UFC

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Tko je prema vašem mišljenju GOAT:

Khabib
105
64%
Jon Jones
43
26%
GSP
13
8%
neko drugi (navest tko)
4
2%

Ukupno glasova: 165

autogol
Kontakt:

Re: UFC

Post Postao/la autogol » 10 jun 2013, 22:31

odlican event u Brazilu,dosta dobrih poteza,bas sam uzivao ;)
ovog vikenda u Canadi jos jedan dobar turnir ufc 161, glavna borba Evans vs Henderson,nastupaju i 2 hrvata,bit ce zanimljivo ;)

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 12 jun 2013, 21:23

hrvati ce izgubiti :D hajd pokrajac moze i iznenaditi pa pobjediti jimmo-a al miocic tesko da ima ikakve sanse protiv nelsona. jimmo na domacem terenu nece uopste biti naivan protivnik jos je pokrajac slab odbrambeno a jimmo itekako zna dobro udarati.
You are someone else I am still right here

Ismire odlazi!!!

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 13 jun 2013, 18:40

fera je napisao/la:hrvati ce izgubiti :D hajd pokrajac moze i iznenaditi pa pobjediti jimmo-a al miocic tesko da ima ikakve sanse protiv nelsona. jimmo na domacem terenu nece uopste biti naivan protivnik jos je pokrajac slab odbrambeno a jimmo itekako zna dobro udarati.
Stipe neka se pripremi ovo mu je nova sansa ali bit cemu tezak zadatak. A Pokrajac isto su slabe sanse po meni ali vidjecemo.

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 15 jun 2013, 11:50

Mogao bi ovaj event biti onako solidan. Nekoliko zanimljivih imena. Raduje me pogledati Woodleya, Big Countrya, a i main event me interesuje čisto da vidimo je li se Evans opametio. Drag mi je borac, ali mu je ona predstava protiv Little Noga ukaljala reputaciju.

Čitam da se Pettis povrijedio i otpada ona borba protiv Alda, velika šteta. Zamjena Korean Zombie. I to bi trebalo biti dobro, Koreanac mi je drag borac, mada je aldo tu apsolutni favorit. Volio sam pogledati ovu protiv Pettisa. Nadajmo se brzom oporavku pa da to ipak gledamo do kraja godine. Kažu Pettis zeznuo koljeno. Ne znam koliko ozbiljno, samo se nadat da nije ništa komplikovano, pošto su povrede koljena užasna stvar.
NBA fantasy king for 2014/15 (ss.ba, sa-x)

alevkov
Kontakt:

Post Postao/la alevkov » 15 jun 2013, 12:30

Rashad i Dan, rokanje.
Zadnja izmjena: alevkov, dana/u 12 jul 2014, 11:15, ukupno mijenjano 1 put.

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 15 jun 2013, 12:43

Miocica sam cijenio i onda mi je izbio neke pare protiv Struvea (Gdje će te Struve dobiti?! aaaaaaaaaaa), tako da sam uz Big Roya! 8-)

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 15 jun 2013, 16:46

work je napisao/la:Miocica sam cijenio i onda mi je izbio neke pare protiv Struvea (Gdje će te Struve dobiti?! aaaaaaaaaaa), tako da sam uz Big Roya! 8-)
jedino na staminu da ga uzme stipe. ja ne vidim da je on u bilo kojem drugom segmentu bolji od roya. mada i u slucaju pobjede ovo vrlo lako moze biti posljednja borba za nelsona u ufcu.

Ismire odlazi!!!

alevkov
Kontakt:

Post Postao/la alevkov » 16 jun 2013, 01:47

o tome sam vec pisao, neznamo u kakvoj je formi stipe ako izadje sa gameplanom da dominira pokretom moze se izvuci i napraviti upset.

fespuk fightovi su odlicni, ide kako treba.

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 16 jun 2013, 10:59

Event tu i tamo....
Miocic pokazao zasto sam stavio pare na njega u onom fightu protiv Struvea. Nn moju žalost, baš je u toj borci bio najlošiji do sada u karijeri. Woodley nije trebao prihvatiti Shieldov gameplan, nego je trebao pokušat nametnuti svoj. Zanimljiva mi je tu bilo odluka sudija. Jedan daje 30-27 za Woodleya, a ostali 29-28 za Shieldsa. evans se vratio pobjedom ali dosta škakljivo.

Ko nije pogledao Fitch-Burkman sa WSOF-a, preporučujem vrlo impresivan finish.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 16 jun 2013, 19:15

alevkov je napisao/la:o tome sam vec pisao, neznamo u kakvoj je formi stipe ako izadje sa gameplanom da dominira pokretom moze se izvuci i napraviti upset.

fespuk fightovi su odlicni, ide kako treba.
eto pogodi ti za stipu :D
nije los event mada bilo je par poprilicno dosadnih borbi.
dosta borbi bas ujednaceno tesko je bilo sudcima.

jordan me iznenadio, demolirao je berrya za par sekundi. isto tako krause protiv stouta izdominirao, mozda mi je on i najvece iznenđenje bio.

Ismire odlazi!!!

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 17 jun 2013, 15:41

Kakva pobjeda Miocica,ja mu kapu skidam,ovako ulaziti u klinc sa "debelim" pa to samo rijetki smiju uciniti,protivnika je pomnozio s nulom i to kakvog protivnika :o
Roy mi je jako drag,ali nek je i njega neko izmlatio,sad je interesantnije :D

Jednostavno ne mogu da shvatim da jedan covjek moze sve ovo izdrzati :roll:
Ko se zeli prisjetiti,evo jedan gif ;)
https://www.google.ba/search?q=roy+mioc ... B320%3B180

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 19 jun 2013, 20:43

Stipe pravo odradio borbu i pametno radio nije srljao i priblizavao se previse malo je kalkulisao ali mu se isplatilo vise je radio i napadao i zasluzeno pobjedio. Mozda je u 2 rundi mogao da zavrsi posao ali nije isao do kraja ali je Nelson bio prilicno uzdrman i odavno nije dobio onakve batine.

Jos jednom se pokazalo da se radom trudom i zeljom moze mnogo sta postici pa i u UFC-u.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 30 jun 2013, 11:15

[youtube][/youtube]

Ismire odlazi!!!

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 06 jul 2013, 12:10

Vozdra raja, ima li nas il' smo po godišnjim :D

Hajd da pogledamo i tog weidmana protiv Silve. Digao se veliki hype oko njega. Šta reći :?
Bit će mi drago pogledati i Edgara i Swansona.

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 06 jul 2013, 17:29

work je napisao/la:Vozdra raja, ima li nas il' smo po godišnjim :D

Hajd da pogledamo i tog weidmana protiv Silve. Digao se veliki hype oko njega. Šta reći :?
Bit će mi drago pogledati i Edgara i Swansona.
Silva po meni favorit i ako je i Weidman dobar borac.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 07 jul 2013, 10:11

slika
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 07 jul 2013, 10:35

Kada glumi majmuna i podcjenuje protivnika :!: :!:

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 07 jul 2013, 11:01

Vrijeme je bilo da Silva izgubi, da se protrese malo, ovo čisto podcjenjivanje Weidmana, a ovaj ga hladno poslo na zemlju s nebesa
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 07 jul 2013, 11:07

Što se Silva malo ne udeblja pa da ga onda vidimo :)

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 07 jul 2013, 11:16

Najprije čestitke Weidmanu. Prošlu godinu sam ga malo osporavao i nisam opravdavao hype oko njega dok ne potvrdi talenat. Sinoć ga je potvrdio, respect. Silva je već u godinama, motorika se polahko usporava, priroda je poenkad surova i na mladima svijet ostaje. Nisam veliki ljubitelj Silve, ali je veliki borac i bit će zanimljivo hoće li raditi neke superfights, najinteresantniji bi mi bio protiv GSP-a. Nekao je da neće revanš protiv weidmana, ali bi potencijalni rematch, po mom mišljenju, oborio PPV rekorde, tako da pare mogu biti vrlo izazovne.

U prvoj rundi je Weidman odmah pokazao da je jedan od najboljih hrvača u UFC-u, onaj double je bio vrlo dubok i skoro da Silva nije imao nikakve šanse da ga odbrani. vrlo je svestran na podu, dobar G&P i imao je nekoliko ofanzivnih BJJ poteza. Ukratko vrlo dobar na podu. U nastavku borbe, Silva je pokušao ući u glavu protivnika i natjerat ga na stand-up borbu, zato i jeste spustio gard. Zadnja minuta prve i početak druge, vrlo je dobro radio i izlazio je kao pobjednik iz razmjena. Ipak, takav stil je veliki rizik i, uzevši u obzir da je postao sporiji, bio je uhvaćen. Dešava se. Volio bih gledati rematch.

Edgar je pravi šampion. Odlično je odradio borbu, protiv iznimno talentiranog Oliveire kome se smiješi lijepa budućnost u UFC-u. Jednostavno imam simpatije spram boraca sa izvrsnom kondicijom, svaka mu čast.

Swanson mi postaje jedan od najdražih boraca. vrlo nepredvidiv, brze ruke, preciznost, eksplozivnost, dobar ground game, vrlo vrlosolidan. Ova divizija je pretrpana talentom i iznimno zanimljiva za pratiti. Još jednom izažavam žaljenje za povredom Pettisa i propuštenim mečem protiv Alda. Nadam se sada nekom protivniku iz samog vrha divizije da vidimo na čemu je.

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.