Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog
Re: Premijer liga BiH - opcenito
Nemoguće je promijeniti sve ono negativno u vezi naše lige preko noći. Ne može to tek tako nestati i jednostavno biti divno, krasno... Treba još par sezona da liga općenito dođe na svoje ...
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
po meni ovako stvari stoje:
1. liga je nesto bolja, suđenje je bolje (nekad da nekad ista priča kao prije), sad da li su to opet štele, navlačenja i sviranja po direktivama (Sloboda-Zrinjski) to ne bih znao, ali ako je tako onda ovaj Komitet nije ništa donio novo, samo je sve ljepše upakovao..
2. Željo ima suđenje najmanje 50:50 gdje god dođe i to je dosta bitna stvar kod igrača kad zna da ga sudac štiti, da će mu svirat faul u duelu ako ga je zaradio itd. imaš psihološku prednost u startu. Ali isto tako je Željo i najjača ekipa i logično je da ima neki autoritet..s vremenom će sve ove ekipe s nekim "renomeom" biti u takvom statusu sigurno..ono što hoću reći, za 1-2-3 god, ekipe koje ulažu, koje žele naprijed doći će na gostovanje i znat će da će ga sudac štititi i da će imat 50:50 ili barem 55:45 suđenje i onda će moći pokazati zašto vrijedi više, zašto ulaže više, zašto ima bolji kadar bez problema, bez natezanja itd. ali od toga smo još daleko..
3. sve one ekipe, da kažem domaćinske, su navikle da imaju suđenje 80:20 ili 70:30 i sad kad imaš iole izjednačenije suđenje nevalja sudac, pokrao sudac itd. Ne kažem da nema ni toga ali sigurno nije to tako kako se želi prikazati u pojedinim utakmicama..
Na Pecari je podjednako suđenje već godinama i tu su već svi na to navikli pa kad Široki ispuši zna se da je ispušio jer nije odigrao dobro da pobjedi. A zna se desiti i da sudac izjebe sve, kao npr. Terzić sad Široki - Velež, ili Živković Široki - Zvijezda..i to meni ne ide u glavu.dođeš, znaš da možeš suditi pošteno i ti izmišljaš gluposti, ne sviraš očite stvari i podjeliš 15 žutih i 3 crvena uutakmici gdje si imao 2 osrednje gruba starta
to me navodi na to da 70% sudaca nema pojma o suđenju, pogotovo ovi što dođu iz nižih liga gdje se zna kakvo je suđenje..i po meni dok se ne pođe od 2.lige , taj mentalitet suđenja će uvijek biti prisutan...oni jednostavno godinama sude tako kako sude..
ili recimo sad Slavija - Široki, meni je čudno ako se u Vrapčićima nije igralo kako se u I.S. igralo po onakvom terenu? Kolega mi je rekao da je Široki imao 10tak žutaća a Slavija 1..itd. ali opet nekako mislim i to mi je filozofija nekako kod takvih utakmica i zato mi se sviđa Željina igra, neka on svira prekršaje, ali ti dođi zabij 1-2 gola pa neka svira što hoće..nemože je ugurat u gol..
da ne duljim više..UVIJEK ĆE SE NETKO ŽALITI NA NEŠTO, TO JE JEDNOSTAVNO TAKO!
1. liga je nesto bolja, suđenje je bolje (nekad da nekad ista priča kao prije), sad da li su to opet štele, navlačenja i sviranja po direktivama (Sloboda-Zrinjski) to ne bih znao, ali ako je tako onda ovaj Komitet nije ništa donio novo, samo je sve ljepše upakovao..
2. Željo ima suđenje najmanje 50:50 gdje god dođe i to je dosta bitna stvar kod igrača kad zna da ga sudac štiti, da će mu svirat faul u duelu ako ga je zaradio itd. imaš psihološku prednost u startu. Ali isto tako je Željo i najjača ekipa i logično je da ima neki autoritet..s vremenom će sve ove ekipe s nekim "renomeom" biti u takvom statusu sigurno..ono što hoću reći, za 1-2-3 god, ekipe koje ulažu, koje žele naprijed doći će na gostovanje i znat će da će ga sudac štititi i da će imat 50:50 ili barem 55:45 suđenje i onda će moći pokazati zašto vrijedi više, zašto ulaže više, zašto ima bolji kadar bez problema, bez natezanja itd. ali od toga smo još daleko..
3. sve one ekipe, da kažem domaćinske, su navikle da imaju suđenje 80:20 ili 70:30 i sad kad imaš iole izjednačenije suđenje nevalja sudac, pokrao sudac itd. Ne kažem da nema ni toga ali sigurno nije to tako kako se želi prikazati u pojedinim utakmicama..
Na Pecari je podjednako suđenje već godinama i tu su već svi na to navikli pa kad Široki ispuši zna se da je ispušio jer nije odigrao dobro da pobjedi. A zna se desiti i da sudac izjebe sve, kao npr. Terzić sad Široki - Velež, ili Živković Široki - Zvijezda..i to meni ne ide u glavu.dođeš, znaš da možeš suditi pošteno i ti izmišljaš gluposti, ne sviraš očite stvari i podjeliš 15 žutih i 3 crvena uutakmici gdje si imao 2 osrednje gruba starta
to me navodi na to da 70% sudaca nema pojma o suđenju, pogotovo ovi što dođu iz nižih liga gdje se zna kakvo je suđenje..i po meni dok se ne pođe od 2.lige , taj mentalitet suđenja će uvijek biti prisutan...oni jednostavno godinama sude tako kako sude..
ili recimo sad Slavija - Široki, meni je čudno ako se u Vrapčićima nije igralo kako se u I.S. igralo po onakvom terenu? Kolega mi je rekao da je Široki imao 10tak žutaća a Slavija 1..itd. ali opet nekako mislim i to mi je filozofija nekako kod takvih utakmica i zato mi se sviđa Željina igra, neka on svira prekršaje, ali ti dođi zabij 1-2 gola pa neka svira što hoće..nemože je ugurat u gol..
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
Upravo tako .Kevin je napisao/la:po meni ovako stvari stoje:
Na Pecari je podjednako suđenje već godinama i tu su već svi na to navikli pa kad Široki ispuši zna se da je ispušio jer nije odigrao dobro da pobjedi. A zna se desiti i da sudac izjebe sve, kao npr. Terzić sad Široki - Velež, ili Živković Široki - Zvijezda..i to meni ne ide u glavu.dođeš, znaš da možeš suditi pošteno i ti izmišljaš gluposti, ne sviraš očite stvari i podjeliš 15 žutih i 3 crvena uutakmici gdje si imao 2 osrednje gruba starta![]()
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”
Dr. Gregory House
Dr. Gregory House
malta071 je napisao/la: Ima pomaka samo sto vam ne odgovaraju i tvoj mozak ne moze da svari da iako sad izgleda da se radi protiv tvog i ostalih klubova (pricam o dugovima) se ustvari radi za njihovo dobro na duge staze.
Realno sudjene vecina ove balavurdije nikad vidjelo nije i ne zna kako izgleda jer su sve utakmice gledali samo kod kuce u vrijeme domacinskog sudjenja pa sad ne mogu da svare promjenu.
Normalno je da niko na ovom svijetu za kratko vrijeme ne moze ispraviti sranje koje je pravljeno godinama.Uzece vremena ali napredak je i vise nego ocigledan.
A sto se tice tebe, citao sam par tvojih komentara u kojim ti kao ne mrzis Zelju i realan si covjek i druge gluposti.
Ti si najgora vrsta, hinja sto bi rekli.Ti nesto kao realista spominjes prekrsaj u BL kao ocigledno navlacenje a ne pricas o pljacki protiv Slavije i mnogih drugih u reziji tvog kluba i vase uprave.
Video zapis ima utakmice u BL i ako neko ko je stvarno realan i kaze da nije bio prekrsaj, a jeste, onda se moze reci i da je igrac "prevario" sudiju tj. simulirao (desavaju se i gore stvari i u CL) ali ne Ivica Osim je na celu saveza, on je to naredio.
Pa znas li ti ko je Ivica Osim?Pa jedna od stvari koja krasi tog covjeka je njegovo postenje i neutralnost.
Ivica Osim ce za par hiljada maraka da namjesti utakmice?Parama se ne moze kupiti ono sto je on godinama gradio, svoj imidz i karakter koji malo ko ima u svijetu.
E zato mi manijaci branimo nasu legendu i nedamo kojekakvim zoharima da pljuju po njemu zbog toga sto ih Zeljo dere kako kuci tako i na strani.
Rodjeni sam sarajlija i oduvijek navijam za Zelju i realan sam kad kazem da ne volim FKS i da me ne zanimaju uglavnom i da se ne radujem niti njihovim uspjesima niti njihovim porazima jer me samo zanima Zeljo a takvi kao ti koji se prave da "vole" oba kluba a uziva u njihovim neuspjesima i samo gledaju kako da ga hinjski spuste su mi najgori.Ziv bio reci "na glas" da nas ne volis vise cemo te cijeniti ili manje mrziti poslije ovakvih komentara.
Naravno, naglasi da si Manijak
Samo procitaj komentare i vidjet ces, samo vi hvalite komitet. Da bas hvala komitetu sto nam poslije svake utakmice na adresu posalje 1.500 KM kazne, stvarno nam pomaze da se finansijski iscupamo dugova na duge staze!
Jel ima neko informaciju koliko je Celik dobio kazen zbog onih tuca na tribinama? Ako Sarajevo zbog jedne petarde dobije 1.500 KM, mislim da bi zbog jednog takvog "propusta u organiziranju" trebali dobiti bar 3-4 000.
Oko za oko, zub za zub!
Na avataru ti je kriminalac a pričaš o poštenju .Bolje ti je pitaj svog SIRa koliko je utakmica namjestio u Zrinjskom umjesto što bališ na ovom forumu.samir825 je napisao/la:malta071 je napisao/la: Ima pomaka samo sto vam ne odgovaraju i tvoj mozak ne moze da svari da iako sad izgleda da se radi protiv tvog i ostalih klubova (pricam o dugovima) se ustvari radi za njihovo dobro na duge staze.
Realno sudjene vecina ove balavurdije nikad vidjelo nije i ne zna kako izgleda jer su sve utakmice gledali samo kod kuce u vrijeme domacinskog sudjenja pa sad ne mogu da svare promjenu.
Normalno je da niko na ovom svijetu za kratko vrijeme ne moze ispraviti sranje koje je pravljeno godinama.Uzece vremena ali napredak je i vise nego ocigledan.
A sto se tice tebe, citao sam par tvojih komentara u kojim ti kao ne mrzis Zelju i realan si covjek i druge gluposti.
Ti si najgora vrsta, hinja sto bi rekli.Ti nesto kao realista spominjes prekrsaj u BL kao ocigledno navlacenje a ne pricas o pljacki protiv Slavije i mnogih drugih u reziji tvog kluba i vase uprave.
Video zapis ima utakmice u BL i ako neko ko je stvarno realan i kaze da nije bio prekrsaj, a jeste, onda se moze reci i da je igrac "prevario" sudiju tj. simulirao (desavaju se i gore stvari i u CL) ali ne Ivica Osim je na celu saveza, on je to naredio.
Pa znas li ti ko je Ivica Osim?Pa jedna od stvari koja krasi tog covjeka je njegovo postenje i neutralnost.
Ivica Osim ce za par hiljada maraka da namjesti utakmice?Parama se ne moze kupiti ono sto je on godinama gradio, svoj imidz i karakter koji malo ko ima u svijetu.
E zato mi manijaci branimo nasu legendu i nedamo kojekakvim zoharima da pljuju po njemu zbog toga sto ih Zeljo dere kako kuci tako i na strani.
Rodjeni sam sarajlija i oduvijek navijam za Zelju i realan sam kad kazem da ne volim FKS i da me ne zanimaju uglavnom i da se ne radujem niti njihovim uspjesima niti njihovim porazima jer me samo zanima Zeljo a takvi kao ti koji se prave da "vole" oba kluba a uziva u njihovim neuspjesima i samo gledaju kako da ga hinjski spuste su mi najgori.Ziv bio reci "na glas" da nas ne volis vise cemo te cijeniti ili manje mrziti poslije ovakvih komentara.
Naravno, naglasi da si Manijak
Samo procitaj komentare i vidjet ces, samo vi hvalite komitet. Da bas hvala komitetu sto nam poslije svake utakmice na adresu posalje 1.500 KM kazne, stvarno nam pomaze da se finansijski iscupamo dugova na duge staze!
Jel ima neko informaciju koliko je Celik dobio kazen zbog onih tuca na tribinama? Ako Sarajevo zbog jedne petarde dobije 1.500 KM, mislim da bi zbog jednog takvog "propusta u organiziranju" trebali dobiti bar 3-4 000.
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”
Dr. Gregory House
Dr. Gregory House
Jel` kaznjen Celik i sa koliko kemra?DRHAUSE je napisao/la: Na avataru ti je kriminalac a pričaš o poštenju .Bolje ti je pitaj svog SIRa koliko je utakmica namjestio u Zrinjskom umjesto što bališ na ovom forumu.
Ostalo me ne zanima!
Oko za oko, zub za zub!
- Armageddon2012
- Kontakt:
kad smo vec kod celika,zanima me da li se neko sjeca jesu li dobili ijednu utakmicu pred praznim tribinama lani kad je na finalu kupa onaj mladic utrcao u teren i sutnuo igraca zeljeznicara?...ako jeste,koliko je utakmica bilo?
vucem neke paralele sa ovim sto borac od 15 domacih utakmica ove sezone igra 9 pred praznim stadionom...nesto mi to prerigorozno,bez obzira na sve...
vucem neke paralele sa ovim sto borac od 15 domacih utakmica ove sezone igra 9 pred praznim stadionom...nesto mi to prerigorozno,bez obzira na sve...
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...
je.bi.ga dobili ste titulu prošle sezone, nemože svake godine čekaj te opet svoj red, komitet je sve lijepo isplaniraoArmageddon2012 je napisao/la:kad smo vec kod celika,zanima me da li se neko sjeca jesu li dobili ijednu utakmicu pred praznim tribinama lani kad je na finalu kupa onaj mladic utrcao u teren i sutnuo igraca zeljeznicara?...ako jeste,koliko je utakmica bilo?
- eliminator
- Kontakt:
hahahahha e ne mogu da vjerujem sta ti poredis cuj prerigoroznoArmageddon2012 je napisao/la:kad smo vec kod celika,zanima me da li se neko sjeca jesu li dobili ijednu utakmicu pred praznim tribinama lani kad je na finalu kupa onaj mladic utrcao u teren i sutnuo igraca zeljeznicara?...ako jeste,koliko je utakmica bilo?
- Armageddon2012
- Kontakt:
po tebi je realno da celik dobije 0 a borac 9?
meni bi realnije bilo mozda 3-6 ili tako nesto....naravno,ako nije celik kaznjen,ne sjecam se vise...
meni bi realnije bilo mozda 3-6 ili tako nesto....naravno,ako nije celik kaznjen,ne sjecam se vise...
- eliminator
- Kontakt:
pa vas su trebali jos vise kaznit, mislim da je celik kaznjen samo novcano a i ne znam na osnovu cega mislis da su ih trebali kaznit sa par utakmica bez navijacaArmageddon2012 je napisao/la:po tebi je realno da celik dobije 0 a borac 9?
Mislis na finale kup-a Celik-Zeljo kada je utrcao onaj huligan i udario jednog Zeljinog igraca ? Kaznjeni su sa 3500 KM.Armageddon2012 je napisao/la:po tebi je realno da celik dobije 0 a borac 9?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
- Armageddon2012
- Kontakt:
pa vas su trebali jos vise kaznit, mislim da je celik kaznjen samo novcano a i ne znam na osnovu cega mislis da su ih trebali kaznit sa par utakmica bez navijaca
pa gledao sam prenos,momak utcao sa juzne tribine i sutnuo igraca zeljeznicara u glavu koji je u tom trenutku lezao na zemlji...
po meni to nije nista manji prekrsaj nego iz mase pogoditi pomocnika u glavu....ali jbg,nekom 0 nekom 6
vi ste dobili prvenstveno sest utakmica kazne jer se u istoj sezoni ponovio tezak prekrsaj. Da vam je ovo bio prvi prekrsaj, dobili bi 2-3 utakmice kazne. Svugdje se rigorozno kaznjava kada se sudija povrijedi, jer oni moraju biti zasticeni kako uopste i mogli iole normalno suditi.Armageddon2012 je napisao/la:pa vas su trebali jos vise kaznit, mislim da je celik kaznjen samo novcano a i ne znam na osnovu cega mislis da su ih trebali kaznit sa par utakmica bez navijaca
pa gledao sam prenos,momak utcao sa juzne tribine i sutnuo igraca zeljeznicara u glavu koji je u tom trenutku lezao na zemlji...
po meni to nije nista manji prekrsaj nego iz mase pogoditi pomocnika u glavu....ali jbg,nekom 0 nekom 6![]()
A kod Čelika je uletio JEDAN momak, jedan kreten, sto se svakome moze desiti da jedan momak uleti pored osiguranja, i napao igraca, nakon cega je priveden i nije bilo vise problema. Nisu gadjali konstantno dvije-tri minute sudiju sa kamenjem i cime vec, pravili konstantno prijetnju i cak mislim da nebi ni prestali da nije prekinuta utakmica ili ispraznjena tribina. A za prvu utakmicu protiv nas, ono je bio cisti propust u organizaciji i cisto kao suza tri utakmice kazne, mislim, 20-30 momaka da uleti i krene na gostujuce navijace, to treba mnogo teze kazniti.
Ja se nadam nekom strozijem pravilniku, koji ce npr ovo uletanje navijaca na teren i nanosenje tjelesnih povreda kaznjavati sa oduzimanjem bodova, npr neka 3 boda za to, ako se ponovi, jos 6 bodova i sl. Naravno, uz to jos novcana kazna i nekoliko utakmica pred praznim tribinama.
Niko ne moze odgovoriti je li Celik sankcionisan, jer nije.
Toliko o pravednosti komiteta za (ne)normalizaciju.
Hvala, dovidjenja!
Po Osimu je veci problem baciti petardu, zapaliti baklju, nego nekoga na tribinima nabubati postenski!
Hvala, dovidjenja!
Po Osimu je veci problem baciti petardu, zapaliti baklju, nego nekoga na tribinima nabubati postenski!
Oko za oko, zub za zub!
za bubanje na tribinama postoji policija a ne Osim..........po tvome neko se pobije na tribini i treba klub kaznit boze me sacuvaj svasta ces procitat koda su usli u teren i ganjali se po terenu..........pa zrinski je trebalo onda kaznit sa izbacivanjem iz lige kad su velezove igrace ganjali po terenu i sarajevo isto tako kad su svoje igrace ganjali po terenu i rusili drzavni stadionsamir825 je napisao/la:Niko ne moze odgovoriti je li Celik sankcionisan, jer nije.
Hvala, dovidjenja!
- Armageddon2012
- Kontakt:
nije meni celim mrzak klub,naprotiv,stalno pobjedjujemo i tamo i ovdje,zadnje 4 u zenici 3 pobjede i jedan remi,a u bl sve 4 pobjede,ali da je nas navijac onako uletio i udario zeljinog igraca,pa da smo kod notara ovjeravali tri za tri,pa na kraju prebili navijace sarajeva,ne smijem ni pomisliti kakva bi kazna bila,a koliko vidim oni za sve to nisu kaznjeni ni jednom utakmicom,a mi sa 9 utakmica u jednoj sezoni!...ajd,da je bar jedna utakmica kazne bila,ali ovako
boli nepravda i dvostruki arsini komiteta...
boli nepravda i dvostruki arsini komiteta...
Jbg mora se odnekud puniti budzet saveza/komiteta, a najlakse je puniti iz budzeta Sarajeva, Borca i ostalih klubova, gdje se nikome nece zamjeriti.
Jeste propust u organizaciji kada ti se ljudi pobiju na tribinama, i kada momku razbiju facu, to jeste propust, veci nego popustiti nekog da unese baklju. **** misa valjda je ljudski zivot najpreca stvar.
Jeste propust u organizaciji kada ti se ljudi pobiju na tribinama, i kada momku razbiju facu, to jeste propust, veci nego popustiti nekog da unese baklju. **** misa valjda je ljudski zivot najpreca stvar.
Oko za oko, zub za zub!
jbg onda je najbolje uz svakog gledaoca da sjedi po jedan policajac jedino tako bi mogli sprijeciti kad dodje do tuce izmedju par ljudisamir825 je napisao/la:Jbg mora se odnekud puniti budzet saveza/komiteta, a najlakse je puniti iz budzeta Sarajeva, Borca i ostalih klubova, gdje se nikome nece zamjeriti.
Citava tribina je skontala da su oni navijaci Sarajeva, jedino security nije skonto, da ih na vrijeme izvede van.
Oko za oko, zub za zub!
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 1 gost.