Sejad Salihovic

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Anti NWO
Kontakt:

Re: Sejad Salihovic

Post Postao/la Anti NWO » 30 okt 2011, 11:15

Salihovic i da je juce igrao nebi dobio vise od 30tak minuta, sto znaci da nebi docekao u najboljoj spremi tekme sa Portugalom.
Ovako, kada se uzme u obzir da nije igrao nikako, netreba se puno trositi o njegovom pozivu. Utakmica je za 10 dana a Salihovic nije odigrao do sada nijednu utakmicu.

Ostajemo u prvoj utakmici bez Mujdze, Pandze, Papca i Salihovica. Ako u prvoj utakmici pozute Spahic i Rahimic nemoramo ni putovati u Lisabon.

U prvoj utakmici pocinjemo izgleda ovako:

---------------------Begovic-------------------
----Vranjes---Spahic----Mravac---Lulic-----
-----------Rahimic-------Medunjanin--------
------Pjanic----------------------Misimovic--
--------------Dzeko-----Ibisevic--------------

Nece Safet dirati Mravca jer je kao uigran sa ostatkom ekipe a dva potpuno nova igraca u zadnjoj liniji bila bi previse rizicna. Mada se mora reci da je Mravac los igrac i on ce biti pored desnog beka najveci rizik u prvoj utakmici. Oko 65-75 ce izaci Rahimic i Zahirovic ce ga mjenjati.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 30 okt 2011, 11:19

@Anti NWO

Poznavajuci Papeta, vrlo je moguce da ovako zapocnemo utakmicu. Na desnom beku bi jos mogao zaigrati i Jahic, jer nisam nesto uvjeren da ce poznati Vranjesa, jer je presjedio na klupi ove 3-4 sedmcie otkad ga svi imaju pod lupom. Ako bi Salihovic kojim slucajem bio spreman, onda bi on mogao na beka, a Lulic bi zaigrao malo ofanzivnije.

Ibizevic
Kontakt:

Post Postao/la Ibizevic » 30 okt 2011, 14:11

Salihovic mora igrati bar prvu utakmicu protiv Portugala pa makar neoporavljen do kraja.

džakailibu
Kontakt:

Post Postao/la džakailibu » 30 okt 2011, 14:15

salihovic ce igrati ako bude spreman nevezano da li igra za hofu! sam je izjavio da ce biti spreman za portugal a nebi bilo prvi put da igra neko ko određeno vrijeme nije bio u takmicarskom pogonu. on, posebno prvu tekmu bez papca nam je jako potreban i siguran sam da ce igrati
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 30 okt 2011, 14:46

Igrat ce Salihovic u prvih 11 protiv Portugala,on nam je veoma vazan igrac! pa Ibisevic je igrao protiv Luksemburga u Zenici a prethodno nije par mjeseci igrazo za Hofenhajm niti jednu utakmicu..prema tome ovdje ne treba biti dileme,Salihovica ocekujem u prvih 11..

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 30 okt 2011, 15:05

bosnas_ je napisao/la:Igrat ce Salihovic u prvih 11 protiv Portugala,on nam je veoma vazan igrac! pa Ibisevic je igrao protiv Luksemburga u Zenici a prethodno nije par mjeseci igrazo za Hofenhajm niti jednu utakmicu..prema tome ovdje ne treba biti dileme,Salihovica ocekujem u prvih 11..
Pa da, a i Luxemburg je tu negdje kao i Portugal. Mislim po snazi, naravno... :D
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

LukasL33
Kontakt:

Post Postao/la LukasL33 » 30 okt 2011, 20:26

Anti NWO je napisao/la:Salihovic i da je juce igrao nebi dobio vise od 30tak minuta, sto znaci da nebi docekao u najboljoj spremi tekme sa Portugalom.
Ovako, kada se uzme u obzir da nije igrao nikako, netreba se puno trositi o njegovom pozivu. Utakmica je za 10 dana a Salihovic nije odigrao do sada nijednu utakmicu.

Ostajemo u prvoj utakmici bez Mujdze, Pandze, Papca i Salihovica. Ako u prvoj utakmici pozute Spahic i Rahimic nemoramo ni putovati u Lisabon.

U prvoj utakmici pocinjemo izgleda ovako:

-----------Rahimic-------Medunjanin--------
------Pjanic----------------------Misimovic--
--------------Dzeko-----Ibisevic--------------

Nece Safet dirati Mravca jer je kao uigran sa ostatkom ekipe a dva potpuno nova igraca u zadnjoj liniji bila bi previse rizicna. Mada se mora reci da je Mravac los igrac i on ce biti pored desnog beka najveci rizik u prvoj utakmici. Oko 65-75 ce izaci Rahimic i Zahirovic ce ga mjenjati.
Ovaj rece poznavajuci papeta vrlo je moguce da ovako zapocnemo tekmu. Eh sad, poznavajuci Papeta, NEMOGUCE je da ovako pocnemo tekmu, zivi bili pa vidjeli. Igrali smo cijele kvale sa jedni napadacem a sad sa dva da igramo? Mozda to i bude jer su oba u strasnoj formi, al ako Ibisevic ne zabije gol u narednoj ligaskoj, nece definitivno poceti baraz u provoj postavi. Nije losa formacija s tim da bi ja Jahica nekako ubacio u prvu postavu, mozda umjesto Mravca ili Rahimica. Meni je puno bitnije da ne primimo gol.
-----------Jahic-----Zahirovic(Rahimic)-----------
-----Pjanic----Misimovic--Medunjanin---
---------------------Dzeko------------------

a mozda i ovako:

I onda u 75oj kod 0-0umjesto Mravca ubaciti Ibisevica a prije toga umjesto Zahirovica ubaciti Rahimica, ili obranto, zavisi koji pocne, i onda se pretvara sve to u malo ofanizviniju taktiku sa svjezinom u defnaici takodjer.
Ovako bi onda to izgledalo i ganjamo 1-0, veoma je bitno da Ibisevic igra na Pjanicevoj strani a Dzeko na Misketovoj.

----Vranjes---Spahic----Jahic---Lulic-----
--------------Zahirovic(Rahimic)-----------
-----Pjanic----Misimovic--Medunjanin---
---------------Ibisevic---Dzeko------------------
Portugal-BiH
........best GK ever Begovic=our future.....
mladi Zahirovic.....Spaha kapetan....povratnik Jahic.....bolesni Papac
..........Medo....iskusni Rahimic.
mali Pjana....Miske car..........spidi Lula
.........Dzekson tapdjija......

Anti NWO
Kontakt:

Post Postao/la Anti NWO » 30 okt 2011, 20:47

@Lukas

Dzabe sklapas formaciju sa dva nova igraca u odbrani kada Pape nece to ni u snu rizikovati. Imamo Mravca na poziciji stopera i ja sam ubjeden da ce on igrati protiv Portugala prvu utakmicu.
Sto se tice Ibisevica, nismo igrali pola kvalifikacija sa njim jer je bio povrijeden, cim se vratio igrao je.
Pape razmislja da krene sa dva napadaca, da bi Edinu stvorio vise prostora u napadu, to je izuzetno bitno kada se igra kod kuce, jer se moraju stvoriti sanse, dati golovi. Mi moramo ici u rezultatskoj prednosti u Lisabon, a ne juriti tamo rezultat, zato sam i ja za dva napadaca u prvoj utakmici.

Kako citam najnovije informacije su da ce Salihovic igrati u kupu Njemacke, znaci mjenja se ipak pocetna formacija.

Sada sam apsolutno siguran da krecemo u prvoj utakmici ovako:

----------------------Begovic----------------------
----Lulic------Spahic------Mravac---Salihovic--
-------------Rahimic---Medunjanin--------------
------Pjanic-----------------------Misimovic-----
---------------Ibisevic-----Dzeko-----------------

U Lisabonu izlazimo sigurno drugacije sa povratkom Papca se odreceno sastav mjenja.

--------------------Begovic-------------------------
----Jahic---Spahic------Papac-----Salihovic----
------------Rahimic-----Medunjanin-------------
------Pjanic-----Misimovic------Lulic------------
--------------------Dzeko--------------------------

LukasL33
Kontakt:

Post Postao/la LukasL33 » 30 okt 2011, 20:58

Sto to Jahic ne bi igrao u prvoj tekmi jer je covjek defancivac, a Salihovic i Lulic su krila.
Portugal-BiH

Anti NWO
Kontakt:

Post Postao/la Anti NWO » 30 okt 2011, 21:03

LukasL33 je napisao/la:Sto to Jahic ne bi igrao u prvoj tekmi jer je covjek defancivac, a Salihovic i Lulic su krila.
Ako ubacis Jahica, Ibisevica, Misimovica, Pjanica i Salihovica onda moras izmisliti novi sistem i prijaviti UEFI da cemo nastupiti sa 12 igraca.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 30 okt 2011, 21:08

Anti NWO je napisao/la:@Lukas

Dzabe sklapas formaciju sa dva nova igraca u odbrani kada Pape nece to ni u snu rizikovati. Imamo Mravca na poziciji stopera i ja sam ubjeden da ce on igrati protiv Portugala prvu utakmicu.
Sto se tice Ibisevica, nismo igrali pola kvalifikacija sa njim jer je bio povrijeden, cim se vratio igrao je.
Pape razmislja da krene sa dva napadaca, da bi Edinu stvorio vise prostora u napadu, to je izuzetno bitno kada se igra kod kuce, jer se moraju stvoriti sanse, dati golovi. Mi moramo ici u rezultatskoj prednosti u Lisabon, a ne juriti tamo rezultat, zato sam i ja za dva napadaca u prvoj utakmici.

Kako citam najnovije informacije su da ce Salihovic igrati u kupu Njemacke, znaci mjenja se ipak pocetna formacija.

Sada sam apsolutno siguran da krecemo u prvoj utakmici ovako:

----------------------Begovic----------------------
----Lulic------Spahic------Mravac---Salihovic--
-------------Rahimic---Medunjanin--------------
------Pjanic-----------------------Misimovic-----
---------------Ibisevic-----Dzeko-----------------

U Lisabonu izlazimo sigurno drugacije sa povratkom Papca se odreceno sastav mjenja.

--------------------Begovic-------------------------
----Jahic---Spahic------Papac-----Salihovic----
------------Rahimic-----Medunjanin-------------
------Pjanic-----Misimovic------Lulic------------
--------------------Dzeko--------------------------
Minmalno trojica ce faliti u Lisabonu,razlozi dupli zuti.To je vise nego ocito.
Drugo ni Reya vise Lulica ne gura na bekove a Maletic je u Parizu bio dobra skola da protiv jacih repki,nije preporucljivo dva ofanzivca staviti na defanzivnu funkciju.Jedan inekako ,dvojica nikako.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Anti NWO
Kontakt:

Post Postao/la Anti NWO » 30 okt 2011, 21:14

@Haris

Moze biti to sto parlas samo neznam dali Reya i Sajo imaju iste misli. Mozda ovako u prvoj:

----------------------Begovic-----------------------
----Jahic------Spahic-----Mravac----Salihovic---
--------------Rahimic-----Medunjanin-------------
------Pjanic-------Misimovic------Lulic------------
----------------------Dzeko---------------------------

Nema druge. Onda nemoze igrati Ibisevic od prve minute i kraj. Nemogu svi igrati nikako.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 30 okt 2011, 21:27

Anti NWO je napisao/la:@Haris

Moze biti to sto parlas samo neznam dali Reya i Sajo imaju iste misli. Mozda ovako u prvoj:

Nema druge. Onda nemoze igrati Ibisevic od prve minute i kraj. Nemogu svi igrati nikako.
Sajo prvi zna po sebi da nije mogao mjenjati Hadzibegica na stoperskoj poziciji kao ni Hadzija njega na njegovoj poziciji.Sad sto je izbor kvalitetnih igraca u defanzivi pretanak,to je drugi par obuca.
Jahic je jedini klasicni igrac koji moze igrati sve pozicije ali je zestoko otanjio,Salihovic je kvalitetan isto i ''gore i dole'' ali je to je samo zlu ne trebalo.Staviti Lulica i Salihovica zajedno na dva beka protiv krila kao sto su Nani i Roki to ni prijasnji selektor malde repke nebi ucinio.
Vranjes mora na desnog beka,pa makar sa jednom nogom inace ima da zavrsimo pricu sna vec u Zenici.
Jer osim Spahica ,moramo imati jos jednog ''dobermana''kojem je prva solucija lopta mozda i prodje igrac nikako''
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Anti NWO
Kontakt:

Post Postao/la Anti NWO » 30 okt 2011, 21:42

@Haris

Hvala za ekskurs ali gore navedena formacija nije sa Lulicem i Salihovicem na bekovima, nego Jahicem i Salihovicem.
Stavi onda Vranjesa ako ti je draze, mada momak nije igrao zadnje tri, cetiri sedmice nikako ali dobro, i Jahic je slab ali mu je tendencija prema gore jer igra sve cesce i duze za Apoel.

LukasL33
Kontakt:

Post Postao/la LukasL33 » 30 okt 2011, 23:45

Anti NWO je napisao/la:
LukasL33 je napisao/la:Sto to Jahic ne bi igrao u prvoj tekmi jer je covjek defancivac, a Salihovic i Lulic su krila.
Ako ubacis Jahica, Ibisevica, Misimovica, Pjanica i Salihovica onda moras izmisliti novi sistem i prijaviti UEFI da cemo nastupiti sa 12 igraca.
Iz cega si ti zakljucio da nam treba formacija sa 12 igraca? ja sam samo rekao da je Jahic bolji na desnom beku, a na lijevom da igraju ili Lulic ili Salihovic, a drugi od te dvojice na lijevom krilu. Nadam se da si skonto, a u krajnjem slucaju, Jahic moze i na CDa, a ova dva neka onda na bekovima popune, nije ni to toliko strasno al mi izgleda previse ofanzivno, jer su ova dva oba vise krilni nego bekovi. Ja ostale igrace nisam ni spomenuo. Jahic je po meni ovdje rjesenje najbolje, fali nam odbrambeni, a on je taj, sa iskustvom, i igra i beka i CDa podjednako.
Portugal-BiH

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 31 okt 2011, 00:19

Izostankom Papca nema ko kvalitetno pokriti tu rupu osim Seje.
Svi nabrojani potencijalni lijevi bekovi tesko da mogu uraditi ono sto moze Salihovic.
Da se razumijemo, Lula je isto tu dosta kvalitetan ali onda gubimo kvalitet u napadu.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 31 okt 2011, 00:58

Je li oni imaju jos 1 utakmicu u BL za vikend prije repke,imal sta za utorak srijedu onaj kup njihov ??? Samo da bi Sejo udje makar pola sata radi osjecaja jer kad je ikad bjelorusija bila..

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 31 okt 2011, 08:09

Nema kupa, sta ima ulaziti. Novinari i forumasi mlate sedmicama kako ce igarti sledecu tekmu, a istina je da nije spreman.

Anti NWO
Kontakt:

Post Postao/la Anti NWO » 31 okt 2011, 11:02

harishp je napisao/la:
Anti NWO je napisao/la:@Haris

Sajo prvi zna po sebi da nije mogao mjenjati Hadzibegica na stoperskoj poziciji kao ni Hadzija njega na njegovoj poziciji.Sad sto je izbor kvalitetnih igraca u defanzivi pretanak,to je drugi par obuca.
Jahic je jedini klasicni igrac koji moze igrati sve pozicije ali je zestoko otanjio,Salihovic je kvalitetan isto i ''gore i dole'' ali je to je samo zlu ne trebalo.Staviti Lulica i Salihovica zajedno na dva beka protiv krila kao sto su Nani i Roki to ni prijasnji selektor malde repke nebi ucinio.
Vranjes mora na desnog beka,pa makar sa jednom nogom inace ima da zavrsimo pricu sna vec u Zenici.
Jer osim Spahica ,moramo imati jos jednog ''dobermana''kojem je prva solucija lopta mozda i prodje igrac nikako''
Izgleda sefe da nece nijednom nogom.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 31 okt 2011, 14:31

Kod Vranjesa je problem sto kao bek radi od 0-24 na svojoj polovini,dok ga u eventualnim prodorima tipa Mujdza,lulic,Salihovic mozes za....boraviti.Tu je mozda odlucilo da ga se ne pozove.
A i onaj mu trener kluba Muslin,nasao kad ce ga stavljati na klupu.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, Confiance, Google Adsense [Bot], L-Train, Paromlinac i 34 gosta.