Everton F.C.
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo
Re: Everton F.C.
sljedeće sezone će everton biti ugodno iznenađenje u premiershipu.
ne bi me iznenadilo ni kad bi izborili jedno od prva četiri mjesta.

-
- Kontakt:
Momčad Nikice Jelavića krenula je u pospremanje igračkog kadra tek što je završila sezona. Osmorica igrača neće nositi dres Evertona iduće sezone, šestorici je otkazana suradnja dok se dvojica vraćaju s posudbe...
David Moyes je započeo sa slaganjem kadra za iduću sezonu, a prvi potez je bio rješavanje prekobrojnih. Tako su šestorica ostala bez ugovora i mogu pronaći nove klubove dok su dvojica igrača vraćena u klubove nakon što im je istekla posudba.
Najpoznatije ime među onima koji su otpisani, a imali su ugovor s Evertonom je svakako James McFadden. Na Merseyside je stigao prošle godine, međutim upisao je tek pet nastupa bez postignutog kola. Od njega se svakako više očekivalo i jedno je od najvećih razočaranja Evertonove sezone.
Osim McFaddena, Everton napušta i vratar Marcus Hahnemann koji se pokraj Tima Howarda nije uspio niti približiti vratima. Procjena je kako ga nema potrebe zadržati te je raskinuta suradnja. Ista sudbina je zadesila i četvoricu igrača koji su mahom nastupali za rezervnu momčad i to Adama Daviesa, Connora Robertsa, Aristotea Nsialu i Femija Orenugu.
U Evertonu iduće sezone neće biti niti dvojice igrača koji su za momčad iz Liverpoola nastupali kao posuđeni igrači. Denis Stracqualursi se vratio u Tigres, a Royston Drenthe u madridski Real.
David Moyes je započeo sa slaganjem kadra za iduću sezonu, a prvi potez je bio rješavanje prekobrojnih. Tako su šestorica ostala bez ugovora i mogu pronaći nove klubove dok su dvojica igrača vraćena u klubove nakon što im je istekla posudba.
Najpoznatije ime među onima koji su otpisani, a imali su ugovor s Evertonom je svakako James McFadden. Na Merseyside je stigao prošle godine, međutim upisao je tek pet nastupa bez postignutog kola. Od njega se svakako više očekivalo i jedno je od najvećih razočaranja Evertonove sezone.
Osim McFaddena, Everton napušta i vratar Marcus Hahnemann koji se pokraj Tima Howarda nije uspio niti približiti vratima. Procjena je kako ga nema potrebe zadržati te je raskinuta suradnja. Ista sudbina je zadesila i četvoricu igrača koji su mahom nastupali za rezervnu momčad i to Adama Daviesa, Connora Robertsa, Aristotea Nsialu i Femija Orenugu.
U Evertonu iduće sezone neće biti niti dvojice igrača koji su za momčad iz Liverpoola nastupali kao posuđeni igrači. Denis Stracqualursi se vratio u Tigres, a Royston Drenthe u madridski Real.
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC
- obi-punk-kenobi
- Kontakt:
Napokon da ugrabim malo vremena.
Da če Everton pomrsiti i mrsiti račune u idučoj sezoni, pa to več i manje ptice od vrabaca znaju (gledaj Man Utd, Newcastle...)a da če se jurišati na ,minimum, EuropaLeague-sigurno,jer nastup u Evropi nam je baš prijeko potreban-zboh igrača, zbog trenera,financija ai navijča.Imamo odličan tim od odličnih pojedinaca (ne zvijezdi i zvjezdica!) , Moyes je genije od trenera-iskreno se nadam da ostaje nam još puno sezona na kormnilu i da če uskoro potpisati ,bar, petogodišnji ugovor, te Jelavić da se prometne u prvoklasnoga golgetera i u sjeni ostavi RVP,jer to i jeste i dokazao je.A ostalo dolazi samo po sebi. I da, dakrenemo od početke sezone onako "ubitačno" kako smo predhodnu zvršili!
Eee tad možemo pričati o uspješnoj sezoni...a sad ostavimo Davida da se bori sa Golijatima iz uprave za veči budžet i više novca za pojačanja-(još pod utiscima od ovoga play-offa na Wembley-ju, pa kontam ovaj ubica iz Blackpoola -Ince -da se dovede i upari sa Nikicom...chaotica živa bi bila u protivničkim šesnestercima)
COYB
p.s
Hvala Sir Alex Fergusonu na iscrpnome izvješću sa Evertonove igračke fronte
I da, kad pogledam i sam gdje smo sve REALNO "posijali" bodove...sad bi mi bili iza oba Manchestera!
Maaa, do iduče sezone.
a u međuvremenu...uživajmo.

Da če Everton pomrsiti i mrsiti račune u idučoj sezoni, pa to več i manje ptice od vrabaca znaju (gledaj Man Utd, Newcastle...)a da če se jurišati na ,minimum, EuropaLeague-sigurno,jer nastup u Evropi nam je baš prijeko potreban-zboh igrača, zbog trenera,financija ai navijča.Imamo odličan tim od odličnih pojedinaca (ne zvijezdi i zvjezdica!) , Moyes je genije od trenera-iskreno se nadam da ostaje nam još puno sezona na kormnilu i da če uskoro potpisati ,bar, petogodišnji ugovor, te Jelavić da se prometne u prvoklasnoga golgetera i u sjeni ostavi RVP,jer to i jeste i dokazao je.A ostalo dolazi samo po sebi. I da, dakrenemo od početke sezone onako "ubitačno" kako smo predhodnu zvršili!

COYB
p.s
Hvala Sir Alex Fergusonu na iscrpnome izvješću sa Evertonove igračke fronte

I da, kad pogledam i sam gdje smo sve REALNO "posijali" bodove...sad bi mi bili iza oba Manchestera!

Maaa, do iduče sezone.
a u međuvremenu...uživajmo.

It's A GrandOldTeam To Support
********COYB**********Everton FC********
Hvala Bogu otišao Drenthe.

Neka se počelo i sa čistkom ovih likova koje još niko nije vidio na terenu. Špara se za nešto ozbiljnije.

Neka se počelo i sa čistkom ovih likova koje još niko nije vidio na terenu. Špara se za nešto ozbiljnije.

Who dares, wins !
Ko sad igra Evropu iz Engleske slijedece sezone??
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.
Who is your čampion??
City, United, Arsenal, Chelsea igraju LP.Tottenham, Newcastle i Liverpool EL.Još se može desiti da uđe jedna ekipa preko fair playa, a u tom slučaju mislim da ide Swansea (nisam siguran).zeljocity je napisao/la:Ko sad igra Evropu iz Engleske slijedece sezone??
Divovi 1946
You'll Never Walk Alone
You'll Never Walk Alone
Hvala na informaciji.Shanks je napisao/la:City, United, Arsenal, Chelsea igraju LP.Tottenham, Newcastle i Liverpool EL.Još se može desiti da uđe jedna ekipa preko fair playa, a u tom slučaju mislim da ide Swansea (nisam siguran).zeljocity je napisao/la:Ko sad igra Evropu iz Engleske slijedece sezone??
Who is your čampion??
Who is your čampion??
- dr.van nostrand
- Kontakt:

Sigudarson iz Lillestroma, prate ga Everton, Anderlecht i Ipswich Town.
Danas ga posmatrali tipovi iz Evertona.
Zabio ga Sogndalu za minimalnu pobjedu.
6 golova zabio u zadnje 3 utakmice i tako na sebe privukao paznju.
Dijeli poziciju prvog strijelca lige sa 7 golova.
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black
silver & black
- obi-punk-kenobi
- Kontakt:
Ahha...vidi,vidi, več se počelo zakuhavati na polju pregovora,prelascima,špekulacijma...neznam za ovog Norvežanina,doktore,pa jel' od kakvog materijala!? Ok,uvjek smo imali nekog Skandinavca u redovima sa manje više promjenjivim uspjehom..ma nekako da dopunim prijašnji post. Pošto smo se riješili jednog večeg paketa igrača (od ovih svih mi najviše bi žao Denisa Stracqulosia
odličan mi je bio-grize ko pit bull!) sad bi zaista sve trebali uložiti ,potruditi se, prijetiti ako treba
, ali Steven Pienaar mora nazad na Goodison Park!Odličan i lik i igrač-u interviju za EvertonTv kad nije zaplakao na pitanje o rastanku sa Evertonom.Peanuts are our!
A što se Europe League tiče...Tottenham,Liverpool i Newcastle Utd. su tamo,a na osnovu "fair play-a" za iduču sezonu EL če igrati predstavnici Holandije,Norveške i Finske .
COYB

A što se Europe League tiče...Tottenham,Liverpool i Newcastle Utd. su tamo,a na osnovu "fair play-a" za iduču sezonu EL če igrati predstavnici Holandije,Norveške i Finske .
COYB
Raja gdje ste sta ima 

Who is your čampion??
Who is your čampion??
Što ste Slobodu izbacili đubrad jedna ?zeljocity je napisao/la:Raja gdje ste sta ima

Who dares, wins !
- obi-punk-kenobi
- Kontakt:
Ehh, NTBoLa moj,javili se "pravi"NeToBoLa je napisao/la:Što ste Slobodu izbacili đubrad jedna ?zeljocity je napisao/la:Raja gdje ste sta ima

Žao mi ih je veoma,ali sad mogu se "diči" kad su dobili nogom u guzicu i več sljedeču sezonu ponovo u prvu i uzeti je u inat-kao i Man.City (isti su im drsovi,crveno-crni)

Nego-nema vas nešto .Mala pauza.
Mene posao "guli"-sezona ljetna pa se zakuhalo

Neke zanimljivosti,tračevi,"rekla-kazala" i slično u i oko EFC:
*Disitine potpisao novi ,jednogodošnji,ugovor sa Evetonom, i po njegovim riječima "Tu se dobro osječam i volio bih ostati što dulje mogu-te dodao-tako da čete morati me sami izbaciti !"

*Jelavić za hrvatske medije izjavio da je svijestan da je na meti nekih engleskih klubova koji če se takmičiti sljedeče sezone u CL i EL ,kao i velikih klubova iz drugih zemalja petice ali nemisli iči sa Goodison Parka tek tako brzo,potpisao je četvorogodišnji ugovor. super se snašao, dobar prijem kod navijača, a i nije još odigrao kako bi želio-cijelu sezonu za Everton sa puno golova. Amen

*Cahill na meti nekih super-bogatih saudijskih klubova.
*Man. Utd želi dovesti Bainesa na OT za 12 miliona, a uprava neda ispod 15m. !? eee,znači počinje ponovo rasprodaja

*Perspektivni igrač s Evertonove fudbalske Akademije Adam Forshaw potpisao za trečeligaša Brentford.Je li to "zbogom" ili su u upravi bili malo pametniji i uključili "buy back" klauzulu?

*Počinje se sa pregovorima da se Pienaar vrati na Goodison, a Saha neželi sa posudbe iz Tottenhama a niti da se vrati u Everton jer tamo kaže neče dobiti dovoljno šanse.
*http://www.epltalk.com/media/2012/04/ev ... shirts.jpg slika novih Evertonovih dresova za sezonu 2012/2013...vaše mišljenje? ja lično nešto nisam nabrijan na ovaj nike dizaj.

toliko
COYB
Ma ništa od tog transfera Bainesa u United. Nema smisla nikako. Jelavić i dalje na zemlji, izgleda da je prizeman i pametan dečko iako trenutno kotira kao jedan od najefikasnijih napadača u Evropi. Piennar bi trebao ostati, neka zamjena lagana sa Hotspursima za Sahu. Dresovi su mi normala. Nisu nešto posebno dobri, ali ono normala. 

Who dares, wins !
Ja nesto ne pratim ovo "suskanje tamo ce vamo ce" nekako mi rano hehe ima jos do pocetka sezone.
Slobodi brate niko nije kriv do oni sami sto su uopce dosli u tu poziciju da traze opstanak u zadnjem kolu??
Cuj u treceligasa otisao
Slobodi brate niko nije kriv do oni sami sto su uopce dosli u tu poziciju da traze opstanak u zadnjem kolu??
Cuj u treceligasa otisao

Who is your čampion??
Who is your čampion??
- dr.van nostrand
- Kontakt:
Sigurdarson ?
http://www.tv2.no/sport/fotball/tippeli ... 91081.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.tv2.no/sport/fotball/tippeli ... 91081.html" onclick="window.open(this.href);return false;
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
silver & black
silver & black
Nude 30 milja norveskih, to je jedno 3-4 miliona eura hmhm. Ako je upola dobar ko Rise koji je igrao za Lpool i Romu bit ce pojacanje. Inace skandinavci su poznati po trcanju tako da se njegovim potpisom dobija radnik na terenu sto me raduje.dr.van nostrand je napisao/la:Sigurdarson ?
Who is your čampion??
Who is your čampion??
- obi-punk-kenobi
- Kontakt:
http://evertondirect.evertonfc.com/stor ... n_page.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
sa oficijalne stranice EFC skinuh ovu fotku novih dresova -gostujučih-pa mogu reči kao i ove godine mrak su.
Sigurdarson bi mogao biti prilično dobro pojačanje,šta više,ali koliko sam čuo da i Wolwes je u "igru" (!??),Ipswich,Sunderland,Fulham...maaa kako si ti jednom ,Cittadela,rekao-malo mi je rano da o tome razmišljam:)
Ali i dalje kontam,da imamo potencijala i sa ovim tu igračkim kadrom koji je tu uz potpisivanje Pienaara...toliko dobro znamo kako smo "tani" sa budžetom da dva potpisa kao Sigurdarson i mi smo "ispucali"čini mi se svu lovu
.
COYB
sa oficijalne stranice EFC skinuh ovu fotku novih dresova -gostujučih-pa mogu reči kao i ove godine mrak su.
Sigurdarson bi mogao biti prilično dobro pojačanje,šta više,ali koliko sam čuo da i Wolwes je u "igru" (!??),Ipswich,Sunderland,Fulham...maaa kako si ti jednom ,Cittadela,rekao-malo mi je rano da o tome razmišljam:)
Ali i dalje kontam,da imamo potencijala i sa ovim tu igračkim kadrom koji je tu uz potpisivanje Pienaara...toliko dobro znamo kako smo "tani" sa budžetom da dva potpisa kao Sigurdarson i mi smo "ispucali"čini mi se svu lovu

COYB
Nema brate ubi smo se od spekulacija o mogucim pojacanjima
, evropsko pozuri malo 

Who is your čampion??
Who is your čampion??
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.