Na kraju Werder u posljednjih 5 minuta dolazi do vise nego zasluzene pobjede pogocima Petersena, prvo je u 85 zabio za 1:0 nakon prodora Elie, a zatim 2 minute kasnije prekrasnim volej udarcem postavio i konacnih 2:0. Kod drugog gola Elia ponovno 2 sjajna prodora, pas do Yildirima koji asistira Petersenu za pobjedu. Inace Hannover je na pocetku drugog poluvremena imao sjajnu priliku da dodje do vodstva, ali se istakao golman Werdera, nakon toga konstantan pritisak ekipe iz Bremena gdje je samo falila zavrsnica, sto su uspjeli da postignu u posljednjih 5 minuta. Ali koliko mogu da trce igraci Werdera to je za nepovjerovati, kondicijski su mnogo superiorniji od Hannovera. Hannover pokusao igru na kontre sto mu se nije isplatilo.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 01 feb 2013, 22:31

I to kakav drugi gol Petersena....GOLČINAAA..... :)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Lennon
Kontakt:

Post Postao/la Lennon » 01 feb 2013, 23:17

Petersen za tri minuta dva gola i gotov H96. Ubio ih je Werder, čudo nisu ranije uspjeli postići pogodak.

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 01 feb 2013, 23:28

Lennon je napisao/la:Petersen za tri minuta dva gola i gotov H96. Ubio ih je Werder, čudo nisu ranije uspjeli postići pogodak.
Razvalio ih Weder, do prvog pogotka su bili uputili 27 udaraca ka protivničkom golu.

Eh sad jedno pitanje za tebe. Ti si navijač Dortmunda? Gledam nešto si mi nepoznat na forumu, prolistam tvoje postove i vidim da si redovno pisao na temama engleskih klubova, škotske lige itd.
Skoro sam isto vidio jednog "novog" forumaša i navijača Dortmunda. Isto tako prelistam postove njegove kad ono samo komentari na temi Barcelona tipa: evo ga Messi 2:0, Visca Barsça ofo-ono.

O čemu se tu radi? To neka opklada ili...

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.