FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

amstaff
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la amstaff » 18 avg 2014, 17:01

amypitar je napisao/la:

Pa kao takav super talenat,sto nije ostao igrati i za seniore te zemlje.Ili je proradio patriotizam pa se odlucio za BiH. :mrgreen: Imas jos primjera gdje su nasi igrali za U 21 i druge malađe selekcije drugih zemalja.
Ja ti pričam o tome. Medunjanin je bio daleko talentovaniji igrač od Cimirota u njegovim godinama, a nije ostvario Bog zna kakvu karijeru. Može biti i sa Cimirotom ili Dupovcom ista stvar, da završe u Izraelu ili u ispodprosječnim klubovima u Turskoj, a ovdje se govori kako je jedan Dupovac bolji od jednog od najbolje ocjenjenih štopera prošle godine u Bundesligi...
Treba biti realan, imamo talente i dobre igrače, ali su oni daleko od trenutnog kvaliteta za Bundesligu.

:D Samo za realnu raju sa foruma:

Manchester United agree €20m + Nani deal for Dupovac.

Manchester United have agreed a €20 million deal for Sarajevo defender Amer Dupovac, with Nani going the other way on a season-long loan.

Dupovac is to move to Old Trafford after extensive negotiations between the two clubs, against the backdrop of the Bosnian defender going on strike before apologising to his team-mates and supporters.

With United covering the majority of Nani's salary - one of the highest at the Premier League club - the deal is something of a triumph for Sarajevo director Dino Selimović.

FIFA17 SS.BA Liga aktuelni šampion!

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 18 avg 2014, 17:02

Ovo je realan prijadlog za stadion, mislim kanacno.

Dosta sam pisao ranije o toj soluciji ali uvijek me neki "odredeni" ljudi napadnu kada se god dotakne tema zajednickog stadiona za FK Zeljeznicar i FK Sarajevo.

Da skratimo pricu. To je jedna od najealniji opcija, posebno kada uzmemo u obzir da oba kluba u prosjeku gleda 2.500 navijaca, a brojka sipmatizera se povecava u zavisnosti od protivnika i vremenskih prilika. Prema tome, praviti dva odvojena nogometna objeka, gdje bi bila istaktuna prosjecna posjecenost, je u prevodu metak u nogo, samovoljno ranjavanje.

Sta uciniti?

Ima tu vise opcije, ali opet stadion daleko od grada, (mislim na dio Ilidza) opet nije neka solucija.
Po meni bi bilo najbolje kada bi se stadion pravio, ili na Betaniji (brdo ispod Koseva) ili na trenutnoj lokaciji Grbavice, tj da se postojeca rusi pa da se napravi nogometni objekat kako Bog zapovijeda.

Sto se finansija tice?

Postoji u Turskoj, prije dvije godine sagraden stadion koji je identican stadionu Grbavica (tj, kada bi sve tribine izgledale kao Sjever). Ima 20.000 modernih sjedecih mjesta. Dakle, objekat koji bi mogao privuci porodicne ljude.

Ukupni troskovi svega, kako unutar tako van objekta su iznosili 7 mil €-
Moze se vrlo lako sve provjeriti.

Pa majku mu ****, ali su klupovi po Italiji isli na tu opciji, koji opet ima i vecu, bolju i uspjesniju tradiciji od nasih klubova, sta onda mi kenjamo ovdje.

Sto se tice Vas u Cetvrtak, ja iskreno ocekujem remi. Najvise bi volio 0:0, ali nije lose ni 1:1. Bitno je samo da se ne prepadnete sami sebe (tj, publike) prvih 20 min...

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 18 avg 2014, 17:05

Sanjajte dalje, a Adžo će nama da sredi i stadion vremenom, samo sabura! :kafa:

orbit
Kontakt:

Post Postao/la orbit » 18 avg 2014, 17:08

Još 3 dana .. :opaopa:

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 18 avg 2014, 17:09

BordoArmy88 je napisao/la:Sanjajte dalje, a Adžo će nama da sredi i stadion vremenom, samo sabura! :kafa:
Ma da ti iskreno pricam, to je prica koja se vuce vec 20 godina, tj mi uvijek nekog cekamo da nesto uradi za nas.

Evo sada vi ste dosli na prag uspijeha i ako prode, udarate glavom od zid.

Tako da, jak tim bez adekvatne infrastrukture, se Zelji godinama od glavu odbijao. Ako vas amidza misli da poduzima nesto, neka radi to odmah, ako ne, onda neka ovi nasi sjednu i nadu zajednicko rijesenje.

EXIT
Kontakt:

Post Postao/la EXIT » 18 avg 2014, 17:10

Nekontam cemu ta poredjenja?
Ko su trenutno nasi najbolji stoperi repke i u kojim klubovima igraju?
Dupovac ce najvjerovatnije u francusku ligu i samim tim ako tamo ode ce se nametnuti kao jedan od prva tri stopera repke. Smjesno je jos uvjek porediti njega i bicakcica a od ostalih ako nije bolji nije ni gori.
Sto se cimija tice, mislim da ce on jos ovu polusezonu igrati za mladu, a misljenja sam da je poslije besica koji je svjetlosnu iznad ostalih trenutno najbolji nas zadnji vezni. Glupo ga je porediti sa medunjaninom kad neigraju iste pozicije.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 18 avg 2014, 17:13

Ima ponuda za Dupovca sad na stolu, 400-500 hiljada eura od jednog od najacih madjarskih timova.
1946

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 18 avg 2014, 17:14

Popustite svi koji pričate o nekom zajedničkom stadionu. Shvatite NE ŽELIMO da djelimo ni sa kim svoju avliju i našu historiju. Obnoviti Koševo lagano fazu po fazu i ostati u staroj kući i jedino ćemo na Koševu biti hairli. Sve nas veže za Koševo od 1946, i mi smo tu da nastavimo tradiciju.

@DzoleZeljo

Pravite i radite šta hoćete što se tiće vašeg kluba. Nas popustite i svako u svoju avliju.
SRETAN BROJ - 1725

franklampard8
Kontakt:

Post Postao/la franklampard8 » 18 avg 2014, 17:15

Head je napisao/la:Ima ponuda za Dupovca sad na stolu, 400-500 hiljada eura od jednog od najacih madjarskih timova.
Prodati. Odma'.
1946

fcsforever
Kontakt:

Post Postao/la fcsforever » 18 avg 2014, 17:18

Jel vi to stvarno kontate o nekom zajedničkom stadionu. Ne budite budale...čuj mi i oni na jednom stadionu ahahahahaahaha...
Koševo tj firma koja gazduje stadionom, kada mi odemo sa istog, mogu ZAKLJUČATI I IĆI KUĆI. Nema nas, nema repke, para nema ni kanton ni opština centar da ga renoviraju...uskoro će i kanton i općina sa AMIDŽOM za hastal..da se pregovara. Uvala jeste velika ali oni nemaju drugog izbora...ili amidža ili ključ u bravu....vidječete

cobefks
Kontakt:

Re: Odg: FK Sarajevo

Post Postao/la cobefks » 18 avg 2014, 17:20

franklampard8 je napisao/la:
Head je napisao/la:Ima ponuda za Dupovca sad na stolu, 400-500 hiljada eura od jednog od najacih madjarskih timova.
Prodati. Odma'.
Ja bi' hladno prihvatio tu ponudu za Dupovca. Tesko da mozemo vise para uzeti za njega. Jedino da postane standardan u repki, sto je jako jako tesko.

franklampard8
Kontakt:

Post Postao/la franklampard8 » 18 avg 2014, 17:23

cobefks je napisao/la:
Prodati. Odma'.
Ja bi' hladno prihvatio tu ponudu za Dupovca. Tesko da mozemo vise para uzeti za njega. Jedino da postane standardan u repki, sto je jako jako tesko.
Dobro i za nas i za njega, dao je dosta klubu a i klub njemu. Red je da momak uzme koji dinar :)
1946

cobefks
Kontakt:

Post Postao/la cobefks » 18 avg 2014, 17:24

cobefks je napisao/la:
franklampard8 je napisao/la: Prodati. Odma'.
Dobro i za nas i za njega, dao je dosta klubu a i klub njemu. Red je da momak uzme koji dinar :)
Slazem se.
Jedino da ga Amidza vodi u Cardif za par miliona :D

amstaff
Kontakt:

Post Postao/la amstaff » 18 avg 2014, 17:24

Koševo će bez Sarajeva nestati, baš kao onaj bivši stadion Mallorce. Geldam slike i ne mogu da vjerujem. Njiva od stadiona, ruglo.
Za opštinu Centar je najbolje da nam poklone stadion i da žive od računa koje će Sarajevo plaćati. Kada mi, i ako mi, odemo na drugu lokaciju(ja bih volio da odemo) mogu ga penzionisati. Ko će to održavati za nikoga?

500.000 € + 20% od slijedećeg transfera.
FIFA17 SS.BA Liga aktuelni šampion!

EXIT
Kontakt:

Post Postao/la EXIT » 18 avg 2014, 17:24

Nece biti zajednickog stadiona. Pokusalo se ujediniti oko koseva koje je nicije il ti svacije, ali komsije samo razmisljaju o grbavici, i ne krivim ih zato. Tako da smo se svi okrenuli svojim putevima. Oni imaju mjesto, mi imamo investitora. Njima treba investitor, nama treba mjesto. Ovo je mrtva trka: vidjecemo ko ce prije doci do cilja :mrgreen:
A ko zna sta ce se desavati sa kosevom u narednom periodu jer ako mi odemo, oni mogu kljuc u bravu.

P.S. postoji interes jednog kluba iz francuske mimo ponude madjara za dupeta. Sto se para tice tu je to negdje, ali cekat ce se francuzi radi njegove karijere.
Zadnja izmjena: EXIT, dana/u 18 avg 2014, 17:28, ukupno mijenjano 1 put.

franklampard8
Kontakt:

Post Postao/la franklampard8 » 18 avg 2014, 17:26

amstaff je napisao/la:Koševo će bez Sarajeva nestati, baš kao onaj bivši stadion Mallorce. Geldam slike i ne mogu da vjerujem. Njiva od stadiona, ruglo.
Za opštinu Centar je najbolje da nam poklone stadion i da žive od računa koje će Sarajevo plaćati. Kada mi, i ako mi, odemo na drugu lokaciju(ja bih volio da odemo) mogu ga penzionisati. Ko će to održavati za nikoga?

500.000 € + 20% od slijedećeg transfera.
Dupovac ?
1946

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 18 avg 2014, 17:26

fcsforever je napisao/la:Jel vi to stvarno kontate o nekom zajedničkom stadionu. Ne budite budale...čuj mi i oni na jednom stadionu ahahahahaahaha...
Koševo tj firma koja gazduje stadionom, kada mi odemo sa istog, mogu ZAKLJUČATI I IĆI KUĆI. Nema nas, nema repke, para nema ni kanton ni opština centar da ga renoviraju...uskoro će i kanton i općina sa AMIDŽOM za hastal..da se pregovara. Uvala jeste velika ali oni nemaju drugog izbora...ili amidža ili ključ u bravu....vidječete
Ja sam čuo da je amidža jedino zagrijan za opciju obnove Koševa dio po dio :opaopa: . Neki bi se i složi da igramo na drugom novom stadionu :shock: :oops: to bi samo stvorilo razdor među navijačima, jer većina navijača ne želi da idemo s Koševa kao i ja sam. Dio po dio i obnoviti kuću i na kraju je i definitivno preuzeti na svoje papire i svima ostalima onda naplaćivati korištenje naše avlije.
SRETAN BROJ - 1725

franklampard8
Kontakt:

Post Postao/la franklampard8 » 18 avg 2014, 17:28

pitic je napisao/la:
fcsforever je napisao/la:Jel vi to stvarno kontate o nekom zajedničkom stadionu. Ne budite budale...čuj mi i oni na jednom stadionu ahahahahaahaha...
Ja sam čuo da je amidža jedino zagrijan za opciju obnove Koševa dio po dio :opaopa: . Neki bi se i složi da igramo na drugom novom stadionu :shock: :oops: to bi samo stvorilo razdor među navijačima, jer većina navijača ne želi da idemo s Koševa kao i ja sam. Dio po dio i obnoviti kuću i na kraju je i definitivno preuzeti na svoje papire i svima ostalima onda naplaćivati korištenje naše avlije.
Koja je svrha obnavljanja necega sto nije tvoje ?
1946

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 18 avg 2014, 17:33

pitic je napisao/la:
Koja je svrha obnavljanja necega sto nije tvoje ?
Pa misliš da će Adžo marke dati osim ako stadion ne misle 'prepisati' klubu kao uslov za ulaganje?!

Dobar Tan via Tapatalk

orbit
Kontakt:

Post Postao/la orbit » 18 avg 2014, 17:35

slika

IDEMOOOOO :opaopa: :opaopa:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Vanja8 i 21 gost.