Isaiah Thomas (30,5) – VIŠE – 1,85
Ne znam šta drugi misle, ali ako Isaiah nastavi ovako ubitačno kao u zadnja dva mjeseca, on, a ne Westbrook, Harden ili bilo ko četvrti, je apsolutni MVP Lige. Djeluje prosto nezaustavljivo i jedino što ga u suštini zna zaustaviti da ne pređe granicu je to da utakmica ranije bude odlučena, pa sjedne na klupu. Mislim da nije potrebno posebno navoditi njegove statistike, jer sve je debelo iznad 30, često i iznad 40. S druge strane su Clippersi bez Paula koji bi ga jedini mogao umiriti...
12.par
J. J. Redick (16,5) – VIŠE – 1,85
Mnogo je toga već rečeno o tome da se Redick nekako profilisao u najjaču ofanzivnu prijetnju Clippersa, sve u odsustvu Paula i Griffina. Nakon povratka ovog potonjeg, brojke mu se razumljivo jesu smanjile, ali i dalje on opali svojih skoro 10 trica po utakmici i i dalje ima punu napadačku slobodu i on sasvim sigurno može preko ove granice, a očekujem utakmicu sa velikim brojem poena i stoga bi sve trebalo da se poklopi.
13.par
Steven Adams (12,5) – VIŠE – 1,85
Thunderi dočekuju Blazerse koji na centru imaju Plumleeja i poslovično loše brane ovu poziciju. Adams je u posljednje vrijeme u promjenjivoj formi, ali generalno mu ova granica ne predstavlja prevelik problem i mislim da će protivnička odbrana udariti svim silama na Westbrooka pa će mu ovaj morati spustiti koju loptu više. Kanter je prije neku noć sam sebi slomio ruku udarivši iz bijesa o klupu za rezerve pa će srazmjerno tome i Steve dobiti nešto veću minutažu. Rebalo bi biti dovoljno.

Omjer: 6/10
Bonus: 3/3