Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
6
18%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
10
30%
4) St.Pauli
5
15%
5) Mainz
6
18%
6) Augsburg
5
15%
7) Union Berlin
1
3%

Ukupno glasova: 33

effe_sa
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la effe_sa » 01 feb 2013, 23:35

Ovaj Hannover drugu sezonu za redom u Evropi i eto već i za ovu sezonu možemo reči da je solidan u evropskim nastupima. Bilo bi mi žao da ne uhvate evropsko takmičenje opet, a hebu ih povrede žestoko i večeras evo ovo s Abdelaouem, koji je morao izaći u prvom poluvremenu. A ovaj Werder se koprca, ali nekako za njih je realnije da neće uhvatit Evropu, ako se slučajno ne iskoprcaju.... :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Lennon
Kontakt:

Post Postao/la Lennon » 01 feb 2013, 23:35

Zdena,

Simpatizer. Ništa više.
Ljubitelj sam Chelsea, Dortmunda i Celtica, al' u posljednje vrijeme najviše pratim BuLi jer mi djeluje kao najzdravija liga, a i ovaj dio pdf mi se jako sviđa. Pun je jako kvalitetnih forumaša sa veoma kvalitetnim postovima. Što se tiče Barçe; samo sam ih podržao u duelu protiv RMA, ništa više. LP! ;)
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 02 feb 2013, 11:28

Lennon je napisao/la:Zdena,

Simpatizer. Ništa više.
Ljubitelj sam Chelsea, Dortmunda i Celtica, al' u posljednje vrijeme najviše pratim BuLi jer mi djeluje kao najzdravija liga, a i ovaj dio pdf mi se jako sviđa. Pun je jako kvalitetnih forumaša sa veoma kvalitetnim postovima. Što se tiče Barçe; samo sam ih podržao u duelu protiv RMA, ništa više. LP! ;)
Aha. Fino, fino.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 02 feb 2013, 13:55

Deutsche Bahn (DB) kao prvi sponzor jednog kluba u profesionalnim ligama Njemackog fudbala zahtjeva od Herthe da u njihov ugovor ubace klauzulu o tome da mogu smanjit drasticno novcana sredstva ukoliko njihovi navijaci budu imali ispade tokom utakmica Cvajte.

Glup prijedlog DB-a i nadam se da Hertha i DFL na ovo nece prisati...jer imam osjecaja da bi neki sponzori mogli onda raditi prljavi posao i tako izazvati jos vecu opasnost na stadionima.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 02 feb 2013, 15:45

Fakat BL ima najlosije sudije i uz duz i poprijeko.Toliko gresaka na utakmicama vec godinama da pocne prosto da zabrinjava.Evo samo utakmica Dusseldorf-Stutgart.Frajer da opali loptu,odvali protivnickog igraca nogom i za to dobi slobodan udarac,da tuga bude jos veca nakon tog slobodnog tri metra igrac Dusseldorfa u offsiedu i sudija ne ponisti taj gol.Tacno nenormalno :shock: :shock: .
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 02 feb 2013, 17:38

Moglo bi se reci da su autsajderi danas iznenadili u Bundesligi...Hoffenheim je nakon dugo vremena sa dva gola Vollanda upisao domacu pobjedu protiv Freiburg-a sa 2:1, Augsburg je uspio izvuci jedan bod na teskom gostovanju kod Wolfsburga odigravsi 1:1, dok je Fortuna lakse od ocekivanog na domacem terenu pobjedila VfB Stuttgart sa 3:1.

I na kraju najvece iznenadjenje kola je domaci poraz Schalke-a od Fürtha rezultatom 2:1.

Klare

Post Postao/la Klare » 02 feb 2013, 18:04

Katastofalno kolo, nije po mom ukusu, ni blizu.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 02 feb 2013, 22:26

Klare je napisao/la:Katastofalno kolo, nije po mom ukusu, ni blizu.
Dobro, shvatam te...pogađali razni Đurđići, Lakići, Mančetiči... :lol:

VfB tone sve više i zbog toga mi je najviše vokri (Ibi tu i tamo, nego više zbog potencijala te regije).
Fortuna mi se skroz zgadila kad im vidim onog trenera sa đozlama i sa mrtvačkom facom...padam u komu. :mrgreen:
Šiško (al' onaj pravi :D ) Šalkeov je smijurija od trenera. Njima treba Daum za dobrobit sviju. :?
Moj 'obrvar' iz Cluba još pliva u Vučjoj jazbini i sve je ovo duplo ništa. Hoćel' biti šta, veliki :?:
Jel ovo Fink još ima modricu ispod oka ili je nešto od rođenja? :? Ma nema veze, bit će toga još. :mrgreen:
Veh, sa još ljepšim imenom i povratnikom Srđanom je protutnjao kroz 'Amburg.

Je l' ost'o još neko? :?
Vom Jäger zum Gejagten

Klare

Post Postao/la Klare » 02 feb 2013, 23:29

geronimo je napisao/la:Fortuna mi se skroz zgadila kad im vidim onog trenera sa đozlama i sa mrtvačkom facom...padam u komu. :mrgreen:
:lol: hahahaha :lol: ,
dobro, istina da nećemo mnogo fulati ako kažemo da je među misterima Bundeslige, ali što piči s ovom Fortunom je posebna priča.
geronimo je napisao/la:Je l' ost'o još neko? :?
Ima, ali nam ni izbliza nisu zanimljivi kao ova lica sa naslovnica. :D

Taman da će Bruno opet pasti :? , ne miriše na fino ova njihova forma,
dobio ugovor, pa mu se može :mrgreen: ,
a koje su to cicije ne bi me čudilo i da ga drže do kraja nauštrb rezultata, jer u slučaju otkaza valja mu nešto za puta dati.

Hecking slabo đira ovu Maginu skalameriju, ne dobivaju se autsajderi, logično da ne cvijetaju ruže, iako se riješio potrošnih dijelova, nove nije nabavio, a ovo što ostalo poprilično istrošeno(Josue, Polak, Olić...)

Šalkeovac pri dolasku u klub ponio crnu foliju da ih što crnije umota :lol: ,
neće na dobro šnjima nastave li 'vako.

Finkman pokušava od amatera igrače praviti, nema mu se puno prigovoriti, s kim radi dobro je u pameti. :)

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 03 feb 2013, 00:05

Armin Veh je očigledno jedan od velikih dobitnika sezone. Čovjek je nakon one titule sa Stuttgartom prije par godina postao otpisani jer su slijedile neuspješne epizode u Wolfsburgu, Hsv-u, a sada čovjek uvede Eintracht u prvu Bundesligu i onda još ovako mu igra ekipa da je jako, jako blizu evropskog takmičenja. Ne bi se čudio da odu i u Ligu prvaka, toliko nerealno nije, a realnije je ipak mjesto u EL.

E sad ta mjesta koja vode u Ligu prvaka, opet to četvrto mjesto specifično, opet se tu može naći ekipa kojoj se ne bi davale velike šanse i koja nema trenutno rejting u Evropi. Prva 3 mjesta su dobro popunjena, dok ovo četvrto bi moralo biti rezervisano za Schalke, ali oni su izvan sebe. Velika bi šteta bila da kraljevsko plavi naredne sezone ne ode u Ligu prvaka a zato imaju potencijal, tačnije njihov potencijal je u ekipi ogroman, a oni ovakvim igrama i EL dovode u pitanje. Nadam se da će se stabilizovat.

A Lakić je jedna posebna priča, čovjek pređe u Eintracht i onda ovakav debi.2 GOLA.....Nevjerovatno.....A to vam je tako, Vehu kad ide, onda mu ide i s ovakvim pojačanjima. A da , u Lakiću imamo još jednog otpisanog koji se vratio. Definitvno je ova sezona, POVRATAK OTPISANIH.... ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Lennon
Kontakt:

Post Postao/la Lennon » 03 feb 2013, 00:15

Muka me hvata kada pomislim da će na ljeto Frankurt da igra kvalifikacije za CL. Da ne pominjem njihove ultrase koji od svih navijača u BuLi prave sranja. Danas su im svi rezultati išli na ruku i ne vjerujem da ih iko može ugroziti do kraja šampionata, jedino da oni dožive veliki pad u formi. I treba jedna od ovih momčadi koja ih prati da malo odskoči u odnosu na ostale. Danas smo barem dobili odgovor da HSV nije ove sezone kadar da obezbjedi četvrto mjesto i CL. Sreća po njih je da zaostaju samo dva boda za EL.

Mönchengladbach bi mogao kikseve svojih rivala da iskoristi sutra i time bi se popeo na peto mjesto. Ono što ne valja po njih je da su Xhaka i Nordtveit ozljeđeni i biće im teško da protiv Cluba dođu do tri boda.

Gledam zdravstvene biltene svih rostera i slobodno mogu reći da je H96 apsolutni šampion po tom pitanju. Gori su od Arsenala, za par igrača se zna da se neće vratiti u skorije vreme. Bez njih im je tanka rotacija i ne vjerujem da će i sljedeće sezone izboriti EL.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 03 feb 2013, 01:06

Ja sam gledao uzivo ove sezone Frankfurt i meni se ono veoma svidja.Definitivno igra dostojna makar kvalifikacija za LP.Ako nista mogu sa sigurnoscu reci da zasluzuju EL. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 03 feb 2013, 01:12

Sto se mene tice nek Eintracht naredne sezone igra u LE, jer su to zasluzili svojim utakmicama ove sezone, a iskreno daleko im kuca bila od 4.mjesta.

nate
Kontakt:

Post Postao/la nate » 03 feb 2013, 11:20

amerosm je napisao/la:Sto se mene tice nek Eintracht naredne sezone igra u LE, jer su to zasluzili svojim utakmicama ove sezone, a iskreno daleko im kuca bila od 4.mjesta.
Zasto ne volis Eintracht?

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 03 feb 2013, 12:09

nate je napisao/la:
amerosm je napisao/la:Sto se mene tice nek Eintracht naredne sezone igra u LE, jer su to zasluzili svojim utakmicama ove sezone, a iskreno daleko im kuca bila od 4.mjesta.
Ma nema on ništa protiv Eintrachta nego bi više volio vidjet nekog drugog u tom pretkolu LP, nekoga ko ima veći rejting i ko može više toga napravit. Iako znamo da npr. Gladbach je u pretkolu nesretno ispao, iako su mu davane male šanse da napravi nešto, na kraju ga je samo pech spriječio da uđe u grupnu fazu.

Schalke bi po kvalitetu bio najbolji za to četvrto mjesto, a druga bi mi nada ovaj put baš bio Gladbach jer nekako mislim da bi oni ovaj put prošli pretkolo jer evo bilježe i dobre nastupe u EL. S druge strane nije isključeno da bi i Eintracht prošao, ali bi mu šanse bile puno manje, pa čak i kad bi ušli u grupnu fazu LP, znamo da tamo jedan Schalke npr može puno više napravit nego jedan Eintracht.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 03 feb 2013, 12:29

Eintracht trenutno ima veliku prednost na 4 mjestu ali iskreno se nadam da će ih M.Gladbach preći jer danas ako pobjede Nürnberg prilaze na 4 boda zaostatka.Schalke već zaostaje 7 bodova i teško će izboriti CL osim ako ne naprave neke drastične rezove.Da ne spominjem da slijedeće kolo gostuju Bayernu jadna im majka. :mrgreen:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

tareeq
Kontakt:

Post Postao/la tareeq » 03 feb 2013, 12:35

Nisam odavno pratio Bundes ligu,navijam za Werder,jel zna neko kako stoje ,kakvi su ?
ZALJUBIO SE ,OBLJUBIO I TO JE TO ,IMAO SRECE DOBIO ŠTO GOD TRAZIO !

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 03 feb 2013, 14:39

Eintracht ima **** dobru situaciju za izboriti CL dogodine, pogotovo ako Gladbach danas ne pobijedi. Nemam ništa protiv da uspiju u tome. Mislim da oni imaju dobar potencijal za rast (velik i bogat grad, tradicija, navijači, potentna momčad), a CL bi bila pravi okidač toga. Doduše, kratkoročno bi s njima BL lako i dogodine ostala bez 4. predstavnika u CL, ali to je mala "žrtva" ako će dugoročno doći do njihova jačanja (nešto slično što prolazi i Gladbach).

Inače, u BL je trenutno dosta široka konkurencija klubova koji imaju potencijal za biti (pored BVB i FCB) pri vrhu - Schalke, HSV, Bayer, Stuttgart, Werder, Wolfsburg su tu više-manje konstanta; zadnjih par godina su se priključili Hannover i Gladbach, a ove možda i Eintracht. Pored toga, nije neuobičajeno da dobru sezonu ima i netko od "manje potentnih" kao što su Mainz, Freiburg, Nurnberg ili Hoffenheim. Dosta potencijala je i u Cvajti (Hertha, Klautern, Koln, 1860 Munchen), a ima ga i u nižim rangovima (financijski jaki RB Leipzig). Vrijeme je za širenje lige na 20. 8-)
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 03 feb 2013, 14:41

effe_sa je napisao/la:
nate je napisao/la:
Ma nema on ništa protiv Eintrachta nego bi više volio vidjet nekog drugog u tom pretkolu LP, nekoga ko ima veći rejting i ko može više toga napravit. Iako znamo da npr. Gladbach je u pretkolu nesretno ispao, iako su mu davane male šanse da napravi nešto, na kraju ga je samo pech spriječio da uđe u grupnu fazu.

Schalke bi po kvalitetu bio najbolji za to četvrto mjesto, a druga bi mi nada ovaj put baš bio Gladbach jer nekako mislim da bi oni ovaj put prošli pretkolo jer evo bilježe i dobre nastupe u EL. S druge strane nije isključeno da bi i Eintracht prošao, ali bi mu šanse bile puno manje, pa čak i kad bi ušli u grupnu fazu LP, znamo da tamo jedan Schalke npr može puno više napravit nego jedan Eintracht.
Upravo ti je @effe ovim postom sve objasnio zasto Eintracht ne bi volio vidjeti na 4.poziciji. Dugo godina smo se mucili da istu ponovo vratimo u Bundesligu i ne trba istu ponovo olahko ispustiti, a s obzirom kakav koefcijent ima Eintracht u Evropi tesko bi prosli pretkolo LP...Jednostavno ne zelim vise da se ponovo Mainz od prije dvije godine kada je Tuchel nakon ispadanja od nizerazrednog protivnika (za uslove Mainza) izjavio mrtav hladan nema veze Evropa nam je ionako bila jedna vrsta izleta i iskustva.

Ne treba trud kojih su prethodnih godina Bayern, HSV, Werder i Schalke ulozili u Evropi kako bi se vratila ta pozicija olahko prosuti.

KSIVLE
Kontakt:

Re: TSG 1899 Hoffenheim

Post Postao/la KSIVLE » 03 feb 2013, 14:46

slika

Kuda je 10 godina u Hoffi. :lol: Dobar potez je njegovo dovođenje, čovjek je pozitivni luđak, a takav im je možda baš i trebao.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.