KK Bosna
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz
Re: KK Bosna
ne znam,zena si dala i drugo ime:):::
Ipak nek mu je sa srecom,izgubio je jednu,pa kk bosnu!!
Ipak nek mu je sa srecom,izgubio je jednu,pa kk bosnu!!
cuj drzavni projekt,znaci ko j... ostale nek nama drzava daje pare i mi cemo biti uvijek u vrhu,pravo si realan bravoadmin je napisao/la:
Moram te riješiti i ove zablude (osim ako ne govoriš o San Antonio Spursima, umjesto KK Sparsima).
Klub koji nije dominantan ni u A1 ligi u državi gdje niko ne prati ni playoff je zanimljiv poput osmosatnog filma o uzganjanju krompira... Načuo sam da se Arena i Eurosport natječu ko će prenositi njihove utakmice![]()
Generalno, bez jake Bosne (ili eventualno Slobode), košarka u Bosni i Hercegovini ne postoji. To su najbolje naučili Širokobriježani koji i pored odličnih rezultata praktično ne postoje na sportskoj sceni u BiH. Tek sada i oni uče da se mora ulagati u domaću košarku uopšte, a ne gaziti po njoj, da bi se u budućnosti ubirali rezultati.
Zato i jete čitava priča da Bosna treba biti projekat iz kojeg stoji država, jer je to jedini spas za košarku u državi.
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4
Zašto "nama"? meni je svaki klub isti.
Ali je logično da država daje onome ko će raditi na njenoj promociji, a ne onome ko će raditi na promociji neke druge države.
Znači, onima koji stave grb BiH na dresove i u dvoranu, pripremaju igrače za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, država Bosna i Hercegovina treba dati pare. Ostale (da koristim tvoj grubi citat) ko j... Neka troše budžete onoga za koga igraju i koga promovišu.
Pa ni Volkswagen neće dati pare Bayernu da nosi grb Opela na dresovima, zar ne?
Ali je logično da država daje onome ko će raditi na njenoj promociji, a ne onome ko će raditi na promociji neke druge države.
Znači, onima koji stave grb BiH na dresove i u dvoranu, pripremaju igrače za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, država Bosna i Hercegovina treba dati pare. Ostale (da koristim tvoj grubi citat) ko j... Neka troše budžete onoga za koga igraju i koga promovišu.
Pa ni Volkswagen neće dati pare Bayernu da nosi grb Opela na dresovima, zar ne?
@Rosas7, ono o čemu @admin govori je svakako jasno, te svim ljubiteljima sporta (posebno košarke) dakako claramente (jasno). Nije bitno koji je klub u Bosni i Hercegovini, sve dok isti promoviše državu i državni sport kroz svoje takmičenja/natjecanja, nastupe i slično; naravno, sve dok država ulaže u isti kolektiv. Manje je bitno je li to Široki, Bosna, Igokea, Sloboda, Čelik... ako klubovima bar malo znači zemlja odakle potiču, koja im je matica, te kako se zove država u kojoj žive. Kako kod nas mnogi kolektivi radije ističu srpske i hrvatske grbove nego rođene zemlje, svakako da pomoć ne zaslužuju na takav hinjski način. Yebo ga ti, što ćeš nekoga finansirati ako nekom do tebe ni pet posto nije stalo.
Bosna i Sloboda su klubovi s tradicijom (potonji je, nažalost, ugašen upravo zbog nebrige vlasti, zbog čega me srce boli), i to svijetlom, te dugim stažom u bivšoj jugoslavenskoj, te našoj bh. ligi. Naravno, to ne umanjuje uspjehe Širokobriježana i Aleksandrovčana, al' ovdje se radi o potpuno drugoj stvari. Naime, da bi država, entiteti, kanton/županija, pa i sam grad stali do kluba, isti mora dokazati da želi prihvatiti i ponuđene uslove uz ponudu, a ne se ponašati kao da su sredstva njima namijenjena pod svaku cijenu, bez obzira na sve. Na kraju bi i država i klub imali dobiti i profita, a ne bi se ovako igrali gluhih telefona i imali klubove, simbole države i sporta uopće, na marginama kako ovise o tuđem udjeljenju neznatnih prihoda. To ti je ništa drugo do uzajamno sponzorstvo i zajedničko poslovanje; eto, tako barem shvati.
Suština svega je da je košarka na niskim granama, te da bukvalno nikom nije stalo šta će se desiti s tamo nekom Bosnom, te Slobodom, inače košarkaškim ikonama i relevantnim predstavnicima svoje države i kad nisu očekivali ni najmanje zauzvrat. To je poenta svega, a ne prepucavanja u vidu koji je čiji klub, kao i prebrojavanje krvnih zrnaca, te kako su klubovi (politički) opredjeljeni. Ko zaslužuje pomoć i stajanje iza leđa, taj treba i dobiti. Dosta je više nakaradnih i nekonkretnih rješenja koja nikome nisu pogodna...
Bosna i Sloboda su klubovi s tradicijom (potonji je, nažalost, ugašen upravo zbog nebrige vlasti, zbog čega me srce boli), i to svijetlom, te dugim stažom u bivšoj jugoslavenskoj, te našoj bh. ligi. Naravno, to ne umanjuje uspjehe Širokobriježana i Aleksandrovčana, al' ovdje se radi o potpuno drugoj stvari. Naime, da bi država, entiteti, kanton/županija, pa i sam grad stali do kluba, isti mora dokazati da želi prihvatiti i ponuđene uslove uz ponudu, a ne se ponašati kao da su sredstva njima namijenjena pod svaku cijenu, bez obzira na sve. Na kraju bi i država i klub imali dobiti i profita, a ne bi se ovako igrali gluhih telefona i imali klubove, simbole države i sporta uopće, na marginama kako ovise o tuđem udjeljenju neznatnih prihoda. To ti je ništa drugo do uzajamno sponzorstvo i zajedničko poslovanje; eto, tako barem shvati.
Suština svega je da je košarka na niskim granama, te da bukvalno nikom nije stalo šta će se desiti s tamo nekom Bosnom, te Slobodom, inače košarkaškim ikonama i relevantnim predstavnicima svoje države i kad nisu očekivali ni najmanje zauzvrat. To je poenta svega, a ne prepucavanja u vidu koji je čiji klub, kao i prebrojavanje krvnih zrnaca, te kako su klubovi (politički) opredjeljeni. Ko zaslužuje pomoć i stajanje iza leđa, taj treba i dobiti. Dosta je više nakaradnih i nekonkretnih rješenja koja nikome nisu pogodna...
Samo sam ovo zadnje procitao,pa sta ste se dovezali tog grba.Ne znam sta meni mogu znaciti one zvijezdice i ova zastava.Znam samo da je zastava BIH i da je nametnuta,prije bih ljiljane stavio jer oni predstavljaju BIH.Ne vidim da se drzava BIH puno namucila da pomogne Širokom,kroz cijelo njezino postojanj.Sad smo vidjeli kakav odnos ima,bas u ovoj sezoni.I ne vidim sto stalno nas spominjete,ako zelite biti drzavni projekt,tko vam smeta.Bili ste i do sada,pa gdje vas je to dovelo.
Niko ne govori da bi tebi nešto trebalo značiti, niti te/vas neko spominje. Tema je o KK Bosni, a diskusiju na druge klubove prebacuju uglavnom osobe koje ne navijaju za Bosnu.
Poenta je da zvjezdice i Varta znači državi, a govorimo o parama iz države. Kao što sam naveo primjer, vjerovatno ni navijačima Bayerna ne znači ništa T-Com, ali ako žele njihove pare, moraju ga nositi na dresu.
A država BiH je mnogo toga dala Širokom, nemoj tako:
1. mjesto u ligaškom takmičenju kroz koje se kale mlađi igrači
2. sudijsku organizaciju i kompletnu takmičarsku infrastrukturu za sve nivoe, kadete, juniore i seniore
3. jedino mjesto koje pripada Bosni i Hercegovini unutar Jadranske lige
...
ima i dalje, ali nije puno vezano za sport nego za tržište na kojem se plasiraju proizvodi onih koji investiraju u klub (telekom licencu za jedog od velikih sponzora, isl.), pa nećemo o tome.
Gledajući u poređenju sa drugim kubovima, u aktuelnoj sezoni dala je više nego ostalima.
Poenta je da zvjezdice i Varta znači državi, a govorimo o parama iz države. Kao što sam naveo primjer, vjerovatno ni navijačima Bayerna ne znači ništa T-Com, ali ako žele njihove pare, moraju ga nositi na dresu.
A država BiH je mnogo toga dala Širokom, nemoj tako:
1. mjesto u ligaškom takmičenju kroz koje se kale mlađi igrači
2. sudijsku organizaciju i kompletnu takmičarsku infrastrukturu za sve nivoe, kadete, juniore i seniore
3. jedino mjesto koje pripada Bosni i Hercegovini unutar Jadranske lige
...
ima i dalje, ali nije puno vezano za sport nego za tržište na kojem se plasiraju proizvodi onih koji investiraju u klub (telekom licencu za jedog od velikih sponzora, isl.), pa nećemo o tome.
Gledajući u poređenju sa drugim kubovima, u aktuelnoj sezoni dala je više nego ostalima.
ne ,nego je decko gore naveo,da se bosni daju pare,znaci striktno bosni,sto ne bi mogli sloboda,celik,varda,mladost,ako vec nisu pododbni vama drugi klubovi
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Ma ko je davao bosni?Rosas7 je napisao/la:ne ,nego je decko gore naveo,da se bosni daju pare,znaci striktno bosni,sto ne bi mogli sloboda,celik,varda,mladost,ako vec nisu pododbni vama drugi klubovi
kada je se pricalo da bosna ima budet od nekoliko mil...to nije bila istina ,jer sponzori nisu ispostovoli dogovor.
A konakovic je amerima placao dosta toga,a pare nisu ulazile u kasu,zato sada imas ovaj ...TITANIK...
za info, GREER je primao preko 12,3 tisuca $..mjesecno.
nije dečko navodio, nego ja. a naveo sam i Slobodu, pogledaj malo bolje. Čelik nisam jer nemaju tu tradiciju ni košarkašku publiku, a mi smo vrlo siromašna država, moramo pažljivo birati gdje trošimo.Rosas7 je napisao/la:ne ,nego je decko gore naveo,da se bosni daju pare,znaci striktno bosni,sto ne bi mogli sloboda,celik,varda,mladost,ako vec nisu pododbni vama drugi klubovi
varda i mladost niti imaju tradiciju, niti košarkašku publiku, niti promovišu BiH i daju bh. reprezentativce. zato BiH ne treba ulagati u njih. U njih se ulaže sa nivoa entiteta, jer to sve navedeno rade za entitet.
ne kontam stvarno šta je tu čudno. da se uzme lova, a da se ništa ne vrati onome ko je lovu dao i još da se svaka prilika iskoristi da mu se kaže 'ko te j..., ništa mi ne značiš, dabogda umro'? pa to nema ni u Merhametu. i tu moraš bar 'hvala' reći.
Vrijeme socijalizma je iza nas tako da svi trebaju dobiti pomoć države shodno rezultatima. Zašto bi se novci pumpali u KK Bosnu da bi ih pojedinci preusmjeravali u vlastite džepovi. Ako si uspješan menađer pronađi sponzore vrati publiku i novciće doći. A to da država bude jedini izvor primanja nema više nigdje i samo stvara još veći animozitet prema Sarajevu.
lumani je napisao/la:Ma ko je davao bosni?Rosas7 je napisao/la:ne ,nego je decko gore naveo,da se bosni daju pare,znaci striktno bosni,sto ne bi mogli sloboda,celik,varda,mladost,ako vec nisu pododbni vama drugi klubovi
kada je se pricalo da bosna ima budet od nekoliko mil...to nije bila istina ,jer sponzori nisu ispostovoli dogovor.
A konakovic je amerima placao dosta toga,a pare nisu ulazile u kasu,zato sada imas ovaj ...TITANIK...
za info, GREER je primao preko 12,3 tisuca $..mjesecno.
Moguce, moguce, kad je jedan Vucurovis imao 6-8 milja mjesecno, a nije mogao ozonski omotac pogoditi.
Genius, outrageous, the best ever! RF!
- storm_raider
- Kontakt:
Upravo tako, koliko god meni smetalo to sto smo tu gdje jesmo i sto se u medijima javno ti ljudi ne prozivaju.Semper je napisao/la:Vrijeme socijalizma je iza nas tako da svi trebaju dobiti pomoć države shodno rezultatima. Zašto bi se novci pumpali u KK Bosnu da bi ih pojedinci preusmjeravali u vlastite džepovi. Ako si uspješan menađer pronađi sponzore vrati publiku i novciće doći. A to da država bude jedini izvor primanja nema više nigdje i samo stvara još veći animozitet prema Sarajevu.
Sport je lijek za tijelo i duh.
a olimpijska dvorana "ramiz salcin" na mojmilu?hz1987 je napisao/la:Sarajevo nema SPORTSKE DVORANE! Ne budi u zabludi!
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Jesi siguran za ovo??? Hajd mozda se za tradiciju i moze reci, mada tu je i tradicija, ne kao Bosnina naravno, ali ima, MEDJUTIM ne mozes reci da nema publike. Dok je Zenica Celik(a sad je samo Celik) ista valjao, Bilimisce je uvijek bilo puno, sad kako su problemi pa malo u prvu malo u drugu ligu ima i dobro raje kako igraju.admin je napisao/la:Čelik nisam jer nemaju tu tradiciju ni košarkašku publiku
Celik!3,2,2.
Bas bi volio tvoje pojašnjenje gdje ti u svemu ovome vidiš da bi recimo Bosna trebala biti ispred Širokog kad u pitanju briga države prema nekom klubu ( meni je ta briga u startu smijurija jer već sam rekao davno Su prošla vremena socijalizma kad je država financirala sport) . Da nije možda vise BH klub od Širokog zato jer bolje trpaju u svoje džepove ili zato što nose zastavicu BH na leđima .admin je napisao/la:nije dečko navodio, nego ja. a naveo sam i Slobodu, pogledaj malo bolje. Čelik nisam jer nemaju tu tradiciju ni košarkašku publiku, a mi smo vrlo siromašna država, moramo pažljivo birati gdje trošimo.Rosas7 je napisao/la:ne ,nego je decko gore naveo,da se bosni daju pare,znaci striktno bosni,sto ne bi mogli sloboda,celik,varda,mladost,ako vec nisu pododbni vama drugi klubovi
varda i mladost niti imaju tradiciju, niti košarkašku publiku, niti promovišu BiH i daju bh. reprezentativce. zato BiH ne treba ulagati u njih. U njih se ulaže sa nivoa entiteta, jer to sve navedeno rade za entitet.
ne kontam stvarno šta je tu čudno. da se uzme lova, a da se ništa ne vrati onome ko je lovu dao i još da se svaka prilika iskoristi da mu se kaže 'ko te j..., ništa mi ne značiš, dabogda umro'? pa to nema ni u Merhametu. i tu moraš bar 'hvala' reći.
Nebi se čudio da nedobijem odgovor na pitanje .
104-77 , da je malo nije malo , da je puno pa puno je , da je previše pa i nije previše .
već sam gore napisao, ali eto, da ne bude da neću da ti odogovorim.
1. državi trebaju klubovi koji daju igrače za reprezentaciju - Bosna daje (kad ima), Široki ne daje
2. državi (pogotovo našoj čiji se integritet često dovodi pod znak pitanja) trebaju jaki lokalni sportski kolektivi koji guraju državne simbole kako bi se navijači tih klubova poistovjetili sa tim simbolima (jednaka logika koju ima bilo koji sponzor, dokazano funkcioniše na duge staze) - Bosna gura te simbole, Široki ne gura.
umjesto "Bosna", možeš komotno čitati i "Sloboda", a umjesto "Široki" budi slobodan da čitaš "Igokea", da ne bude da ja nešto navijam za jedan klub ili mrzim drugi.
1. državi trebaju klubovi koji daju igrače za reprezentaciju - Bosna daje (kad ima), Široki ne daje
2. državi (pogotovo našoj čiji se integritet često dovodi pod znak pitanja) trebaju jaki lokalni sportski kolektivi koji guraju državne simbole kako bi se navijači tih klubova poistovjetili sa tim simbolima (jednaka logika koju ima bilo koji sponzor, dokazano funkcioniše na duge staze) - Bosna gura te simbole, Široki ne gura.
umjesto "Bosna", možeš komotno čitati i "Sloboda", a umjesto "Široki" budi slobodan da čitaš "Igokea", da ne bude da ja nešto navijam za jedan klub ili mrzim drugi.
Pa gledaj prvo kroz cijelu diskusiju pokazujes da jedne ajde bit cu blaži I reci nevolis a ne mrzis dok druge glorificiras a dokazno već što puta da Su sve te kvazipatrite bili patriote ali samo za svoj dzep naravno masi se prikazujući Kao jedine I istinske sportske vrijednosti skrivajući ce iza medija I politike koji šu ih svesrdno podržavali a neki to rade I danas .admin je napisao/la:već sam gore napisao, ali eto, da ne bude da neću da ti odogovorim.
Ti recimo moj klub spustas na nivo pojedinca , kako ? Pa tako što kažeš da Hkk Siroki ne promovira BH ( za tvoju info svugdje gdje igramo kažu da je to ekstra uređeni BH klub) ,kažeš ne daje igrače za BH vrstu ( daje I davao je a stvar svakoga pojedinca je da amp ima izbor da odluci gdje mu je bolje ) . A to što se vi medijski vodite odredjenim stereotipom je vas a ne nas problem I vasa sramota a ne nasa .
104-77 , da je malo nije malo , da je puno pa puno je , da je previše pa i nije previše .
ja prema klubovima nemam emocija, ali veoma volim reprezentaciju BiH. Zato glorificiram one koji doprinose reprezentaciji BiH, a ne volim one koji doprinose protivnicima reprezentacije BiH.
Obzirom da sam stanovnik BiH, mislim da je to nešto normalno, nešto što se ne moram suzdržavati da kažem.
Što se tiče priče o pojedincima... Skup pojedinaca čini kolektiv, a kolektiv Širokog čini skup pojedinaca koji igraju (ili žele igrati) za protivnike Bosne i Hercegovine. Uz to, taj skup pojedinaca, prati još par hiljada pojedinaca na tribini koji svi navijaju za neku drugu državu, a počesto i protiv Bosne i Hercegovine. Neka igraju i navijaju za koga hoće, to je izbor svakog poejdinca, ali zašto da Bosna i Hercegovina ulaže u takav skup pojedinaca?
S druge strane, drago mi je da čujem od tebe da je to samo stereotip i da sam ja u zabludi, te da Široki u stvari gura našu zajedničku bosanskohercegovačku stvar. Nadam se da ću na slijedeću završnicu kupa opet doći u Široki, pa ćemo skupa stajati mirno na bosanskohercegovačku himnu (kao što to radimo u Skenderiji) i držati se za srce. Nakon toga, ja ću da se izvinim za predrasude koje nemaju osnova.
Do tad, povlačim se iz ove diskusije, da ne gušim temu oftopicom.
Pitali ste me što mislim da treba država dati prednost Bosni ili Slobodi, odgovorio sam jer ste baš posebno zahtjevali da odgovorim. U dalje diskusije nema potrebe da ulazimo, niti tražim nečije dodatno mišljenje na ovu temu.
Obzirom da sam stanovnik BiH, mislim da je to nešto normalno, nešto što se ne moram suzdržavati da kažem.
Što se tiče priče o pojedincima... Skup pojedinaca čini kolektiv, a kolektiv Širokog čini skup pojedinaca koji igraju (ili žele igrati) za protivnike Bosne i Hercegovine. Uz to, taj skup pojedinaca, prati još par hiljada pojedinaca na tribini koji svi navijaju za neku drugu državu, a počesto i protiv Bosne i Hercegovine. Neka igraju i navijaju za koga hoće, to je izbor svakog poejdinca, ali zašto da Bosna i Hercegovina ulaže u takav skup pojedinaca?
S druge strane, drago mi je da čujem od tebe da je to samo stereotip i da sam ja u zabludi, te da Široki u stvari gura našu zajedničku bosanskohercegovačku stvar. Nadam se da ću na slijedeću završnicu kupa opet doći u Široki, pa ćemo skupa stajati mirno na bosanskohercegovačku himnu (kao što to radimo u Skenderiji) i držati se za srce. Nakon toga, ja ću da se izvinim za predrasude koje nemaju osnova.
Pitali ste me što mislim da treba država dati prednost Bosni ili Slobodi, odgovorio sam jer ste baš posebno zahtjevali da odgovorim. U dalje diskusije nema potrebe da ulazimo, niti tražim nečije dodatno mišljenje na ovu temu.
-
felix123
- Kontakt:
Kad se bude djelila lova za (auto)ceste ,skole,kulturna i sportska drustva ,za razvoj gospodarstva ,stipendije ...zovni da mirno uz zvuke himne raspodijelimo pravdeno novacadmin je napisao/la:ja prema klubovima nemam emocija, ali veoma volim reprezentaciju BiH. Zato glorificiram one koji doprinose reprezentaciji BiH, a ne volim one koji doprinose protivnicima reprezentacije BiH.
Sto se tice zavrsnice kupa ,da se ne bi razocaro ja cu ti odmah rec ,da nece nitko drzat ruku na srce (eventualno ti )ja cu se ustat iz pristojnosti preda himnoj,iako mi osobno + nista ne predstavlja,ali vidim da nije ni ljudima u Sa,Mo,Bl,Tz,Ze jer da im nesto znaci valjda bi se netko udostojio napisat tekst
Dok iz Sarajeva ne dođe nesto sto ce nam signalizirat da imamo buducnost i perspektivu u BiH ,stanje ce bit kakvo je i sad
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.