Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog
toga se ja i bojim,,,vise bi volio da su francuzi svjetski prvaci,,nego ovo rasulo,,, moze to biti mac sa dvije ostriceBaja_Zvjerka je napisao/la:Kako je samo super vidjeti sve ovo sto se desava oko Francuske reprezentacije, jer nema sanse da se posloze do septembra..![]()
![]()
Pa i vrijeme jeVirtu4l je napisao/la:Prvo ili drugo mjesto u grupi. Kladionica Bwin.
Frankreich @1.12
Bosnien und Herzegowina @1.80
Rumänien @1.85
Weißrussland @6.50
Albanien @67.00
Luxemburg @500.00
Neka smo i mi jednom favoriti
Domenech mozda nije neki trener, ali nije zasluzio ovo vrijedjanje od strane igraca, i mislim da su igraci krivi za ovu bruku, a ne DomenechNoName je napisao/la:Za Gallasa, Abidala i Henryja reprezentacija je prošlost
Ružna epizoda koja je rezultirala odbijanjem treninga u južnoafričkom kampu francuskih nogometaša, dobila je krivce.
Pred novinarima ih je razotkrio glavni sekretar Francuskoga nogometnog saveza (FFF) Henri Monteil.
"Tri ili četiri lidera reprezentacije zaslužni su za našu sramotu. Natjerali su ostatak ekipe za sobom u štrajk. To su William Gallas, Eric Abidal i Thierry Henry. To su igrači koji više nikad neće zaigrati za Francusku na Svjetskom prvenstvu, skupa sa svojim prijateljem Anelkom", oštro je prokazao krivce glavni tajnik dodavši potom:
"Pojedini su mlađi igrači dolazili selektoru. Plakali su i iizvinjavali se na onome što se dogodilo!"
Vrlo je izvjesno da su četvorica spomenutih nogometaša završili sa svojim reprezentativnim karijerama, te da će ta mjera obvezivati i Domenechova nasljednika Laurenta Blanca. Gallas i Henry su 33-godišnjaci, Anelka i Abidal dvije godine mlađi.
Posebice je to nepriličan kraj za Henryja, koji je reprezentaciji dao fantastičan doprinos na Svjetskim prvenstvima 1998. (pobjeda) i 2006. (finale), kao i na Euru 2000. godine, na kojem su Francuzi također uzeli naslov. Radi se i o najboljem strijelcu u historiji francuske reprezentacije.
"Francuska se suočava s nogometnom katastrofom. Ne stoga jer je izgubljena nogometna utakmica, u pitanju je moralna katastrofa. Nogometaši su okaljali imidž Francuske", poručila je igračima ministrica sporta u Vladi Republike Francuske Roselyne Bachelot.
Izvjesno je također da je kapitenska karijera Patricea Evre u reprezentaciji trajala samo pet utakmica, te da će mu traka biti oduzeta trajno. Iz reprezentacije, kako zasad stvari stoje, neće biti otpisan, ali gotovo sigurno neće nastupiti u trećem dvoboju Francuza na SP-u, današnjem srazu protiv Južne Afrike u Bloemfonteinu.
Selektor Raymond Domenech u ponedjeljak je izjavio da će sastav od lojalnih igrača odrediti na dan utakmice.
Šta misliš? Dobiće jednu utakmicu neigranja i to je to. Ipak će Michel odraditi svoj dio posla(nešto što je uradio i sa nosiocima u baražu). Uostalom, nek igra i Gourcuff, nek igraju svi. Meni je najbitnije da kod nas bude odlična atmosfera, te da ne bude povreda, ostalo je manje - više svejedno. Neka se jednom i našim protivnicima gaće tresu kada vide protiv koga igraju.harishp je napisao/la:Gourcuff primi crveni i to glat.Crveni se prenosi i u kvalifikacije.
E bas da vidimo koliko ce mu odrezati.Ako dobije dva meca,izostaje protiv nas.
Manje,ebo ti i fifu i uefu i sva pravila nogometna.
Ako bude Michael radio do kraja.Kao sto ti rece onda se nebi trebalo iznenaditi na ''prelijepo''sudjenje.Zacinjenim sa crvenim ili penalom.U tom slucaju propadamo ko' kauc u toj tekmi.Bečki Kongres je napisao/la:Šta misliš? Dobiće jednu utakmicu neigranja i to je to. Ipak će Michel odraditi svoj dio posla(nešto što je uradio i sa nosiocima u baražu). Uostalom, nek igra i Gourcuff, nek igraju svi. Meni je najbitnije da kod nas bude odlična atmosfera, te da ne bude povreda, ostalo je manje - više svejedno. Neka se jednom i našim protivnicima gaće tresu kada vide protiv koga igraju.harishp je napisao/la:Gourcuff primi crveni i to glat.Crveni se prenosi i u kvalifikacije.
E bas da vidimo koliko ce mu odrezati.Ako dobije dva meca,izostaje protiv nas.
Manje,ebo ti i fifu i uefu i sva pravila nogometna.
Kako ce ti bit svejedno. Realno mi ne mozemo Francusku pobjedit ako je u njih sve u redu. Ali ako je haos, i odigramo maksimalno, mozda im i uzmemo 3 boda. Iako bi licno bio prezadovoljan i sa jednim.Principatus je napisao/la:Ma meni je svejedno sta ce biti sa francuskom reprezentacijom, glavno je da su nasi svi u redu, u formi i da nam se zadnja linija pojaca, reprezentacija uigra. Sve drugo je sekundarno i netreba toliko vaznosti tome pridavati.
realno glup ti je post... kako necemo moci pobijediti danas svako svakoga moze pobijediti pa realno ni burnley ne moze pobijediti manchestera pa ipak zavrsi 1:0 za burnley tako da ti ta prica pada u vodu...Cartman je napisao/la:Kako ce ti bit svejedno. Realno mi ne mozemo Francusku pobjedit ako je u njih sve u redu. Ali ako je haos, i odigramo maksimalno, mozda im i uzmemo 3 boda. Iako bi licno bio prezadovoljan i sa jednim.Principatus je napisao/la:Ma meni je svejedno sta ce biti sa francuskom reprezentacijom, glavno je da su nasi svi u redu, u formi i da nam se zadnja linija pojaca, reprezentacija uigra. Sve drugo je sekundarno i netreba toliko vaznosti tome pridavati.
Pa kazem ti da moze kad odigra maksimalno i kad Unitedu lose ide (vjerujem da je vecini poznato da United uvjek lose pocne sezonu). Francuska ako odigra dobro, mi ih jedino mozemo pobjedit sa ogromnom dozom srece. Zavisimo od njihovih gresaka da bi dobili 3 poena, to je realnost. Isto kao sto Albanija ne moze nas pobjedit ako imamo normalan dan. Tako da nam treba sto vise svadje, povreda, suspenzija itd za Francusku. I naravno ogromno zalaganje nasih igraca, zato treba Miske na klupu.e2_ze je napisao/la:realno glup ti je post... kako necemo moci pobijediti danas svako svakoga moze pobijediti pa realno ni burnley ne moze pobijediti manchestera pa ipak zavrsi 1:0 za burnley tako da ti ta prica pada u vodu...Cartman je napisao/la:Kako ce ti bit svejedno. Realno mi ne mozemo Francusku pobjedit ako je u njih sve u redu. Ali ako je haos, i odigramo maksimalno, mozda im i uzmemo 3 boda. Iako bi licno bio prezadovoljan i sa jednim.Principatus je napisao/la:Ma meni je svejedno sta ce biti sa francuskom reprezentacijom, glavno je da su nasi svi u redu, u formi i da nam se zadnja linija pojaca, reprezentacija uigra. Sve drugo je sekundarno i netreba toliko vaznosti tome pridavati.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.