Pa Dragi Aco, e tu Brutus, to je bio mali sarkazamaleksandar_veliki je napisao/la:Inace iz Belgije svake godine dovode se igraci. Covjek otisao doma, vidjeti porodicu, provesti koji dan sa istom.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
-
BlueBoy1921
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Sta je sad ovo, opet neke price o suspenzji saveza?????????
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.
Who is your čampion??
Pa kada već postavljaš takvo pitanje, daj bar info, odakle ti takav podatak???zeljocity je napisao/la:Sta je sad ovo, opet neke price o suspenzji saveza?????????
I jos Amar ode u Francusku sto ce biti veselo.aleksandar_veliki je napisao/la:Inace iz Belgije svake godine dovode se igraci. Covjek otisao doma, vidjeti porodicu, provesti koji dan sa istom.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
Iz Avaza jaranevoltron30 je napisao/la:Pa kada već postavljaš takvo pitanje, daj bar info, odakle ti takav podatak???zeljocity je napisao/la:Sta je sad ovo, opet neke price o suspenzji saveza?????????
Problem odbora
- FIFA i UEFA imaju stalnu intenciju da mijenjaju propise koji reguliraju odnose unutar njenih članica pa tako i kod nas. No, prijedlog izmjena i dopuna Statuta koji su nam poslali, izazvao je mnogo polemika i sigurno će se o njemu voditi najduža diskusija - rekao nam je generalni sekretar NSBiH Jasmin Baković.
Najviše polemike nastalo je zbog prijedloga da se formira odbor za posredovanje, koji bi brojao tri do pet članova. Taj organ kontrolirao bi rad budućeg izvršnog odbora, koji bi imao više članova nego do sada, čak i do 20, jer bi u njega ušli predstavnici udruženja premijerligaša, sudija, trenera... Problem je što se ti članovi ne bi imenovali po nacionalnom ključu.
Dok FIFA i UEFA idu sasvim normalnim rezonom da donošenje odluka ubuduće ne zavisi isključivo od nacionalnih nego od sportskih interesa, unutar entitetskih saveza još vlada drugačije mišljenje. S obzirom na činjenicu da u Skupštini sjede delegati iz entitetskih saveza, nije teško prosuditi kako bi na sjednici 28. juna mogao proći prijedlog, tim prije što je za njegovo usvajanje potrebno 45 od 60 delegatskih glasova.
Ako se desi ova druga varijanta, NSBiH ponovo će doći u opasnost od nove suspenzije.
Kompromis ili "uzmi ili ostavi"?
Šta ako entitetski savezi danas FIFA-i i UEFA-i kažu "ne"?
- Nadamo se da se to neće desiti i da će se pronaći neko zadovoljavajuće rješenje, ali ako to ne uspije, postoje različiti scenariji. FIFA i UEFA možda će biti fleksibilne i ponuditi kompromisno rješenje, a možda ponovo na stolu bude jedino opcija "uzmi ili ostavi", a to bi bilo loše. Vidjet ćemo danas kakav će stav zauzeti Paskije i Filips - kaže Baković.
Postoji još jedna varijanta koja bi se mogla desiti, a to je da, ako ne budu usvojene izmjene Statuta, budu otkazani i izbori krajem ove godine.
Who is your čampion??
Who is your čampion??
Gušo i zvanično ušao u historiju, Fajić na 46. mjestu
Adnan Gušo, legendarni golman Željezničara i zvanično se našao među najboljim golmanima svijeta
Adnan Gušo, legendarni golman Željezničara i zvanično se našao među najboljim golmanima svijeta. Naime, Institut za historiju i statistiku (IFFHS) je verifikovao rezultate iz predhodne sezone, pa je golman plavih zauzeo 19. mjesto na vječnoj listi golmana, jer je čak 1.180 minuta čuvao svoju mrežu netaknutom (30.10.2011-05.05.2012).
Ovom serijom Gušo je prestigao sada već bivšeg rekordera iz BiH, Ibrahima Mujkića koji je držao istu poziciju. Bivši golman Budućnosti nije primio pogodak 1.156 minuta.
Podsjetimo, Gušo iza sebe ima sezonu snova. Osvojio je duplu krunu sa Željoim, s kojim nije doživio poraz ove sezone. Uz sve to bilježi i uspjeh sa mladom selekcijom BiH, koja se nalazi pred plasmanom u baraž (trener golmana).
Inače, protekle sezone još jedan se bh.internacionalac našao na jednoj listi IFFHS. Nusmir Fajić, igrač slovenačke Mure zauzeo je 46.mjesto najboljih strijelaca u sezoni 2011/2012. Bivši napadač Travnika je postigao 20 golova. Na prvom mjestu se našao Lionel Messi sa 50 golova.
Adnan Gušo, legendarni golman Željezničara i zvanično se našao među najboljim golmanima svijeta
Adnan Gušo, legendarni golman Željezničara i zvanično se našao među najboljim golmanima svijeta. Naime, Institut za historiju i statistiku (IFFHS) je verifikovao rezultate iz predhodne sezone, pa je golman plavih zauzeo 19. mjesto na vječnoj listi golmana, jer je čak 1.180 minuta čuvao svoju mrežu netaknutom (30.10.2011-05.05.2012).
Ovom serijom Gušo je prestigao sada već bivšeg rekordera iz BiH, Ibrahima Mujkića koji je držao istu poziciju. Bivši golman Budućnosti nije primio pogodak 1.156 minuta.
Podsjetimo, Gušo iza sebe ima sezonu snova. Osvojio je duplu krunu sa Željoim, s kojim nije doživio poraz ove sezone. Uz sve to bilježi i uspjeh sa mladom selekcijom BiH, koja se nalazi pred plasmanom u baraž (trener golmana).
Inače, protekle sezone još jedan se bh.internacionalac našao na jednoj listi IFFHS. Nusmir Fajić, igrač slovenačke Mure zauzeo je 46.mjesto najboljih strijelaca u sezoni 2011/2012. Bivši napadač Travnika je postigao 20 golova. Na prvom mjestu se našao Lionel Messi sa 50 golova.
Who is your čampion??
Who is your čampion??
@zeljocity
Hvala. Ma dizat' će jedno vrijeme frku, a onda će opet izglasat' statut. Nes(J)ekiram se ja zbog toga, sve dok Borac treba igrati evropska takmičenja, a i Široki takođe.
Hvala. Ma dizat' će jedno vrijeme frku, a onda će opet izglasat' statut. Nes(J)ekiram se ja zbog toga, sve dok Borac treba igrati evropska takmičenja, a i Široki takođe.
Ma ne znam vise iskreno sta da kazem na ovu temu. Imao sam osjecaj da smo konacno krenuli ka naprijed a mi se opet vracamo tamo gdje ce nam uvijek biti mjesto, a to je 18 vijek. Zasto vise?, kome odgovaraju ove nacionalne podjele i sranja?, pa zar vise nema niko da kaze tome dosta. Opet cemo da strepimo hocemo li uopste da imamo nasu ligu, da imamo validno takmicenje pod okrljivnom UEFE i FIFE, a da ne govorim u EURO kupovima. Meni je vise stvanrno preko glave ovih njihovih lobiranje, jedni za druge, drugi za trece i tako u beskonacnost, njima dobro a mi cemo uvijek da ispastamo! Kakvo stanje u politici, cista kopija u sportu i onda se neko pita kako nasi susjedi ulazu po 70 mil € u sport a mi ni 1 mil €.Problem odbora
- FIFA i UEFA imaju stalnu intenciju da mijenjaju propise koji reguliraju odnose unutar njenih članica pa tako i kod nas. No, prijedlog izmjena i dopuna Statuta koji su nam poslali, izazvao je mnogo polemika i sigurno će se o njemu voditi najduža diskusija - rekao nam je generalni sekretar NSBiH Jasmin Baković.
Najviše polemike nastalo je zbog prijedloga da se formira odbor za posredovanje, koji bi brojao tri do pet članova. Taj organ kontrolirao bi rad budućeg izvršnog odbora, koji bi imao više članova nego do sada, čak i do 20, jer bi u njega ušli predstavnici udruženja premijerligaša, sudija, trenera... Problem je što se ti članovi ne bi imenovali po nacionalnom ključu.
Dok FIFA i UEFA idu sasvim normalnim rezonom da donošenje odluka ubuduće ne zavisi isključivo od nacionalnih nego od sportskih interesa, unutar entitetskih saveza još vlada drugačije mišljenje. S obzirom na činjenicu da u Skupštini sjede delegati iz entitetskih saveza, nije teško prosuditi kako bi na sjednici 28. juna mogao proći prijedlog, tim prije što je za njegovo usvajanje potrebno 45 od 60 delegatskih glasova.
Ako se desi ova druga varijanta, NSBiH ponovo će doći u opasnost od nove suspenzije.
Kompromis ili "uzmi ili ostavi"?
Šta ako entitetski savezi danas FIFA-i i UEFA-i kažu "ne"?
- Nadamo se da se to neće desiti i da će se pronaći neko zadovoljavajuće rješenje, ali ako to ne uspije, postoje različiti scenariji. FIFA i UEFA možda će biti fleksibilne i ponuditi kompromisno rješenje, a možda ponovo na stolu bude jedino opcija "uzmi ili ostavi", a to bi bilo loše. Vidjet ćemo danas kakav će stav zauzeti Paskije i Filips - kaže Baković. Postoji još jedna varijanta koja bi se mogla desiti, a to je da, ako ne budu usvojene izmjene Statuta, budu otkazani i izbori krajem ove godine.
Umalo da zoboravim, ovakvim i slicnim potezima iz naseg saveza se direktno pljuje na nas rad, kao sportski kolektiv. Nismo samo mi uspjesni zadnji par godine, tu su prvenstveno Borac i Siroki. Meni samo ne ide u glavu kako se vise njima ne dojadi istu pricu pricati godinama, znajuci da ta prica ne vodi prema gore, vec u propast!
Zadnja izmjena: BlueTiger, dana/u 07 jun 2012, 12:23, ukupno mijenjano 1 put.
U boj, u boj za Zeljuuu SVOG!!!!!! FORZAAAA ZELJOOOO!!!! MANIJAK NE MOZE BITI SVAK!!!!
Ma kako to da niko iz saveza ne kaze Uefi i Fifi da mi koji hocemo da idemo naprijed nemozemo i nesmijemo ispastati zbog onih koji nece i neka bude kao prije ko hoce da igra po pravilima izvoli u Evropu ko nece cekajte bolja vremena i gotovo.
Who is your čampion??
Who is your čampion??
- SkyWallker
Po meni sve igrace koje si nabrojao su ispod kvaliteta pri poređenju sa nasim standardnim igracima jedino sto Ješe i Bilbija odudaraju ali hajde ih pokusaj dovesti za keš i platiti ih punu cijenu, bilo je prije dovođenja igraca koji su najavljivani kao dobra pojačanja i zalog za budućnost tipa Nikolić,Pehilj,Drakul i dr. pa sad nidje ni jednog, jednostavno trebamo se okrenuti malo regiji, gledam Crnogorsku ligu sve bivsi igraci Zvezde i Partizana koji bi nama sigurno bili pojačanje, eno na Diallibu trener Mechelena vise ne računa, a ima igraca u CG. ligi koji bi se mogli dovesti tipa Petar Vukčević (24) (Budućnost) extra igrac po igri najsličniji Štiliću i jos mnogi da ih ne nabrajam, jednostavno osim igraca iz nase PL. trebamo dovoditi i igrace iz inostranstva ako nista najbolje igrace iz CG., Hrvatske (ne racunajuci Dinamo ili HajdukChWilla je napisao/la:mi još uvijek ne dovodimo stvarno najbolje igrače iz premijer lige, ni blizu. a da dovodimo, to bi bila prevaga. evo recimo, da dođe avdukić na gol, markić ili ješe na stopera, wagner ili krunić u vezni red i varea ili bilbija u špic, ekipa bi bila za klasu bolja. svaka čast ovima što sada igraju - ali to je tako. ovo što mi dovodimo su zalozi za budućnost, ali nisu najbolji igrači u ovom trenutku. ja znam zašto je to tako i u principu se slažem sa amarovom filozofijom da razlika u kvalitetu između ovog što je besplatan i ovog što košta 200 - 300 hiljada puno manja nego razlika u cijeni. ali mi stvarno još uvijek ne dovodimo najbolje igrače premijer lie.SkyWallker je napisao/la:Nesto kontam sve je to lijepo ... nude se najbolji igraci iz PL. sto talentovani mladi igraci sto provjerena imena neki se nude, neki bi željeli doći, sa nekima se pregovara itd. ali onda razmislim jesu li imena iz domaće lige dovoljna za neki iskorak u Evropi kojim svi težimo od uprave do navijača !? jbg sigurno je da će otići Nyema kojem istice ugovor a prodat ce se vjerovatno Adilović i eventualno jos neko, treba nam barem jedno zvučno extra pojačanje da bi nesto mogli napraviti u Evropi, imamo mi i sada extra jaku ekipu ali dali je to dovoljno za nesto napraviti u Evropi !?sve u svemu ja lično mislim da nije, ovaj Brković i drugi koji dodju a u rangu su tu negdje sa njim po meni popunjavaju mjesta Stančeskog, Markovića & Co.
Jbg treba iskeširati lovu i dovesti minimum jedno zvučno pojačanje pa kud puklo da puklo
Vidio sam "sjever" bez ljudi,
Torpedo kako gubi,
hordase na stubu srama,
pitare kako placu za nama.
Vidio sam titulu u maju,
Grbavicu u plavom raju,
i Manijake u transu ...
Torpedo kako gubi,
hordase na stubu srama,
Vidio sam titulu u maju,
Grbavicu u plavom raju,
i Manijake u transu ...
ti misliš da krunić ili wagner ne bi imali mjesta u našoj startnoj postavi? ja mislim da bi. al' nebitno, poenta je ista, da mi NE dovodimo još uvijek najbolje igrače naše lige. ja sam rekao da se uglavnom slažem sa amarovom filozofijom da je to veći trošak nego što vrijedi - ali nije baš da ne bi bilo pojačanja i u našoj ligi.
- ThE_mAnIaCs_1987
- Kontakt:
krunic mozda i bi, a wagner pored bekrica i zebe ne bi, jer sva trojica igraju istu poziciju, pa zeba silom prilika igra na krilu, dok vagner to ne bi bio u stanju igrati, dok je krunic u rusiji igrao defanzivnije cini mi se, nesto kao nyema kod nas, a kada je dosao u borac, poceo je igrati ofanzivnije i blize golu, znaci, ukoliko bi igrao defanzivnije, mogao bi itekako, dok u ofanzivi nema mjesta ni za njega, ni za wagnera ni za bilo koga treceg, samo nam treba jedno krilo dobro, a ne play makerChWilla je napisao/la:ti misliš da krunić ili wagner ne bi imali mjesta u našoj startnoj postavi? ja mislim da bi. al' nebitno, poenta je ista, da mi NE dovodimo još uvijek najbolje igrače naše lige. ja sam rekao da se uglavnom slažem sa amarovom filozofijom da je to veći trošak nego što vrijedi - ali nije baš da ne bi bilo pojačanja i u našoj ligi.
Za zivot cijeli!
A sta mislite o Stojanu Vranjesu eno cluj ga nece daje ga na posudbu mozda bi nama dobro dosao.
Naravno stim da nepokusava igrati atraktivno
Naravno stim da nepokusava igrati atraktivno
- ThE_mAnIaCs_1987
- Kontakt:
kako bi nam kajkut legao, to je cudo, ove 2 utakmice sto sam gledao protiv borca ove godine, za klasu bolji od adilovica, jos adilovic taman ide, amare smiluj se, angazuj ga 
Za zivot cijeli!
- MinjonKocka
- Kontakt:
jedan, jedini, neponovljivi. NAŠ Brko
http://www.manijaci.ba/index.php/kolumn ... r_familije" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.manijaci.ba/index.php/kolumn ... r_familije" onclick="window.open(this.href);return false;

Manijače izdrži!
Zolotić Nermin
Zolotić Nermin
- istina1981
- Kontakt:
Ja jednom pomenuo ovdje Kajkuta i umalo batina nisam dobioThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:kako bi nam kajkut legao, to je cudo, ove 2 utakmice sto sam gledao protiv borca ove godine, za klasu bolji od adilovica, jos adilovic taman ide, amare smiluj se, angazuj ga
FORZA ZELJO !!!
- ThE_mAnIaCs_1987
- Kontakt:
sreca pa se ne pitamo ni ja ni ti, ni peti ni deseti, nego amaristina1981 je napisao/la:Ja jednom pomenuo ovdje Kajkuta i umalo batina nisam dobioThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:kako bi nam kajkut legao, to je cudo, ove 2 utakmice sto sam gledao protiv borca ove godine, za klasu bolji od adilovica, jos adilovic taman ide, amare smiluj se, angazuj ga.. Mnogima se ta ideja nije svidjela. Ne znam zasto..
Za zivot cijeli!
Kad nasi krecu sa pripremama ? Ja koliko vdimi nema nista novo za pojacanja i odlaske. 
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Zna li neko ima li kakvih novosti po pitanju opreme za novu sezonu? (kappa, legea, lotto, macron, itd.....) Hvala
U boj, u boj za Zeljuuu SVOG!!!!!! FORZAAAA ZELJOOOO!!!! MANIJAK NE MOZE BITI SVAK!!!!
- SkyWallker
Pored ovakvog naseg veznog reda sigurno ne bi ni jedan ni drugi, očit primjer ti je Stančeski koji je iz Borca doveden kao extra pojačanje a kod nas je obična nula bio, u Borcu je bio ono sto je nama Zeba, jos kad se Smajić oporavi onda pogotovo ne bi ova dvojica imala mjesta kod nas, sto se tiče opreme bilo koja marka samo ne prosjačka socijalna "Legea"ChWilla je napisao/la:ti misliš da krunić ili wagner ne bi imali mjesta u našoj startnoj postavi? ja mislim da bi. al' nebitno, poenta je ista, da mi NE dovodimo još uvijek najbolje igrače naše lige. ja sam rekao da se uglavnom slažem sa amarovom filozofijom da je to veći trošak nego što vrijedi - ali nije baš da ne bi bilo pojačanja i u našoj ligi.
Vidio sam "sjever" bez ljudi,
Torpedo kako gubi,
hordase na stubu srama,
Vidio sam titulu u maju,
Grbavicu u plavom raju,
i Manijake u transu ...
Torpedo kako gubi,
hordase na stubu srama,
Vidio sam titulu u maju,
Grbavicu u plavom raju,
i Manijake u transu ...
Trenutno korisnika/ca: Kajkutenjoyer, kosuljaplava i 16 gostiju.