SP BRAZIL 2014: Bosna i Hercegovina

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Koliko daleko idemo na SP?

Ispadamo u grupnoj fazi
29
16%
Ispadamo u osmini finala
34
19%
Ispadamo u četvrtfinalu
53
29%
Samo nebo je granica
64
36%

Ukupno glasova: 180

HazardEden
Kontakt:

Re: SP BRAZIL 2014: Bosna i Hercegovina

Post Postao/la HazardEden » 19 nov 2013, 00:13

Kakva je situacija u BHT-u dovoljno govori to da na mjestu direktora umjesto 1 covjeka tu funkciju obavljaju 4 covjeka a to niko da tuzi il da se zali, umjesto da dajes jednom covjeku platu, njih 4 primaju istu platu a niko nista ne radi :?

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 19 nov 2013, 00:22

HazardEden je napisao/la:Kakva je situacija u BHT-u dovoljno govori to da na mjestu direktora umjesto 1 covjeka tu funkciju obavljaju 4 covjeka a to niko da tuzi il da se zali, umjesto da dajes jednom covjeku platu, njih 4 primaju istu platu a niko nista ne radi :?
Pa tako i u vladi imamo po 2-3 ministra i premijera, ništa novo kad je BIH u pitanju
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

adc
Kontakt:

Post Postao/la adc » 19 nov 2013, 01:12

SamoZeljo je napisao/la:Treba lezihljebovicima ukinuti prihode. I kvalifikacije smo gledali bez njih, mozemo i Brazil.
Stoka. Ugurali familije u BHT i dobivaju sigurne pare, radili ne radili.
Kvalitet slike im je losiji nego kod mene na mobitelu.
Ne vrijeđaj mobitel. Mobiteli ovi današnji - smartphonei - svi imaju HD rezoluciju. BHT ima 400x300.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 19 nov 2013, 10:00

legenda reala je napisao/la:
LenBias je napisao/la:cika senad ceka kao zapeta puska :mrgreen:

Neka čeka i dalje, jasno je da manifestacije od visokog značaja prenose državne televizije, OI,SP i sl., Senad može samo da čeka, nema zemaljsku frekvenciju i ćao

Ja biram ipak BHT, iz jednog prostog razloga pokrivenost signalom na teritoriju cijele države, valjda je ovo državna reprezentacija i svi bi je trebali gledati ;) Senad nam to ne može ponuditi
prilicno sam siguran da, kada bi mogao dobiti te prenose, da bi apsolutno sve pokrio i da bi sve savrseno funkcionisalo
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 19 nov 2013, 14:55

LenBias je napisao/la:
prilicno sam siguran da, kada bi mogao dobiti te prenose, da bi apsolutno sve pokrio i da bi sve savrseno funkcionisalo
To je nemoguće, nema ga na zemlji, ne možeš ga ufatiti onom kućnom antenom kao BHT,FTV,PINK,OBN i sl., kablom i satelitom ne može pokriti 90% države.

Po zakonima EU i toga, prenosi SP idu na FTA(slobodnim/besplatnim) kanalima da bi ih moglo gledati što više ljudi besplatno , zato EBU kad daje prava za BIH daje ih BHT-u zbog pokrivenosti i što ga svi mogu gledati, i ne kupuje to BHT oni dobiju prava na poklon(kao članica EBU-a), nego se samo fale kako su otkupili prava
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

amko27
Kontakt:

Post Postao/la amko27 » 19 nov 2013, 15:49

Ono sto je cinjenica da Safet ne trazi od igraca u prijateljskim utakmicama nista i igramo ko neka stvar i to je tako od kada je selektor. Sjetite se Svedske, Njemačke SAD-a itd. Ono sto nas vecinu nervira je da covjek forsira neke igrace, al nadati se da ce ostali koji sinoc nisu bili na utakmici biti zdravi, te ovi koji nemaju veze niti ce imati, ali nisu krivi sto su tu, nece biti u Brazilu ni blizu 11.
Ono sto me nervira sto covjek ni u jednoj prijateljskoj utakmici, kako je odlucio da ne racuna na Rahimica vise, ne mjenja postavku. Ako je i mis pa se boji reakcija nekih igraca, mislim da mu nebi zamjerili da pocnu s klupe prijateljsku utakmicu.
Najbolju utakmicu, odnosno poluvrijeme, ova reprezentacija od svog nastanka je odigrala protiv Francuske u Parizu. Igrali smo u sistemu 4-5-1. Igrali smo s 4 pozadi, ofanzivni Mujdja na desnom beku, te defanzivni Papac na lijevoj. Igrao je General klasicnog zadnjeg veznog, nije prelazio na protivnicku polovicu, te su zajedno dar mar pravili Miske i Pjanic. Cini mi se jedan uz liniju, odnosno na krilu. Medunjanin je pomagao Rahimicu i nije se trosio na ono sto ne zna i nece nikad nauciti, jer je Rahimic radio za njega, odnosno njih trojicu. Mujdja lomio Evru, a Lulic desnog beka. Džeko bio sam u napadu.
Zadnja linija je danas bolja, odnosno ima vise izbora (kada nema povreda), zadnji vezni od Kolasinca pa i Salihovica bi se mogao solidan napraviti. Pjanic, Lulic, pa i Medunjanin su iskusniji, bolji danas nego tad. Ono sto skripi je Misimovic koji djeluje trom i sigurno je daleko od onog Misketa, te Džeko koji se ne moze porediti s onim Dzekom, ne zato sto manje zna, nego sto nema samopouzdanja i sto ne moze ili ne zeli onoliko da se krece. Od Misketa bi se u mjesec, mjesec i pol koliko su reprezentativci skupa prije svjetskog mogao napraviti pokretljiviji, fizicki jaci, igrac a ako i ne bi, nije nezamjenjiv i ima opcija na klupi, posebno Hajrovic, te Visca koji ima bezobrazluk potreban da se napravi nesto u karijeri. Edinu bi takodjer valjale te pripreme ako ne promjeni sredinu, ili se ne promjeni njegov status u klubu, eventualno bi mu pomogle i neke prijateljske kojih cemo odigrati dosta u aprilu i maju, ako ne ide ima Vedo.
Cinjenica je da smo kako je Safet tu jedino to poluvrijeme igrali "atomski" fudbal, sve ostalo protiv ozbiljnih reprezentacija (Grcka na strani, Slovacka u obje utakmice, Portugal, Francuska na Kosevu, niz prijateljskih) uglavnom bilo patnja za gledati).
Safet mora nesto promjeniti u svojoj glavi. Meni se cini po ovim press konferencijama da je on sve ciljeve ispunio, ako bude solidna grupa borit se u trecoj utakmici za nekakav prolaz od 3-4 boda, ako ne nek se ne brukamo dobro je.
Safet je igracka legenda, trenerska za nas takodjer, al imamo reprezentaciju mladu poletnu, momci igraju u dobrim klubovima, treba ovo malo posloziti i teziti prvom poluvremenu iz Pariza. S onom igrom, naravno motivacijom, zeljom, pripremama (fizickim-psihickim), onom postavkom bili bi hit prvenstva. Ovako cemo ostaviti dobar utisak.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 19 nov 2013, 15:54

LenBias je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:
LenBias je napisao/la:cika senad ceka kao zapeta puska :mrgreen:

Neka čeka i dalje, jasno je da manifestacije od visokog značaja prenose državne televizije, OI,SP i sl., Senad može samo da čeka, nema zemaljsku frekvenciju i ćao

Ja biram ipak BHT, iz jednog prostog razloga pokrivenost signalom na teritoriju cijele države, valjda je ovo državna reprezentacija i svi bi je trebali gledati ;) Senad nam to ne može ponuditi
daj molim te, kakav facetv, oni nisu u stanju prenositi nedeljnu misu.

Koliko god losija slika bila, bolje na BHT, barem imaju Velida i Igora, a ne ko oni AMATERI sa senadove tv.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 19 nov 2013, 16:04

naravno da to nije istina

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 19 nov 2013, 16:10

BHT je generalno gledano tuta, al je za FACE svemirski brod. Ovi na FACE-u samo imaju želju da imaju dobar program, a želja naravno nije dovoljna, potrebno je znanje. Sve njihove emisije pred utakmicu su iritantne i amaterske, a posebno se ističu one tragikomične ložione, mene stid ono gledat realno. Još su to pustili za vrijeme kad je trebala da ide utakmica, valjda da dodatno iritiraju narod, što se mene tiče bolje da su stavili natpis smetnje. Glede toga, ozbiljne televizije uspostave link makar sat vremena prije utakmice, njima se drugi put uzastopno javlja problem na sličan način. Šta reći za onu ekipu mladih voditelja? Mislio sam da je vrhunac gluposti bila ona čuvena Bingo ekipa sa Hazimom i onom drugom, potpomognuti Ivanom Vidmar na EP 2008 čini mi se, ali sam se žestoko prevesl'o, Senad je sa ovim svojim delegatima prekuc'o sve živo, znači napravi neko četverosatno sijelo gdje svaka šuša lupeta svakakve gluposti, a njegovi kvazivoditelji se pobrinu da ovo neformalno sijelo ni slučajno ne poprimi oblik neke ozbiljne emisije. Marjan je realno gledajući post'o stroga kriza, istina malo se popravio nakon što je u Rigi dotak'o dno kace, al svejedno za njeg je Spaho realno gledajući Graham Norton personalno. Jedino što vrijedi u cijeloj priči jeste dobra slika.

Ono što je žalosno je to da je i BHT u globalu gledano talašika, HRT je za njih svemirski brod, isto što su za HRT recimo BBC, ARD, NBC i slično. Žalosno je to da smo mi u toj priči na dnu.

teferič
Kontakt:

Post Postao/la teferič » 19 nov 2013, 16:17

Ima li kakvih naznaka hoće li se iskoristiti martovski termin za prijateljsku utakmicu, il je to to do Brazila?

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 19 nov 2013, 16:23

teferič je napisao/la:Ima li kakvih naznaka hoće li se iskoristiti martovski termin za prijateljsku utakmicu, il je to to do Brazila?
Nema naznaka, ali nema nikakve sumnje da ćemo iskoristiti sve moguće termine, dakle vjerujem da ćemo odigrati jednu u martovskom i dvije u majsko-junskom terminu.

teferič
Kontakt:

Post Postao/la teferič » 19 nov 2013, 16:34

Zar ima termin u maju ili junu?

fanatic
Kontakt:

Post Postao/la fanatic » 19 nov 2013, 16:37

teferič je napisao/la:Zar ima termin u maju ili junu?
Ima, zbog tih termina se i ranije prvenstva zavrsavaju.

Sad sacekat' koga cemo dobiti u grupi i onda na osnovu protivnika birati ekipe za prijateljsku u martu/maju-junu.. ;)

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 19 nov 2013, 16:53

teferič je napisao/la:Zar ima termin u maju ili junu?
Kako da nema, mi smo prošle godine u tom terminu sparingovali Ircima pred EP, igrali protiv Meksika, itd.

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 19 nov 2013, 22:55

1. Španija, Argentina, Njemačka, Kolumbija, Belgija, Urugvaj, Švicarska, Brazil
2. Čile, Ekvador, Obala Slonovaće, Gana, Alžir, Nigerija. Kamerun, Rusija
3. Holandija, Italija, Portugal, Engleska, Grčka, Francuska, Hrvatska, Bosna i Hercegovina 8-)
4. Amerika, Meksiko, Honduras, Kostarika, Japan, Iran, J. Koreja, Australija

p.s. Bold ekipe koje bi bile lakse za nasu "taktiku" i koje mozemo (da hocemo ) pobjediti :!: (iz 4-tog šeišira samo ne Meskiko)

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 19 nov 2013, 23:00

boldirao si njemacku, nema potrebe dalje da te shvatam ozbiljno

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 19 nov 2013, 23:08

Kobe Bryant je napisao/la:1. Španija, Argentina, Njemačka, Kolumbija, Belgija, Urugvaj, Švicarska, Brazil
3. Holandija, Italija, Portugal, Engleska, Grčka, Francuska, Hrvatska, Bosna i Hercegovina 8-)

p.s. Bold ekipe koje bi bile lakse za nasu "taktiku" i koje mozemo (da hocemo ) pobjediti :!: (iz 4-tog šeišira samo ne Meskiko)
Najrealnije gledajuci ako rijesimo ove sve probleme koje sada imamo, za ocekivati je borbu za 2 poziciju protiv ekipe iz drugog sesira, s tim da izbjegnemo Ruse, sa ovih 7 ostalih se mozemo nositi, nijanse ce odluciti, i naravno uz uslov da iz 4 sesira izbjegnemo Mexico, jer ovih 7 sigurno mozemo pobjediti.
A sto se tice nosioca, jediiiiino( :?: :?: ) kada bih nas Bog pomilovao pa nam dao Svicarce mogli bi se nositi, protiv ovih ostalih 7 je pobjeda za nas misaona imenica realno :D
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

xxh2o
Kontakt:

Post Postao/la xxh2o » 19 nov 2013, 23:09

Kobe Bryant je napisao/la:1. Španija, Argentina, Njemačka, Kolumbija, Belgija, Urugvaj, Švicarska, Brazil

Iz prvog u obzir dolazi jedino Švicarska ostali su realno milju ispred nas, iz drugog po mogućnosti Alžir ili Ekvador a iz 4. svi osim Meksika i Amerikanaca. Ali s obzirom da su komsije miljenici sreće njih ce zapasti Švica i neke lijeve ekipe
Oni koji se pretjerano bave malim stvarima često postaju nesposobni za velike.

amko27
Kontakt:

Post Postao/la amko27 » 19 nov 2013, 23:12

Definitivno po meni bolje Africku repku od Juznoamericke iz ovog sesira; ne zato sto smo izgubili sinoc, nego zato sto sam gledao Cile na wembliju kako razvaljuje engleze, te Ekvador protiv Argentine; Afrikanci mi se cine kao bolji izbor, cak i Obala slonovace vise nije bauk.
Iz ovog zadnjeg mozemo svakog pobjediti i od svakog izgubiti. Prvi sesir nek ide jaka repka ali ne prvo kolo. mozda drugo pa zadnje da s nekim lovimo prolaz.

ps. dosta raje prizeljkuje ekvador, sto ne mogu da shvatim.

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 19 nov 2013, 23:54

1. Španija, Argentina, Njemačka, Kolumbija, Belgija, Urugvaj, Švicarska, Brazil

Ovo bi bilo idealno, u prvom sesiru sve jake reprezentacije jedino Svicarska s kojima bi se mogli ravnopravno nositi dok su ostali treba biti realan dosta kvalitetniji od nas..
U drugom sesiru bi bilo idealno izbjeci Cile,Obalu Slonovace i Rusiju, s ovim drugima se mozemo nositi itekako...
I u cetvrtom sesiru izbjeci obavezno Meksiko dok Amerika i Japan su opasni ali nisu toliki bauk, ali bilo bi dobro i njih izbjeci.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”