Ovakvu priču sam slušao i glede Hannovera prije 2 godine, a oni u Europi uredno opravdavaju plasman iz BL. Možda i Eintracht bude ugodno iznenađenje.amerosm je napisao/la: Ne treba trud kojih su prethodnih godina Bayern, HSV, Werder i Schalke ulozili u Evropi kako bi se vratila ta pozicija olahko prosuti.
Bundesliga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: Bundesliga
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"
Sada mijesas kruske i jabuke. Hannover je iznenadjenje napravio u LE, dok mi ovdje pricamo o LP i realno Eintracht nema sanse u istoj - s obzirom na koefcijent i igracki roster, i time Bundesliga gubi jedno mjesto u LP. Nadam se da ce se na kraju 4.pozicije dokopati Gladbach ili Schalke.KSIVLE je napisao/la:Ovakvu priču sam slušao i glede Hannovera prije 2 godine, a oni u Europi uredno opravdavaju plasman iz BL. Možda i Eintracht bude ugodno iznenađenje.amerosm je napisao/la: Ne treba trud kojih su prethodnih godina Bayern, HSV, Werder i Schalke ulozili u Evropi kako bi se vratila ta pozicija olahko prosuti.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Ma gle, i ja bih više volio da tu budu Gladbach (jer ih simpatiziram) ili Strumpfovi (zbog lige), ali ne mora nužno značiti da bi Eintrachtov plasman bio debakl. Imaju oni finu ekipicu kojoj (pod uvjetom da ne ode nitko od ključnih igrača) trebaju samo još 2-3 prava pojačanja (prvenstveno u napadu i na stoperskoj poziciji), pa bi uz malo sreće u ždrijebu mogli i do CL.amerosm je napisao/la:Sada mijesas kruske i jabuke. Hannover je iznenadjenje napravio u LE, dok mi ovdje pricamo o LP i realno Eintracht nema sanse u istoj - s obzirom na koefcijent i igracki roster, i time Bundesliga gubi jedno mjesto u LP. Nadam se da ce se na kraju 4.pozicije dokopati Gladbach ili Schalke.KSIVLE je napisao/la:Ovakvu priču sam slušao i glede Hannovera prije 2 godine, a oni u Europi uredno opravdavaju plasman iz BL. Možda i Eintracht bude ugodno iznenađenje.amerosm je napisao/la: Ne treba trud kojih su prethodnih godina Bayern, HSV, Werder i Schalke ulozili u Evropi kako bi se vratila ta pozicija olahko prosuti.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"
-
Pale_Companion
- Kontakt:
Teško će Gladbach ove sezone do LP , ipak nam je ovo aufbauseason , ja bih bio zadovoljan i LE.
Nemam ništa protiv da Eintracht bude 4. na kraju ako to na terenu zasluže i opravdaju igrama, ali još uvijek mi je sve otvoreno, ne bi me iznenadilo da ubrzo vidimo njihov nagli pad forme. Nemaju baš široku klupu i u slučaju povrede Meira, Rodea ili Inui-a moglo bi biti svega.
Al nekako meni se čini da je sad prilika da Leverkusen ''čučne'' slijedi im težak raspored, ako danas izgube od BvB-a (u što vjerujem da će se desiti) i sedmicu nakon toga od nas na Borussia Parku moglo bi biti i sa njima svašta do kraja.
Sve u svemu mislim da ta 4. pozicija nije ni izblizu riješena, bit će tu velike borbe do kraja, po meni su prve dvije pozicije osigurane za Bayern i Dortmund a ostalo ćemo vidit'
Nemam ništa protiv da Eintracht bude 4. na kraju ako to na terenu zasluže i opravdaju igrama, ali još uvijek mi je sve otvoreno, ne bi me iznenadilo da ubrzo vidimo njihov nagli pad forme. Nemaju baš široku klupu i u slučaju povrede Meira, Rodea ili Inui-a moglo bi biti svega.
Al nekako meni se čini da je sad prilika da Leverkusen ''čučne'' slijedi im težak raspored, ako danas izgube od BvB-a (u što vjerujem da će se desiti) i sedmicu nakon toga od nas na Borussia Parku moglo bi biti i sa njima svašta do kraja.
Sve u svemu mislim da ta 4. pozicija nije ni izblizu riješena, bit će tu velike borbe do kraja, po meni su prve dvije pozicije osigurane za Bayern i Dortmund a ostalo ćemo vidit'
Agieren statt reagieren
-
Bundesliga
- Kontakt:
Ali sudije u Bundesligi tacno veze nemaju. Evo gledam konkretno tekmu Lverkusen-Dortmund i utakmica je jako dobra, a pitam se kakva bi tek bila da ne sudi sitne faule koji se uobicajeno ne sude. Samo nesto sjecka igru, izgleda sudija nije cuo za pustanje prednosti, a zna dosuditi i faul gdje ga uopste nema. Treba nesto poraditi po ovom pitanju, liga je odlicna kao takva, ali sudije su kriminalne, kao i u vecini ostalih liga.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Kako navijaš za njih, a ne znaš kakvi su?tareeq je napisao/la:Nisam odavno pratio Bundes ligu,navijam za Werder,jel zna neko kako stoje ,kakvi su ?
Utakmica u Leverkusenu je bila najbolja reklama za Bundesligu...Kakva samo igra, trka i borba i sa jedne i druge strane, a isto tako treba imati na umu da su igrali druga i treca ekipa na tabeli, a svi znamo kako nekad ti derbiji znaju biti dosadni.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Odlična utakmica stvarno, a Leverkusen je čak i zaslužio bod, imao je šansi za to, ali i pobjeda Dortmunda svakako zaslužena. U prvom poluvremenu je Borussia tečno igrala i Leverkusen je čak mogao biti i pregažen, odbrana im je bila prespora za brze akcije Dortmunda. Ali zato odlično izdanje apotekara u drugom poluvremenu.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Konačno neka sexi
utakmica u kojoj nićega nije nedostajalo. Na momente sam 'prebacivao' da gledam City i mogu reći da sam razočaran ovim svojim postupkom.
Slažem se sa ostatkom ekipe i mislim da bi remi bio najrealniji.
Slažem se sa ostatkom ekipe i mislim da bi remi bio najrealniji.
Vom Jäger zum Gejagten
-
Pale_Companion
- Kontakt:
- schweinsteiger
- Kontakt:
Derbi kola dostojan imena.Sjajna utakmica,trebali su bodovi biti podijeljeni.
Leverkusen totalno drugaciji od ulaska Sama.
Imaju apotekari za cim zaliti u ovoj utakmici.
Leverkusen totalno drugaciji od ulaska Sama.
Imaju apotekari za cim zaliti u ovoj utakmici.
#miasanmia
Dobra sinoć tekma .. Bayer i BvB su se momački potukli 
29 ... a do maja 2012 - 30 ...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
-
Bundesliga
- Kontakt:
Da, da odlicna utakmica Leverkusena i Dortmunda, Lever po prikazanom u drugom poluvremenu je zasluzio bod, medjutim ni pobjeda Borussie nije nezasluzena naprotiv. Odavno nisam vidio da je neko onako pritisnuo Dortmund, Leverkusen se pravo naostrio od sudijskog zvizduka u 2 poluvremenu. I dalje stojim iza toga da je ovogodisnji Levrkusen snazniji od Malage koja istina igra odlicno Lp ali Lever je ipak jaci. Ovo govorim samo zbog osporavanja ovog tima od strane jedne osobe koja navija za Bayern 
I am not yet born; O hear me.
Dobar je taj Leverkusen, ali su isto tako strašno mutavi.
Već godinama im toliko malo fali da se ustale u vrhu, ali taj pomak nikako da ostvare.
Ima tu sjajnih igrača, pojedinaca za najveće domete,
a jučer su 2 gola primili dosta naivno, direktnim greškama svojih pojedinaca, amaterskim greškama,
a isto tako su iznenadili nevjerovatno direktnom igrom.
Pa dobro sve u svemu, LP je odličan rezultat.
Već godinama im toliko malo fali da se ustale u vrhu, ali taj pomak nikako da ostvare.
Ima tu sjajnih igrača, pojedinaca za najveće domete,
a jučer su 2 gola primili dosta naivno, direktnim greškama svojih pojedinaca, amaterskim greškama,
a isto tako su iznenadili nevjerovatno direktnom igrom.
Pa dobro sve u svemu, LP je odličan rezultat.
ma pratim ja njih redovno,ali u zadnje vrijeme nisam stigao zato pitamKSIVLE je napisao/la:Kako navijaš za njih, a ne znaš kakvi su?tareeq je napisao/la:Nisam odavno pratio Bundes ligu,navijam za Werder,jel zna neko kako stoje ,kakvi su ?Dosta nestabilna ekipa, naprijed imaju dosta potencijala, ali nazad su očajni. Realni domet im je sredina ljestvice.
ZALJUBIO SE ,OBLJUBIO I TO JE TO ,IMAO SRECE DOBIO ŠTO GOD TRAZIO !
Zanimljivo (i pohvalno) je da u ovim vodećim klubovima na tablici uglavnom prevladavaju Njemci i igrači odgojeni u Njemačkoj.
Bayern: Neuer - Lahm, Dante (Boateng), Badstuber, Alaba - Schweini, Martinez (Gustavo) - Muller (Robben), Kroos, Ribery - Mandjo (Gomez)
BVB: Weidi - Pisczek, Subotić, Hummels, Schmelle - Gundo (Sahin), Kehl (S. Bender) - Reus (Kevin), Goetze, Kuba - Lewa
Bayer: Leno - Carvajal, Wollscheid, Toprak, Boenisch - Reinartz, Rolfes, L. Bender - Castro (Sam), Kiessling, Schuerrle
Eintracht: Trapp - Jung, Zambrano, Anderson, Ozczipka - Schwegler, Rode - Meier, Inui, Aigner - Lakić
Schalke: Hilde - Uchida, Pap (Matip), Hoewedes, Fuchs - Jones, Neustadter - Farfan, Draxler, Bastos (Affelay) - Hunter
45 od 65
Njemačka odlično štanca kvalitetne igrače. Osim Španjolske, nijedna druga europska zemlja se ne može pohvaliti ovako kvalitetnom produkcijom igrača.
Bayern: Neuer - Lahm, Dante (Boateng), Badstuber, Alaba - Schweini, Martinez (Gustavo) - Muller (Robben), Kroos, Ribery - Mandjo (Gomez)
BVB: Weidi - Pisczek, Subotić, Hummels, Schmelle - Gundo (Sahin), Kehl (S. Bender) - Reus (Kevin), Goetze, Kuba - Lewa
Bayer: Leno - Carvajal, Wollscheid, Toprak, Boenisch - Reinartz, Rolfes, L. Bender - Castro (Sam), Kiessling, Schuerrle
Eintracht: Trapp - Jung, Zambrano, Anderson, Ozczipka - Schwegler, Rode - Meier, Inui, Aigner - Lakić
Schalke: Hilde - Uchida, Pap (Matip), Hoewedes, Fuchs - Jones, Neustadter - Farfan, Draxler, Bastos (Affelay) - Hunter
45 od 65
Njemačka odlično štanca kvalitetne igrače. Osim Španjolske, nijedna druga europska zemlja se ne može pohvaliti ovako kvalitetnom produkcijom igrača.
Re: TSG 1899 Hoffenheim
Peruanski fudbaler Luis Advincula, jutros je svojim automobilom sletio sa puta, te se zakucao u drvo. Na svu sreću Advincula je prošao samo sa lakšim tjelesnim povredama, dok je automobil potpuno uništen. Iz Hoffenheima su potvrdili da će Advincula neko vrijeme ostati na posmatranjima kako bi se izbjegle komplikacije.
Brz oporavak...
Brz oporavak...
.....In David we trust.....
.....SAF najbolji trener ikada.....
.....SAF najbolji trener ikada.....
Re: TSG 1899 Hoffenheim
DevilS je napisao/la:Peruanski fudbaler Luis Advincula, jutros je svojim automobilom sletio sa puta, te se zakucao u drvo.

Advincula war am 5. Januar verpflichtet worden – vor allem als Rechtsaußen für Boris Vukcevic. Jetzt der erneute Unfall-Schock.

Vom Jäger zum Gejagten
Popodne za uživanje u nogometu za nas fanove BL. 4 najveća Bundesligaša igraju međusobno. 
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.