KOMITET ZA NORMALIZACIJU - KAZNE GRADSKOJ UPRAVI MOSTARA I GOŠK-u
Na sastanku su nazočili svi članovi Komiteta, osim Faruka Hadžibegića kojeg su, kako neslužbeno saznajemo, proćerale hurmašice iz hotela „Bosna", pa je opravdano bio odsutan.
Na vrlo sažetoj i ekspeditivnoj sjednici donešeno je par odluka, od kojih se ističu kazne GOŠK-u radi lošeg ponašanja i kazne gradskoj upravi grada Mostara radi bacanja dimnih bombi na teren.
GOŠK je dobio kaznu u iznosu od 2000 KM iz razloga što su se usudili FK Željezničaru dati dva gola, a Jusufbašiću, koji ih je zabio, mora platiti kaznu od 1000 KM.
Budući da je Mostar već danima prekriven dimom, Komitet za normalizaciju je kaznio gradsku upravu grada Mostara u iznosu od 5 000 KM radi očiglednog bacanja dimnih bombi na teren grada.
„Početkom godine, smo najavili da će se drastično kažnjavati svako ubacivanje petardi, baklji ili dimnih bombi. Očigledno je da čelni ljudi u Mostaru nisu naučili lekciju. Ukoliko se ovo nastavi, morat ćemo ih kazniti sa minimalno dva dana nevoženja službenih audija, te tri dana nekorištenja novoizgrađenog vanjskog lifta na zgradi Ljube Bešlića" rečeno je nakon sastanka.
Čim smo dobili informaciju o kazni gradskoj upravi, kontaktirali smo i Ljubu Bešlića, gradonačelnika Mostara kojeg smo dobili kratko na telefonu, budući da je bio u roamingu:
„Što reći nego da ćemo se žaliti UEFA-i pa i FIFA-i ako bude trebalo. Mi dimne nismo bacali, a ako ih je netko bacao, bacane su po Rujištu i Bijelom polju, ali o tome ćemo kad se vratim sa trogodišnjeg odmora" rekao je Bešlić.
Uspjeli smo za izjavu uhvatiti i načelnika za društvene djelatnosti grada Mostara g. Božu Ćorića.
„Ma džaba njima kazne, džaba dim, što se mene tiče neka bude i poplava, i snijega, i bure, u mene je frizura postojana, stoji i nema tog Komiteta na svijetu koji će je razbarušiti" kratak je bio Ćorić.
Što se tiče suđenja, Komitet je suđenje ocijenio zadovoljavajućim. Jedina zamjerka i kazna od 500 KM ide sucu Edinu Pilavu koji je sudio utakmicu Zrinjski - Borac. Pilav je kažnjen što nije udijelio još makar 5 žutih kartona i nijedan crveni karton nekom od igrača Zrinjskog.
„On je to morao uraditi, jer što ako u narednom kolu, kada bude Željo dolazio u Mostar Zrinjski bude mogao nastupiti u punom sastavu?! Ovo mu se sad dogodilo i nikad više" jasan je bio selektor/predsjednik Osim.