Skijaski skokovi

Alpsko i nordijsko skijanje, snowboard, hokej, klizanje...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Clutch
Kontakt:

Re: Skijaski skokovi

Post Postao/la Clutch » 09 jan 2015, 12:40

DukeOfWellington je napisao/la:
Clutch je napisao/la:Pa zar brže skaču? Vidim termin prijenosa na Eurosportu je 12:45 :?
Ovo je trial prije kvalifikacija.
Aha, hvala. Gdje gledate? :)
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 09 jan 2015, 12:41

Ne znam da ima negdje da se gleda, ja sam pratio na live timingu.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 09 jan 2015, 12:42

DukeOfWellington je napisao/la:Ne znam da ima negdje da se gleda, ja sam pratio na live timingu.
Dobro je, na tren sam bio ljubomoran :mrgreen: Svakako će i prijenos početi za par minuta.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 09 jan 2015, 12:50

Imas na orf eins..

http://www.olweb.me/orf-1-austria" onclick="window.open(this.href);return false;

Razlika u odnosu na obicne skakaonice je ta sto takmicari trebaju sto prije uci u sistem. Mala zakretanja pri odskoku dovode do pobacaja, sto smo vidili kod Stjernena.
Zadnja izmjena: OnlyUnited, dana/u 09 jan 2015, 13:25, ukupno mijenjano 1 put.
- Ed Woodward for Prime Minister !

iskratel
Kontakt:

Post Postao/la iskratel » 09 jan 2015, 13:23

I na engleskom ako nekog zanima.

http://gofirstrow.eu/watch/311176/1/wat ... plitz.html" onclick="window.open(this.href);return false;

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 09 jan 2015, 13:25

Evo ima na ES :D

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 09 jan 2015, 13:46

slika vjetar

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 09 jan 2015, 14:15

Prevc očekivano :D
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 10 jan 2015, 16:23

Freund izdominirao. Freitag i Eisenbihler solidni. Austrija sem Krafta, nula..

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 10 jan 2015, 16:31

Dobra prilika za Freunda da iskoristi ovu dobru letačku formu da bi značajno napredovao u generalnom poretku, a evo istakao je i najozbiljniju kandidaturu za mali globus. Nije lako biti ujednačeno odličan u dva skoka, to je samo njemu pošlo za rukom i zaslužena pobjeda, Krafta spasila velika prednost iz prve serije, a Tepeš sjajan danas :clap: Kasai bi mogao puno bolje sutra, ne smije mu se ponoviti današnja prva serija, a vidi se da ima potrebnu formu da se bori možda i za pobjedu.

iskratel
Kontakt:

Post Postao/la iskratel » 10 jan 2015, 16:45

Biti u formi ili imati najbolje uvjete u prvoj i drugoj seriji odnosno na konkurente nije isto. Ovdje je vjetar dao pobjednika. To nisu miniaturne skakaonice za patuljce kao posljedne dvije na turneji cetri skakaonice, gdje vjetar ne moze utjecati kao ovdje. Mislim nema sta, svaka cast, izkoristio covjek. Sutra se nadam barem fer uvjetima za sve, pa onda da vidimo. Hayboeck je vec dokazao da nema pojma. Steta sto nema vise ovih "Kulmova" i malo manje onih bezveznih Innsbrucka i slicnih.

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 10 jan 2015, 16:49

Nije da nema pojma, nego naprosto ski letovi ne pasu odredjenim stilovima. Znamo da su Kranjec, pa jedan Hautameaki bili mnogo bolji letaci, dok s druge strane Loitzel, Holwarth, itd. obratno.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 10 jan 2015, 16:53

iskratel je napisao/la:Biti u formi ili imati najbolje uvjete u prvoj i drugoj seriji odnosno na konkurente nije isto. Ovdje je vjetar dao pobjednika. To nisu miniaturne skakaonice za patuljce kao posljedne dvije na turneji cetri skakaonice, gdje vjetar ne moze utjecati kao ovdje. Mislim nema sta, svaka cast, izkoristio covjek. Sutra se nadam barem fer uvjetima za sve, pa onda da vidimo. Hayboeck je vec dokazao da nema pojma. Steta sto nema vise ovih "Kulmova" i malo manje onih bezveznih Innsbrucka i slicnih.
Nema tog vjetra koji ti može sam donijeti skoro 50 poena prednosti koliko je Prevc zaostao za Freundom. Razlika u vjetru među njima dvojicom uopšte nije toliko velika i plus je kompenzovana bodovima tako da ti je priča šuplja najstrašnije. Al ne bi ti bio ti kad ne bi bezveze kukao na ovoj temi nakon što Prevc ne dođe do pobjede ili podijuma, to je već uobičajeni folklor.

iskratel
Kontakt:

Post Postao/la iskratel » 10 jan 2015, 16:59

Previse je skakaonica i premalo letaonica. Barem svih ovih 5 trebalo bi, da budu uvjek na listi u svetskom kupu i to ti je odmah 1.000 bodova. Isto kao skijanje. Najbolji je za mene oni koji je kompletan. Znaci u sve cetri discipline. Sta bi bilo, da bi u slalomu bilo 75% ili vise utrka, a ostalo ostale discipline. Tada bi Shifrin i slicne uzele veliki globus i rekle, jbg meni ne lezi spust. Tako je i ovdje. Odlucuju bezvezne miniaturne skakaonice. Ako bi bilo podjeleno kako treba ili mozda svaka letaonica da bi imala tri utrke, ovo bi bila prava stvar.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 10 jan 2015, 17:03

iskratel je napisao/la:Previse je skakaonica i premalo letaonica. Barem svih ovih 5 trebalo bi, da budu uvjek na listi u svetskom kupu i to ti je odmah 1.000 bodova. Isto kao skijanje. Najbolji je za mene oni koji je kompletan. Znaci u sve cetri discipline. Sta bi bilo, da bi u slalomu bilo 75% ili vise utrka, a ostalo ostale discipline. Tada bi Shifrin i slicne uzele veliki globus i rekle, jbg meni ne lezi spust. Tako je i ovdje. Odlucuju bezvezne miniaturne skakaonice. Ako bi bilo podjeleno kako treba ili mozda svaka letaonica da bi imala tri utrke, ovo bi bila prava stvar.
Large hill nije 'bezvezna minijaturna skakaonica', ona je standard koji godinama vrijedi nakon što je istisnula Normal hill skakonice. FH ne mogu imati jednak standard kao LH, zato nema ni uslova niti potrebe. Poređenje sa disciplinama skijanja najblaže rečeno ne stoji.

Šest takmičenja na letaonicama je maksimum koji ćeš vidjeti tokom jedne sezone.

iskratel
Kontakt:

Post Postao/la iskratel » 10 jan 2015, 17:04

DukeOfWellington je napisao/la: Nema tog vjetra koji ti može sam donijeti skoro 50 poena prednosti koliko je Prevc zaostao za Freundom. Razlika u vjetru među njima dvojicom uopšte nije toliko velika i plus je kompenzovana bodovima tako da ti je priča šuplja najstrašnije. Al ne bi ti bio ti kad ne bi bezveze kukao na ovoj temi nakon što Prevc ne dođe do pobjede ili podijuma, to je već uobičajeni folklor.
Naravno da ima. I ova kompenzacija na letaonicama nije dobra. To vrijedi za skakaonice. Za letaonice je druga prica. Onaj koji zna da leti moze puno bolje izkoristiti dobre uvjete nego sto pokaze kompenzacija.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 10 jan 2015, 17:08

iskratel je napisao/la: Naravno da ima. I ova kompenzacija na letaonicama nije dobra. To vrijedi za skakaonice. Za letaonice je druga prica. Onaj koji zna da leti moze puno bolje izkoristiti dobre uvjete nego sto pokaze kompenzacija.
I kakve to veze ima sa Prevcom i Freundom? Pogledaj još jednom razlike u vjetru među njima dvojicom, nema govora o velikim razlikama, a razlika u bodovima je skoro 50. Uozbilji se.

iskratel
Kontakt:

Post Postao/la iskratel » 10 jan 2015, 17:10

Ja ni ne Pricam za Prevca. I da ovih 50 poena nije dosta kad imas uvjete pa uzmimo Prevca i Freunda. Najbolji dokaz je Tepes.
Ali pametnom dosta.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 10 jan 2015, 17:20

iskratel je napisao/la:Ja ni ne Pricam za Prevca. I da ovih 50 poena nije dosta kad imas uvjete pa uzmimo Prevca i Freunda. Najbolji dokaz je Tepes.
Ali pametnom dosta.
Pričaš ti za Prevca.

Evo ti uvjeti:

-0.44 m/s i -0.79 za Freunda i -0.71 i -0.91 za Prevca, gdje je Prevc dobio 6.8 bodova u kompenzaciji i ukupno zaostao 48.1 bod, što je, pazi sad, 40 metara!

Tepeš je imao loše uslove u prvoj seriji ali je dobio 19.9 bodova u kompenzaciji što je 16.5 metara i uz sve to zaostao je 30.3 boda za Freundom. Ja znam da ti pričaš o tome kako se ovdje sa slabijim vjetrom u leđa mogu izvući veće dužine, ali mi ovdje pričamo o desetinama metara, ne o nekoliko metara. Ne možeš sa 0.5 m/s slabijim vjetrom u leđa izvući 30 metara duži skok, to nema veze s vezom.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 10 jan 2015, 17:31

Freund se haman transformiše u odličnog letača. Dokazao je da prošlogodišnje zlato na Svjetskom prvenstvu u ski-letovima u Harrachovu nije slučajnost. Ne znam za vas, ali meni su letaonice oduvijek bile potvrda veličine skijaša-skakača, obzirom da su rijetki bili dobri skakači i letači u isto vrijeme.

Odgovori

Natrag na “Zimski sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.