Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

cole-ch
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la cole-ch » 23 maj 2009, 12:33

Dzeko ce danas imati razloga da slavi dvostruko, osvojice Bundes ligu i biti najbolji strelac iste.

Edina Dzeko ima igracke ali i ljudske vrednosti, momak je zesce lepo vaspitan, tako da mislim ako mu cena i 100 milki dostigne nije realna, on vredi vise!!!

Usput da pohvalim i Misketa, da nije njega bilo nebi se Wolsburg vinuo tako visoko. Sretno momci!

emchoz
Kontakt:

Post Postao/la emchoz » 23 maj 2009, 12:45

dino_ze je napisao/la:Ne znam da li ste čuli ovaj vic:
Svađaju se Cristiano Ronaldo i Ronaldinjo.
C. Ronaldo u jednom trenutku kaže Ronaldinju: "Slušaj ba, ja sam za tebe Edin Džeko"!
Batistuta Gabriele za tebe je Džeko Pele!!!

Nekada se Vazdi pjevalo :mrgreen:

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 23 maj 2009, 12:49

dino_ze je napisao/la:Ne znam da li ste čuli ovaj vic:
Svađaju se Cristiano Ronaldo i Ronaldinjo.
C. Ronaldo u jednom trenutku kaže Ronaldinju: "Slušaj ba, ja sam za tebe Edin Džeko"!
Taj je vic postao aktuelan, došao je u Hercegovinu, a vidim pored Sarajeva da ga ima i u Zenici. valjda će dogurati i do Banjaluke, šalu na stranu. :D

Volio bih da Wlofi za kraj uvale jednu peticu.
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

SINE
Kontakt:

Post Postao/la SINE » 23 maj 2009, 12:57

'Dijamant' uoči lude završnice: Ovu priliku nikako ne smijemo propustiti!

Ova subota donosi posljednje kolo Bundeslige u kojem je Wolfsburgu za premijerni, povijesni naslov prvaka dovoljan remi u domaćem dvoboju s Werderom iz Bremena
Edin Džeko nemilosrdno 'terorizira’ Bundesligu; njegova tri prošlosubotnja gola u 5:0 pobjedi kod susjeda Hannovera učvrstila su Vukove na čelnoj poziciji s dva boda i sedam pogodaka više od Bayerna. Ova subota donosi posljednje kolo prvenstva u kojem je Wolfsburgu za premijerni, povijesni naslov prvaka dovoljan remi u domaćem dvoboju s Werderom.
- Svjesni smo situacije i ne slavimo unaprijed jer zaista nije gotovo, Bremen je uvijek opasan! - podvukao je centarfor. Taj senzacionalni goleador,

Za feštu za sva vremena. Kako će, dakle, Wolfsburg i Džeko odigrati s momcima iz Bremena?
- Takvu meč-loptu ne smijemo promašiti. Ne želimo neodlučeno, hoćemo pobjedu, zahvalu za 30.122 gledatelja na Volkswagen Areni. Za nas bi bilo bolje da je u srijedu Werder svladao Šahtar u finalu Kupa Uefa, iz Istanbula bi došao umoran od utakmice i slavlja.

Kakav je zapravo Džeko?
- Trudim se, tučem stalno, iz svih položaja. Kako ćeš pogoditi, ako ne pokušaš.

Od tri zadnja projektila, dva je isporučio čelom... A kakav je sa šefom u reprezentaciji?
- Ah, Ćiro. Svi ga obožavamo. Fantastičan stručnjak, čovjek bez premca. On nas je uvjerio da nikome unaprijed ne treba priznati primat, on je ujedinio i momčad i državu. Imamo nevjerojatnu atmosferu, temeljenu na originalnoj mješavini ozbiljnosti i humora.

Džeko je proljetos u 4:2 i 2:1 s Belgijancima pogodio triput i najzaslužniji je za 2. mjesto selekcije u kvalifikacijskoj skupini. Sanja li Južnu Afriku?
- Donesemo li tri boda iz Armenije i zatim kod kuće svladamo Tursku, osigurat ćemo doigravanje.

Možda se u repesažu sretnu BiH i Hrvatska?
- A ne, ne bih to volio. Volio bih da se sastanemo u završnici SP-a. Tako će i biti, ako Bog da.

Sviđa mu se Hrvatska?
- Vrlo. Izvanserijski pojedinci složeni u jaku cjelinu. Vidi se utjecaj Slavena Bilića. Strašno sam za vas navijao lani tijekom EP-a, i strašno žalio što ste 'onako’ ispali u četvrtfinalu.

Klubu je servirao 25 svojih pogodaka i 10 asistencija, ne muči ga što Grafite ima gol više, veliča nevjerojatnih 19 Misimovićevih proigravanja za završni udarac.
- Ugovor traje do ljeta 2011. Ne znam hoću li ga odraditi u potpunosti.

Trenutačno je najskuplji “vuk”, procijenjen na 12,5 milijuna eura iako se kao objektivnija svota navodi 20 milijuna. Alex Ferguson već je ponudio 12 milijuna funti! Interes ne skrivaju ni Chelsea, Real M., Napoli, Bayern, Liverpool, Milan, Arsenal, Juventus...
- Kad bih birao po emocijama, ne bih se kolebao, odmalena navijam za Milan

sportske novosti
SAMO ŽELJO

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 23 maj 2009, 14:10

SINE je napisao/la:'Dijamant' uoči lude završnice: Ovu priliku nikako ne smijemo propustiti!

Ova subota donosi posljednje kolo Bundeslige u kojem je Wolfsburgu za premijerni, povijesni naslov prvaka dovoljan remi u domaćem dvoboju s Werderom iz Bremena
Edin Džeko nemilosrdno 'terorizira’ Bundesligu; njegova tri prošlosubotnja gola u 5:0 pobjedi kod susjeda Hannovera učvrstila su Vukove na čelnoj poziciji s dva boda i sedam pogodaka više od Bayerna. Ova subota donosi posljednje kolo prvenstva u kojem je Wolfsburgu za premijerni, povijesni naslov prvaka dovoljan remi u domaćem dvoboju s Werderom.
- Svjesni smo situacije i ne slavimo unaprijed jer zaista nije gotovo, Bremen je uvijek opasan! - podvukao je centarfor. Taj senzacionalni goleador,

Za feštu za sva vremena. Kako će, dakle, Wolfsburg i Džeko odigrati s momcima iz Bremena?
- Takvu meč-loptu ne smijemo promašiti. Ne želimo neodlučeno, hoćemo pobjedu, zahvalu za 30.122 gledatelja na Volkswagen Areni. Za nas bi bilo bolje da je u srijedu Werder svladao Šahtar u finalu Kupa Uefa, iz Istanbula bi došao umoran od utakmice i slavlja.

Kakav je zapravo Džeko?
- Trudim se, tučem stalno, iz svih položaja. Kako ćeš pogoditi, ako ne pokušaš.

Od tri zadnja projektila, dva je isporučio čelom... A kakav je sa šefom u reprezentaciji?
- Ah, Ćiro. Svi ga obožavamo. Fantastičan stručnjak, čovjek bez premca. On nas je uvjerio da nikome unaprijed ne treba priznati primat, on je ujedinio i momčad i državu. Imamo nevjerojatnu atmosferu, temeljenu na originalnoj mješavini ozbiljnosti i humora.

Džeko je proljetos u 4:2 i 2:1 s Belgijancima pogodio triput i najzaslužniji je za 2. mjesto selekcije u kvalifikacijskoj skupini. Sanja li Južnu Afriku?
- Donesemo li tri boda iz Armenije i zatim kod kuće svladamo Tursku, osigurat ćemo doigravanje.

Možda se u repesažu sretnu BiH i Hrvatska?
- A ne, ne bih to volio. Volio bih da se sastanemo u završnici SP-a. Tako će i biti, ako Bog da.

Sviđa mu se Hrvatska?
- Vrlo. Izvanserijski pojedinci složeni u jaku cjelinu. Vidi se utjecaj Slavena Bilića. Strašno sam za vas navijao lani tijekom EP-a, i strašno žalio što ste 'onako’ ispali u četvrtfinalu.

Klubu je servirao 25 svojih pogodaka i 10 asistencija, ne muči ga što Grafite ima gol više, veliča nevjerojatnih 19 Misimovićevih proigravanja za završni udarac.
- Ugovor traje do ljeta 2011. Ne znam hoću li ga odraditi u potpunosti.

Trenutačno je najskuplji “vuk”, procijenjen na 12,5 milijuna eura iako se kao objektivnija svota navodi 20 milijuna. Alex Ferguson već je ponudio 12 milijuna funti! Interes ne skrivaju ni Chelsea, Real M., Napoli, Bayern, Liverpool, Milan, Arsenal, Juventus...
- Kad bih birao po emocijama, ne bih se kolebao, odmalena navijam za Milan

sportske novosti
sretno mu da predje grafitea zasluzio je
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 23 maj 2009, 17:02

Ovo mi je najdrazi gol Edina Dzeke u sezoni !!!
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

esso
Kontakt:

Post Postao/la esso » 23 maj 2009, 17:04

bravo majstor rekord ode u prasinu bravo bravo bravo bravo :D

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 23 maj 2009, 17:05

Dzekooooooooooooooo :D
On i Grafite 54 gola :?
Ljudi se vec pitaju ko su bili Müller i Hoenes :lol:
Nek Grafite bude najbolji strijelac-zbog godina 8-)
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

travnik
Kontakt:

Post Postao/la travnik » 23 maj 2009, 17:05

Ja taman htio da napisem kako Dzeko nije na nivou kad ono covjek dade gol i to za rekord njega i Grafitea
Svaka cast

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 23 maj 2009, 17:21

Dzeko sa nasom zastavom smrc, smrc, smrc, smrc :cry: :cry:

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 23 maj 2009, 17:27

cole-ch je napisao/la:
Zijo je napisao/la:
amerosm je napisao/la:Neki meni ljudi ovdje na forumu stvarno nisu jasni. Sto vam smeta sto avaz pise da vrijedi 40 miliona eura, nek pise tako i treba. Hvala Bogu pa su i ovi nasi sportski novinari skontali da treba hvaliti nase igrace. Hajmo malo gledati iz ovog ugla ako za Hrvate njihov Olic vrijedi 15 miliona eura (realno ja bih za njega dao maksimalno 7 miliona eura da sam manager nekog kluba), a Dzeko da vrijedi 20 miliona eura i to se jos neki razmisljaju jeli to ta cijena, mozda on vrijedi manje itd. Izmedju ova dva igraca da je razlika u cijeni samo 5 miliona eura ja licno ne mogu da vjerujem. Pa jbt Dzeko je za njega profesor sto se tice fudbala, onaj samo zna da trci i ne zna vise nista. Jeste Dzeko malo sporiji, ali momak zato ima tehniku, pregled igre, primanje lopte, igru glavom, igru sa obje noge, hladnokrvnost pred golom itd. Onaj Olic samo obori glavu i ako prodje dobro jeste, ako ne nema veze. Ja licno znam o cemu pricam, jer sam u ove tri godine bezbroj puta zbog Olicevih "majstorija" sebi cupao kosu. Da je Olic imao bar 5 % mogucnosti Dzeke, jucer bi u finalu igrao HSV, jer je u prvoj utakmici u Bremenu trebao dati dva gola, ili da je podigao glavu pa da uposli bolje pozicioniranog saigraca. Nadam se da ste me shvatili sta vam zelim reci, ako neko nije sutra cu mu pojasniti ono sto se kaze od A do Z.
Dobar post, gledam na nekim hrvatskim forumima kako clanovi pisu kao da ih je udba obucavala da sire propagandu.. primjera radi neke hrvatske igrace velicaju i porede sa nekim drugim stranim igraciam koji su bar za 20 mjesta ispred, malo pomalo propagandom nabijaju cjeno svojim igracima, a usput to je ujedno dobar i put da se psiholoski motiviraju igraci. Zato nasim novinarima umjesto sto neki zamjeraju, kritikuju bez potrebe trebaju da daju podrsku za ono sto rade, jer je za dobrobit svih nas.
BRAVO ZIJO, POTPISUJEM!!!
PISITE I MENE 2 PUTA!!!!
DZEKO JE ZA OLICA DOKTOR!!!
I naprijed, i naprijed, i naprijed....

zenicanin
Kontakt:

Post Postao/la zenicanin » 23 maj 2009, 17:28

bravo dzeko majstore :D ;)

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 23 maj 2009, 17:31

Ma kakav ba majstor, Dzeko je velemajstor :D
Citava Evropa je brujala o 18 Vedinih golova u polusezoni, a sta je sa Dzeksonovih 21 dvadeset i jedan gol za polu-sezonu :o :shock:
jooooooooooooooooooooojjjjj Dzekooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 23 maj 2009, 17:32

http://www.atdhe.net/7235/watch-wolfsbu ... der-bremen

uzivo prijenos sa wolksvagen arene... sad ce valjda i pehar
Voli te tvoje Sarajevo.

adnan_hz
Kontakt:

Post Postao/la adnan_hz » 23 maj 2009, 17:34

kad sam ga vidio sa zastavom doslo mi je d azaplacem od srece.. onu drugu zastavu je sigurno isao misketu da da:D.. ima li igdje prenos da gledam dodjelu tanjira,,, ovi na ftv zavrsili sa prenosom...
F.K. Sarajevo - Reprezentacija BiH - Internazionale - Liverpool FC

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 23 maj 2009, 17:39

adnan_hz je napisao/la:kad sam ga vidio sa zastavom doslo mi je d azaplacem od srece.. onu drugu zastavu je sigurno isao misketu da da:D.. ima li igdje prenos da gledam dodjelu tanjira,,, ovi na ftv zavrsili sa prenosom...
ma da vam kazem, i nije me sramota, majke mi, sve mi se place zbog ove nase zastave...
covjek je definitivno kralj bundes lige.... bosanac jte zivot!!!!! :D :D :D :D :D :D :D
Proud to be Bosnian!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D
I naprijed, i naprijed, i naprijed....

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 23 maj 2009, 17:40

jednu zastavu zavezao pozadi, drugu mu miske zavezao naprijed... ludilo na wolksvagen areni
Voli te tvoje Sarajevo.

zenicanin
Kontakt:

Post Postao/la zenicanin » 23 maj 2009, 17:41

dzeko jos neskida zastavu,ev ja gledam na sportklubu sace dodjela pehara

adnan_nanda
Kontakt:

Post Postao/la adnan_nanda » 23 maj 2009, 17:42

adnan_hz je napisao/la:kad sam ga vidio sa zastavom doslo mi je d azaplacem od srece.. onu drugu zastavu je sigurno isao misketu da da:D.. ima li igdje prenos da gledam dodjelu tanjira,,, ovi na ftv zavrsili sa prenosom...
i ja bas to htio da napisem predivna slika Dzeke sa zastavom ja mislim da je unjeg srce ko avion.velemajstor.
Povjerenje je trpeza za kojom se jadni služe i kad nisu gladni, druže. :)

kukurijek
Kontakt:

Post Postao/la kukurijek » 23 maj 2009, 17:43

ATV + prenosi direktno iz Wolfsburga

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: damir_82, DjaniTarik, EdinjoBos, FerdinandF, Google [Bot], numanumaye23, zikerrz21 i 47 gostiju.