Everton F.C.

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo

Šta predviđate Evertonu u sljedećoj sezoni?

1. Borbu za evropska takmičenja
156
57%
2. Sredinu tabele (svi znamo kako loše ulaze u sezonu)
95
35%
3. Borbu za opstanak (upravo zbog lošeg starta sezone)
21
8%

Ukupno glasova: 272

viking5
Kontakt:

Re: Everton F.C.

Post Postao/la viking5 » 19 maj 2012, 08:06

sljedeće sezone će everton biti ugodno iznenađenje u premiershipu. ;) ne bi me iznenadilo ni kad bi izborili jedno od prva četiri mjesta.

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 19 maj 2012, 13:26

Momčad Nikice Jelavića krenula je u pospremanje igračkog kadra tek što je završila sezona. Osmorica igrača neće nositi dres Evertona iduće sezone, šestorici je otkazana suradnja dok se dvojica vraćaju s posudbe...
David Moyes je započeo sa slaganjem kadra za iduću sezonu, a prvi potez je bio rješavanje prekobrojnih. Tako su šestorica ostala bez ugovora i mogu pronaći nove klubove dok su dvojica igrača vraćena u klubove nakon što im je istekla posudba.
Najpoznatije ime među onima koji su otpisani, a imali su ugovor s Evertonom je svakako James McFadden. Na Merseyside je stigao prošle godine, međutim upisao je tek pet nastupa bez postignutog kola. Od njega se svakako više očekivalo i jedno je od najvećih razočaranja Evertonove sezone.
Osim McFaddena, Everton napušta i vratar Marcus Hahnemann koji se pokraj Tima Howarda nije uspio niti približiti vratima. Procjena je kako ga nema potrebe zadržati te je raskinuta suradnja. Ista sudbina je zadesila i četvoricu igrača koji su mahom nastupali za rezervnu momčad i to Adama Daviesa, Connora Robertsa, Aristotea Nsialu i Femija Orenugu.
U Evertonu iduće sezone neće biti niti dvojice igrača koji su za momčad iz Liverpoola nastupali kao posuđeni igrači. Denis Stracqualursi se vratio u Tigres, a Royston Drenthe u madridski Real.
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 19 maj 2012, 18:37

Napokon da ugrabim malo vremena.
Da če Everton pomrsiti i mrsiti račune u idučoj sezoni, pa to več i manje ptice od vrabaca znaju (gledaj Man Utd, Newcastle...)a da če se jurišati na ,minimum, EuropaLeague-sigurno,jer nastup u Evropi nam je baš prijeko potreban-zboh igrača, zbog trenera,financija ai navijča.Imamo odličan tim od odličnih pojedinaca (ne zvijezdi i zvjezdica!) , Moyes je genije od trenera-iskreno se nadam da ostaje nam još puno sezona na kormnilu i da če uskoro potpisati ,bar, petogodišnji ugovor, te Jelavić da se prometne u prvoklasnoga golgetera i u sjeni ostavi RVP,jer to i jeste i dokazao je.A ostalo dolazi samo po sebi. I da, dakrenemo od početke sezone onako "ubitačno" kako smo predhodnu zvršili! ;) Eee tad možemo pričati o uspješnoj sezoni...a sad ostavimo Davida da se bori sa Golijatima iz uprave za veči budžet i više novca za pojačanja-(još pod utiscima od ovoga play-offa na Wembley-ju, pa kontam ovaj ubica iz Blackpoola -Ince -da se dovede i upari sa Nikicom...chaotica živa bi bila u protivničkim šesnestercima)
COYB

p.s
Hvala Sir Alex Fergusonu na iscrpnome izvješću sa Evertonove igračke fronte :D
I da, kad pogledam i sam gdje smo sve REALNO "posijali" bodove...sad bi mi bili iza oba Manchestera! :?
Maaa, do iduče sezone.
a u međuvremenu...uživajmo.
:lol:
It's A GrandOldTeam To Support
********COYB**********Everton FC********

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 19 maj 2012, 19:10

Hvala Bogu otišao Drenthe. :D :D :D

Neka se počelo i sa čistkom ovih likova koje još niko nije vidio na terenu. Špara se za nešto ozbiljnije. :)
Who dares, wins !

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 20 maj 2012, 00:03

Ko sad igra Evropu iz Engleske slijedece sezone??
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

Shanks
Kontakt:

Post Postao/la Shanks » 20 maj 2012, 00:44

zeljocity je napisao/la:Ko sad igra Evropu iz Engleske slijedece sezone??
City, United, Arsenal, Chelsea igraju LP.Tottenham, Newcastle i Liverpool EL.Još se može desiti da uđe jedna ekipa preko fair playa, a u tom slučaju mislim da ide Swansea (nisam siguran).
Divovi 1946

You'll Never Walk Alone

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 20 maj 2012, 00:47

Shanks je napisao/la:
zeljocity je napisao/la:Ko sad igra Evropu iz Engleske slijedece sezone??
City, United, Arsenal, Chelsea igraju LP.Tottenham, Newcastle i Liverpool EL.Još se može desiti da uđe jedna ekipa preko fair playa, a u tom slučaju mislim da ide Swansea (nisam siguran).
Hvala na informaciji.
Who is your čampion??

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 20 maj 2012, 23:18

slika

Sigudarson iz Lillestroma, prate ga Everton, Anderlecht i Ipswich Town.
Danas ga posmatrali tipovi iz Evertona.
Zabio ga Sogndalu za minimalnu pobjedu.
6 golova zabio u zadnje 3 utakmice i tako na sebe privukao paznju.
Dijeli poziciju prvog strijelca lige sa 7 golova.
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 20 maj 2012, 23:46

Ahha...vidi,vidi, več se počelo zakuhavati na polju pregovora,prelascima,špekulacijma...neznam za ovog Norvežanina,doktore,pa jel' od kakvog materijala!? Ok,uvjek smo imali nekog Skandinavca u redovima sa manje više promjenjivim uspjehom..ma nekako da dopunim prijašnji post. Pošto smo se riješili jednog večeg paketa igrača (od ovih svih mi najviše bi žao Denisa Stracqulosia :? :cry: odličan mi je bio-grize ko pit bull!) sad bi zaista sve trebali uložiti ,potruditi se, prijetiti ako treba ;) , ali Steven Pienaar mora nazad na Goodison Park!Odličan i lik i igrač-u interviju za EvertonTv kad nije zaplakao na pitanje o rastanku sa Evertonom.Peanuts are our! :D ;)
A što se Europe League tiče...Tottenham,Liverpool i Newcastle Utd. su tamo,a na osnovu "fair play-a" za iduču sezonu EL če igrati predstavnici Holandije,Norveške i Finske .
COYB

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 25 maj 2012, 17:54

Raja gdje ste sta ima :lol:
Who is your čampion??

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 25 maj 2012, 19:40

zeljocity je napisao/la:Raja gdje ste sta ima :lol:
Što ste Slobodu izbacili đubrad jedna ? :lol:
Who dares, wins !

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 26 maj 2012, 11:34

NeToBoLa je napisao/la:
zeljocity je napisao/la:Raja gdje ste sta ima :lol:
Što ste Slobodu izbacili đubrad jedna ? :lol:
Ehh, NTBoLa moj,javili se "pravi" ;) 8-)
Žao mi ih je veoma,ali sad mogu se "diči" kad su dobili nogom u guzicu i več sljedeču sezonu ponovo u prvu i uzeti je u inat-kao i Man.City (isti su im drsovi,crveno-crni) ;)
Nego-nema vas nešto .Mala pauza.
Mene posao "guli"-sezona ljetna pa se zakuhalo :(
Neke zanimljivosti,tračevi,"rekla-kazala" i slično u i oko EFC:
*Disitine potpisao novi ,jednogodošnji,ugovor sa Evetonom, i po njegovim riječima "Tu se dobro osječam i volio bih ostati što dulje mogu-te dodao-tako da čete morati me sami izbaciti !" :lol:
*Jelavić za hrvatske medije izjavio da je svijestan da je na meti nekih engleskih klubova koji če se takmičiti sljedeče sezone u CL i EL ,kao i velikih klubova iz drugih zemalja petice ali nemisli iči sa Goodison Parka tek tako brzo,potpisao je četvorogodišnji ugovor. super se snašao, dobar prijem kod navijača, a i nije još odigrao kako bi želio-cijelu sezonu za Everton sa puno golova. Amen 8-) ;) :D
*Cahill na meti nekih super-bogatih saudijskih klubova.
*Man. Utd želi dovesti Bainesa na OT za 12 miliona, a uprava neda ispod 15m. !? eee,znači počinje ponovo rasprodaja :evil:
*Perspektivni igrač s Evertonove fudbalske Akademije Adam Forshaw potpisao za trečeligaša Brentford.Je li to "zbogom" ili su u upravi bili malo pametniji i uključili "buy back" klauzulu? :?
*Počinje se sa pregovorima da se Pienaar vrati na Goodison, a Saha neželi sa posudbe iz Tottenhama a niti da se vrati u Everton jer tamo kaže neče dobiti dovoljno šanse.
*http://www.epltalk.com/media/2012/04/ev ... shirts.jpg slika novih Evertonovih dresova za sezonu 2012/2013...vaše mišljenje? ja lično nešto nisam nabrijan na ovaj nike dizaj. :?
toliko
COYB

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 26 maj 2012, 18:57

Ma ništa od tog transfera Bainesa u United. Nema smisla nikako. Jelavić i dalje na zemlji, izgleda da je prizeman i pametan dečko iako trenutno kotira kao jedan od najefikasnijih napadača u Evropi. Piennar bi trebao ostati, neka zamjena lagana sa Hotspursima za Sahu. Dresovi su mi normala. Nisu nešto posebno dobri, ali ono normala. :)
Who dares, wins !

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 29 maj 2012, 17:42

Ja nesto ne pratim ovo "suskanje tamo ce vamo ce" nekako mi rano hehe ima jos do pocetka sezone.

Slobodi brate niko nije kriv do oni sami sto su uopce dosli u tu poziciju da traze opstanak u zadnjem kolu??

Cuj u treceligasa otisao :shock:
Who is your čampion??

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 29 maj 2012, 18:57

Sigurdarson ?

http://www.tv2.no/sport/fotball/tippeli ... 91081.html" onclick="window.open(this.href);return false;
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 29 maj 2012, 23:23

dr.van nostrand je napisao/la:Sigurdarson ?

http://www.tv2.no/sport/fotball/tippeli ... 91081.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Nude 30 milja norveskih, to je jedno 3-4 miliona eura hmhm. Ako je upola dobar ko Rise koji je igrao za Lpool i Romu bit ce pojacanje. Inace skandinavci su poznati po trcanju tako da se njegovim potpisom dobija radnik na terenu sto me raduje.
Who is your čampion??

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 31 maj 2012, 09:08

http://evertondirect.evertonfc.com/stor ... n_page.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

sa oficijalne stranice EFC skinuh ovu fotku novih dresova -gostujučih-pa mogu reči kao i ove godine mrak su.

Sigurdarson bi mogao biti prilično dobro pojačanje,šta više,ali koliko sam čuo da i Wolwes je u "igru" (!??),Ipswich,Sunderland,Fulham...maaa kako si ti jednom ,Cittadela,rekao-malo mi je rano da o tome razmišljam:)
Ali i dalje kontam,da imamo potencijala i sa ovim tu igračkim kadrom koji je tu uz potpisivanje Pienaara...toliko dobro znamo kako smo "tani" sa budžetom da dva potpisa kao Sigurdarson i mi smo "ispucali"čini mi se svu lovu :cry: .
COYB

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 31 maj 2012, 12:01

Drama su dresovi. 8-)
Who dares, wins !

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 31 maj 2012, 19:02

slika

Nije loše.
Who dares, wins !

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 13 jun 2012, 00:19

Nema brate ubi smo se od spekulacija o mogucim pojacanjima :lol: , evropsko pozuri malo :mrgreen:
Who is your čampion??

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.